wadmar Poziom 6

|
05 Mar 2010 08:35 "remember the milk" "google calendar" e- |
|
|
|
Witam.
Mam problem, który mnie irytuje. Może KTOŚ z Was już przerabiał temat i nie będę się męczył.
Problem:
Przychodzi do mnie powiadomienie na e-mail takiej treści;
---------------------------------------------
xxxx(malpa)xxx.xxx, – oto plan dnia na:
pt. 2010-03-05
Cały dzień czw. 2010-03-04 Tasks for 3/4 Remember The Milk
Cały dzień pt. 2010-03-05 Tasks for 3/5 Remember The Milk
----------------------------------------------
Nie mogę tego wyłączyć.
Owszem, założyłem konto w serwisie RememberTheMilk jakieś 2-lata temu, oczywiście ustawiłem integrację z Kalendarzem google.
Jakiś rok temu, usunąłem kalendarza Remember, wyłączyłem na koncie Remember wysyłanie e-mail. I rok była cisza.
Ostatnio, re konfigurowałem kalendarz google - mam tylko swój kalendarz i zadania, niby nic skomplikowanego. I od 3 dni przychodzi ten mail.
Zadania jakie podjąłem:
1. Rekonfigurowałem kalendarz google praktycznie wszystkie opcje.
2. Re konfigurowałem konto REMEMBER (ponownie włączałem i wyłączałem wysyłąnie), w końcu usunąłem konto.
Nadal e-mail przychodzi.
Rozwiązania, które mnie nie interesują:
1. Dodanie adresu do listy SPAM
2. Włączenie stosownej reguły i usuwanie e-maila.
--
Może, ktoś WIE gdzie to wyłączyć! Nie mam kalendarza Remember The Milk ani innego poza swoim i listą zadań!
Pamiętam, że na samym początku integracji Remember i kalendarza google wyraziłem zgodę na na jakiś dodatkowy aplet, zgoda była na jakiejś podstronie google a aplet i przekierowanie na stronę ze strony REMember, ale nie mam pojęcia gdzie znajdują się te ustawienia.
|
|
wadmar Poziom 6

|
18 Mar 2010 21:27 Re: "remember the milk" "google calendar" |
|
|
|
Bardzo dziękuje za odpowiedź.
Oczywiście oglądałem tą stronę wcześniej oraz forum i nieznalazłem odpowiedzi jak to odinstalować!
Tu są dwa aplety!
1) Remember The Milk for Gmail Browser Add-on -- jest to plugin do firefoxa, związku nie widzę, miesiąc temu zmieniłem laptopa, mam nowy OS oraz nowo instlalowany Firefox -- i tylko dwa pluginy! (Ale cóż szkodzi, mogę to zrobić, choć uważam to za bez celowe)
2) Remember The Milk Gadget for Gmail Labs
Jest to gadżet do konta gmail. Oraz instrukcja jak ten gadżet dodać, pamiętam, że dwa lata temu dodawałem go do konta! Ale jak go usunąć!!!
Założyłem ponownie konto, zainstalowałem gadżet!!!! I teraz jak go usunąć! Widzę tylko x w prawym górny rogu okna. Zamykam gadżet i go nie ma! Logicznie, tak jak z innymi gadżetami na platformach google.
Czyli pytanie:
| Quote: |
Spróbuj ponownie zainstalować i odinstalować aplet |
Jak odinstalować aplet Remember The Milk Gadget for Gmail Labs!
|
|