| Author |
lukasker Poziom 23

|
07 Mar 2010 14:53 Lepiej nie trzymaj swojego Google Nexus One w kieszeni |
|
|
|
Jeśli posiadasz telefon Google Nexus One, lepiej zacznij o niego dobrze dbać. Jeden z użytkowników strony CNET, odkrył, że jego Google Nexus One pękł, zostawiając purpurową smugę na wyświetlaczu. Telefon nie został upuszczony, rzucony, zgnieciony ani nic w tym rodzaju, po prostu leżał na biurku i się ładował. Po zaniesieniu do serwisu HTC, pracownik serwisu powiedział "Ludzie zapominają, że telefony nie powinny być noszone w kieszeniach". Nie wiedzieć czemu skoro większość osób nosi telefony w kieszeni i wcale na nich nie siada i ich nie niszczy. HTC miało przypadki uszkodzonych ekranów, ale jest to pierwszy przypadek gdy stało się to samoczynnie. HTC sugeruje, że uszkodzenie mogło powstać np podczas noszenia telefonu w spodniach z kluczami, a później dziura poszerzała się niczym uszkodzenie w szybie samochodowej. Koszt naprawy telefonu to aż 272 dolary. Choć na testach przeprowadzanych przez Google telefony podawane są znacznie większym zagrożeniom niż trzymanie telefonu w kieszeni, nie wiadomo czemu ekran uległ uszkodzeniu.
Zródło
|
|
| Back to top |
|
 |
Firemark Poziom 9

|
07 Mar 2010 15:05 Re: Lepiej nie trzymaj swojego Google Nexus One w kieszeni |
|
|
|
To musiały być klucze do bram piekła ;)
|
|
| Back to top |
|
 |
Morpheusss Poziom 15

|
07 Mar 2010 17:08 Re: Lepiej nie trzymaj swojego Google Nexus One w kieszeni |
|
|
|
Pewnie, samo się.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
07 Mar 2010 17:08 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
ORMO_PL Poziom 16

Joined: 02 Dec 2008 Posts: 295 Location: Ozorków/Sokolniki Las
|
07 Mar 2010 17:22 Re: Lepiej nie trzymaj swojego Google Nexus One w kieszeni |
|
|
|
Różnica temperatury ?
Grzejąca się od spodu ładująca się bateria, i chłodne powietrze od góry ?
|
|
| Back to top |
|
 |
MasterMatan Poziom 18

|
07 Mar 2010 17:23 Re: Lepiej nie trzymaj swojego Google Nexus One w kieszeni |
|
|
|
Samo się jest możliwe (chociaż nie wiem jak). Dla kolegi cicho przez noc umarła Motorola V3. Położył ją z włączonym alarmem na biurku a gdy rano wstał (spóźniony) moto była już martwa. W serwisie stwierdzono uszkodzenie 2 wyświetlaczy i płyty głównej. Koszta naprawy przewyższały cenę telefony dla tego kolega z niej zrezygnował.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
07 Mar 2010 17:23 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
sokoleokoo2 Poziom 19

|
07 Mar 2010 17:34 Re: Lepiej nie trzymaj swojego Google Nexus One w kieszeni |
|
|
|
koledzy, ale nawet pracownicy appla mówili że wyświetlacze (iphone) pękają same z siebie. Ale żeby google tak zwalił - ciekawe, poczekamy zobaczymy, może to tylko 1 przypadek.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
07 Mar 2010 17:34 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
kulpina Poziom 14

|
07 Mar 2010 20:38 Re: Lepiej nie trzymaj swojego Google Nexus One w kieszeni |
|
|
|
Samo się, to chyba podstawowa przyczyna usterek...
Swoją drogą jedna usterka na tysiące telefonów to chyba nie jest tak dużo? A może w czasie gdy telefon się ładował, dzieci chciały siępobawić i upuściły? a teraz wstyd im się przyznać...
Wg mnie twierdzenie, lepiej nie trzymaj w kieszeni, tylko dlatego, że komuś się zepsuło i nie wie dlaczego jest mocno przesadzone...
|
|
| Back to top |
|
 |
stoperekk Poziom 15

|
07 Mar 2010 23:13 Re: Lepiej nie trzymaj swojego Google Nexus One w kieszeni |
|
|
|
| MasterMatan wrote: |
| .... Dla kolegi cicho przez noc umarła Motorola V3. Położył ją z włączonym alarmem na biurku a gdy rano wstał (spóźniony) moto była już martwa. W serwisie stwierdzono uszkodzenie 2 wyświetlaczy i płyty głównej. Koszta naprawy przewyższały cenę telefony dla tego kolega z niej zrezygnował. |
może z wrażenia jakie funkcje ma Google Nexus One.
poczekamy zobaczymy. może wszystkie Google Nexus One popękają. Wiecie taki program który czeka na informacje od google kiedy ma rozwalić wyświetlacz. :D:D
A może Google Nexus One, ma tak mocny wibrator ze aż rozwala wyświetlacze :D:D:D
|
|
| Back to top |
|
 |
maciej_333 Poziom 22

|
08 Mar 2010 00:22 Re: Lepiej nie trzymaj swojego Google Nexus One w kieszeni |
|
|
|
A ja tam używam Nokię 3310 od dziesięciu lat :D. Przez cały czas eksploatacji nie miałem najmniejszych problemów z tym telefonem. Wystarczyło zmienić jakieś trzy razy baterię. Telefon spadał, był ściskany, rzucany itp. Jak dotąd nie ma nawet najmniejszej usterki. Pozostaje pytanie po co taki telefon jak ten w temacie ??? Moja stara Nokia ma wszystko co potrzebuję.
|
|
| Back to top |
|
 |
suse1 Poziom 15

|
08 Mar 2010 10:57 Re: Lepiej nie trzymaj swojego Google Nexus One w kieszeni |
|
|
|
A ja w kieszeni spodni zniszczyłem trzy telefony.
Zawsze przy wsiadaniu do samochodu.
Ale to chyba wina zbyt ciasnych spodni które kiedyś nosiłem.
Teraz mam luźne , więc nic mi w portkach nie pęka
|
|
| Back to top |
|
 |
tipsot Poziom 9

|
08 Mar 2010 15:08 Re: Lepiej nie trzymaj swojego Google Nexus One w kieszeni |
|
|
|
| Quote: |
| Koszt naprawy telefonu to aż 272 dolary. |
Z tego co pamiętam pewien serwis rozłożył nexus'a na części pierwsze i wyliczył, że jego produkcja kosztuje ok. 175 dolarów.
|
|
| Back to top |
|
 |
JmL(TM) Poziom 20

|
08 Mar 2010 19:17 Re: Lepiej nie trzymaj swojego Google Nexus One w kieszeni |
|
|
|
| maciej_333 wrote: |
| A ja tam używam Nokię 3310 od dziesięciu lat :D. Przez cały czas eksploatacji nie miałem najmniejszych problemów z tym telefonem. Wystarczyło zmienić jakieś trzy razy baterię. Telefon spadał, był ściskany, rzucany itp. Jak dotąd nie ma nawet najmniejszej usterki. Pozostaje pytanie po co taki telefon jak ten w temacie ??? Moja stara Nokia ma wszystko co potrzebuję. |
:arrow: maciej_333: Widac, ze Twoje potrzeby nie sa najwieksze :D Zamiast samochodu tez pewnie masz rower bo w koncu on tez ma kola i jedzie ;) No ale do rzeczy...
Faktycznie stare telefony to cegly, ktorymi mozna rzucac o ziemie i dzialaja dalej a te nowe... no coz - coraz bardziej upakowana elektronika, wieksze i delikatniejsze wyswietlacze wiec latwiej je uszkodzic...
Od ponad 2 lat pracuje w salonie GSM za granica i od okolo 6 m-cy zwrot lub reklamacja wadliwych telefonow jest nie wyobrazalna! Najgorsze telefony to NOKIA i LG! Mamy mase klientow z podobnymi problemami szczegolnie z NOKIA 6700 gdzie wyswietlacze same pekaja wiec to nie nowosc! Na poczatku oczywiscie tez nie chcialem wierzyc, ze cos "samo" sie dzieje ale jednak... Nokia E52 to wypadajace przyciski i ruszajaca sie obudowa. Flagowa Nokia N97 to w ogole chyba najwieksza porazka [z reszta telefon juz wycofany z rynku] tego przereklamowanego producenta jakim jest NOKIA. To tylko oczywiscie kilka przykladow a jest ich znacznie, znacznie wiecej. Najbardziej niezawodne telefony to nadal Apple iPhone, HTC i Samsung...
Swoja droga jakis czas temy dosc popularny w Polsce Siemens tez mial wpadke z klawiaturka do swojego S55 [za ktora zreszta dostal nagrode]. Klawiatura byla wadliwa i przyciski zaczely wpadac w kilka tygodni od zakupu telefonu no ale niestety producent obwinial uzytkownika i trzeba bylo placic okolo 120zl za wymiane. Jak widac na wadliwosci produktu mozna jeszcze niezle zarobic :D
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
08 Mar 2010 19:17 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
kulpina Poziom 14

|
08 Mar 2010 19:33 Re: Lepiej nie trzymaj swojego Google Nexus One w kieszeni |
|
|
|
Takie usterki samo się, to raczej standard. Najprostszy przykład - klawiatura w k770i ściera się farba z klawiszy. Producent chciał ładnie i przedobrzył... może chcieli trochę za szybko? może czasem powinni wykorzystywać najlepsze patenty z poprzednich modeli i z tego złożyć coś niezawodnego?
A zresztą po co składać coś niezawodnego? W elektronice zarabia się na konieczności całkowitej wymiany, albo jeszcze więcej na serwisie w którym za zmianę tasiemki od lcd liczy się 50zł...
|
|
| Back to top |
|
 |