Ot będę szczęśliwszy jeśli ktokolwiek znajdzie na tej stronie coś co go zaciekawi Podróże po Europie
Poza tym wpisujcie gdzie byliście i co ciekawego widzieliście
O czym stronka...? Otóż, przez ostatnich 6 latek razem z moją kobitką trochę sobie pojeździliśmy po Europie i chcieliśmy się podzielić naszymi fotkami i doświadczeniami. Nadmienię, iż każda fotografia ma możliwość pobrania w dużej rozdzielczości, więc jeśli komuś któraś spasuje na tapetkę to będzie mi niezmiernie miło.
Z góry dziękuje za wszelkie uwagi.
Aha... Chciałbym dodać, że absolutnie wszystkie fotografie (włącznie z chmurkami w nagłówku) są własnoręcznie wykonane i są moja własnością. (Piszę to bo zauważyłem że czasem te kwestie są dość drażniące)
My w latach 1999-2004 tez trochę jeździliśmy . Zaczęliśmy od zwiedzania Polski. Później trochę Czechy , Słowacja. Byliśmy w Austrii i w Niemczech. Zahaczyliśmy tez o Ukrainę. A najbardziej wspominam dwutygodniowy pobyt w Grecji. Tydzień jeździliśmy autokarem po Grecji i zwiedzaliśmy (wtedy zaczynała się akurat olimpiada w 2004) najważniejsze zabytki. Drugi tydzień to leżakowanie nieopodal Salonik. Tam tez trochę lokalnie zwiedzaliśmy.
W ogóle podróże to fajna sprawa. Poza Europa jeździliśmy trochę po świecie. Byliśmy na Karaibach , Hawajach w Kanadzie i Egipcie . Aktualnie zwiedzamy USA. Teraz kryzys wiec trochę stopujemy i tu lokalnie oglądamy osiągnięcia kultury Indian...
My w latach 1999-2004 tez trochę jeździliśmy . Zaczęliśmy od zwiedzania Polski. Później trochę Czechy , Słowacja. Byliśmy w Austrii i w Niemczech. Zahaczyliśmy tez o Ukrainę. A najbardziej wspominam dwutygodniowy pobyt w Grecji. Tydzień jeździliśmy autokarem po Grecji i zwiedzaliśmy (wtedy zaczynała się akurat olimpiada w 2004) najważniejsze zabytki. Drugi tydzień to leżakowanie nieopodal Salonik. Tam tez trochę lokalnie zwiedzaliśmy.
W ogóle podróże to fajna sprawa. Poza Europa jeździliśmy trochę po świecie. Byliśmy na Karaibach , Hawajach w Kanadzie i Egipcie . Aktualnie zwiedzamy USA. Teraz kryzys wiec trochę stopujemy i tu lokalnie oglądamy osiągnięcia kultury Indian...
hmmm... Zazdroszczę tych zaoceanicznych podróży.:D
Jeszcze nie na moją kieszeń... ale może kiedyś
na rzie organizujemy sobie podróże z typu... jakby to nazwać... "low-cost" :D
Pozdrawiam
Szczerze to jeszcze nie to o czym marzyłem. Bora-bora , Fiji , ST MAARTEN (!) i Galapagos... Ale na razie poza zasięgiem.
W EU to Francja , Włochy i Szwajcaria. Mam nadzieje że kiedyś.
Pozdrawiam
W tym roku również zapowaida się wypad na Krym, ale większą ekipą Wink
Jak nam starczy czasu w te wakacje to planujemy Ukrainę, odwiedziłbym sporo znajomych których poznałem w Hiszpanii.
Ale mamy ogromna chrapkę póki co na Skandynawie cała... mniam mniam
Będziemy sobie chodzić po kręgu polarnym w tę i we w tę... aż do znudzenia no i renki będziemy karmić... oooo tak. :D
Jest możliwość dosłania w oryginalnej rozdzielczości zdjęcia "zoo3", wrzuciłbym na tapete, jeżeli nie masz nic przeciwko.
Pewnie że tak. Pod każdym zdjęciem masz ikonkę do pobrania w HQ. Większość jest 2200 na chyba 1400, a niektóre 1280x1024.
No chyba że właśnie chcesz zoo3 w max rozdzielczości to wyślij mi swojego maila przez zakładkę KONTAKT mojej na stronie
W EU to sporo, choć i tak większość miejsc jeszcze nie zobaczona. Odwiedzone to: Francja, Niemcy, Anglia, Hiszpania, Kanary ( to też w końcu Europa), Cypr, Włochy, Bułgaria, Czechy, Austria etc. Marzy mi się... Moskwa.
Z dalszego świata to Hongkong i Borneo. Nie udał się Egipt mimo opłącenia wszystkiego; widać tak miało być. I na razie koniec. Są teraz inne priorytety niż podróże.
W EU to sporo, choć i tak większość miejsc jeszcze nie zobaczona. Odwiedzone to: Francja, Niemcy, Anglia, Hiszpania, Kanary ( to też w końcu Europa), Cypr, Włochy, Bułgaria, Czechy, Austria etc. Marzy mi się... Moskwa.
Z dalszego świata to Hongkong i Borneo. Nie udał się Egipt mimo opłącenia wszystkiego; widać tak miało być. I na razie koniec. Są teraz inne priorytety niż podróże.
hmmm... Mnie Skandynawia teraz bardzo korci, na razie zbieram kasę bo tam już tanio się raczej nie da...
A polecam bardzo Gibraltar, jedyne miejsce w Europie gdzie małpy żyją na wolności. Niezły czadzik...
Quote:
To nie był nikt w Czarnogórze?
Szczerze mówiąć to musiałem zerknąć na mapę aby zobaczyć gdzie to dokładnie jest... :D
A jak że mało popularne to na pewno warte zobaczenia
Ja ostatnio byłem w Palermo na Sycylii. Włosi mówią że to już nie Włochy tylko "Arabia". Rzeczywiście przepisy ruchu drogowego dotyczą tylko centrum i dzielnicy turystycznej, w innych rejonach miasta chodniki służa do parkowania a światła służą prawdopodobnie do oświetlania ulic:). Większość samochodów jest poobijana i to jest tam norma.
Ja ostatnio byłem w Palermo na Sycylii. Włosi mówią że to już nie Włochy tylko "Arabia". Rzeczywiście przepisy ruchu drogowego dotyczą tylko centrum i dzielnicy turystycznej, w innych rejonach miasta chodniki służa do parkowania a światła służą prawdopodobnie do oświetlania ulic:). Większość samochodów jest poobijana i to jest tam norma.
Kiedyś taki sam model panował w Hiszpanii jeszcze 6-7 lat temu była wolna amerykanka przy parkowaniu, wyprzedzaniu, prędkości. Ale niestety posypał się jeden z ostatnich już bastionów wolności drogowej. Teraz mają jeden z najnowocześniejszych systemów kontroli ruchu. Okamerowana jest już bez mała każda droga. Latają helikoptery z fotoradarami... I nie wiem czy już im się udało ale pracują nad systemem w którym każdy pojazd jest fotografowany i sprawdzane jest czy ma aktualny przegląd i ubezpieczenie. Jeśli nie to małe masz szanse na dojechanie bez kontroli. Zaznaczam, że nie wiem czy już jest to w użyciu.
Poza tym za 200km/h do 2 lat więzienia...