FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

HP Deskjet 5550 nie wciąga papieru

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Printer, photocopier service -> Printer, copier Beginners -> HP Deskjet 5550 nie wciąga papieru
Author
Poziom 8
Poziom 8

Post#1 Post from the author of the topic 18 Mar 2010 17:09   

Witam wszystkich
Rozebrałem ją i złożyłem już 3x =>wyczyściłem czujniki paski ,te przeźroczyste także =>koło przeźroczyste pozycjonujące również =>jedynym problemem drukarki jest to że nie wciąga papieru =>nie wciąga gdyż ruchoma tacka (wewnątrz plastikowego modułu/pojemnika na papier) która powinna w odpowiednim momencie podnieść się nieco i podać papier do koła które dalej go pociągnie =>nie podnosi się...

jeśli podłożę w odpowiednie miejsce pod kartką np.: cienki wkrętaczek i ręcznie w odpowiednim momencie uniosę/podniosę tackę kartka zostanie zassana przez koło i wydruk odbędzie się dalej prawidłowo...

nie mogę dojść który to mechanizm unosi tą tackę =>nie zauważyłem aby jakikolwiek mechanizm był z nią sprzężony =>pomyślałem może jest inny element który ja podnosi i to on jest sprzęgnięty =>pod tacką znajduje się ruchoma blaszka ale mam wrażenie że i ona (choć mogłaby unosząc się sama podnosić tackę) nie jest z żadnym mechanizmem sprzęgnięta..

zamieszczam fotki :
TACKI

i

BLASZKI

może znajdzie się ktoś kto zna dobrze ten model i mechanizm unoszenia się tacki podającej papier...

za wszelkie podpowiedzi z góry dziękuję
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 18 Mar 2010 17:09   

Back to top

Stan-S11
Poziom 19
Poziom 19

Post#2 18 Mar 2010 20:44   

Re: HP Deskjet 5550 nie wciąga papieru

Ruchoma blaszka pod tacką jest podnoszona do góry w odpowiednim momeńcie za pomocą pręta ( drutu ). Drugi koniec drutu jest sterowany za pomocą plastikowego ( niebieskiego ) koła. Koło ma specjalne wypustki i w momencie gdy karetka najedzie na grzybek po lewej stronie drukarki, uruchamia obracanie się niebieskiego kola plastikowego a ono z kolei poprzez pręt metalowy ( drut ) podnosi blaszkę do góry.
W przypadku problemów prosze o tel. 601183166
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 18 Mar 2010 20:44   

Back to top

aryann
Poziom 8
Poziom 8

Post#3 Post from the author of the topic 19 Mar 2010 10:54   

Re: HP Deskjet 5550 nie wciąga papieru

b.dziękuję za odpowiedź

hmm....
drukarkę dostałem w takim stanie i próbuję sobie ją doprowadzić do stanu normalności..
mam wrażenie że nie ma w niej elementu opisanego przez kolegę =>czyli pręta/drutu METALOWEGO =>jedyny JAKBY pręt jaki jest to czarny ,PLASTIKOWY zintegrowany z 2 jakby "łapkami" i biegnie od lewej strony oraz poruszany jest JAKBY przez to niebieskie koło ale nie bezpośrednio =>koło poruszając się podnosi taką metalową blaszkę na której odpowiednio wyprofilowany koniec plastikowego "pręta" sobie leży... =>ten plastikowy jakby pręt zaznaczyłem na focie na zielono..

metalowego pręta/DRUTU nie mam =>czy ten pręt metalowy powinien biec mniej więcej tak jak na focie narysowałem go na czerwono ?

i czy któryś z oznaczonych przeze mnie otworów na foto z lewej strony służy do wyjścia w prawo tego pręta/drutu..???

jeszcze raz proszę o weryfikację
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Printer, photocopier service -> Printer, copier Beginners -> HP Deskjet 5550 nie wciąga papieru
Page 1 of 1
Similar topics
Lexmark 312L, nie wciąga papieru. (4)
HP 5740 nie wciąga papieru (3)
HP 1220C - nie wciąga papieru (2)
HP LaserJet 5L nie wciąga papieru (4)
HP deskjet 5550 zacięcie papieru (4)
HP deskjet 5550 - nie pobiera papieru (2)
Drukarka nie wciąga papieru HP deskjet 825 (3)
Drukarka laserowa HP 5L nie wciąga papieru (9)
Samsung ML-2251n nie wciąga papieru (5)
Drukarka HP 1220C- nie wciąga papieru (7)

Page generation time: 0.064 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed