FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Jak odzyskać usunięty z dysku program Windows DVD Maker

Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computers Laptops Software -> Jak odzyskać usunięty z dysku program Windows DVD Maker
Author
Poziom 17
Poziom 17

Post#1 Post from the author of the topic 16 Mar 2010 23:19   

Jak odzyskać usunięty z dysku program Windows DVD Maker

Witam,
Kupiłem laptopa z Vistą . Był tam też zainstalowany Windows Movie Maker i Windows DVD Maker.Niechcący usunąłem te programy z dysku. Windows Movie Makera zainstalowałem ponownie ale Windows DVD Makera nie mogę znaleźć w sieci. Są tylko jakieś inne DVD Maker-y.Jednak przy ich pomocy nie mogę wypalić płyty DVD z pokazem zrobionym w Win. Mowie Maker. Co mogę zrobić, żeby wypalić taki pokaz na płycie DVD, która da się odtworzyć na stacjonarnym odtwarzaczu DVD.
Nie jestem zaawansowanym użytkownikiem komputera i jest to dla mnie wielki problem. Proszę o nie usuwanie tego postu i pomoc.
Back to top

yogi009
Poziom 23
Poziom 23

Post#2 17 Mar 2010 00:17   

Re: Jak odzyskać usunięty z dysku program Windows DVD Maker

A stronki M$ sprawdzałeś ? Tam chyba ten program powinieneś mieć w plikowni.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 17 Mar 2010 00:17   

Back to top

area51
Poziom 14
Poziom 14

Post#3 17 Mar 2010 00:41   

Gdyby kolega nie pomógł to polecam Recovery My Files mi pomogło.
Back to top

BURMAR
Poziom 17
Poziom 17

Post#4 Post from the author of the topic 17 Mar 2010 10:06   

Stronę MS przeszukałem i nie znalazłem. Te, które są na innych stronach to nie jest to i nie współpeacują one z WMM.A może źle szukałem. Według mnie tam jednak go nie ma.
Co do Recowery My Files to pierwszy raz o takiej opcji słyszę. Ja mam Vistę Home Premium i i u mnie jest tylko Recovery System oraz Restore System. Niestety w tych moich opcjach, w Restore mogę cofnąć się do punktu z lutego. Programy usunąłem w styczniu. W info. o przywrócenaiu do punktu jest napisane, że istnieje możliwość przywrócenia systemu tylko do punktów wyświetlanych. Wcześniejsze są bezpowrotnie usuwane (wiąże się to zmiejscem na dysku przeznaczonym do tego).
Proszę o dalszą pomoc. Ani Microsoft ani HP mi nie pomogło w rozwiązaniu mojego problemu.
Back to top

yogi009
Poziom 23
Poziom 23

Post#5 17 Mar 2010 10:37   

http://www.google.pl/search?hl=pl&source=hp&q=recovery+my+files&lr=&aq=1&aqi=g10&aql=&oq=recovery&gs_rfai=

Tyle trudu...

Jak przeszukiwałeś zasoby M$ ?

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=db25c30a-44f4-4306-be62-2f3b7ef3849f&displaylang=en
Back to top

BURMAR
Poziom 17
Poziom 17

Post#6 Post from the author of the topic 17 Mar 2010 11:27   

Wszedłem na stronę MS, później Vista, Download.Znalazłem tam WMM i DVD maker, zinstalowałem to i niestety nie działało. Spróbuję ponownie. Dziękuję za pomoc.(Wiem jak trudno jest osobie zaawansowanej pomagać laikowi. Jka bardzo to denerwuje, ale prosze o zrozumienie. Nie dość, że dopiero zaczynam, to jeszcz ejestem humanistą). Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 17 Mar 2010 11:27   

Back to top

yogi009
Poziom 23
Poziom 23

Post#7 17 Mar 2010 12:26helpful post - solution   

Nie ma problemu :) Ja też jestem humanistą :D
Back to top

BURMAR
Poziom 17
Poziom 17

Post#8 Post from the author of the topic 17 Mar 2010 13:44   

Witam,
Humaniści górą.Serdecznie Ci dziękuję za wytrwałość i pomoc. Zrobiłem tak jak pisałeś (wczoraj robiłem to dwa razy i nic) i wszystko działa. Serdeczne dzięki.
Poproszę jeszcze Ciebie raz o pomoc. Tym razem inny problem. Kolekcjonuję koncerty muzyczne na DVD. Po zakupie oryginału robię kopię, którą użytkuję a oryginał zachowuję aby go oszczędzić.Do tej pory wszystko szło dobrze ale ostatnio kupiłe SADE. Jest zabezpieczona. Próbowałem SHRINKa, NERO, ALCOHOLu i nic. Nie można było utworzyc obrazu płyty. Wywalało już przy odczycie. Wczoraj udało mi się zrobić obraz i zapisać go na dysku.Powstał folder z plikami : VIDEO_TS, VTS, VTS_IFO.Kiedy jednak chcę wypalić to na DVD (próbowałem różnych programów) pokazuje błąd: brak plików wideo. Czy mogę jeszcze coś z tym zrobić ?
Pozdrawiam
Back to top

re14sato
Poziom 15
Poziom 15

Post#9 17 Mar 2010 14:34helpful post - solution   

Spróbuj zrobić obraż programem CloneDVD niestety jest to program płatny ale mozna sciągnąc wersje próbną i cieszyć się nią przez bodajrze 21 dni.
Oczywiście przy pomocy tego programu jeszcze raz zrób obraz, a następnie spróbuj wypalić.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 17 Mar 2010 14:34helpful post - solution   

Back to top

yogi009
Poziom 23
Poziom 23

Post#10 17 Mar 2010 15:31   

Re14sato też jest humanistą, tyle że początkującym ;-) A CloneDVD powinien teoretycznie dać radę. Kombinują żeby pozabezpieczać te swoje nagrania, zresztą nie ma się co dziwić, tyle godzin w studio...
Back to top

BURMAR
Poziom 17
Poziom 17

Post#11 Post from the author of the topic 17 Mar 2010 20:31   

Wreszcie udało mi się. W końcu przekopiowałem przy Waszej pomocy to nieszczęsne DVD. Jednym programem zrobiłem obraz płyty na hd, drugim rozkodowałem, trzecim skompresowałem do 4,3 GB, czwartym wypaliłem i działa na stacjonarnym DVD. CloneDVD nie poradził sobie. Tak więc jeszcze raz dziękuję, pozdrawiam i zamykam temat.
Back to top

Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computers Laptops Software -> Jak odzyskać usunięty z dysku program Windows DVD Maker
Page 1 of 1
Similar topics
DVD Maker Windows 7 po konwersji filmy z avi obraz jest obci (5)
Program Windows Movie Maker nie działa (2)
usunięty plik, jak go odzyskać? (w MFT 0 bajtów /DMDE/) (6)
Jak odzyskać plik *.txt usunięty z kosza? (5)
Usunięty (?) Katalog - jak odzyskać pliki? (16)
Jak odzyskać usunięty nr GG ? (15)
jak skonwertować film zrobiony w windows movie maker (3)
Jak mam wysłać film? Filmik w Windows Movie Maker. (8)
Jak odzyskać zawartość dysku? (19)
Jak odzyskać dane z dysku ??? (4)

Page generation time: 0.102 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed