FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Wentylacja mechaniczna poddasza użytkowego

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Ventilation and Air Conditioning -> Wentylacja mechaniczna poddasza użytkowego
Author
Poziom 3
Poziom 3

Post#1 Post from the author of the topic 12 Mar 2010 10:53   

Wentylacja mechaniczna poddasza użytkowego

Co powiecie na Vitovent 300 Viessmann przy 150m3 poddasza (salon45m2 z antresolą12m2 i małe łazienka3m2 i sypialnia6m2) bo przy okazji czytam wasze wypowiedzi i wszystko odnosi sie do domów. Wiele osób jednak przymierza się do montażu tych systemów w poddaszach użytkowych.
Cena jednak 25000 to zapora nie do przejścia bo to ma się przecież zwrócić. Ja mam ogrzewanie elektryczne i cały czas kombinuję jak zmniejszyć przyszłe rachunki za prąd. Czy jeśli dodatkowo będę chciał założyć małą jednostkę klimatyzacji w salonie to nie będę niepotrzebnie dublował instalacji bo może są takie produkty 2w1. całość przestrzeni jest w większości otwarta więc nie chcę z tego zrobić głośnej fabryki. Czy ma ktoś jakieś doświadczenia w małych przestrzeniach. Bo niby małe poddasze, ale prawie nie podzielone. Znalazłem także maty izolacyjne PYROGEL wykorzystujące nanotechnologie. Może użyć je do owinięcia rur doprowadzających dla zmniejszenia strat?
Czy ktoś próbował tego rodzaju kombinacji?
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 12 Mar 2010 10:53   

Back to top

serwisant73
Poziom 22
Poziom 22

Post#2 12 Mar 2010 17:26   

Re: Wentylacja mechaniczna poddasza użytkowego

Masz u siebie w stolicy firmę , która ma w ofercie japońską markę rekuperatorów za bardziej przystępną cenę i z opcją klimatyzacji. Odezwij się na PW , to dam namiary.
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Ventilation and Air Conditioning -> Wentylacja mechaniczna poddasza użytkowego
Page 1 of 1
Similar topics
mechaniczna wentylacja otoczenia (11)

Page generation time: 0.091 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed