FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Samsung G810 telefon jako kamerka internetowa, nawigacja

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> GSM -> GSM Utility -> Samsung G810 telefon jako kamerka internetowa, nawigacja
Author
Poziom 2
Poziom 2

Post#1 Post from the author of the topic 16 Mar 2010 10:59   

Samsung G810 telefon jako kamerka internetowa, nawigacja

witam, otóż wystąpiły małe problemy z moim telefonem mam Samsunga G810 jest on na symbianie wersja 3 FP1. (s60v3)

-mój pierwszy problem jest taki, ze chcialbym uzywac telefonu jako kamerki internetowej lecz zaden z programów do tego nie chce poprawnie dzialac wyskakuje błąd i telefon nie łączy sie z komputerem (mam tylko kabel a bluetooth'a i routera w komputerze nie mam). próbowałem juz te programy i zaden nie dziala z moim modelem tak jak powinien :
- Mobiola
-remote s60
-softcam
-smartcam

wszystkie programy ściągałem pod swoją wersje symbiana i jeśli ta informacja jest potrzebna to mam złamany system , ale programy nie działały ani po ani przed złamaniem.

-mój drugi problem jest taki ze mam w telefonie wbudowanego GPS a nie moge z niego korzystac,(i wiem ze GPS nie dziala w budynkach zeby sie nie pojawiały odpowiedzi typu "zebym sprawdził na zewnatrz pzypadkiem czy tam dziala" ) szukalem juz przenajrózniejszych sposobów pkt. dostępu,serwer pozycjonowania,metody pozycjonowanie, oprogramowanie do nawigacji nic nie dziala, jedynie na co sie natknelem w internecie czego nie próbowalem a moze pomóc to to http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1106756.html jeśli znacie inny sposób to podajcie go (albo jak jestescie z wałbrzycha bądz okolic i uzyczycie modułu bluetooth na 10 minut bo mnie nie stac zeby wywalac 100 zł na moduł który bedzie potrzebny na 10 minut roboty )

w obu przypadkach nie pomoglo nawet wgranie nowego soft'a, a telefon mam od ponad pół roku

(moze tym razem nie poleci do kosza)
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 16 Mar 2010 10:59   

Back to top

mobista
Poziom 22
Poziom 22

Post#2 16 Mar 2010 12:21   

Re: Samsung G810 telefon jako kamerka internetowa, nawigacja

Jaką nawigację próbowałeś odpalić w telefonie? Tomtom'a czy Garmina? Poprawnie zainstalowałeś Garmina (wygenerowałeś klucz itp.)? Nie miałem tego telefonu nigdy w rękach, ale strzelam, że ma gdzieś opcję określenia pozycji według GPS w telefonie - czy łapie fixa w tym momencie?
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 16 Mar 2010 12:21   

Back to top

cyniaszek
Poziom 2
Poziom 2

Post#3 Post from the author of the topic 16 Mar 2010 13:22   

Re: Samsung G810 telefon jako kamerka internetowa, nawigacja

własnie w tym sek zeby mi w ogóle załapało fixa musze najpierw polączyc sie z modulem GPS. to jest napisane w instrukcji obsługi "Istnieje możliwość przeglądania danych GPS
ułatwiających nawigację, sprawdzanie
położenia i monitorowanie szczegółów
podróży. Przed rozpoczęciem korzystania z
danych GPS należy aktywować metodę
pozycjonowania – przez interfejs Bluetooth lub
sieć bezprzewodową." i nie iwem jak skonfigurowac za pomoca sieci bezprzewodowej a do modulu GPS nie mam w ogóle dostepu.
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> GSM -> GSM Utility -> Samsung G810 telefon jako kamerka internetowa, nawigacja
Page 1 of 1
Similar topics
Telefon s60v3 jako kamera internetowa. (2)
Telefon SE W980i jako kamerka (4)
Telefon jako kamera internetowa (2)
Samsung G810 nawigacja, mam kłopot bo nie mogę znaleźć softu (4)
Nokia N73 jako kamerka internetowa kabel, bluetooth... -jak? (1)
k700i jako kamerka internetowa (6)
kamerka internetowa i nawigacja (usb) (5)
samsung avilla a gps - jako nawigacja (3)
kamerka z telefonu jako kamerka do obserwacji? (2)
telefon Toshiba G810 GPS (1)

Page generation time: 0.068 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed