Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



TV "N" na karte przez Internet


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> RTV Użytkowy ->TV "N" na karte przez Internet Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
tattoo
Poziom 3
Poziom 3
Miasto: Königstein
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 5
tattoo
Poziom 3
Post#1 05 Mar 2010 15:22  Autor tematu   

Re: TV "N" na karte przez Internet


Problem jest taki.
Mam w domu dekoder TV "N", czyli telewizja najnowszej generacji przez Internet.
Oczywiscie funkcjonuje poprawnie, jesli uzywam sygnal z Sat. Czy jest mozliwosc odbioru telewizji TV "N" przez sygnal z Netu?


Dla wyjasnienia. Posiadam Tv "Samsung led" 200Hz.
Slyszalem tez, iz w Niemczech, sa sprzedawane dekodery dzialajace typowo przez Internet, a sposob Ich sprzedazy jest na zasadzie umowy, a wiec jak w Polsce.
Czy taki dekoder ( jesli bym zakupil) mozna z integrowac z TV "N"?

Wszelkie wskazowki, czy informacjje w Topie chetnie poczytam.
Pozdrawiam:D

Dodano po 20 [minuty]:

Moze to tez istotne info.
Posiadam w miare szybki Net (100Mb/s). Stacjonarny i dodatkowo: bezprzewodowo.
Sorry za "cedzenie" Tematu!
P:):D

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
matzg
Poziom 22
Poziom 22
Miasto: Zielona Góra (Siedlisko)
Dołączył: 11 Lut 2006
Posty: 2164
Pomógł: 300
Ocena postów: 23
matzg
Poziom 22
Post#2 05 Mar 2010 16:20    

Re: TV "N" na karte przez Internet


Witam, odpowiedź będzie krótka...NIE.

ps. popraw pisownię.

Pozdr.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
35mario1
Poziom 19
Poziom 19
Miasto: Oświęcim
Dołączył: 27 Maj 2007
Posty: 624
Pomógł: 90
Ocena postów: 15
35mario1
Poziom 19
Post#3 05 Mar 2010 16:21    

Re: TV "N" na karte przez Internet


Oferta TNK dostępna jest wyłącznie z satelity Hot Bird. Nie ma możliwości odbioru przez sieć.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
pbor2
Poziom 9
Poziom 9
Dołączył: 25 Gru 2005
Posty: 40
pbor2
Poziom 9
Post#4 06 Mar 2010 15:00    

Re: TV "N" na karte przez Internet


Jest taka możliwość zobacz np. na justin.tv
Musisz mieć jednak gdzieś na świecie postawiony tuner najlepiej na linuxie podłączony do sat hot bird i do szybkiego łącza (upload).
Wtedy gdzie tylko będziesz możesz oglądać tv przez internet jeśli masz szybkie łącze (download).
Jeśli mieszkasz w europie to gra nie warta jest świeczki bo możesz zrobić tradycyjną instalację, ale jeśli chodzi o Ameryki, Australię i.t.p. to jak najbardziej warto bo tam Hot Bird nie ma zasięgu.

Pzdr.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
tattoo
Poziom 3
Poziom 3
Miasto: Königstein
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 5
tattoo
Poziom 3
Post#5 10 Mar 2010 16:30  Autor tematu   

Re: TV "N" na karte przez Internet


WItam!
@pbor2

Interesujaca odp. Zobacze w wskazanej stronie.
Jednak mam mytanko.

Jesli mozna z integrowac 2 dekodery np:, Cyfre+ i N-ke, to czy zachodzi hipoteza polaczyc np: dekoder firmy "T-com", Niemieckiej ( dzialajacej tylko przez sygnal z Netu) z N-ka?

Telewizor ( Samsung 46 Cali - generacja "8"), mam z Interfeisem, i takze z wejsciem na kabel - bezposredni - z Netem: przez Lan, a poza tym, dodatkowe wejscie USB na: stika, dzialajacego, jak w laptopie Net, to, czy mozna postawic teze, iz moge to w jakis sposob z integrowac?

Dla rozjasnienia:
TV odbiera You Tube, jednak wyszukiwarke google NIE. Mieszkam na stale od 5 lat w Niemczech. Dodatkowo posiadam wlasny prywatny Server i - skromnie mowiac - duza przepustowosc lacza, jednak nigdy nie stalem przed takim wyzwaniem, jak w Temacie.
Poz.:)))))))))

Dodano po 24 [minuty]:

Moj Temat bierze sie z faktu:
Mam na Balkonie antene Sat. Dziala, ale...Kiedy sa silne wiatry, obraz haczy. Kiedy przychodzi wiosna, drzewo kwitnie i trace sygnal, az do jesieni. Na krotko przed Switami Bozego Narodzenia odzyskuje sygnal. Wciaz Natura - mimo rozwiniwtej technologi, calego tego postepu, plata figla.:cry:
Co moglbym zrobic ( nie wycinajac drzewa: nie moge:!:), bym mial sygnal przez caly rok?
Sasiadka, ma z drugiej strony domu antene Sat z Twin-em. Polka. Moglbym sie dogadac, ale... musialbym wiedziec, o czym mowic!!! Czy na 80-ke talerz, mozna zalozyc konwerter z 4 kablami?
Jakie znaleisc rozwiazanie, by nie byc zaleznym od Kogos?
Poz:)))))))))))))):D

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
dyduś
Poziom 17
Poziom 17
Miasto: TARNÓW
Dołączył: 23 Kwi 2003
Posty: 369
Pomógł: 13
dyduś
Poziom 17
Post#6 12 Mar 2010 14:01    

Re: TV "N" na karte przez Internet


tak można na konwerterze Quadro

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
matzg
Poziom 22
Poziom 22
Miasto: Zielona Góra (Siedlisko)
Dołączył: 11 Lut 2006
Posty: 2164
Pomógł: 300
Ocena postów: 23
matzg
Poziom 22
Post#7 12 Mar 2010 14:40    

Re: TV "N" na karte przez Internet


dyduś napisał:
tak można na konwerterze Quadro


Witam,koledze chyba chodziło o konwerter Quad.
Konwertery Quattro są stosowane w instalacjach zbudowanych z użyciem multiswitchy.
Pozdr

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> RTV Użytkowy -> TV "N" na karte przez Internet
Strona 1 z 1
Podobne tematy
"Telefon do przyjaciela" - jaka karte graficzna za (3)
Telewizja na karte i brak "jakości" (8)
Różnice pomiędzy Sony KDL "z", "x", "w" itp (3)
TV 42"-47"Blu-Ray, smartphone, Internet.TV dla wymagającego oka.2700zl (1)
Panasonic ms5 - obraz "na żywo" przez cinch i grabber usb w komputerze (8)
LG50PN6500 - sygnał z PC przez HDMI "pływa" (14)
LCD Daewoo LT42L2 - Nie widzi przez HDMI dekodera "mini" Polsatu (16)
jaki wzmak wybrac "magnat"czy "mac audio" (17)
[Kupię] Kolumny głośnikowe surround ("tallboy" "wieżyczki") (1)
Amplituner nowy"słaby" czy używany "mocny"? (11)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.084 seconds

elektroda.pl temat RSS