FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Microsoft Internet Explorer 9 nie dla posiadaczy Windows XP

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Download, Articles -> News -> Microsoft Internet Explorer 9 nie dla posiadaczy Windows XP
Author
Poziom 19
Poziom 19

Post#1 Post from the author of the topic 16 Mar 2010 23:25   

Kilka chwil temu informowaliśmy Was o nowościach w silniku Internet Explorera 9. Do tych świetnych informacji mówiących między innymi o wykorzystaniu procesora karty graficznej do obsługi aplikacji uruchamianych po stronie klienta takich jak nowa wersja ms javascript czy innowacyjny HTML5, trzeba dodać jedną, za to ogromną, wadę: Internet Explorer 9 nie będzie działał na systemie Windows XP i starszych.

Nowa wersja przeglądarki jest w fazie wczesnych testów, i Microsoft planuje wypuścić kilka wersji zanim produkt osiągnie status "beta". Z nieoficjalnych źródeł wiadomo, iż premiera oficjalnej wersji przeglądarki ma się odbyć kilka miesięcy przed premierą następcy systemu Windows 7, a więc w roku 2011.

Microsoft udostępnił specjalną aplikację, dzięki której można zobaczyć nowości jakie za sobą ma przynieść Internet Explorer 9 - m. in. demo szumnie zapowiadanego HTML5. Aplikacja do pobrania jak również próbki możliwości dostępne są pod adresem http://ie.microsoft.com/testdrive/ - oczywiście aplikacja - jak i docelowa wersja przeglądarki - tylko dla systemów Microsoft Windows Vista SP2 lub wyżej.

Źródło: Link
Back to top

lukasker
Poziom 22
Poziom 22

Post#2 17 Mar 2010 08:27   

Re: Microsoft Internet Explorer 9 nie dla posiadaczy Windows

Belialek wrote:

...

Nowa wersja przeglądarki jest w fazie wczesnych testów, i Microsoft planuje wypuścić kilka wersji zanim produkt osiągnie status "beta". Z nieoficjalnych źródeł wiadomo, iż premiera oficjalnej wersji przeglądarki ma się odbyć kilka tygodni przed premierą następcy systemu Windows 7, a więc w roku 2011.

...

Źródło: Link

Ja myślę ze nie wypuszcza następcy Windowsa w 2011, siódemka za dobrze się sprzedaje i jest po prostu dobrym systemem, który jeszcze długo pociągnie na rynku!
Back to top

Belialek
Poziom 19
Poziom 19

Post#3 Post from the author of the topic 17 Mar 2010 09:16   

lukasker wrote:
Belialek wrote:
(...) Z nieoficjalnych źródeł wiadomo, iż premiera oficjalnej wersji przeglądarki ma się odbyć kilka tygodni przed premierą następcy systemu Windows 7, a więc w roku 2011.

Ja myślę ze nie wypuszcza następcy Windowsa w 2011, siódemka za dobrze się sprzedaje i jest po prostu dobrym systemem, który jeszcze długo pociągnie na rynku!

W tekście był błąd - miało być miesięcy a nie tygodni :) Krąży plotka, iż następca Win7 ma się pojawić w pierwszej połowie roku 2012 (Za wyjątkiem okresu WinXP - Win Vista czas pomiędzy kolejnymi wydaniami systemu MS to od 1 roku do 3 lat, rok 2012 wydaje się być prawdopodobny), tak więc rok 2011 na premierę IE9 pasuje jak ulał. Zresztą - pożyjemy zobaczymy ;)
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 17 Mar 2010 09:16   

Back to top

HDD-SATA
Poziom 14
Poziom 14

Post#4 17 Mar 2010 09:34   

Co do systemu to między 2011/2012 ma powstać ''Windows 8'' z wersją NT 7.0 i budowanym Internet Explorer 9. (Kolejnym systemem ma być Midori) 8 będą ulepszenia DFSR, przebudowa jądra, dodanie obsługi klastrów oraz replikacji jednostronnej. Ma zostać wprowadzony interfejs, który będzie miał układ logiczny bardziej zbliżony do Visty, i będzie jeszcze wygodniejszy niż w 7. 8 będzie miała możliwość wyboru przeglądarki. Dodane zostanie podstawowe oprogramowanie biurowe, chyba Office Starter.

A co do Internet Explorer 9 to nie korzystam z tego typu złomu i nie rusza mnie że nie będzie dostępny dla XP, może i dobrze.
Back to top

sokoleokoo2
Poziom 19
Poziom 19

Post#5 17 Mar 2010 09:41   

Koledzy czas już rozstać się z XP, zaraz stuknie mu 10 lecie. System wysłużony i należy mu się emerytura.
Back to top

BuBos18
Poziom 18
Poziom 18

Post#6 17 Mar 2010 09:43   

sokoleokoo2 wrote:
Koledzy czas już rozstać się z XP, zaraz stuknie mu 10 lecie. System wysłużony i należy mu się emerytura.

Ja nie widzę sensu, skoro mi działa szybko i bezawaryjnie, a jak będę chciał świecidełka to sobie na monitorze powieszę.
Back to top

Krzysiek16
Poziom 19
Poziom 19

Post#7 17 Mar 2010 09:56   

Nie będzie działać pod xp - to trudno, ich strata, bo przez to IE9 będzie mniej popularny. Nikt nie będzie kupował nowego systemu, bo chce nową przeglądarkę. Zresztą i tak znaczna większość internautów używa konkurencyjnych przeglądarek.
Back to top

Fredw
Poziom 15
Poziom 15

Post#8 17 Mar 2010 11:06   

Koolo wrote:
Opera version 10.50 nie radzę strasznego potworka stworzyli wiesza się i cały system lepiej pozostać na 10.10.
Jest już 10.51 trochę poprawili ale też gniot.

Co ma piernik do wiatraka:|

Krzyżyk na drogę, mnie jakoś brak IE9 nie będzie bolał :D
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 17 Mar 2010 11:06   

Back to top

Koolo
Poziom 14
Poziom 14

Post#9 17 Mar 2010 12:33   

Fredw wrote:
Koolo wrote:
Opera version 10.50 nie radzę strasznego potworka stworzyli wiesza się i cały system lepiej pozostać na 10.10.
Jest już 10.51 trochę poprawili ale też gniot.

Co ma piernik do wiatraka:|

Krzyżyk na drogę, mnie jakoś brak IE9 nie będzie bolał :D

Wykasowano komentarz który komentowałem (ktoś zachwycał się operą) więc wyszła bez sensu ;-)
Back to top

andrzejlisek
Poziom 21
Poziom 21

Post#10 17 Mar 2010 16:45   

M$ po prostu kombinuje, jak nakłonić ludzi na nowy system. Przy Viście było tak samo, tylko, że tym nakłonieniem było szybkie zakończenie sprzedaży XP. To tutaj celuje w IE, bo trzeba mieć Win7, żeby zainstalować IE.

Dla mnie cała polityka jest bardzo dziwna. Przedsiębiorstwo wypuszcza nowy system pod hasłami, że nowoczesny, najlepszy itp, a już się mówi o następnej wersji. Czyli z góry zakłada, że można wyprodukować system lepszy od Win7?

Albo też M$ działa w pośpiechu, byle szybko wydać system, a błędy poprawić później w postaci Service Pack. Moim zdaniem lepiej jest dawać system rzadko, ale w 99,99% wolny od wad (bo program w 100% wolny od wad i błędów nie istnieje), niż co 3 lata. Mogli się z Win7 wstrzymać i wydać go dopiero wtedy, kiedy Win7 będzie miał funkcje, które mają być w następnym systemie.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 17 Mar 2010 16:45   

Back to top

HDD-SATA
Poziom 14
Poziom 14

Post#11 17 Mar 2010 17:13   

Tu chodzi o kasę, bo kto będzie chciał win 8 będzie zmuszony kupić nowy komputer bo inaczej windowsa nie zainstaluje bo za słaby komp.
Back to top

LechU
Poziom 8
Poziom 8

Post#12 17 Mar 2010 20:17   

sokoleokoo2 wrote:

:lol: :lol: Kolego a pieniążki na zakup komputera na którym ten wspaniały windows 2011, 2012 itp. będzie rozsądnie chodził to Kolega prześle mi przekazem czy też podać numer konta ? :lol: :lol:

Nie każdego stać na zmienianie komputera co 2 lata - tym bardziej gdy służy on głównie do pisania krótkich dokumentów i przeglądania internetu. Gdy zaczynałem pracę z komputerami, mowa o "Wymaganiach systemu operacyjnego" to była czysta bzdura. W tej chwili aby uruchomić jakiś edytor tekstu do napisania 1 kartki A4. musimy uruchomić system operacyjny wymagający megabajtów RAM-u, gigabajtów na dysku itp. itd. - totalna paranoja ...
Back to top

cefaloid
Poziom 19
Poziom 19

Post#13 07 Mar 2011 16:33   

lukasker wrote:

Niestety konkurencja ich goni i są w zasadzie zmuszeni wypuścić Windows 8 z obsługą procesorów ARM. Inaczej stracą rynek tabletów - a tego raczej nie chcą.

A co do IE9 - nic w tym dziwnego że nie jest on dla XP. Każdy producent systemu operacyjnego w pewnym momencie musi uciąć ogon i skupić się na nowym.
Apple tak zrobiło wiele razy i nikt nie pomstował.

Dodano po 3 [minuty]:

andrzejlisek wrote:
Albo też M$ działa w pośpiechu, byle szybko wydać system, a błędy poprawić później w postaci Service Pack. Moim zdaniem lepiej jest dawać system rzadko, ale w 99,99% wolny od wad (bo program w 100% wolny od wad i błędów nie istnieje), niż co 3 lata. Mogli się z Win7 wstrzymać i wydać go dopiero wtedy, kiedy Win7 będzie miał funkcje, które mają być w następnym systemie.

No to popatrz na częstotliwość wydawania np. wersji systemu Android czy iOS. Ci to dopiero szaleją - zwłaszcza Google, którego Android 2.2 jest mniej więcej tak 'dopracowany' jak wczesne wersje beta z Microsoftu. Mam i wiem ile jeszcze niedoróbek zawiera. A MS nie może w tym nie uczestniczyć. W szalonym rajdzie na wersje bo 'tłum' woli podniecać się nową wersją systemu. Prawa marketingu.

W ogóle nie rozumiem malkontentów. Nikt nikogo nie zmusza do kupna nowej wersji Windows. W ogóle do zakupu Windows czy do instalowania Internet Explorer 9. Gdzie widzicie jakieś zmuszanie do zmiany Windows i sprzętu? W ogóle nie musicie uzywać Windows i sytuacja jest pod tym względem tak dobra jak nigdy wcześniej. Jest mnóstwo dobrych wersji Linuksa, jest bardzo dobry OpenOffice, jest bardzo dobry system operacyjny MacOs X itd itd... Jest Firefox i Opera. Jest wreszcie iOS i Android.

Jak kogoś nie stać na zmianę auta co 2 lata to jeździ starym. Tak samo z komputerem i systemem operacyjnym. Tylko nie powinien mieć producentowi aut za złe że ten obecnie zajmuje się opracowywaniem nowego modelu auta. A opracowywanie modyfikacji do jego kilkunastoletniego zabytku ma w głębokim poważaniu.
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Download, Articles -> News -> Microsoft Internet Explorer 9 nie dla posiadaczy Windows XP
Statement for Wykop Statement for Facebook Statement for Delicious Statement for Digg Statement for Google Statement for Twitter Statement for Blip
Page 1 of 1
Similar topics
Microsoft Windows 7 dla wszystkich studentów za 30 USD (14)
Wordpress.com zakończył wsparcie dla Microsoft Internet Explorera 6 (6)
Internet Explorer 9 będzie wymagać Windows 7 SP1 (13)
Microsoft stwierdza, Windows 7 nie jest zabójczy dla baterii (11)
Microsoft chce skończyć żywot Internet Explorer 6 (10)
Microsoft wypuścił Internet Explorer 10 preview 2 (1)
Nie, dla upgradu do Windows Phone 7 dla posiadaczy WinMob6.x (2)
Luka w Internet Explorer, nie naciskaj F1 (8)
Commodore, control port, pytanie nie tylko dla posiadaczy! (7)
Słabnie dominacja przeglądarki Internet Explorer (12)

Page generation time: 0.101 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed