FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Blaupunkt TravelPilot Lucca 5.2 - potrzebny jeden plik...

Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Mobile and Navigation Equipment -> Navigation Software -> Blaupunkt TravelPilot Lucca 5.2 - potrzebny jeden plik...
Author
Poziom 8
Poziom 8

Post#1 Post from the author of the topic 17 Mar 2010 13:02   

Blaupunkt TravelPilot Lucca 5.2 - potrzebny jeden plik...

Witam wszystkich,

Ostatnio (aż wstyd się przyznać) usunąłem plik EuropeNorth_v32.map - próbowałem go przywrócić i teoretycznie mi się udało, ale niestety aplikacja navi już się nie uruchamia (reszta funkcji działa).

Prośba brzmi - czy ktoś gdzieś może udostępnić ten plik? Jestem w stanie zapewnić konto na FTP.

Ze względu na duży rozmiar pliku wydajniej byłoby wygenerować plik do naprawy za pomocą odpowiedniego narzędzia, np. darmowego QuickPAR - ale to propozycja wyłącznie dla zainteresowanych.

Z góry dziękuję i wstydzę się swego czynu :)
P.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 17 Mar 2010 13:02   

Back to top

Pontikos
Poziom 23
Poziom 23

Post#2 19 Mar 2010 21:02   

Re: Blaupunkt TravelPilot Lucca 5.2 - potrzebny jeden plik..

Kolego - jesli jestes legalnym posiadaczem urzadzenia, to tym samym jestes legalnym posiadaczem oprogramowania do niego.

Zgodnie z warunkami licencji, w przypadku uszkodzenia nosnika, producent sprzetu musi dostarczyc Tobie duplikat oprogramowania na ktore posiadasz licencje - zwroc sie wiec do dystrybutora sprzetu o potrzebny plik, na podstawie warunkow licencji. Kopiowanie go tutaj z innego urzadzenia niestety te prawa narusza...
Back to top

madman_xxx
Poziom 8
Poziom 8

Post#3 Post from the author of the topic 19 Mar 2010 21:43   

Dziękuję za odpowiedź.

Jestem legalnym posiadaczem urządzenia, ale zwracam się z prośbą tutaj, gdyż jakiś czas temu ta nawigacja wylądowała w serwisie z podobnych powodów. Wówczas podliczono mnie tylko za usługę wrzucenia kilku plików pomimo prośby tylko o te pliki.

Czy może pomóc kontakt bezpośredni z Blaupunktem zamiast z serwisem?
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 19 Mar 2010 21:43   

Back to top

Pontikos
Poziom 23
Poziom 23

Post#4 19 Mar 2010 22:10   

Jesli problem z tym samym oprogramowaniem sie powtarza, nalezalo by zazadac ponownej naprawy z tytulu gwarancji udzielonej na naprawe poprzednia.

ZROZUM kolego, ze zamieszczenie tu, lub gdziekolwiek indziej pliku z mapa koliduje z warunkami licencji, wiec sugeruje bys wiecej nie prosil na Forum o jego piracka kopie.

Dodam tutaj, ze pliki Firmware do odpowiedniej wersji urzadzenia ze strony producenta (niemieckiej) zawieraja poszukiwana przez Ciebie mape. Czyzby najciemniej bylo pod latarnia? :D ..a moze szukamie oprogramowania na stronie producenta danego sprzetu jest ostatnia mysla, na ktora wpada srednio rozgarniety uzytkownik Swiatowej Sieci ?:)
Back to top

madman_xxx
Poziom 8
Poziom 8

Post#5 Post from the author of the topic 20 Mar 2010 09:33   

Awaria powstała przez moją nieuwagę, naprawa gwarancyjna była dawno temu.

Firmware na stronie producenta (a dokładniej jego aktualizacja) nie zawiera poszukiwanego pliku mapy - sprawdziłem to przed napisaniem tutaj na elektrodzie.

Jeżeli ktoś wykonałby recovery archive za pomocą wspomnianego darmowego programu (Quickpar) i umieścił taki plik tutaj - nie byłoby to pogwałceniem licencji, gdyż takie archiwum nie jest nawet częścią pliku mapy (samodzielnie ten plik nic nikomu nie da), a dla mnie byłoby w pełni wystarczające, żeby nawigację naprawić.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 20 Mar 2010 09:33   

Back to top

Pontikos
Poziom 23
Poziom 23

Post#6 21 Mar 2010 16:11   

Wydaje mi sie ze TUTAJ jest wyjasnienie:
http://forum.pocketnavigation.de/forum1000060-blaupunkt-mobile-navigation/1137816-hilfe-lucca-folder-does-not-exist/

Wystarczy uzyc oryginalnej plyty DVD dolaczonej w momencie zakupu do urzadzenia - na niej, zgodnie z warunkami licencji, powinna znajdowac sie takze zakupiona z urzadzeniem mapa.
Back to top

Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Mobile and Navigation Equipment -> Navigation Software -> Blaupunkt TravelPilot Lucca 5.2 - potrzebny jeden plik...
Page 1 of 1
Similar topics
Blaupunkt TravelPilot Lucca MP3 Edition (7)
Blaupunkt TravelPilot Lucca mp3 rozkalibrowany (2)
Blaupunkt TravelPilot Lucca 3.3 - zawieszona (2)
Nawigacja TravelPilot Lucca 3.3 Blaupunkt (5)
Blaupunkt Travelpilot Lucca 3,5 SE (1)
Blaupunkt TravelPilot Lucca (1)
Blaupunkt TravelPilot Lucca (12)
Blaupunkt TravelPilot Lucca 3.3 - jak ustawić ? (3)
Blaupunkt TravelPilot Lucca - zawiesza się na starcie (4)
Blaupunkt TravelPilot Lucca 3.3 , karta pamieci 4GB (4)

Page generation time: 0.098 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed