FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Konto WBK <30- brak aktywacji karty, po 3 mies. od odebra

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> For fun Hydepark -> Konto WBK <30- brak aktywacji karty, po 3 mies. od odebra
Author
Poziom 7
Poziom 7

Post#1 Post from the author of the topic 07 Mar 2010 11:16   

Konto WBK <30- brak aktywacji karty, po 3 mies. od odebra

Witam serdecznie. Mam mały problem, mianowicie 7 grudnia 2009 roku byłem odebrać w banku WBK kartę płatniczą VISA ELECTRON w taryfie <30. Dostałem w oddziale banku PIN, hasło do obsługi konta za pośrednictwem internetu, umowę, wszelakie dokumenty itp. Dotychczas przelewano mi tylko pieniądze na konto. Konto sprawdzałem za pośrednictwem internetu, wszystko się zgadzało, mamona na nim widniała.

Niestety wczoraj była mi pilnie potrzebna gotówka, poszedłem do bankomatu, chcąc wypłacić pieniądze, a zmyślne urządzenie odpowiedziało mi: "Brak aktywacji karty, proszę skontaktować się z oddziałem banku"... no fajnie, sobota wieczór, banki pozamykane. Dobra zadzwoniłem na infolinie i mówię, że taka i taka sytuacja, tyle czasu już minęło od podpisania umowy a ja nie mogę wypłacić pieniędzy z bankomatu, na to miła pani odpowiedziała mi, że to niedopatrzenie banku w którym odbierałem umowę i oni zapomnieli przesłać dokumentów do Warszawy, czy gdzieś tam i muszę się udać osobiście do banku w którym odbierałem umowę.

Pytanie moje brzmi czy można to załatwić w jakiś inny sposób, bo niestety nie mam za grosz czasu od pon do pt w godzinach kiedy banki są otwarte.

...i jeszcze jedno czy należy mi się z punktu widzenia prawa jakieś odszkodowanie, coś w tym stylu, przecież nie mogę wypłacić gotówki przez zawinienie ze strony banku, a takową posiadam na koncie?
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 07 Mar 2010 11:16   

Back to top

pawelcb33
Poziom 20
Poziom 20

Post#2 07 Mar 2010 13:12   

Re: Konto WBK <30- brak aktywacji karty, po 3 mies. od od

A aktywowałeś kartę ?
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 07 Mar 2010 13:12   

Back to top

LuckyDj
Poziom 23
Poziom 23

Post#3 07 Mar 2010 13:38   

Masz dostęp przez net, to wykonaj przelew na konto znajomego i niech on wypłaci, a jutro udaj się do banku i zrób z tym porządek.
Poza tym pamiętaj, że musisz dokonać min 3 płatności kartą (na dowolną kwotę), by mieć ją za darmo.
Back to top

trueno2
Poziom 7
Poziom 7

Post#4 Post from the author of the topic 19 Mar 2010 12:36   

Witajcie, dzięki za odpowiedzi.

Sprawa ma się tak, wczoraj udało mi się dotrzeć w końcu do oddziału banku w Komornikach między 9 a 17, gdzie odbierałem kartę.

Przedstawiłem swój problem, facet był lekko zszokowany, starał mi się wmówić, że pewnie nie aktywowałem karty w bankomacie i takie tam [Jak chciałem aktywować kartę w bankomacie, to wyskakiwał mi podobny problem jak przy wypłacie: "Brak aktywacji karty, proszę skontaktować się z oddziałem banku"] po krótkiej rozmowie poprosił mnie o dowód osobisty, wklepał dane do swojego komputerka i... i wyraz na jego twarzy powiedział mi wszystko.

Gościu nawet nie był w stanie wypowiedzieć słowa przepraszam, tak się speszył tym co ujrzał. Mianowicie poinformowano mnie, że zapomniano w danych WBK zatwierdzić [czy coś w tym stylu] mojej karty, czyli po 4 miesiącach moje konto nadal nie było aktywne, mimo, że odebrałem kartę w oddziale banku dnia 07.12.2009 i informowano mnie [co mam na piśmie], że mogę w pełni korzystać z konta.

Śpieszyło mi się, więc nawet nie miałem czasu i chęci dyskusji na temat tego jak są mało kompetentni, ale wyraz twarzy faceta, który mnie przyjmował wczoraj [i w grudniu wydawał mi kartę- ten sam człowiek] świadczył o mocnym niedociągnięciu z strony ów firmy.

Zastanawia mnie jeszcze jedna sprawa, pisaliście, że jak w przeciągu trzech miesięcy nie dokonam 3 zapłat na dowolną kwotę swoją kartą to każą mi uiścić opłatę. Tylko jak ja miałem dokonać zapłaty skoro nie miałem czynnej karty :).

Cóż, będę musiał naskrobać jakiegoś maila do WBK z powyższą sprawą. A nuż odpowiedzą coś sensownego.
Back to top

nowikzdw
Poziom 19
Poziom 19

Post#5 19 Mar 2010 13:39   

Miałem podobny problem. Ogólnie z banku jestem zadowolony, ale początek był kiepski. Założyłem konto przez internet(moje lenistwo się na mnie zemściło). I tak, przyjechał kurier, żeby umowę podpisać, fajnie. Potem przysłali mi wszystko z banku tzn. kartę, jakieś ulotki itd itd. I u mnie było tak, że nie miałem dostępu przez internet do własnego konta(dopiero po miesiącu przysłali mi PIN do korzystania z konta przez internet). Ale z karty też nie mogłem korzystać. A kasa na koncie była. Próbuję aktywować w bankomacie - oczywiście się nie da. Idę do oddziału. Pani coś tam sprawdza w tym komputerku, i mówi żeby zadzwonić na infolinię. No to dzwonię. I co mi Pani powiedziała? Że nie wpłynęła do nich moja umowa od kuriera, i dlatego ten problem. A ja mówię, skoro umowa nie wpłynęła, to dlaczego otworzyliście mi konto, przysłaliście kartę itd? Pani zamilkła.

Pozdrawiam
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 19 Mar 2010 13:39   

Back to top

majkos
Poziom 11
Poziom 11

Post#6 20 Mar 2010 13:12   

Przyznam, że w WBK są dziwne akcje z nowymi kartami. Ja u nich już jestem ponad 4 lata i z pierwszą kartą też były tego typu zabawy-nie mogłem zapłacić w sklepie, nie mogłem wypłacić z bankomatu-to jak zrobić te 3 transakcje? :). Na szczęście w oddziale w 5 min mi odblokowali, a wina leżała oczywiście po stronie banku. Z drugą kartą już nie było żadnych problemów.
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> For fun Hydepark -> Konto WBK <30- brak aktywacji karty, po 3 mies. od odebra
Page 1 of 1
Similar topics
Allegro, zakupy na raty WBK (1)
ferguson fk 6900 cr - brak aktywacji TNK - POMOCY!!! (3)
ferguson fk 6900 cr - brak aktywacji TNK (6)
wbk bezpłatna wypłata w bankomatach na całym swiecie (1)
[Kupię] konto na Ebay.de (potrzebne nie używane konto na niemieckim ebayu) (4)
pytanie o allegro, zblokowane konto, nowe konto? (3)
Drukarka do biura, 30 tys kopii/mies, B/W (8)
Zablokowane konto na Allegro - Brak odpowiedzi na pytania (3)
Umowa z Aster na czas nieokreślony i 24 mies. promocja? (1)
[Sprzedam] Pioneer DEH-1100MP-18 mies.gwarancja !!! (1)

Page generation time: 0.233 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed