FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Xp Pro i brak przejścia do aktywacjii ... ;|

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Software -> Xp Pro i brak przejścia do aktywacjii ... ;|
Author
Poziom 14
Poziom 14

Post#1 Post from the author of the topic 05 Mar 2010 18:22   

Xp Pro i brak przejścia do aktywacjii ... ;|

Witam, mam następujący problem, miałem problemy z zainstalowanie SQL Server 2005 Expres na Xp Prof i w celach testowych zamieniałem płyty główne, procki i tak dalej, po rozwiązaniu problemu z SQLem mam nowy problem. Xpek krzyczi mi podczas logowania, że musze sie aktywować, z przyjemnością naciskam, że chce w tej chwili, po czym przechodzi to do momentu jak wyskakuje te okienko od aktywacjii tylko jest problem, że własnie te okienko nie wyskakuje i nie mogę nawet przeklepać telefonicznie mojego identyfikatora instalacjii. Tylko co jakiś czas wyskakuje błąd "Microsoft Feeds Synchronization" i nic dalej sie nie dzieje ... Błagam o pomoc. W awaryjnym też nie może sie aktywować bo mówi, że w awaryjnym się nie da i przejdź do normalnego trybu ...
Back to top

Adrian_1591
Poziom 21
Poziom 21

Post#2 05 Mar 2010 23:24   

Re: Xp Pro i brak przejścia do aktywacjii ... ;|

Nie możesz po prostu całkowicie sformatować dysk C:\ i zainstalowac na nowo XP'ka?

Dodano po 6 [minuty]:

Przed formatem warto jeszcze jedną rzecz zrobić. :)
Włóż płytę z Xp , zbootuj ją 9jeżeli źle odmieniam wyraz boot to przepraszam ,ale niewiem jak się go odmienia) ,po tym ,gdy już wszystko sie załaduje, naciskasz ENTER, tak samo jakbyś chciał instalować.
W ostatnim momencie po zatwierdzeniu warunków umowy chwile czekasz bo "instalator sprawdza obecność innych wersji instalacji systemu windows" (czy jakoś tak :P ) i gdy wyswietli ci sie "tabela" , gdzie masz WINDOWS XP PROFFESSIONAL naciskasz 'R'-po tej czynności "naprawia istniejącą instalacje windows".
Sprawdź to ;)
Back to top

hojlo1
Poziom 22
Poziom 22

Post#3 06 Mar 2010 08:49   

Ostatnio z powodzeniem skorzystałem z tej porady (zmiana w rejestrze):
http://support.microsoft.com/kb/321636/pl ;)

Ps - może jakieś uszkodzenie plików systemowych jest , to można przywrócić na stan poprzedni i spróbować powyższej "sztuczki" ponownie.
Back to top

Adrian_1591
Poziom 21
Poziom 21

Post#4 06 Mar 2010 09:09   

Hojlo-jeżeli nie aktywował systemu po 30 dniach to nawed mu sie windows nie załaduje do poziomu pulpitu. Jeżeli jeszcze mu to działa to jak najbardziej może skorzystac z twojego poradnika , ale jak już przedobrzył to... :|
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 06 Mar 2010 09:09   

Back to top

sebter
Poziom 14
Poziom 14

Post#5 Post from the author of the topic 06 Mar 2010 09:42   

Adrian_1591 wrote:
Nie możesz poprostu całkowicie sformatować dysk C:\ i zainstalowac na nowo XP'ka?

Dodano po 6 [minuty]:

Przed formatem warto jeszcze jedną rzecz zrobić :)
Włóż płyte z XP,zbootuj ją,potem gdy już wszystko sie załaduje nasiskasz ENTER tak samo jakbyś chciał instalować,ale w ostatnim momencie po zatwierdzeniu warunków umowy chwile czekasz bo "instalator sprawdza obecność innych wersji instalacji systemu windows" (czy jakoś tak :P ) i gdy wyswietli ci sie "tabela" gdzie masz WINDOWS XP PROFFESSIONAL naciskasz 'R'-w tedy "naprawia istniejącą instalacje windows".
Sprawdź to ;)

Po pierwsze to komputer księgowej, czyli płatnik, SIO i cała masa innych programów także format nie wchodzi wogle w gre ;| A nakładki robiłem już pare razy i nic to nie daje ... ;/ Nie moge wogle dostać sie do systemu ... a w poniedziałek musze oddac bo musi popłacić Zusy i inne takie ...
Interpunkcja do niezwłocznej poprawy
[jankolo]

Back to top

Adrian_1591
Poziom 21
Poziom 21

Post#6 06 Mar 2010 09:53   

Mam jeden pomysł , ale nie jest to do końca legalne. Na razie nic nie rób do dopuki inni userzy elki nie skomentują mojej porady :)
Jest program Wpa_Kill.
Jest on po to,że nie musisz wpisywać już kodów aktywacyjnych ,ale za to masz pirata :|
Jak będziesz mial ostatni dzień aktywacji i nie znajdziesz rozwiązania, to ostatecznie spróbuj go użyć , żebyś na amen nie miał problemu.
Back to top

dir3ctor
Poziom 20
Poziom 20

Post#7 06 Mar 2010 10:15   

A ja mam inny pomysł. Skorzystaj z rady hojlo1. Rejestr możesz edytować bez problemu mając inny komputer na chodzie :) Trzeba tylko wiedzieć jak. Odpalasz drugi komp z wkręconym dyskiem z niedziałającym windowsem, odpalasz na nim (na tym działającym) regedita i otwierasz sobie w nim rejestr windowsa z drugiego dysku. Więcej informacji co i jak udzieli wujek gogle, ja już szczegółów nie pamiętam ale naprawiałem tak walnięty rejestr z windowsa2000 na działającym winXP.

A jak nie, to możesz uruchomić komputer w trybie awaryjnym (ten do aktywacji). Z tego co pamiętam tam wyczerpany limit czasu do aktywacji nie blokował logowania do systemu, i wtedy wyedytować rejestr. Nawet w trybie konsoli jest to możliwe, więc jest duuużo opcji.
Back to top

sebter
Poziom 14
Poziom 14

Post#8 Post from the author of the topic 06 Mar 2010 10:41   

Tylko jest problem że ten system już sie nie odpala ani w awaryjnym ani w normalnym ;/ CHce sie aktywować i koniec a jak daje aktywuj to zamiast otworzyć tą tabelke do wpisania identyfikatora instalacjii to nie otwiera sie nic, stoi poprostu i nic dalej sie nie dzieje ;|
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 06 Mar 2010 10:41   

Back to top

Adrian_1591
Poziom 21
Poziom 21

Post#9 06 Mar 2010 13:48   

Dir3ctor-bład :!:
Po wyczerpanym czasie przy włączaniu komputera pokazuje ci się tylko tło pulpitu i okno aktywacji-gdy naciśniesz "aktywuj później " komputer się wyłącza/restartuje
Da się odpalić tryb awaryjny mimo owej blokady-wiem bo po ostatniej zmianie MB musiałem "naprawiać istniejącą instalacje windows" po czym własnie jest takie "halo" że trzeba na dzień dobry wpisać klucz, a w moim przypadku to miałem tak ,że nie mogłem aktywować, bo było brak sterowników od karty sieciowej.
Pokombinuj z różnymi trybami trybu awaryjnego-
tryb awaryjny z wierszem poleceń
tryb awaryjny z obsługą sieci
itp
W końcu na pewno odpalisz system,po czym włożysz jakiś nośnik na którym już będziesz miał WPA_KILL -dla xp sp3 ->
http://www.przeklej.pl/plik/wpa-kill-for-win-xp-sp3-rar-0004nlbuu8nq
i odpalasz program. Postępujesz wedle prostych instrukcji i sprawa załatwiona :)
Back to top

jankolo
Poziom 26
Poziom 26

Post#10 06 Mar 2010 20:58   

Adrian_1591, prosiłem Cię o coś. Ponawiam prośbę i więcej razy przypominał Ci o niej nie będę.
Back to top

Adrian_1591
Poziom 21
Poziom 21

Post#11 06 Mar 2010 21:01   

Proszę wybaczyć - zapomniałem poprawić gdy zostałem o to poproszony :|
Może teraz tak być jak jest :?:
Back to top

jankolo
Poziom 26
Poziom 26

Post#12 06 Mar 2010 21:24   

Za wykonanie polecenia moderatora "na odwal" kolega otrzymuje ostrzeżenie. Proszę moje polecenie wykonać POPRAWNIE i w odniesieniu do WSZYSTKICH swoich postów. Kolejne takie jak dotychczas podejście do poprawienia własnych postów spotka się z surowszymi konsekwencjami regulaminowymi.
Back to top

dir3ctor
Poziom 20
Poziom 20

Post#13 07 Mar 2010 14:29   

Adrian_1591 wrote:
Dir3ctor-bład :!:

Gdzie popełniłem błąd? Przecież napisałem że da się odpalić system w trybie awaryjnym mimo "blokady aktywacyjnej"...
Back to top

Adrian_1591
Poziom 21
Poziom 21

Post#14 07 Mar 2010 14:39   

dir3ctor wrote:
Z tego co pamiętam tam wyczerpany limit czasu do aktywacji nie blokował logowania do systemu, i wtedy wyedytować rejestr.

Możliwe, że źle odczytałem twoją wiadomość - wybacz :)
Zrozumiałem, że mówisz ,iż po wyczerpaniu czasu można w normalnym trybie pracy dojść do momentu odpalenia pulpitu.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 07 Mar 2010 14:39   

Back to top

jankolo
Poziom 26
Poziom 26

Post#15 07 Mar 2010 18:00   

Kolega z dużą konsekwencją lekceważy moje polecenia i pisze z dużą dozą niechlujstwa językowego. Powtarzam: zobowiązują kolegę do poprawienie WSZYSTKICH swoich postów w serwisie Komputery. Tym razem za kolejne lekceważące podejście do regulaminu otrzymuje kolega kolejne ostrzeżenie (ciekawe, czy koledze wcześniej się znudzi uprawianie niechlujstwa niż limit ostrzeżeń). Zwracam uwagę, że posty powinny być poprawione PRZED napisaniem przez kolegę nowego postu na forum.
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Software -> Xp Pro i brak przejścia do aktywacjii ... ;|
Page 1 of 1
Similar topics
km1620-błąd c-6400, brak sygnału przejścia przez zero. (4)
Smart-UPS APC 450 (brak przejścia na akumulatory) (3)
GieForce 2 MX 400 brak przejścia s-video (4)

Page generation time: 0.081 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed