FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Ogrzewanie akumulacyjne, realizacja na makiecie.

Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Automation Generally -> Ogrzewanie akumulacyjne, realizacja na makiecie.
Author
Poziom 12
Poziom 12

Post#1 Post from the author of the topic 16 Mar 2010 14:45   

Ogrzewanie akumulacyjne

Witam,

Mam taki problem, jestem na wczesnym etapie pisania pracy inzynierskiej, moj pomysl na nia jest nastepujacy. Zaprojetkowac model pokoju, ktory bedzie ogrzewany akumulacyjnie, to znaczy jakas instalacja grzewcza akumulacyjna, w praktyce stosuje sie wylewki betonowe i wnich puszcza sie przewody ktore ogrzewaja plyte, lub tez skomplikowane piece akumulacyjne. Caloscia chce sterowac serwerem Webowym ze stronki internetowej. Problem polega na tym ze nie mam zbytnio pojecia jak na takiej makiecie zrealiowac ogrzewanie akumulacyjne np. podlogowe.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 16 Mar 2010 14:45   

Back to top

piotrek7700
Poziom 15
Poziom 15

Post#2 16 Mar 2010 19:55   

Re: Ogrzewanie akumulacyjne

Na wylany strop kladziesz styropian, folie, rozkladasz rurki do ogrzewania na nim i zalewasz wyleka posadzki. tak z grubsza sie to wykonuje. Kolo okien musisz dac dodatkowe tunele grzewcze lub grzejniki, bo sama podlogowka wg mnie jest malo wydajna
Back to top

Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Automation Generally -> Ogrzewanie akumulacyjne, realizacja na makiecie.
Page 1 of 1
Similar topics
Jaka moc jednostkowa na ogrzewanie akumulacyjne pomieszczen? (4)
Ogrzewanie akumulacyjne. Jaka instalacja, jaki osprzêt. (7)
Podnoszony dach w sporej makiecie. (8)

Page generation time: 0.075 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed