FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Euras - proszę o opinie. Godne zainteresowania?

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> TV Service -> Euras - proszę o opinie. Godne zainteresowania?
Author
Poziom 19
Poziom 19

Post#1 Post from the author of the topic 13 Mar 2010 16:34   

Re: Samsung CW29M66V chassis K55A-1 wyłącza sie po godzinie

Jeszcze jedno to tak poza tematem , co myślicie koledzy o czyms takim jak Euras , jest to godne zainteresowania ? Sory że pytam to w tym miejscu .
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 13 Mar 2010 16:34   

Back to top

mirex
Poziom 26
Poziom 26

Post#2 13 Mar 2010 18:34   

Re: Euras - proszę o opinie.

Wydzieliłem. Z oczywistych względów.

Myślimy, że informacji masz full. Koszt taki sobie, drobnostka w sumie. Pamiętaj, że dostęp będziesz miał tylko i wyłącznie z komputera zarejestrowanego w ich bazie. Chyba, że coś się ostatnio zmieniło i istnieje jakaś opcja rejestracji w systemie na większą ilość.
No i oczywiście tzw. działalność gospodarcza potrzebna. Domokrążcy działający na lewo opadają w przedbiegach.
Back to top

serwis
Poziom 23
Poziom 23

Post#3 13 Mar 2010 21:17   

mirex wrote:
(...)Pamiętaj, że dostęp będziesz miał tylko i wyłącznie z komputera zarejestrowanego w ich bazie. Chyba, że coś się ostatnio zmieniło i istnieje jakaś opcja rejestracji w systemie na większą ilość.
(...)

Trochę się zmieniło. Teraz możesz zalogować łącznie trzy komputery, nawet z różnych sieci (dostawców).
Musisz tylko im zgłosić mejlowo lub telefonicznie taki stan rzeczy.
Back to top

Agielos
Poziom 19
Poziom 19

Post#4 Post from the author of the topic 13 Mar 2010 23:44   

Właśnie zrobiłem błąd przed wczoraj zarejestrowałem sie u nich , ale nie wiedziałem że dostaje sie tylko dostęp z jednego komputera , a za kilka dni musze na tym komputerze zrobić z pewnych względów format dysku i myśle że trzeba będzie to im zgłosić , gdybym wiedział to poczekał bym z rejestracja jeszcze kilka dni .
Back to top

pożeracz kartofli
Poziom 21
Poziom 21

Post#5 14 Mar 2010 00:21   

No ja pamiętam jak kiedyś jeszcze miałem Euras, zawsze jak musiałem z jakiegoś powodu odtworzyć z backupu system, to musiałem pisać do ASWO (przez nich miałem) aby znowu dali mi dostęp.
Zaś co do wartości euras, to o tyle warto, że można tam czasem znależć porady 'gotowce' do stosunkowo nowych sprzętów. Jeszcze nie "rozgryzionych" Nie wiem może za jakiś czas, jak się uporam z inną ważniejszą dla mnie robotą na tą chwilę, to może wykupie sobie subskrypcję na jakiś czas.
Back to top

radekrpisz
Poziom 24
Poziom 24

Post#6 14 Mar 2010 00:49   

pożeracz kartofli wrote:
Jeszcze nie "rozgryzionych"

Na tym forum nie wliczając lamerów też są fachowcy. Tylko za porady nikt im nie płaci... :D
Back to top

serwis
Poziom 23
Poziom 23

Post#7 14 Mar 2010 11:36   

radekrpisz wrote:
(...) Tylko za porady nikt im nie płaci... :D

Ale za to nie gnębi za "ogonki" :D
Back to top

radekrpisz
Poziom 24
Poziom 24

Post#8 14 Mar 2010 11:38   

Quote:

I słusznie. :-)
Back to top

LeDy
Poziom 25
Poziom 25

Post#9 14 Mar 2010 11:42   

serwis wrote:
radekrpisz wrote:

Za porady nie płaci a i tak chętnie dzielą się wiedzą z wszystkimi
Nawet łopatą .
Przez to gnębienie podnosisz sobie jeszcze jeden poziom wiedzy - poprawność pisania .
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 14 Mar 2010 11:42   

Back to top

radekrpisz
Poziom 24
Poziom 24

Post#10 14 Mar 2010 11:46   

LeDy wrote:

Przez to gnębienie podnosisz sobie jeszcze jeden poziom wiedzy - poprawność pisania .

Człowiek całe życie się uczy... I tak głupi umiera. :-(
Back to top

*ANDY*
Poziom 18
Poziom 18

Post#11 14 Mar 2010 12:41   

Zasada Eurasa jest słuszna - dostęp tylko dla osób prowadących działalność. A użytkownicy elektrody podcinają gałąź na której sami siedzą.
Back to top

LeDy
Poziom 25
Poziom 25

Post#12 14 Mar 2010 13:54   

*ANDY* wrote:
Zasada Eurasa jest słuszna - dostęp tylko dla osób prowadących działalność. A użytkownicy elektrody podcinają gałąź na której sami siedzą.

Święte słowa. Tylko skąd w podpowiadających tyle głupoty aby podcinać gałąź na której siedzą? Czyżby to nieszczęsne Pomógł xxxxx razy i statystyka?
Pisałem aby za podpowiadanie " początkującym " nie dawać punktów.
P.S. Boguś - miejsce siedzenia zmieniło twoje podpowiedzi. Ostatnio jednak znowu się zapominasz.
Back to top

serwis
Poziom 23
Poziom 23

Post#13 14 Mar 2010 14:43   

*ANDY* wrote:
Zasada Eurasa jest słuszna - dostęp tylko dla osób prowadących działalność.(...)

Musisz też wziąć pod uwagę i to, że niektóre osoby prowadzące działalność mają bardzo skąpy zasób wiedzy, żeby nie dopowiedzieć wręcz dyletanckie podejście do tematu. A takie występują i na Elektrodzie i na Eurasie, oraz też na Arconecie.
Zresztą to można bardzo łatwo rozróżnić po treści i formie zapytań. :D

LeDy wrote:
serwis wrote:
radekrpisz wrote:

(...)

W tym przypadku się nie zgodzę. Napiętnowanie powinno być głównie za błędy ortograficzne, natomiast nie za ogonki.

Brak ogonków nie wynika z nieuctwa, natomiast brak poprawnej ortografii- niestety tak. I to moim zdaniem jest bardzo rażące.
Back to top

*ANDY*
Poziom 18
Poziom 18

Post#14 14 Mar 2010 14:45   

Rzadko tu zaglądam, odkąd zostałem oszukany przez jednego z użytkowników "elektrody".
Pomagać można w błachych sprawach ( dobór pilota itp. ) a tu zaraz algorytm dla laika. Później coś sknoci -> idzie do naprawy i oznajmia że nie da wiecej niż 40 zeta za naprawę.
Back to top

LeDy
Poziom 25
Poziom 25

Post#15 14 Mar 2010 18:05   

serwis wrote:

W tym przypadku się nie zgodzę. Napiętnowanie powinno być głównie za błędy ortograficzne, natomiast nie za ogonki.

Toż te ogonki to ortografia.
Back to top

Agielos
Poziom 19
Poziom 19

Post#16 Post from the author of the topic 14 Mar 2010 18:16   

Koledzy mi sie wydaje czy coś jest napisane z ogonkiem czy bez ogonka to na tym forum nie powinno mieć aż takiego znaczenia , najważniejsze powinna być sensowna i pomocna wypowiedz na konkretny temat lub porada.
Back to top

alvin
Poziom 19
Poziom 19

Post#17 14 Mar 2010 18:26   

Witam
Popieram, popieram... Wskazywanie palcem na konkretny element, bez jakiegokolwiek zaangażowania zainteresowanego? Cytat z nieodległego postu: "Pomocy, oddanie do serwisu nie wchodzi w rachubę. Zażyczą sobie nie wiadomo ile, a ja się na tym nie znam". A kto tu udziela fachowych porad? Właśnie Ci, którzy prowadzą serwisy. Dlatego, zanim napiszę odpowiedź, często przeglądam profile zainteresowanych, co robią na forum. Wielu jest takich, którzy piszą na tym forum, ale tylko z zapytaniem o "gotowce" i to od wielu lat, a i często nie ma nawet zwykłego DZIĘKUJĘ.
Jeżeli chodzi o ortografię i interpunkcję, starajmy się.
Back to top

serwis
Poziom 23
Poziom 23

Post#18 14 Mar 2010 18:35   

alvin wrote:
Witam
Popieram, popieram... Wskazywanie palcem na konkretny element, bez jakiegokolwiek zaangażowania zainteresowanego?(...)Dlatego, zanim napiszę odpowiedź, często przeglądam profile zainteresowanych, co robią na forum. Wielu jest takich, którzy piszą na tym forum, ale tylko z zapytaniem o "gotowce" i to od wielu lat, (...)

Ale trafiłeś :D Ja dokładnie robię to samo :D
Po przeczytaniu kilku postów masz już gotowy obraz usera- i już wiesz jaka ma być odpowiedź :D

Zapewne zaraz będą kasować za OT :D
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 14 Mar 2010 18:35   

Back to top

mirex
Poziom 26
Poziom 26

Post#19 14 Mar 2010 19:23   

Agielos wrote:
Koledzy mi sie wydaje czy coś jest napisane z ogonkiem czy bez ogonka to na tym forum nie powinno mieć aż takiego znaczenia

No to wydaje ci się! A niby dlaczego dla twojej wygody, lub z powodu lenistwa, ma być kaleczony język?!
Do poprawnej pisowni zobowiązuje cię, i wszystkich innych, zarówno regulamin (pkt 10.9 i 15), który zaakceptowałeś, jak i najzwyklejsza dbałość o swój wizerunek. Parafrazując - jak piszesz, tak cię widzą. Nie tylko to co piszesz jest ważne. Nawet sporo ciekawych wiadomości przekazanych "bełkotem" bywa po prostu niezrozumiałych.
Zresztą to nie tylko dbałość o swój wizerunek. Również, a może przede wszystkim, o wizerunek Forum Elektroda.pl, które jest dobrem wszystkich - i piszących, i czytających. To dbałość o swój język ojczysty!

Quote:

Zapewne zaraz będą kasować za OT Very Happy

Nie będą. Dyskutujcie sobie o czym chcecie, byle po polsku i z kulturą. Temat typowo pogaduszkowy, specjalnie umieszczony w dziale głównym RTV. Czasem taki temat przyda się również wśród serwisantów RTV, ludzi poważnych z założenia, a nie tylko w http://www.elektroda.pl/rtvforum/forum106.html gdzie na jedną rozsądną wypowiedź przypada 10 pyskówek dzieci NEO.
Back to top

alvin
Poziom 19
Poziom 19

Post#20 14 Mar 2010 19:30   

Jeżeli ma być sprawiedliwość mirex, to zwroty do osoby typu Ci, Tobie, Cię, Ciebie itp. piszemy dużą literą. Nie jestem egzemplarzem typu polonistycznego, ale jakoś mi to weszło w "krew".
Back to top

serwis
Poziom 23
Poziom 23

Post#21 14 Mar 2010 19:34   

mirex wrote:
Agielos wrote:
Koledzy mi sie wydaje czy coś jest napisane z ogonkiem czy bez ogonka to na tym forum nie powinno mieć aż takiego znaczenia

No to wydaje ci się! A niby dlaczego dla twojej wygody, lub z powodu lenistwa, ma być kaleczony język?!
Do poprawnej pisowni zobowiązuje cię, i wszystkich innych, zarówno regulamin (pkt 10.9 i 15), który zaakceptowałeś, jak i najzwyklejsza dbałość o swój wizerunek.(...)

Gdyby naprawdę trzymać się podanych przez Ciebie punktów regulaminu- (raportowanie), to co najmniej połowa postów musiałaby się znaleźć w koszu :)
Back to top

LeDy
Poziom 25
Poziom 25

Post#22 14 Mar 2010 20:34   

alvin wrote:
to zwroty do osoby typu Ci, Tobie, Cię, Ciebie itp. piszemy dużą literą. Nie jestem egzemplarzem typu polonistycznego, ale jakoś mi to weszło w "krew".
Tu na forum , w internecie, przyjęte jest zwracanie się do siebie " na ty ". Nie może więc obowiązywać ta zasada.
Back to top

pożeracz kartofli
Poziom 21
Poziom 21

Post#23 14 Mar 2010 21:24   

A co myślicie o Euras?? :lol:
Back to top

mirex
Poziom 26
Poziom 26

Post#24 15 Mar 2010 01:40   

alvin wrote:
Jeżeli ma być sprawiedliwość mirex, to zwroty do osoby typu Ci, Tobie, Cię, Ciebie itp. piszemy dużą literą.

Tak, w prywatnej korespondencji. Zwrot taki napisany wielką literą ma zabarwienie emocjonalne określające bliższy związek z osobą, do której piszesz.
Nie ma więc uzasadnienia pisanie na forum każdego takiego zwrotu wielką literą. Nie tylko na forum zresztą. Poczytaj książki. Widzisz gdzieś tam zaimki rzeczowne pisane wielką literą bez konkretnego uzasadnienia?
Mogę, jeśli uważam, że ktoś jest dla mnie z różnych względów bardzo ważny, chcę przez to podkreślić szczególny szacunek.

Serwis - dużo trafia. Nie wszystkie jednak, które powinny, nad czym osobiście szczególnie ubolewam. Mało tego, nie wiem czy wiesz, ale istnieje opcja poprawiania pisowni przez dowolnego użytkownika forum. Dla wyglądu forum to korzystne, bo doprawdy wstyd i żałość ogarnia.
Dla leni i nieuków nie tylko korzystne ale wręcz demoralizujące. Po co się męczyć, skoro jakiś jeleń za mnie napisze poprawnie to co ja wybełkocę? No po co?

O Eurasie myślimy to samo co o naszym forum. Dużo wiedzy, dużo poprawnych diagnoz, dużo również bzdur, bo nie wszystko co tam napiszą jest weryfikowane. Jak każda porada, czy tu, czy tam - jest dla myślących a nie małpujących bezrozumnie.
Poważną zaletą jest organizacja porad, czyli łatwość wyszukiwania wszystkiego o konkretnym modelu/chassis/. A że do bazy trafiają konkretne przypadki z całej Europy, to i więcej tego zdecydowanie. A nawet jeśli nie więcej, to szybciej można przeczytać konkretne porady zamiast przebijać się przez przez dziesiątki tematów, setki postów u nas. A ile z tego ma sensowną wartość sam wiesz najlepiej.
Back to top

serwis
Poziom 23
Poziom 23

Post#25 15 Mar 2010 21:47   

mirex wrote:
(...) Dużo wiedzy, dużo poprawnych diagnoz, dużo również bzdur, bo nie wszystko co tam napiszą jest weryfikowane. Jak każda porada, czy tu, czy tam - jest dla myślących a nie małpujących bezrozumnie.
(...)

Hehe.. i tu jest zawarta cała prawda. :D

Czasami wystarczy jedno małe słowo, jakieś niedokończone zdanie i już następuje nagłe olśnienie- i po problemie. :D
Ale to dotyczy tylko takich ludzi, którzy mają pewien zasób wiedzy, i czasami coś uleci z pamięci, lub też człowiek czymś się zasugeruje i błądzi.

mirex wrote:

Poważną zaletą jest organizacja porad, czyli łatwość wyszukiwania wszystkiego o konkretnym modelu/chassis/. A że do bazy trafiają konkretne przypadki z całej Europy, to i więcej tego zdecydowanie.

Tak, a w szczególności Niemcy- gdyż tam rynek napraw działa dosyć prężnie.
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> TV Service -> Euras - proszę o opinie. Godne zainteresowania?
Page 1 of 1
Similar topics
Proszę o opinie tego odtwarzacza (3)
CB Radio Maycom EM-27 - proszę o opinie (1)
Icom IC-E91 - proszę o opinie (1)
Ferguson AF1018SE - proszę o opinie. (11)
Dopałka do CB - proszę o opinie (2)
Alan 95 - proszę o opinie (1)
euras (6)
Zakup radia CB - Proszę o opinie (9)
Zakup migomatu - Proszę o opinie (1)
Proszę PILNIE o opinie o antenie HF8V ???? (1)

Page generation time: 0.173 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed