| Author |
seteh11 Poziom 2

|
16 Mar 2010 13:12 Samsung NP-N120 System Recovery |
|
|
|
Witam!Mam laptopa Samsung NP-N120.Kilka dni temu po restarcie,pojawil sie niebieski ekran i informacje o uszkodzeniu oprogramowania lub urzadzen.Zrobilem Recovery System .System jesyt przywrocony,ale praktycznie nczego nie moge zainstalowac,wyskakuje info ze program jest zamykany i send report.Przypuszczam ze jest uszkodzony dysk.Czy kupujac nowy dysk ,bede mogl skorzystac z klucza do XP dolaczonego do laptopa?Co w ogole moge zrobic?Myslalem zeby wrzucic inny system i sprawdzic czy moze nie jest uszkodzona partycja Samsung Recovery Solution?Z gory dzieki!
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
16 Mar 2010 13:12 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
slvestr Poziom 22

|
16 Mar 2010 13:18 Re: Samsung NP-N120 System Recovery |
|
|
|
Będziesz mógł korzystać z Klucza XP. Dysk sprawdź za pomocą HDtune. Zrób też chkdsk.
|
|
| Back to top |
|
 |
marek_1980 Poziom 17

|
16 Mar 2010 14:21 Re: Samsung NP-N120 System Recovery |
|
|
|
najlepiej MHDD ;-)
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
16 Mar 2010 14:21 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
seteh11 Poziom 2

|
16 Mar 2010 18:19 Re: Samsung NP-N120 System Recovery |
|
|
|
Hej!Dzieki za info!program sprobuje,ale na partycji systemowej niczego nie da sie zainstalowac.Skype i Soapcast zainstalowalem na partycji D.Ale i tak raz na dzien musze uruchamiac przywracanie systemu,bo wszytsko sie wiesza.Wszystko wyglada ok po przywroceniu systemu,ale pozniej nie moge zainstalowac lub skorzystac z kilku programow ktore sa juz w swiezym systemie(np.Samsung Magic Doctor)Nie wspomne juz o uaktualnieniach do sysytemu czy tez wczoraj przy probie instalacji Javy,internet jeszcze hula,ale tak jak wspomnaiel,do czasu i potem znowu to samo.Sprobuje z tymi programem.Mam jeszcze pytanie.Czy mozliwe jest ze uszkodzona jest partycja ,jakies 6GB,gdzie znajduje sie Win Xp,i wrzuca mi system z uszkodzonymi plikami,dlatego tak szwankuje?Lub na odwrot.Partycja C jest uszkodzona ?Z gory dzieki!Pzdr.
|
|
| Back to top |
|
 |
slvestr Poziom 22

|
16 Mar 2010 19:36 Re: Samsung NP-N120 System Recovery |
|
|
|
Właśnie dlatego masz przetestować dysk. Właśnie prawdopodobnie jest to jego wina.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
16 Mar 2010 19:36 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
seteh11 Poziom 2

|
18 Mar 2010 11:35 Re: Samsung NP-N120 System Recovery |
|
|
|
Witam!Nie moglem zbootowac Windowsa(OEM) z pendriva.W biosie ustawilem na to wlasnie,ale nic,wiec rozpaczalem isntalke z systemu,cos pomielil i sie zresetowal.Dopiero przy starcie mialem opcje do wybrania:Start systemy lub z pendriva.I wszytsko moze byloby ok,ale kiedy zaczal ladowac pliki,1% i blad,ze nie moze wczytac pliku.Nie chcialem go pomijac,wiec zrezygnowalem z instalowania.Uruchomilem ponownie sysytem,i co dziwne,nie wiesza sie,mozna instalowac,teraz sciagam updates do sysytemu.Jedynie,mam problemy z grafika ,mam sterowniki,ale nic nie daja.
|
|
| Back to top |
|
 |