| Author |
madman_xxx Poziom 8

|
17 Mar 2010 13:02 Blaupunkt TravelPilot Lucca 5.2 - potrzebny jeden plik... |
|
|
|
Witam wszystkich,
Ostatnio (aż wstyd się przyznać) usunąłem plik EuropeNorth_v32.map - próbowałem go przywrócić i teoretycznie mi się udało, ale niestety aplikacja navi już się nie uruchamia (reszta funkcji działa).
Prośba brzmi - czy ktoś gdzieś może udostępnić ten plik? Jestem w stanie zapewnić konto na FTP.
Ze względu na duży rozmiar pliku wydajniej byłoby wygenerować plik do naprawy za pomocą odpowiedniego narzędzia, np. darmowego QuickPAR - ale to propozycja wyłącznie dla zainteresowanych.
Z góry dziękuję i wstydzę się swego czynu :)
P.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
17 Mar 2010 13:02 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
Pontikos Poziom 23

|
19 Mar 2010 21:02 Re: Blaupunkt TravelPilot Lucca 5.2 - potrzebny jeden plik.. |
|
|
|
Kolego - jesli jestes legalnym posiadaczem urzadzenia, to tym samym jestes legalnym posiadaczem oprogramowania do niego.
Zgodnie z warunkami licencji, w przypadku uszkodzenia nosnika, producent sprzetu musi dostarczyc Tobie duplikat oprogramowania na ktore posiadasz licencje - zwroc sie wiec do dystrybutora sprzetu o potrzebny plik, na podstawie warunkow licencji. Kopiowanie go tutaj z innego urzadzenia niestety te prawa narusza...
|
|
| Back to top |
|
 |
madman_xxx Poziom 8

|
19 Mar 2010 21:43 Re: Blaupunkt TravelPilot Lucca 5.2 - potrzebny jeden plik.. |
|
|
|
Dziękuję za odpowiedź.
Jestem legalnym posiadaczem urządzenia, ale zwracam się z prośbą tutaj, gdyż jakiś czas temu ta nawigacja wylądowała w serwisie z podobnych powodów. Wówczas podliczono mnie tylko za usługę wrzucenia kilku plików pomimo prośby tylko o te pliki.
Czy może pomóc kontakt bezpośredni z Blaupunktem zamiast z serwisem?
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
19 Mar 2010 21:43 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
Pontikos Poziom 23

|
19 Mar 2010 22:10 Re: Blaupunkt TravelPilot Lucca 5.2 - potrzebny jeden plik.. |
|
|
|
Jesli problem z tym samym oprogramowaniem sie powtarza, nalezalo by zazadac ponownej naprawy z tytulu gwarancji udzielonej na naprawe poprzednia.
ZROZUM kolego, ze zamieszczenie tu, lub gdziekolwiek indziej pliku z mapa koliduje z warunkami licencji, wiec sugeruje bys wiecej nie prosil na Forum o jego piracka kopie.
Dodam tutaj, ze pliki Firmware do odpowiedniej wersji urzadzenia ze strony producenta (niemieckiej) zawieraja poszukiwana przez Ciebie mape. Czyzby najciemniej bylo pod latarnia? :D ..a moze szukamie oprogramowania na stronie producenta danego sprzetu jest ostatnia mysla, na ktora wpada srednio rozgarniety uzytkownik Swiatowej Sieci ?:)
|
|
| Back to top |
|
 |
madman_xxx Poziom 8

|
20 Mar 2010 09:33 Re: Blaupunkt TravelPilot Lucca 5.2 - potrzebny jeden plik.. |
|
|
|
Awaria powstała przez moją nieuwagę, naprawa gwarancyjna była dawno temu.
Firmware na stronie producenta (a dokładniej jego aktualizacja) nie zawiera poszukiwanego pliku mapy - sprawdziłem to przed napisaniem tutaj na elektrodzie.
Jeżeli ktoś wykonałby recovery archive za pomocą wspomnianego darmowego programu (Quickpar) i umieścił taki plik tutaj - nie byłoby to pogwałceniem licencji, gdyż takie archiwum nie jest nawet częścią pliku mapy (samodzielnie ten plik nic nikomu nie da), a dla mnie byłoby w pełni wystarczające, żeby nawigację naprawić.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
20 Mar 2010 09:33 |
|
|
|