Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Jak podłączyć LAPTOPA z TV PLAZMA?


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> RTV Użytkowy -> Jak podłączyć LAPTOPA z TV PLAZMA?
Autor
Wiadomość
bart901
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 18 Paź 2006
Posty: 10
Miasto: Polska

Post#1 Post autora tematu 18 Mar 2010 17:16   

Jak podłączyć LAPTOPA z TV PLAZMA?


Witajcie.
Mam laptopa HP 550 i chciałbym podłączyć go do mojego telewizora tj. Panasonic Viera plazma. Niestety nie mam ani wyjścia HDMI ani DVI więc moje pytanie jest następujące czy istnieje jakaś przejściówka?
Żebym mógł osiągnąć dobrą jakość oglądania filmów na TV?

Specyfikacja:

DVI-D: False
HDMI: False
VGA (RGB): True
S-video/TV-out: False
AV-in (Tuner TV): False
Line-in: True
Line-out: True
Mikrofon zewnętrzny: True
S/PDIF: False
LPT (równoległy): False
RS232 (szeregowy): False

Bardzo liczę na Waszą pomoc.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 18 Mar 2010 17:16   





Powrót do góry
   
korrus666
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 22 Lip 2007
Posty: 4655
Miasto: Łódź

Post#2 18 Mar 2010 17:22   

Re: Jak podłączyć LAPTOPA z TV PLAZMA? Proszę.. POMÓŻCIE


Ta twoja specyfikacja to czego dotyczy bo nie wiadomo. Bo jeśli telewizora to złącze VGA (RGB): jest zwykłym komputerowym złączem monitorowym i jeśli nie masz hdmi to przez nie będzie najlepsza jakość.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 18 Mar 2010 17:22   





Powrót do góry
   
bart901
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 18 Paź 2006
Posty: 10
Miasto: Polska

Post#3 Post autora tematu 18 Mar 2010 17:30   

Re: Jak podłączyć LAPTOPA z TV PLAZMA? Proszę.. POMÓŻCIE


Moja specyfikacja dotyczy oczywiście laptopa :) widziałeś kiedyś TV z portem LPT ?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 18 Mar 2010 17:30   





Powrót do góry
   
korrus666
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 22 Lip 2007
Posty: 4655
Miasto: Łódź

Post#4 18 Mar 2010 17:31   

Re: Jak podłączyć LAPTOPA z TV PLAZMA? Proszę.. POMÓŻCIE


To może jeszcze napisz co ma TV.
Powrót do góry
   
bart901
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 18 Paź 2006
Posty: 10
Miasto: Polska

Post#5 Post autora tematu 18 Mar 2010 17:55   

Re: Jak podłączyć LAPTOPA z TV PLAZMA? Proszę.. POMÓŻCIE


TV: PANASONIC TX-P42X10Y

Złącza
HDMI 3
Wejście S-Video TAK
Wejścia Euro TAK
Wyjście słuchawkowe TAK
Zastosowane technologie HDMI, Karta pamięci SD, Common Interface, D-Sub,
Inne wejścia/wyjścia Wejście komputerowe

LAPTOP:

Klasa procesora Intel Core 2 Duo
Kod procesora T5670
Prędkość procesora 1.8 GHz
Częstotliwość szyny FSB 800 MHz
Dysk twardy 250 GB
Ilość pamięci RAM 2 GB
Rodzaj zainstalowanej pamięci RAM SO-DIMM DDR2 667 MHz
Pamięć RAM rozszerzalna do 4 GB
Ilość banków pamięci 2
Ilość wolnych banków pamięci 1
Przekątna ekranu 15,4
Typ ekranu WXGA
Maksymalna rozdzielczość ekranu 1280x800
Karta graficzna Intel Graphics Media Accelerator X3100
Pamięć współdzielona 384 MB
Karta dźwiękowa Zintegrowana
Napędy wbudowane DVD Super Multi (DL)
Typ gniazd rozszerzeń ExpressCard 34 / ExpressCard 54
Urządzenie wskazujące TouchPad
Rodzaj baterii Litowy: 6 ogniw
Czas pracy na baterii ok. 4 godzin
RJ-45 / RJ-11 Tak / Tak
Ilość złącz USB 3
Ilość złącz IEEE 1394 (Firewire) Nie
Złącze monitora zewnętrznego Tak
Złącze SVHS Nie
Pozostałe złącza Line in, Line out
Bezprzewodowa karta sieciowa Tak
Typ bezprzewodowej karty sieciowej 802.11b/g
Bluetooth Tak
IR (podczerwień) Nie
Czytnik linii papilarnych Nie
Czytnik kart pamięci Tak: SD
Wbudowana kamera Nie
System operacyjny DOS
Wymiary(gł x wys x szer) 257 x 31 x 357 mm
Masa brutto 2.49 kg

POMOŻECIE? Dzięki za dotychczasową odpowiedź.
Powrót do góry
   
Soprzemo
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 14 Mar 2008
Posty: 291
Miasto: Wroclaw

Post#6 18 Mar 2010 18:48   

Re: Jak podłączyć LAPTOPA z TV PLAZMA? Proszę.. POMÓŻCIE


korrus666 napisał:
Ta twoja specyfikacja to czego dotyczy bo nie wiadomo. Bo jeśli telewizora to złącze VGA (RGB): jest zwykłym komputerowym złączem monitorowym i jeśli nie masz hdmi to przez nie będzie najlepsza jakość.


tak jak kolega napisal
Jesli jest wejscie RGB i na TV i na lapku
to tak tez podlaczasz kablem monitorowym.
Ja juz tak pare razy robilem ze swoja para.
Na laptopie ustawialem przerzuc obraz na zewnetrzny ekran i do dziela.

Ciekawy jestem jak u ciebie to bedzie
bo moj soniak nie ma mozliwosci ogladania jednoczesnie na lapku i na TV.
moze to jakis standard.

Dodano po 2 [minuty]:

hm....tak jeszcze patrze. Co to za wejscie komputerowe w twoim TV ?
Czy ono wyglada tak samo jak w laptopie??
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 18 Mar 2010 18:48   





Powrót do góry
   
bart901
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 18 Paź 2006
Posty: 10
Miasto: Polska

Post#7 Post autora tematu 18 Mar 2010 23:42   

Re: Jak podłączyć LAPTOPA z TV PLAZMA? Proszę.. POMÓŻCIE


Kupiłem kabel VGA i podłączyłem lapka z TV, wszystko chodzi pięknie :) Mogę oglądać film jednocześnie na TV oraz laptopie bez problemu. Jedyną niedogodnością jest to, że musiałem dokupić dodatkowo kabel do fonii ale także jestem z niego bardzo zadowolony. Dźwięk jest bardzo czysty i wyraźny.

W każdym razie chciałem Wam bardzo podziękować za pomoc. Zawsze można na Was liczyć :)
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> RTV Użytkowy -> Jak podłączyć LAPTOPA z TV PLAZMA?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
jak podłączyć laptopa Samsung N150 do TV Panasonic Plazma Viera (2)
jak podłączyć telewizor panasonic plazma viera tx-p37c10y z (4)
Jak podłączyć Shure PG 58 do laptopa? (2)
Jak podłączyć laptopa do wzmacniacza (10)
Jak podłączyć laptopa do kina domowego (8)
Jak podłączyć laptopa COMPAL pod TV? (2)
Jak podłączyć kino domowe do laptopa? (1)
Jak podłączyć laptopa asus do tv samsung (1)
Jak podłączyć audio z laptopa do LG 42lw4500 (2)
Jak podłączyć kino domowe do laptopa? (4)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.056 seconds

elektroda.pl temat RSS