| Author |
tsonga Poziom 12

|
12 Mar 2010 21:25 czy nagrywarkę dvd hdd można podłączyć do 12v |
|
|
|
Potrzebuję użyć nagrywarek dvd hdd w miejscu gdzie nie ma 220v . Czy te urządzenia działają wewnątrz na 12v, tak aby użyć akumulatora?
Przetwornica odpada bo to na basenie.
Ciekawi mnie również czy jest możliwość wybrania takiej opcji nagrywania żeby zapis krótkich odcinków czasowych odbywał się w pojedynczych plikach bez dodatkow tzn. zeby nie było tam trzech plików tylko jeden wszystko jedno w jakim formacie .
Muszę nagrywać setki odcinków po minucie i mieć mozliwość łatwego wybierania i edytowania plików na kompie.To co zobaczyłem na nagrywarce ostatnio to były jakieś twory z kilku plikow po jednym nagraniu 1 minuty
|
|
| Back to top |
|
 |
Spacewalker Poziom 22

|
12 Mar 2010 22:34 Re: czy nagrywarkę dvd hdd można podłączyć do 12v |
|
|
|
Podłaczyc to podłączysz - 12V i 5V musi byc no i masa , taka sama filozofia jak w kompie. Jak kiedys stare CD-romy miały guziki do Play Stop na palenu to wystarczylo to by otwarzac z niego audio
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
12 Mar 2010 22:34 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
tsonga Poziom 12

|
13 Mar 2010 19:40 Re: czy nagrywarkę dvd hdd można podłączyć do 12v |
|
|
|
Chodzi mi o nagrywarkę dvd hdd stacjonarną .
Rozumiem że 220v nie jest potrzebne?
A czy są nagrywarki które zapisują w prostych pojedynczych plikach np. w jakimś avi?
|
|
| Back to top |
|
 |
jur1 Poziom 21

|
13 Mar 2010 21:00 Re: czy nagrywarkę dvd hdd można podłączyć do 12v |
|
|
|
Kolego tsonga po kolei, zaczynasz od końca , najpierw co chcesz skręcić a następnie bierzesz odpowiednie narzędzia. Materiał filmowy jaki maksymalnie długi, źródło tego materiału ( TV, kamera, ... ), nagrywarkę posiadasz , jeśli tak to jaki model, jeśli nie to trzeba dobrać ( w nagrywarkach stacjonarnych w zasilaczu mogą występować napięcia : 3,3V; 5V; 12V; -12V; -24V; -30V; około 3,3V AC( zmienne)) , tak że nie jest takie proste podłączyć dowolną nagrywarkę w Twoich warunkach.
|
|
| Back to top |
|
 |
tsonga Poziom 12

|
13 Mar 2010 22:13 Re: czy nagrywarkę dvd hdd można podłączyć do 12v |
|
|
|
Ok po kolei.
Sprawa dotyczy zapisu z 4 kamer analogowych w PAL 25k/s dla kazdej równocześnie.
Jednak nie chciałbym w tym temacie za bardzo rozgryzać kwestii sposobu rejestracji i doboru kamer.
Sprawa ta toczy się w dziale monitoringu na tym forum i bez sensu ją znowu wałkować, zwłaszcza że to rozległy i skomplikowany temat.
http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=1582927&highlight=
http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=1599460&highlight=
Jednym z pomysłów jest zapis na czterech nagrywarkach dvd hdd z kazdej kamery osobno.
Potrzeba mi jednak zapisów wielokrotnych po ok. minutę w w miarę przejżysty sposób, znaczy się dobrze by było jeśli byłyby to pojedyncze pliki, najlepiej w avi .
Potrzeba aby urządzenia dało się zasilać z niskiego napięcia bezpiecznego dla człowieka wiec 220 odpada, dlatego pytam czy da radę podłaczyć dvd hdd do akumulatora i czy pobór pradu nie jest jakiś kosmiczny.
Nagrałem na nagrywarkę dvd samsung r-150 trochę materiału z kamerki analogowej ale okazało się ze komp tego nie widzi (format vro) a do tego
całość stanowią trzy pliki co znacznie utrudnia mi późniejszą edycję .
Dlatego interesuje mnie bardzo czy są nagrywarki które tworzą jakieś proste pliki avi lub inne w formie jednego pliku dla jednego odcinka nagrania.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
13 Mar 2010 22:13 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
tsonga Poziom 12

|
15 Mar 2010 22:22 Re: czy nagrywarkę dvd hdd można podłączyć do 12v |
|
|
|
Hej panowie, help .
Rozjaśnijcie mi sprawy o których piszę.
|
|
| Back to top |
|
 |
rommek Poziom 15

|
16 Mar 2010 18:31 Re: czy nagrywarkę dvd hdd można podłączyć do 12v |
|
|
|
Nie rozumiem dlaczego przetwornica odpada bo to basen.Chcesz z tym wszystkim pływać.Możesz użyć także UPSa, kwestia tylko jak długo ta impreza ma trwać.
|
|
| Back to top |
|
 |
tsonga Poziom 12

|
16 Mar 2010 22:56 Re: czy nagrywarkę dvd hdd można podłączyć do 12v |
|
|
|
Na terenie basenu nie może być 220 tu volt.
Czas ok. 5 godzin na pełnych obrotach
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
16 Mar 2010 22:56 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
rommek Poziom 15

|
16 Mar 2010 23:10 Re: czy nagrywarkę dvd hdd można podłączyć do 12v |
|
|
|
Z przepisami się nie dyskutuje, ale na tym terenie basenu można używać aparatów fotograficznych w których na kondensatorach lamp flash jest prąd 200V, i może zdrowo popieścić.Jak chcesz być w zgodzie z przepisami to ci pozostaje DVD portable, ale tam na wyświetlaczu chyba też jest wysokie napięcie więc nie polecam.
|
|
| Back to top |
|
 |