FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Bezprzewodowa kamera IP, 640x480, zasięg 15-20m

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Stationary Security -> Bezprzewodowa kamera IP, 640x480, zasięg 15-20m
Author
Poziom 1
Poziom 1

Post#1 Post from the author of the topic 10 Mar 2010 11:02   

kamera ip bezprzewodowa

Witam, proszę mi doradzić:
1. potrzebuję zamontować kamerę bezprzewodową ip wewnątrz budynku
2. odległość monitorowanego miejsca od kamery 15-20 metrów
3. zależy mi na dobrym obrazie 640*480 i dobrym dźwięku
4.miejsce dobrze oświetlone
Pytanie:
1. czy ta kamera nadaje się: TV-IP201W - Bezprzewodowa kamera IP z przetwonikiem CMOS
2. co jeszcze potrzebuje? jakie wymagania sprzętowe w komputerze? jaki router?
3. jak to jest z tym wchodzeniem na stronę ip, ile osób może jednocześnie oglądać taką transmisję? Będę wdzięczny za odpowiedzi. Kamera ma być zamontowana w Kościele, i ma służyć do przekazywania obrazu i dźwięku ze Mszy do internetu. Ze strony internetowej parafii chcę zrobić link, który będzie odsyłał do adresu ip. Powiedzcie czy da rade coś takiego zrobić?
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 10 Mar 2010 11:02   

Back to top

carooso
Poziom 10
Poziom 10

Post#2 11 Mar 2010 22:01   

Re: kamera ip bezprzewodowa

Daruj sobie kolego kamery marki Trendnet. Chyba, że lubisz telefony z reklamacjami. Lepiej zastosować Vivoteka, już Ci pisałem na PV.
Polecam to: http://monitoruj.pl/cctv/524-ip7152.html

Uzyskujesz obraz megapikselowy a więc większej rozdzielczości. Kamera świetnie będzie sobie radzić przy gorszym oświetleniu (tryb dzień / noc). Obraz z odległości 15-20 metrów będzie super.

Dodatkowo musisz mieć kompa do rejestracji. Wystarczy średniej klasy zwykła w miarę współczesna stacja robocza z 2 core'owym procesorem i 2GB RAM.

Rutery polecam z linksysa osobiście. Jeżeli w kościele jest neostrada to kamerę udostępniasz na zewnątrz przez usługę dyndns wbudowaną w ruter

Do zrobienia jest to pikuś. Jak będziesz gotowy i będziesz sprzęt montował służę na telefon pomocą i pomogę ci krok po kroku wszystko zrobić.

Zasadniczo potrzebujesz kamerę, kompa i ruter.

Plusem jest też to, że do kamery idzie wykorzystać zwykły obiektyw od kamer analogowych.

Pozdrawiam
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 11 Mar 2010 22:01   

Back to top

todaks
Poziom 15
Poziom 15

Post#3 13 Mar 2010 12:48   

Quote:
Daruj sobie kolego kamery marki Trendnet. Chyba, że lubisz telefony z reklamacjami. Lepiej zastosować Vivoteka, już Ci pisałem na PV.
Polecam to: http://monitoruj.pl/cctv/524-ip7152.html

Uzyskujesz obraz megapikselowy a więc większej rozdzielczości. Kamera świetnie będzie sobie radzić przy gorszym oświetleniu (tryb dzień / noc). Obraz z odległości 15-20 metrów będzie super.

Kamera IP7152 posiada przetwornik o rozdzielczości VGA. Więc daleko jej do rozdzielczości Mpix. Ogólnie ta kamera nie ma aż tak rewelacyjnego obrazu jak piszesz.
Twoja opinia bardziej pasuje do kamery IP 7161.

W odpowiedzi na pytanie z wątku uważam że wystarczy np IP7137. Rozdzielczość VGA , bardzo stabilna praca i dobrej jakości obraz . Dodatkowo format kompresji nie obciąża zbyt mocno komputera rejestrującego.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 13 Mar 2010 12:48   

Back to top

carooso
Poziom 10
Poziom 10

Post#4 13 Mar 2010 17:45   

Faktycznie zakręciłem się, patrzałem na opis IP7160 - mój błąd.
Co nie zmienia faktu, że nie polecam Trendneta.
Co do sugerowanej przez Ciebie kamery to w tej cenie faktycznie trudno będzie znaleźć coś przyzwoitego chociaż ja bym się prędzej skłaniał do IP7152 lub IP7139 ze względu na możliwość dołożenia obiektywu, a co za tym idzie większą możliwość w ustawieniu kątów i jasności Pozdrawiam
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Stationary Security -> Bezprzewodowa kamera IP, 640x480, zasięg 15-20m
Page 1 of 1
Similar topics
Bezprzewodowa kamera - zasilanie ? (6)
mini kamera bezprzewodowa (11)
Bezprzewodowa kamera do bramofonu (3)
Kamera Bezprzewodowa (1)
Echosonda bezprzewodowa - jak zwiększyć zasięg? (2)
MiniKamera Bezprzewodowa, jak najwiekszy zasięg ? (8)
Proszę o pomoc przy budowie posłuch bezprzewodowy zasięg 20m (2)
KAMERA BEZPRZEWODOWA 2,4 GHz (16)
Kamera ukryta bezprzewodowa (7)
Kamera bezprzewodowa, komputerowa. (10)

Page generation time: 0.106 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed