| Author |
Wojtek 24 lata Poziom 20

|
12 Mar 2010 11:02 Jak dokończyć odblokowywanie nawigacji Blaupunkt Lucca 3.5B? |
|
|
|
Witam.
Trafiła do mnie nawigacja Blaupunkt model Lucca 3.5B
Jestem na etapie połączenia przez ActiveSync z tą nawigacją i działającym programem do edycji rejestru CERegEditor.
Powinienem znaleźć takową ścieżkę:
init/launch50 i wartość \Windows\LuccaLanguage.exe zmieniamy na Explorer.exe
Nie mam jednak czegoś takiego jak launch50 w init.
Mam tylko init/BootVars
Zobaczcie screen:
Czy czegoś nie zmieniłem, albo nie włączyłem??
Jestem już tak blisko odblokowania Windows.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
12 Mar 2010 11:02 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
koala106 Poziom 22

Joined: 24 Nov 2005 Posts: 1846 Location: Zielona Góra/Kożuchów/Szprotawa
|
12 Mar 2010 14:27 Re: Jak dokończyć odblokowywanie nawigacji Blaupunkt Lucca 3 |
|
|
|
naciśnij na init na nazwie klucza a nie rozwijaj - wtedy po prawej stronie pojawią Ci się ikonki z wpisami
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
12 Mar 2010 14:27 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
Wojtek 24 lata Poziom 20

|
12 Mar 2010 21:38 Re: Jak dokończyć odblokowywanie nawigacji Blaupunkt Lucca 3 |
|
|
|
Dziękuję koledze za podpowiedź.
Teraz mogę do woli odblokowywać i blokować nawigację.
Pojawił się jednak inny problem.
Dokonałem aktualizacji firmware w tej nawigacji.
Prosto ze strony producenta.
Nawigacja i wszystkie funkcje działają nadal.
Ale jak skojarzyć z tą nawigacją zainstalowaną i przypisaną do karty SD mapę polski?
Mogę zablokować Windowsa 5.0 i uruchomić na początku "Factory Test Menu"
Mogę odblokować Windowsa, wskazać mu folder i plik auto mapa.exe, jednak przy ponownym uruchomieniu nawigacji, wraca okno główne (pulpit) Windowsa CE 5.0
Nie potrafię zautomatyzować wczytywania auto mapy.
Nie potrafię przy zamkniętym Windows, gdy działa okno ostrzeżeń, i "menu" włączyć w jakikolwiek sposób auto mapy.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
12 Mar 2010 21:38 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
koala106 Poziom 22

Joined: 24 Nov 2005 Posts: 1846 Location: Zielona Góra/Kożuchów/Szprotawa
|
13 Mar 2010 21:48 Re: Jak dokończyć odblokowywanie nawigacji Blaupunkt Lucca 3 |
|
|
|
rozwiązanie to nakładka na system lub też zmiana wpisów w rejestrze dotycząca położenia pulpitu - np na kartę - wtedy wszystkie utworzone skróty pozostają na stałe. Możesz też w rejestrze wpisać ścieżkę w kluczu launchxx do automapy i będzie po restarcie Automapa
|
|
| Back to top |
|
 |
Pontikos Poziom 23

|
19 Mar 2010 21:30 Re: Jak dokończyć odblokowywanie nawigacji Blaupunkt Lucca 3 |
|
|
|
Generalnie wszystkie wpisy w Rejestrze sa ryzykowne i NIEZALECANE.
KAZDY zadany efekt odblokowania mozna uzyskac prosciej i na TRWALE, bez dokonywania ryzykownych wpisow - sluza do tego skrypty Mortscripta. Opisalem to w innym watku tego Forum, dotyczacym tego modelu.
Jeszcze prosciej, podmienic plik disclaimer.exe na automape :) Wtedy nie masz nawet ostzrezenia o tym, bys jechal przepisowo ;)
|
|
| Back to top |
|
 |