kamil514 Poziom 11

|
05 Mar 2010 19:46 Restarty komputera po wymianie podzespołów |
|
|
|
Witam bardzo serdecznie i dziękuje za zainteresowanie tematem.
Niedawno postanowiłem zmienić sobie sprzęt na lepszy a tu takie nie miłe niespodzianki.
Zakupiłem nową płytę główną, kartę graficzną oraz zasilacz, po włożeniu wszystkiego pierwszy raz i uruchomieniu kompa karta graficzna zaczęła się chłodzić bardzo głośno nie tak jak normalnie i nie było obrazu :( Poczytałem trochę na forum i zrobiłem następujące rzeczy : przedmuchałem sloty karty graficznej, przedmuchałem procesor i wejście na procesor i zresetowałem bios poprzez wyjęcie bateryjki i ... huuuuuura jest obraz, karta graficzna już tak nie "wrzeszczy" a tu nowy problem :( Po włączeniu kompa i windowsa (napis trwa uruchamianie systemu) wyskakuje na setną sekundy blue screen i komp się sam restartuje po wejściu w bios komp się wyłącza po około 30 sekundach. Czytałem jeszcze że to może być wina windowsa bo jest przypisywany do łyty głównej wiec spróbuję jego zainstalować ponieważ mam 2 dyski twarde a na jednym z nich windows z poprzedniego sprzętu/ Nie wiem co robić pomocy i z góry dziękuje :)
Konfiguracja kompa : Procesor Intel Core 2 Quad Q9950 4x2,83 Płyta główna asus P5N-T Karta graficzna XFX GTX 260 Zasilacz OCZ MODxTREAM PRO 700 wat
ram 3x2 gb goodram (jedna kość wyjęta czyli 4 gb) 2 dyski twarde 160 gb
Przeniosłem z Monitory Początkujący. [ogryz]
|
|