Tarnus Poziom 17

|
16 Mar 2010 09:05 Doradcie proszę czy Anritsu MT8801b nada się do moich celów. |
|
|
|
Mam zamiar kupić analizator do pomiarów radii CB, 136-174MHz 400-470MHz, PMR, LPD i innych pracujących w zakresie do 1GHz.
Oczywiście najlepszym rozwiązaniem byłby zakup analizatora komunikacyjnego np. jakiegoś stabilocka ale w chwili obecniej w Polsce ani jednej sztuki używki do sprzedania.
Potrzebuję tego sprzętu do strojenia i pomiarów czułości odbiornika oraz nadajnika, modulacji FM AM, moc sąsiedniokanałowa, harmoniczne, stany przejściowe.
Wypatrzyłem Anritsu MT8801B z opcjami 01,02,05,07. Opcja 01 - pomiary analogowe a opcja 07 to analizator spectrum. Urządzenie w cenie do zaakceptowania. Jest to co prawda urządzenie do pomiarów w telefoni komórkowej ale posiada wymagany dla mnie analizator do 3GHz, generator do 3GHz, generator audio, RBW od 300Hz. Z opisu wynika że umożliwia pomiar modulacji FM ale brak jest pomiaru modulacji w AMie.
Czy ktoś z Państwa zna może ten model i może się wypowiedzieć czy i w jakim stopniu nadawałby się do moich celów?
Marek
|
|