Re: Noikia 5530 wyłącza się podczas wybierania numeru.
Włącz telefon bez karty sim i delikatnie powyginaj w różne strony i napisz czy się wyłącza.
Sprawdź podczas naciskania których klawiszy występuje w/w objaw.
nokia popelnila blad podczas produkcji ktorej serii 5530, zreszta wydali biuletyn serwisowy odnosnie tego problemu. Polega on na uszkodzeniu tasmy, zwiera ona linie glosnika do masy na obudowie lcd. ponizej rozwiazanie problemu. w miejscu zaznaczonym na zielono naklej kawalek tasmy izolacyjnej i problem z glowy.
jayu0 wrote:
Sprawdź podczas naciskania których klawiszy występuje w/w objaw.
W tym telefonie na przednim panelu nie ma klawiszy bo jest dotykowy :wink:
Tak jak koledzy wyżej piszą, wystarczy nakleić w odpowiednim miejscu kawałek taśmy izolacyjnej. Ale jeżeli masz gwarancję to lepiej oddaj do serwisu bo łatwo jest pourywać tasiemki lub złącze LCD przy rozbieraniu.
jesteście genialni.
dzięki wam zaoszczędziłem kaskę.
należy się dla was duże piwko.
sposób sprawdzony przeze mnie przed chwilką.
wszystko działa jak należy, problem się nie powtarza.
(ja obkleiłem tasiemkę od początku (wtyk) do miejsca gdzie zagina się na drugą stronę do głośnika.
Mam problem właśnie z w/w modelem, wyłącza się podczas próby nawiązania połączenia. Okleiłem taśmę ale nic nie pomogło, dziwny jest fakt że nawet na wypiętej taśmie telefon przy próbie połączenia potrafi się wyłączyć. Czy może być jakaś inna przyczyna?
navoye wrote:
nokia popelnila blad podczas produkcji ktorej serii 5530, zreszta wydali biuletyn serwisowy odnosnie tego problemu. Polega on na uszkodzeniu tasmy, zwiera ona linie glosnika do masy na obudowie lcd. ponizej rozwiazanie problemu. w miejscu zaznaczonym na zielono naklej kawalek tasmy izolacyjnej i problem z glowy.
To się nazywa banalne rozwiązanie..
Wielkie dzięki za zdjęcie kolego.