FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Zakup rejestratora Samsung SVR-1680

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Stationary Security -> Zakup rejestratora Samsung SVR-1680
Author
Poziom 3
Poziom 3

Post#1 Post from the author of the topic 15 Mar 2010 20:24   

Zakup rejestratora Samsung SVR-1680

Witam dodam na wstępie iż jestem laikiem w tej dziedzinie. Chce zakupić rejestrator do hotelu na 16 kamer. Potrzebna jest mi rejestracja video jak i audio. Myślałem nad Samsungiem SVR-1680. Jest teraz niby w promocji gdzieś tak kolo 8500. Co myślicie nad tym wyborem. Pracował ktoś kiedyś z takim rejestratorem(jakość, awaryjność)?

Pozdrawiam
Back to top

MPO Osmy
Poziom 9
Poziom 9

Post#2 23 Mar 2010 23:52   

Re: Zakup rejestratora Samsung SVR-1680

NIEE. Tyle kasy :( proponuję lepiej BCS. Koszt około 2 tys., a działa tak samo. Jak będziesz chciał namiary lub dane techniczne napisz.

Pozdr
Back to top

crunky
Poziom 21
Poziom 21

Post#3 24 Mar 2010 00:26   

MPO Osmy wrote:
[..] proponuję lepiej BCS. Koszt około 2 tys., a działa tak samo. [...]

Nie żartuj sobie. Na przeciw BCSa można postawić znacznie tańsze urządzenia od samsunga i nie będą działać tak samo. Miałeś do czynienia z tym sprzętem czy tylko karty katalogowe sprawdzałeś?
Back to top

Gutek1512
Poziom 11
Poziom 11

Post#4 24 Mar 2010 07:01   

Kolego zależy co chcesz osiągnąć tym Samsungiem, jeżeli 16 kanałów audio to chyba jeden z nielicznych wyborów, jeżeli starczą 4 kanałki dźwięku to zerknij na Novusa z serii 4600, klasa porównywalna, a cena mniejsza.
Co do 1680 to tego modelu nie montowałem, montowałem kilka sztuk niższych (głównie 1645), chodzą stabilnie, problemy miałem jedynie w konfiguracji 3xDVR i 2xklawiatura (klawiatura podrzędna raz chodziła a raz robiła jaja i trzeba było mastera restartować) ale to nie tyczyło się samych rejestratorów tylko klawiatur do nich. Wydaje mi się że z wyboru powinieneś być zadowolony.
Pozdrawiam.
Back to top

Stan-Mar
Poziom 16
Poziom 16

Post#5 24 Mar 2010 19:02   

Skontaktuj sie z MKJ np w Olsztynie - oni są dystrybutorem Samsunga - a polecą naprawde dobry sprzęt. A co do BCS - w ciągu 2 miesięcy wymieniłem 2 na samsungi, po tym jak klienci zobaczyli ten sam obraz na żywo jak i nagranie z tych rejestratorów.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 24 Mar 2010 19:02   

Back to top

tracer_00
Poziom 3
Poziom 3

Post#6 Post from the author of the topic 26 Mar 2010 20:19   

Dzięki za odpowiedź, ale jeśli nie samsung to co innego proponujecie chodzi mi nie koniecznie o 16 wyjść audio ale o naprawdę dobrą jakość nagranego obrazu.
Back to top

crunky
Poziom 21
Poziom 21

Post#7 26 Mar 2010 21:18   

Na Twoim miejscu bym nie kombinował i został przy Techwin. Ciężko o dobry sprzęt rejestrujący 25kl w D1. Możesz jeszcze zainteresować się Samsung Electronics http://www.ultrak.pl/samsung_cctv/karty_katalogowe/shr_8160-8162_karta.pdf jeśli potrzebne Ci wyjście HDMI . Z tym że zaznaczam że tego sprzętu niestety nie miałem okazji montować.
Back to top

jpl
Poziom 18
Poziom 18

Post#8 26 Mar 2010 22:40   

popieram kolege @crunky - jest to powazna inwestycja - dlatego wejdz w sprzed samsung'a. niestety lecz jakies tam bcs'y, k1, k6668, kpięćset nie zastąpią dobrego sprzętu ktory ma działąc lata.
Z mojego ostatniego doświadczenia polece ci nawet rejestrator z firmy MERX - UNIMO.
Goście daja 3 lata gwarancji, sprzet ma bardzo dobrą jakośc obrazu. Serwis na miejscu, podobno do 48h czas serwisu. jakby cie kasa nie zlapala zadzwwoń tam.
Back to top

seba691
Poziom 10
Poziom 10

Post#9 27 Mar 2010 10:23   

Odradzam Samsung Electronics ponieważ serwis mają tragiczny, zawsze jak wysyłałem do nich rejestrator albo klawiaturę to naprawa trwała ponad trzy miesiące a ja musiałem wysłuchiwać narzekań ze strony właścicieli u których te rejestratory były założone. Więc lepiej zostań przy tym Samsung Techwin, na dzień dzisiejszy założyłem kilka modeli tych rejestratorów i się super spisują zero problemów z nimi.
Back to top

maniooo
Poziom 12
Poziom 12

Post#10 27 Mar 2010 14:08   

Witam,
seba691 wrote:
Odradzam Samsung Electronics ponieważ serwis mają tragiczny, zawsze jak wysyłałem do nich rejestrator albo klawiaturę to naprawa trwała ponad trzy miesiące

Do Azji wysyłałeś?
Electronicsa dystrybuuje kilka firm. W przypadku Ultraka ciężko narzekać na serwis.
Co prawda nie odbywa się to w kilka dni, jednak 2 tygodnie zazwyczaj wystarczają.
W pilnych sprawach są w stanie zrobić coś poza kolejnością.
Co do SHR-8162P - bardzo przyzwoite urządzenie.
Z innych w tych założeniach - Bosch Divar XF.
Odradzam Pelco serii DVR5100 - tak to mi się sypały chyba tylko Apery...

Pozdrawiam.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 27 Mar 2010 14:08   

Back to top

seba691
Poziom 10
Poziom 10

Post#11 27 Mar 2010 14:38   

i co z tego że kilka firm jest dystrybutorem Electronics jak wszystko w razie napraw idzie do jednego serwisu. Do Azji nie wysyłałem tylko serwis w Polsce ściąga części z Azji bo nie mają nic na stanie dopiero jak przychodzi coś do naprawy to dopiero zamawiają części.
Back to top

inecki
Poziom 4
Poziom 4

Post#12 27 Mar 2010 16:49   

Dziwne - ja ze współpracy z techwinem jestem b. zadowolony.
Co do sprzętu - zdecydowanie popieram wybór SVR-1680. Chyba, że jakość zapisu nie odgrywa większej roli. Jeśli n.p. wszystkie kamery obejmują mały obszar i nie potrzeba wielu szczegółów, wtedy wystarczy liczbę kamer pomnożyć przez 25 i wyjdzie Ci ilość klatek, które powinien obsługiwać rejestrator w CIF'ie, dla płynnego obrazu. Jeśli rejestrator będzie miał mniej niż 400 fps w CIF to będzie się zaczynało klatkowanie (można ustawić dla kilku kamer klatkowanie, a dla kilku płynny obraz w zależności od rejestratora).
Jednak jeśli zamierzasz inwestować w tak dużą instalację, to raczej nie warto "oszczędzać" na rejestratorze - w myśl zasady "Ten mało płaci, kto nie płaci dwa razy".
Back to top

crunky
Poziom 21
Poziom 21

Post#13 27 Mar 2010 18:26   

inecki wrote:
[...] Chyba, że jakość zapisu nie odgrywa większej roli. Jeśli n.p. wszystkie kamery obejmują mały obszar i nie potrzeba wielu szczegółów, wtedy wystarczy liczbę kamer pomnożyć przez 25 i wyjdzie Ci ilość klatek, które powinien obsługiwać rejestrator w CIF'ie, dla płynnego obrazu. [...].

Autor wyraźnie napisał że zależy mu na jakości więc nie ma co mieszać z CIFem bo to nie na temat. W ogóle lepiej o tej rozdzielczości w dzisiejszych czasach zapomnieć w typowych zastosowaniach..

Dodano po 9 [minuty]:

maniooo wrote:
[..]
Odradzam Pelco serii DVR5100 - tak to mi się sypały chyba tylko Apery...

Pozdrawiam.

Kolego konkrety, konkrety... Wszystkie Apery Ci się tak sypały? Akurat od czasu do czasu coś z ich oferty zdarza mi się montować i jakoś się nie sypią. Pisz konkretnie bo Twoją opinie powieli 10 innych i pójdzie fama że Aper jak i Pelco jest do d***. Podobnie zresztą jak na przykładzie jednego przeciągniętego terminu naprawy okaże się że serwis Samsunga (Electronics) jest do bani. A jeszcze jak ktoś nie zaskoczy różnicy między Samsung Techwin a Samsung Electronics to wogóle okaże się że jedyny słuszny to BCS.
A tak na marginesie to zdaje się że Samsung Techwin przejął dystrybucję Electronicsa na Europę ze wszystkimi konsekwencjami. I w ofercie pojawiły się A1 http://www.samsungtechwin.com/
Back to top

joy
Poziom 17
Poziom 17

Post#14 27 Mar 2010 19:14   

Ja zamontowałem już wiele aperków od 4wejściowych po wyższe modele i nie mam z nimi żadnego problemu. Ostatnio wykonałem instalację na PDR-M6016 nagrania całkiem przyzwoite ale ma tylko 100kl/s w D1 na 16wejść. Zerknij jeszcze na produkty ALNETU lub GEOVISION będziesz miał 25k/s w D1 jeżeli to jest jednym z kryterium wyboru, i będziesz miał jeszcze możliwość podpięcia kamer IP. Co do samsunga uważam że troszkę za drogi w stosunku do możliwości, ale to moja subiektywna ocena.
Back to top

maniooo
Poziom 12
Poziom 12

Post#15 27 Mar 2010 19:22   

Witam,
seba691 wrote:
i co z tego że kilka firm jest dystrybutorem Electronics jak wszystko w razie napraw idzie do jednego serwisu. Do Azji nie wysyłałem tylko serwis w Polsce ściąga części z Azji bo nie mają nic na stanie dopiero jak przychodzi coś do naprawy to dopiero zamawiają części.

Z ciekawości: z iloma serwisowanymi urządzeniami Electronicsa miałeś do czynienia?
Powtarzam: na dziesiątki akcji serwisowych w Ultraku na palcach jednej ręki można policzyć przypadki przeciągania naprawy ze względu na brak części.
Ogólnie mówisz jak człowiek, który nie ma o ich polityce napraw bladego pojęcia.
Zasadniczo starają się sprzedawać to, co sami mogą naprawić.
I to działa.
crunky wrote:
Kolego konkrety, konkrety... Wszystkie Apery Ci się tak sypały?

Ależ proszę Cię uprzejmie. Seria J (1004, 1008) - masakra z zasilaczami. Spora większość w serwisie.
Niby pierdółka, ale drażniąca, szczególnie klienta końcowego.
Ostatnio mam problemy z S-kami. Obszar wyboru detekcji ruchu się blokuje, ta oczywiście nie działa jak powinna i nic z tym się nie da zrobić.
Ale tu odsetek na szczęście mniejszy.
A propos przeciągania terminów naprawy - SPS też nie błyszczy na tym polu.
Masz inne doświadczenia?
Z Pelco w ogóle była katastrofa.
Rejestratory za 25000 netto, a każdy z 5 egzemplarzy, z jakimi miałem do czynienia, leciał do serwisu...
Czas naprawy: od 1,5 do 3 miesięcy.
Ale to było przed czasami, jak zajął się tym Schneider, teraz ponoć jest lepiej i szybciej.
Z litości nie wymienię nazwy dystrybutora, który dopuścił do takich akcji...
crunky wrote:
A tak na marginesie to zdaje się że Samsung Techwin przejął dystrybucję Electronicsa na Europę ze wszystkimi konsekwencjami.

W przybliżeniu dobrze Ci się zdaje:
http://www.tradingmarkets.com/.site/news/Stock%20News/2612276/

Pozdrawiam.
Back to top

seba691
Poziom 10
Poziom 10

Post#16 27 Mar 2010 19:46   

W moim przypadku w rejestratorach siadały wyjścia na monitor i jak pierwszy rejestrator wylądował w serwisie to po tygodniu dostałem dosyć ciekawą informację że części potrzebnych do naprawy nie posiadają na stanie i nie wiadomo kiedy do nich dotrą od producenta, zaproponowali że mogę je ściągnąć we własnym zakresie.
Back to top

crunky
Poziom 21
Poziom 21

Post#17 27 Mar 2010 23:46   

maniooo wrote:

[...]
Ależ proszę Cię uprzejmie. Seria J (1004, 1008) - masakra z zasilaczami. Spora większość w serwisie.

W PDR-J sam miałem do czynienia z zasilaczem i tu się zgodzę. Trzeba jednak nadmienić że te rejestratory sprzedawane były trzy lata temu kiedy PDR-M5016PRO kosztował 11000! Trochę dzisiejsze zasilacze różnią się od tamtych.
maniooo wrote:

Ostatnio mam problemy z S-kami. Obszar wyboru detekcji ruchu się blokuje, ta oczywiście nie działa jak powinna i nic z tym się nie da zrobić.
Ale tu odsetek na szczęście mniejszy.
A propos przeciągania terminów naprawy - SPS też nie błyszczy na tym polu.
Masz inne doświadczenia?

Moje doświadczenia w tym temacie są takie że sprzęt ten się nie psuje. Nie montuję tego setkami. W Eskach nie pomagała wymiana softu?
Back to top

Olexy71
Poziom 16
Poziom 16

Post#18 28 Mar 2010 10:40   

Pomaga :-)
Spotkałem się i z takimi monterami co narzekając na apera pod niebiosa wychwalali AVC ...
Ok. 30 moich aperów S2, M5 i 6 stoi już drugi rok i nie robi problemów. Ciężko w tych pieniądzach o lepszą jakość.
Do serwisu oddawałem jedynie niezestrojone nadajniki na 5,8 mielkeelectronics i kilka kamer ze spalonymi wzmacniaczami przez rejestrator AVC.
2 tygodnie.
Jak się coś nie odpali albo wysiądzie ewidentnie z winy producenta dostaję nowy sprzęt a stary jedzie do fabryki ...
Nie uogólniać panowie ...
Jak ktoś kupi aperka w 'monitoruj coś tam coś tam' to niech nie wiesza psów na serwisie apera lecz zastanowi się czy pośrednik wywiązuje się w terminie.
Poza tym wiadomo, że lepiej dba się o flagowe punkty sprzedaży niż doczepione.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 28 Mar 2010 10:40   

Back to top

sharp
Poziom 23
Poziom 23

Post#19 28 Mar 2010 10:46   

Panowie - proszę na temat, bo zamknę wątek :evil:
Autor prosił o opinie i poradę w kwestii Samsunga, a pół tematu jest o usterkach zasilacza Aperów.
Następny post nie na temat zostanie usunięty, a autor nagrodzony.

Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Stationary Security -> Zakup rejestratora Samsung SVR-1680
Page 1 of 1
Similar topics
Zakup rejestratora czy Kamerę IP ? proszę o pomoc w doborze (22)
Samsung SVR 1660 - zacinający się obraz (2)

Page generation time: 0.114 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed