FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Marshall DSL 401 piec 40W

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Retro Electronics -> Marshall DSL 401 piec 40W
Author
Poziom 6
Poziom 6

Post#1 Post from the author of the topic 16 Mar 2010 17:36   

Marshall DSL 401 piec 40W

Witam.
Ostatnio dorwałem schematy do marshalla za prawie 3 bańki.. pomyślałem ze można by to poskładać.. myślę ze uda mi się to zrobić dużo taniej :) wyklarujcie mi to jeśli jestem w błędzie bardzo... Standardowo jest tam montowany Celestone Black Gold ale ja zamieszczę tam jakiś inny trochę tańszy o podobnych parametrach.
mam problem z schematami które są dosyć skomplikowane i nie wszystkiego tam rozumie. także chciałem zainteresowanych, znających się na piecach i sprzęcie Audio ładnie prosić o pomoc. :D

poniżej znajdują się schematy jakie posiadam w PDF-ach.

1. sprawa. to transformatory znajdujące się tam. wiem ze są to "drake transformers" ale co do ich wartości transformowania nie wiem nic. jest tam jakaś nazwa ale wątpię czy taki numer katalogowy znajdę.

2. jakieś złącza JS 1-8 które znajdują się na schemacie po prawej i lewej stronie. nie wiem co to jest?? gałki z pieca??

3. potrzebne są po 4 lampki ecc83 i ecc84. znalazłem oryginalne takie jakie są montowane w Marshallach z Solviteka po jakieś 45 PLN/szt. ale są też tańsze zamienniki.. chciałem się zapytać o ich trwałość czy warto wydać trochę więcej na te droższe ??

pozdrawiam wszystkich pomocnych :D

dl40-60-02-iss9.pdf
 Description:
 n/a

Download
 Filename:  dl40-60-02-iss9.pdf
 Contents:  
 Filesize:  268.43 KB
 Punkty:  0.52 = 0.312 for transfer + 0.208 for the user (set automatically)

Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 16 Mar 2010 17:36   

Back to top

Futrzaczek
Poziom 24
Poziom 24

Post#2 18 Mar 2010 17:11   

Re: Marshall DSL 401 piec 40W

Nie ma mowy, byś to złożył. Ten piec oferuje tak potężne wzmocnienie (co wynika już z ilości zastosowanych lamp) że niemożliwością jest jego uruchomienie bez posiadania szerokiej wiedzy i dobrych przyrządów.

Odpuść to sobie.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 18 Mar 2010 17:11   

Back to top

painlust
Poziom 23
Poziom 23

Post#3 18 Mar 2010 17:31   

Re: Marshall DSL 401 piec 40W

Z taką wiedzą jaką masz nie poradziłbyś sobie z Fenderem Champem. Ten Marshall to Champ x 100... jesli chodzi o trudność.

A przy okazji... każdy "zieleniak" który ma kłopot z odróżnieniem prądu od napięcia zaczyna swoją przygodę od Mesy DR i to tej trzykanałowej... :D Bądź choć trochę ambitny :D
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Retro Electronics -> Marshall DSL 401 piec 40W
Page 1 of 1
Similar topics
Piec gitarowy Marshall Valvestate 102r - modyfikacje (6)
Marshall DSL 401 sam ścisza się podczas grania (2)

Page generation time: 0.091 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed