FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

[Lenovo Y530] Kłopoty z mikrofonem

Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Laptops Hardware -> [Lenovo Y530] Kłopoty z mikrofonem
Author
Poziom 23
Poziom 23

Post#1 Post from the author of the topic 17 Mar 2010 07:02   

Witam.
Czy u kogoś kto ma takiego laptopa (Y530) bez problemu działają mikrofony? Pytam, bo u mnie od początku nagrywanie jest - delikatnie mówiąc - do bani. Głos jest zamulony, muszę właściwie przystawić usta prawie do dziurek mikrofonów żeby dźwięk brzmiał poprawnie. Już z odległości 25cm słychać zamulony głos. Rozmówcy mnie na Skype właściwie nie słyszą i nie rozumieją. Słychać dźwięk jak zza ściany. Jak przełączę się na słuchawkę BT od telefonu to mówią że słychać b.dobrze. Znajomy też z laptopa rozmawia na Skype (inny laptop) i słychac go rewelacyjnie.
Programowo jest na 99,9% wszystko ustawione poprawnie (ile godzin w końcu można siedzieć i ustawiać (wszystko!) co tylko się da?). Jestem ciekaw czy u innych też tak się "spisują"?
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 17 Mar 2010 07:02   

Back to top

przerabiarka
Poziom 17
Poziom 17

Post#2 17 Mar 2010 09:01   

Re: [Lenovo Y530] Kłopoty z mikrofonem

Wczoraj instalowałem viste i skype. Z mojej strony mogę dodać że ustawienia mikrofonu skype w audio (są 3 i tu po kolei: aux, mic mic)
oraz 3 mikrofony wyświetlą się w panelu systemowym. każdy odznacz wyciszenie, podgłośnij suwakiem i nie dawaj wspomagania (fajka na dole) choć czasem to może pomóc - jednak domyślnie ustaw nie.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 17 Mar 2010 09:01   

Back to top

Trabi
Poziom 23
Poziom 23

Post#3 Post from the author of the topic 17 Mar 2010 21:10   

Mhm, ale kolega tak pisze, że nie za bardzo łapię o co biega. "aux, mic mic" - gdzie to jest? Co to jest "mic mic"? Dlaczego "3 mikrofony" jak jest tylko jeden? (bo jest jeden; nie licząc tego że to stereofoniczny mikrofon). Dla przejrzystości wstawiam screen jak to u mnie wygląda:

A w Skype ustawione mam tak:

I dalej kicha. Zresztą... Nawet nagrywając dźwięk w edytorze (np. CoolEdit) dźwięk jest nieciekawy :( . W służbowym ACER dźwięk jest o niebo lepszy. Czyżby Lenovo dało plamę z wbudowanymi mikrofonami?
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 17 Mar 2010 21:10   

Back to top

przerabiarka
Poziom 17
Poziom 17

Post#4 18 Mar 2010 00:28   

Rzeczywiście. Wg mnie wszystko ok. Rozłożyć ręce albo zewnętrzny mikrofon.
Back to top

Trabi
Poziom 23
Poziom 23

Post#5 Post from the author of the topic 25 Apr 2010 21:25   

Kupiłem zewnętrzny mikrofon (ze słuchawkami) i efekt - niebo a ziemia. Nie ma porównania. Dźwięk nagrywa się czysto, mnie słyszą dobrze itd. Wychodzi na to, że te wbudowane mikrofony są do bani, bo ktoś już też miał z nimi problem. Nagrywają b.cicho.
Back to top

Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Laptops Hardware -> [Lenovo Y530] Kłopoty z mikrofonem
Page 1 of 1
Similar topics
System operacyjny w Lenovo IdeaPad Y530 (8)
Lenovo y530 a tv panasonic viera (1)
Lenovo Y530 vista recovery (1)
Lenovo Y530 problem z Bluetooth (2)
Lenovo Y530 - inverter(schemat) (3)
problem z biosem lenovo y530 (1)
Lenovo Y530 - zalana klawiatura (1)
Klawisze multimedialne w Lenovo Y530 (5)
Lenovo Idea Pad Y530 (1)
Lenovo Y530 - brak komunikacji bluetooth (8)

Page generation time: 0.063 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed