FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

AirLive G. Duo brak internetu błąd 12007

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> WiFi Networks -> AirLive G. Duo brak internetu błąd 12007
Author
Poziom 14
Poziom 14

Post#1 Post from the author of the topic 18 Mar 2010 22:23   

AirLive G. Duo brak internetu błąd 12007

Kupiłem nowy AirLive G. Duo i mam problem.Skonfigurowałem według instrukcji na forum Elektrody IP 192.168.1.10 połączenie mam ale internetu nie mam.Moje adresy to: IP 192.168.1.10 maska 255.255.255.0 brama 192.168.1.254 DHC P192.168.1.254
DNS 192.168.1.254,wywala mi błąd 12007,odbieram WIFI z Livboxa w laptopie mam kartę USB Tp-Link wn 422G.Męczę się już trzeci dzień.Jak jest zepsuty to mogę go jeszcze oddać,w ramach 10 dni,ale jak to sprawdzić.
brama 192.168.1.254

Moderated by DriverMSG:
Temat i post poprawiłem. Zapoznaj się z regulaminem forum, przed napisaniem kolejnej wypowiedzi.

Back to top

Stanley_P
Poziom 19
Poziom 19

Post#2 19 Mar 2010 06:28   

Re: AirLive G. Duo problem z otwieranim stron.

Witam

Rzucam pobieżnie okiem w opisy konfiguracji Liveboxa i widzę, że jego LAN domyślnie pracuje w zakresie adresów IP 192.168.1.x. W związku z tym przekonfiguruj LAN w G.DUO na zakres 192.168.2.x
zgodnie zresztą z uwagą u3 w tym przepisie:

http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=7801052#7801052

Oczywiście po tym zabiegu adres zarządzania G.DUO zmieni się na 192.168.2.254.
Po połączeniu G.DUO do LB, sprawdź Status Urządzenia, z naciskiem na sekcję Wan configuration, zobacz jaki adres IP został przydzielony na Default Gateway intefejsu WAN.
Potem spróbuj czy możesz pingować na adres 192.168.2.254, czyli do interfejsu LAN w G.DUO, oraz na adres Default Gateway portu WAN, czyli do Liveboxa (zapewne do domyślnego w LB 192.168.1.1). A potem dalej "w świat" np. na onet.pl, google.pl.

Pozdrawiam -

Stanley

P.S. Uszkodzenie możesz reklamować w ciągu 2 lat (choć najlepiej w ciągu pół roku). Natomiast przy zakupach na odległość 10 dni masz po prostu na zwrot bez podania przyczyny.
Back to top

krzysztof 7
Poziom 14
Poziom 14

Post#3 Post from the author of the topic 19 Mar 2010 17:02   

Zmieniłem adres i dalej to samo,pakiety przychodzą i odchodzą ping jest ale internetu dalej niema.W statystyce mam ramki z błędami8029i błędy CRC8029.Po lanie też nie mogę odbierać.Sprawdzę jeszcze na innym kompie.Jak dalej będzie to samo to się podaję.Chyba ten Airlive ma wadę.Mam na usb tp-link wn 422g i bez problemu się zainstalował.Może on z livboxem nie pracuje sam już nie wiem .
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 19 Mar 2010 17:02   

Back to top

Stanley_P
Poziom 19
Poziom 19

Post#4 19 Mar 2010 17:53   

No tak, nie ma to jak precyzyjna odpowiedź. Czasem mam wrażenie, że w podobnych dyskusjach tracę czas - ludzie najpierw proszą o pomoc, a potem chyba czekają na opowiedzi jasnowidzów. A może oszczędzają na klawiaturze?

1. Dokąd masz poprawne pingi, czy np. do Onetu?

2. Napisałeś, że zmieniłeś adres. Chodziło mi o zmianę adresów w G.DUO:
a) IP LAN na 192.168.2.254
b) DHCP na zakres 192.168.2.100 - 192.168.2.200
Czy takie wpisałeś?

3. Jaki masz adres IP na komputerze podłączonym do G.DUO (przez Wifi lub kablem)? Czy z zakresu 192.168.2.x? Najlepiej wykonaj ipconfig /all i przedstaw wyniki.

4. Jaki jest IP LAN Liveboxa? Czy 192.168.1.1? (nie konfigurowałem LB)

5. Daj zrzut Statusu Urządzenia. Można nie robić printscreena - stronę można zaznaczyć, tekstowo skopiować i wkleić, a informacje umożliwijące identyfikację wykasować (np. publiczne adresy IP). Przykład ze swojego G.DUO dałem poniżej.

6. No chyba najważniejsze, mówimy cały czas o trybie 1 pracy (WISP+AP)?

[EDIT]
7. Czy poprawnie działa połaczenie przez WiFi bezpośrednio do Liveboxa z innych urządzeń, np. z laptopa i karty, o której wspominałeś?

Proszę o odpowiedzi na powyższe pytania, punkt po punkcie. Inaczej moją dalszą pomoc uważam za bezcelową.

Pozdrawiam -

Stanley

------------------------
Przykład statusu G.DUO:
Czas: 5day:17h:50m:20s
Wersja Oprogramowania: V20.3.0.3.3_b16d

Bezprzewodowy Interfejsu 1
Trybu: Infrastructure Client
Pasmo: 2.4 GHz (B+G)
SSID: linksys

Numer Kanału: 13
Szyfrowanie: Disabled
BSSID: xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Stan: Connected

Bezprzewodowy Interfejsu 2
Trybu: AP
SSID: air

Numer Kanału: 3
Szyfrowanie: WPA2
BSSID: xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Podłączeni Klienci: 1

WAN Configuration
Attain IP Protocol: DHCP
IP Address: 192.168.1.105
Subnet Mask: 255.255.255.0
Default Gateway: 192.168.1.1
MAC Address: xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Back to top

krzysztof 7
Poziom 14
Poziom 14

Post#5 Post from the author of the topic 19 Mar 2010 21:09   

| Tryby Pracy | Konfiguracja Systemu | Status Urządzenia | Restartuj | English Polski

device information
Statystyki
Tabela klientów
Komunikat
Device Information
Czas: 0day:0h:5m:4s
Wersja Oprogramowania: V20.3.0.3.3eu_b14

SSID: airlive1

Numer Kanału: 1
BSSID: 00:00:00:00:00:00
Stan: Scanning

SSID: airlive2

Numer Kanału: 11
BSSID: 00:4f:62:29:a1:45
Podłączeni Klienci: 1

WAN Configuration
Attain IP Protocol: Getting IP from DHCP server...
IP Address: 0.0.0.0
Subnet Mask: 0.0.0.0
Default Gateway: 0.0.0.0
MAC Address: xxxxxxxxxx

Miałem kłopot w wejście przeglądarki po zmianie tamtych adresów musiałem robić reset kilka razy.Przy włączonym kablu nie miałem internetu.Adres neostrady to Ip192.168.1.1 maska255.255.255.0 brama192.168.1.1 Z karty w laptopie i usb łączy mnie normalnie.Oczywiście tylko jedną włączam.widzę że nie mam adresów wan config.Jak je wpisać.

Czas ostatniej diagnostyki: 03/19/10 21:01:51 Diagnostyka karty sieciowej
Wykrywanie lokalizacji sieciowej

info Korzystanie z domowego połączenia internetowego
Identyfikacja karty sieciowej

info Połączenie sieciowe: Nazwa=Połączenie lokalne, Urządzenie=Realtek RTL8102E Family PCI-E Fast Ethernet NIC, Typ nośnika=LAN, Typ nośnika podrzędnego=LAN
info Połączenie sieciowe: Nazwa=Połączenie sieci bezprzewodowej 3, Urządzenie=Atheros AR5007EG Wireless Network Adapter, Typ nośnika=LAN, Typ nośnika podrzędnego=BEZPRZEWODOWA
info Połączenie sieciowe: Nazwa=Połączenie sieci bezprzewodowej 2, Urządzenie=Wireless G USB Adapter, Typ nośnika=LAN, Typ nośnika podrzędnego=BEZPRZEWODOWA
info Połączenie sieciowe: Nazwa=Połączenia przychodzące, Urządzenie=(null), Typ nośnika=BRAK, Typ nośnika podrzędnego=BRAK
warn Ten komputer ma więcej niż jedną kartę sieciową Ethernet lub więcej niż jedną kartę sieci bezprzewodowej
info Przekierowywanie użytkownika do infolinii technicznej

Diagnostyka protokołów HTTP, HTTPS i FTP
Połączenie HTTP, HTTPS, FTP

warn FTP (Pasywny): Błąd 12007 podczas nawiązywania połączenia z ftp.microsoft.com: The server name or address could not be resolved
warn HTTP: Błąd 12007 podczas nawiązywania połączenia z www.microsoft.com: The server name or address could not be resolved
warn HTTPS: Błąd 12007 podczas nawiązywania połączenia z www.microsoft.com: The server name or address could not be resolved
warn FTP (Aktywny): Błąd 12007 podczas nawiązywania połączenia z ftp.microsoft.com: The server name or address could not be resolved
warn HTTP: Błąd 12007 podczas nawiązywania połączenia z www.hotmail.com: The server name or address could not be resolved
warn HTTPS: Błąd 12007 podczas nawiązywania połączenia z www.passport.net: The server name or address could not be resolved
error Nie można nawiązać połączenia HTTP.
error Nie można nawiązać połączenia HTTPS.
error Nie można nawiązać połączenia FTP.
Tryb pracy WISI+AP Próbowałem na innym ale to nic nie dało.
Back to top

Stanley_P
Poziom 19
Poziom 19

Post#6 19 Mar 2010 21:58   

No tak, ten zrzut statusu wyjaśnia wiele. Po pierwsze primo - i na razie ostatnie - G.DUO NIE JEST połączony z Liveboxem. Widać wyraźnie na interfejsie Radio1:

<...>
SSID: airlive1 <- nie uległ zmianie, nazwa sieci powinna być taki jak w LB
<...>
Stan: Scanning <-radio niepołączone, wciąż skanuje eter

Dopóki nie połączysz się z LB (Stan: Connected), strony NA PEWNO się nie otworzą ;-) Przeczytaj jeszcze raz uważnie p.2 mojego opisu konfiguracji, link już tu był. Albo zapoznaj się z instrukcją, również siedzi w tamtym poście, zresztą masz w zestawie na płytce.
Po połączeniu powinieneś zobaczyć adresy IP na interfejsie WAN (jesli dobrze pójdzie). Swoją drogą jak mogłeś cokolwiek pingować, oprócz interfejsów wewnątrz G.DUO...

Na razie tyle...

Pozdrawiam -

Stanley

P.S. Rzeczywiście, jeżeli w G.DUO zmienimy zakres IP na podsieć 192.168.2.x, również w komputerze, z którego konfigurujemy, powinniśmy zmienić adres na pochodzący z tego zakresu, np. 192.168.2.50. Ale jeżeli w komputerze jest ustawione uzyskiwanie adresu IP automatycznie, wówczas nie powinno być problemu - komp powinien otrzymac IP z DHCP w G.DUO, czyli zakresu 192.168.2.100-200. Jakkolwiek restart urządzeń po takich zmianach z reguły jest wskazany.

Dodano po 29 [minuty]:

[EDIT]
Tymi komunikatami z monitoringu karty sieciowej się na razie nie przejmuj - są dlatego, że nie masz połaczenia z internetem. Widac, że do "dobijają" się jakieś aplikacje, zapewne aktualizacje automatyczne do M$, masz też chyba pocztę na hotmailu ;-)
Skoncentruj się na uzyskaniu połączenia G.DUO z LB.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 19 Mar 2010 21:58   

Back to top

krzysztof 7
Poziom 14
Poziom 14

Post#7 Post from the author of the topic 19 Mar 2010 23:04   

| Tryby Pracy | Konfiguracja Systemu | Status Urządzenia | Restartuj | English Polski

device information
Statystyki
Tabela klientów
Komunikat

Device Information
Czas: 0day:0h:14m:45s
Wersja Oprogramowania: V20.3.0.3.3eu_b14

SSID: neostrada_7d64

Numer Kanału: 6
BSSID: 00:00:00:00:00:00
Stan: Scanning

SSID: airlive2

Numer Kanału: 11
Szyfrowanie: WPA2
BSSID: 00:4f:62:29:a1:45
Podłączeni Klienci: 0

WAN Configuration
Attain IP Protocol: Getting IP from DHCP server...
IP Address: 0.0.0.0
Subnet Mask: 0.0.0.0
Default Gateway: 0.0.0.0
MAC Address: xxxxxxxxxx

W przeglądarce chyba łącze się ze swoją kartą w laptopie bo nie woła mnie o kod sieci neostrady ,dopiero jak wyświetlę połączenia sieciowe to woła jak mu dam to z automatu nie może znaleźć adresu IP Jak wpiszę to się łączy ale nie wiadomo z czym .Siła sygnału jest b.dobra ale internetu niema mimo że jakieś pakiety przychodzą i wychodzą. Top-linka na USB łączyłem.bezprzewodowo i nie było żadnych problemów.Może jego trzeba podłączyć do livboxa,tylko jak.
Back to top

Stanley_P
Poziom 19
Poziom 19

Post#8 20 Mar 2010 00:05   

Dalej nie jesteś połaczony z LB. chociaż jakiś postęp jest , przynajmniej nazwa sieci wskazuje, że chcesz się połączyć z Liveboxem - SSID: neostrada_7d64. Niemniej Stan wciaż jest Scanning i dopóki nie będzię Connected, nie będzie mowy o połączeniu z internetem.

krzysztof 7 wrote:
|
W przeglądarce chyba łącze się ze swoją kartą w laptopie bo nie woła mnie o kod sieci neostrady ,dopiero jak wyswietlę połączenia sieciowe to woła jak mu dam to z automatu nie może znależć adresu IP

Ale o co chodzi? Nie możesz łączyć się z G.DUO do karty sieciowej, nie pracuje w trybie AP. Zresztą jeżeli konfigurujesz przez kabelek (drugi zrzut statusu na to wskazuje: nikt nie jest podłączony do Radio2), możesz dla pewności wyłączyć kartę wifi w laptopie.

Quote:

Jak wpiszę to się łączy ale niewiadomo z czym .Siła sygnału jest b.dobra ale internetu niema mimo że jakieś pakiety przychodzą i wychodzą. Top-linka na USB łączyłem.bezprzewodowo i nie było żadnych problemów.Może jego trzeba podłączyć do livboxa,tylko jak.

Wiesz, tak to wszystko mętnie tłumaczysz, że ledwo pojmuję o co chodzi. O ile mi wiadomo Liveboxy używają szyfrowania WEP. Zatem jeśli G.DUO nie pyta o klucz w momencie połączenia, wejdź w ustawienia Radio1->Bezpieczeństwo, z listy rozwijalnej wybierz WEP, a w pole 'klucz1 ciąg' wpisz swój klucz (hasło). Potem wykonaj funkcję "Skanowanie sieci", wybierz właściwą sieć i połącz się. Po drugie gdzieś mi sie obiło, że w momencie połączenia urządzenia wifi do Liveboxa, trzeba w nim naciskać jakiś guzik (prawdopodobnie rejestracja adresu MAC).

Sorry, ja nie mam LB i nigdy go nie konfigurowałem. Powtarzam raz jeszcze: aby całą impreza wypaliła, musisz się połączyć Radiem1 do LB, stan musi wynosić Connected. Jak to dokładnie zrobić od strony LB (o ile w ogóle coś trzeba robic przy LB) tego nie wiem. Poszukaj w Sieci, nawet na tym forum widzę przyklejony duży wątek o tym urządzeniu.

Ale nie pisz, że G.DUO jest uszkodzony - na razie po prostu nie potrafisz się z niego połączyć.

Pozdrawiam -

Stanley
Back to top

krzysztof 7
Poziom 14
Poziom 14

Post#9 Post from the author of the topic 20 Mar 2010 12:56   

Faktycznie radio było dobre,nareszcie udało mi się połączyć dzięki twojemu naprowadzeniu na radio1.Zauważyłem że sygnał mam 16..20 ,po wkręceniu antenki 3razy dłuższej poprawił się do48 wtedy dopiero mi połączyło z livboxem bez przyciskania przycisku,może dlatego że wcześniej przyciskałem.Odległość od livboxa jakieś35-40m.Karta w laptopie bez anteny zewnętrznej łączu się bez problemu.Z tego wynika że radio1 ma słaby sygnał do połączenia.Zauważyłem też że w trybie pracy WSI+AP nie mogę zmieniać kanału mimo robienia restartu zawsze jest na 1.Nie wiem czy tak ma być bo chyba na samym początku mogłem zmieniać,ale ważne że pracuje teraz dobrze sygnał mam w całym mieszkaniu a oto mi chodziło.W neostradzie(livboxie)trzeba wpisać DNS 194.204.152.34. -194.204.159.1.Bo inaczej się nie połączy.Dziękuję za pomoc bo już miałem się podać po kilku dniach męczenia się z nim.
Back to top

Stanley_P
Poziom 19
Poziom 19

Post#10 20 Mar 2010 14:37   

Witam

Odnośnie czułości, odległości i sygnału: moim zdaniem trudno porównywać. U mnie na antence-"patyczku" z kompletu zachowywał się mniej wiecej podobnie jak laptop i netbook które posiadam, wydawał się nawet ciut czulszy. Nie wiem też, czy doczytaleś, że w przypadku tych dookólnych antenek producent zaleca je ustawiać pod kątem około 30 stopni od poziomu, aby zmniejszyć wzajemne zakłócenia. Rysunek jest gdzieś w instrukcji, tudzież w załączonej ulotce. Najlepiej moim zdaniem jest na Radio1 zastosować antenę kierunkową i wycelować ją w AP - ja kupilem TetraAnt 14dbi, o taką: http://www.dipol.com.pl/antena_panelowa_tetraant_wlan_2_4_ghz_14_db_A72801.htm
Z doświadczeń zauważyłem, że do stabilnej pracy potrzebny jest sygnał o sile około 18-20 punktów w skali pokazywanej przez funkcję Skanowanie sieci (Site Survey). Poniżej 15-10 punktów już zrywa.
Co do odległości też trudno coś konkretnie powiedzieć, czy to dużo, czy mało: zależy ile po drodze jest przeszkód, ścian, z jakiego są materiału, itp. Z tego co mi wiadomo Liveboxy zbyt mocnego sygnału nie mają, a brak zewnętrznej antenki na pewno w tym nie pomaga.

Odnośnie kanału: tego pokazywanego na Radio1 nie zmienisz w G.DUO. Widocznie na tym kanale pracuje LB i ewentualnie tam trzeba go zmieniać. Zresztą najlepiej na notebooku zainstaluj sobie program inSSIDer, który pokaze Ci zajętość kanałów w Twojej okolicy. Kanały zarówno w G.DUO jak i LB powinienes tak dobrać, aby były od siebie maksymalnie odległe (np. 1 i 13) jak najmniej wchodziły w kolizję z innymi sieciami. Zresztą pisałem o tym TUTAJ, p.3. - no ale najpierw trzeba przeczytać.

W ogóle początkowo byłem przekonany, że co jak co, ale połączenie Radio1 z Liveboxem już masz zrobione. Pisałeś, że skonfigurowałeś wg. instrukcji z Elektrody, yhm, myślałem, że według TEJ. Niestety jak widać jasnowidzem jestem kiepskim, zaś zdolności niektórych juzerów do zaciemniania sprawy są nieograniczone.

Tak czy siak najważniejsze, że już działa.

Pozdrawiam -

Stanley
Back to top

krzysztof 7
Poziom 14
Poziom 14

Post#11 Post from the author of the topic 20 Mar 2010 16:15   

Robiłem według twojej instrukcji ,tylko jak dałem tego patyczka większego to uzyskałem połączenie z Livboxem jak może wiesz to jeden z najgorszych routerów. Antenki miałem rozchylone,nawet szukałem położenia do najlepszego sygnału.Wkręciłem teraz ta małą i mam sygnał 33punkty.W laptopie mam na USB tp-linka wn- 422 G.nim odbierałem w połowie domu.Teraz w każdym miejscu mam dobry odbiór.Na razie nic mi nie zrywa.Jak będzie zrywać to dam ją na zewnątrz taką antenkę mam ją sam ją kiedyś zrobiłem.W tej neostradzie ważne jest ustawienie DNS na sztywno bo bez tego jest połączenie ale nie można odtworzyć żadnej strony.Mogliby te instrukcje zrobić polsku i lepiej dopracować,dobrze że jest Elektroda ,bo trzeba było męczyć się jeszcze kilka dni. Wielkie dzięki za zainteresowanie się moim tematem.
Back to top

Stanley_P
Poziom 19
Poziom 19

Post#12 20 Mar 2010 17:06   

krzysztof 7 wrote:
Robiłem według twojej instrukcji ,

Hm, fakt, jest napisana z założenia skrótowo, niemniej uzyskanie połączenia Radio1 z "nadrzędnym" AP (tutaj: liveboxem) wydawało mi się oczywistą oczywistością. Przecież po wybraniu opcji Połącz, dopiero po poprawnym nawiązaniu połączenia pojawia się w oknie przeglądarki komunikat Connected! Drugim miejscem w którym można sprawdzić w jakim stanie znajduje się Radio1 jest właśnie Status Urządzenia.
Dlatego od razu wystartowałem z poradą zmiany zakresu adresów IP w G.DUO, co swoją drogą w tym przypadku chyba też było niezbedne.
No ale najważniejsze, że się udało :-)

Quote:

tylko jak dałem tego patyczka większego to uzyskałem połączenie z Livboxem jak może wiesz to jeden z najgorszych routerów. Antenki miałem rozchylone,nawet szukałem położenia do najlepszego sygnału.Wkręciłem teraz ta małą i mam sygnał 33punkty.

Czyli uważam sygnał całkiem niezły. Niemniej jesli masz taką możliwość, na Radio1 daj mocniejszą antenę, najlepiej kierunkową, a ten "większy patyk" ewentualnie możesz wkręcić do Radia2, dzięki czemu bedziesz miał lepszy sygnał w tym drugim lokalu, gdzie stoi G.DUO.

W ogóle tak poza programem, możesz teraz jeszcze wypróbować tryb nr 3, czyli Client+AP. W tym momencie G.DUO stanie się w pewnym sensie przezroczysty dla sieci - wyłączysz w nim router z NAT i wszystke adresy IP w sieci wewnetrznej będą przyznawane przez DHCP Liveboxa, czyli pochodziły z zakresu 192.168.1.x. Możesz wtedy też przywrócic adres zarządzania G.DUO na domyślny 192.168.1.254.
Przed wykonaniem całego eksperymentu możesz zgrać całą konfiguracją routera na komputer i w razie czego potem ją błyskawicznie przywrócić, czyli nie ustawiać wszystkiego od nowa.

I jeszcze jedno: widzę, że w G.DUO masz zainstalowany najstarszy firmware b14. Jest nowsze oficjalne b15c. Ooooo? Kliknęłem na Airlive, i widzę, że właśnie dali jeszcze nowsze b16f ! Trzeba bedzie się przyjrzeć co tam nowego:

http://69.64.87.53/airlive_fileserver/uploads/Firmware/g.duo-b15c-release-note.doc

http://69.64.87.53/airlive_fileserver/uploads/Firmware/G.DUO_v20.3.0.3.3_b15c_http.bin

Oczywiście instalujesz na własną odpowiedzialność.

Quote:

W laptopie mam na USB tp-linka wn- 422 G.nim odbierałem w połowie domu.Teraz w każdym miejscu mam dobry odbiór.Na razie nic mi nie zrywa.Jak będzie zrywać to dam ją na zewnątrz taką antenkę mam ją sam ją kiedyś zrobiłem.W tej neostradzie ważne jest ustawienie DNS na sztywno bo bez tego jest połączenie ale nie można odtworzyć żadnej strony.

No cóż, prawidłowe działanie DNS-ów to jeden z elementów tej calej ukladanki. No chyba, ze ktos ma bardzo dobrą pamięć do liczb ;-) Dlatego miedzy innymi pytałem Cie o pingi do różnych miejsc, np. do interfejsów G.DUO i Liveboxie, a takze dalej "w świat". Nie udzieliłes konkretnej odpowiedzi, coś tam mętnie pisaleś o jakichś wchodzacych/wychodzacych pakietach, ale chyba nigdzie nie pingowałeś, prawda?
http://pl.wikipedia.org/wiki/Ping

Quote:
Mogliby te instrukcje zrobić polsku i lepiej dopracować,dobrze że jest Elektroda ,bo trzeba było męczyć się jeszcze kilka dni.

Hm, prawda. Właściwie według polskiego prawa, każdy produkt sprzedawany w naszym kraju powinien posiadac polską instrukcję. No ale jest jak jest. Z drugiej strony prawda jest taka, że angielski jest w świecie podstawowym językiem technicznym, a już zwłaszcza w branży komputerowej.

Quote:

Wielkie dzięki za zainteresowanie się moim tematem.

Nie za ma co. Mam nadzieje, że topic jeszcze się komuś przyda.

Pozdrawiam -

Stanley
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 20 Mar 2010 17:06   

Back to top

krzysztof 7
Poziom 14
Poziom 14

Post#13 Post from the author of the topic 20 Mar 2010 21:49   

Ja też tak myślę że komuś to się na pewno przyda.Na razie nie będę nic kombinował ,odbiór mam bardzo dobry.przedtem na tp -linku miałem 20dB a teraz mam 64 dB odbieram w najdalszym miejscu przez 4 ściany +40m i1 ściana.Chyba on ściągnął sobie jakieś aktualizacje bo na stronę przeglądarki wchodzę za każdym razem przedtem miałem kłopoty.
Back to top

Stanley_P
Poziom 19
Poziom 19

Post#14 21 Mar 2010 08:21   

krzysztof 7 wrote:
<...>Na razie nie będę nic kombinował ,odbiór mam bardzo dobry

Hm, fakt, mówią, że lepsze jest wrogiem dobrego ;-)

Quote:

Chyba on ściągnął sobie jakieś aktualizacje <...>

G.DUO nie ściąga aktualizacji, trzeba wgrywać samemu. Posiadaną wersję oprogramowania możesz sprawdzić w Status Urządzenia.
A'propos: zainstalowałem to najnowsze firmware b16f, bo jednak trochę zmian i poprawek jest. Pobieżne oględziny wykazały, że w polskim interfejsie już działa poprawnie edycja filtrowania adresów MAC. Niestety pewne niedoróbki tłumaczenia pozostały. Z drobiazgów: przycisk "Skanowanie sieci" znajduje się teraz obok pola SSID (nazwy sieci). Poza tym póki co urządzenie funkcjonuje tak samo dobrze jak przedtem, odpukać ;-)
Przy okazji errata, w poprzednim poście omyłkowo podałem linki do poprzedniej wersji, b15c.
Zatem opis zmian, release note:
http://69.64.87.53/airlive_fileserver/uploads/Firmware/GDUO-B16F-Release-note.doc
i właściwe firmware:
http://69.64.87.53/airlive_fileserver/uploads/Firmware/G.DUO_v20.3.0.3.3_b16f_http.bin

Informacja jeszcze: wgranie nowego firmware nie rusza konfiguracji, czyli nie trzeba wszystkiego ustawiać od nowa.

Pozdrawiam -

Stanley
Back to top

krzysztof 7
Poziom 14
Poziom 14

Post#15 Post from the author of the topic 22 Mar 2010 11:37   

Re: AirLive G. Duo brak internetu błąd 12007

Faktycznie wgrałem je i nie muszę nic ustawiać,czy 1 kanał masz przyblokowany,na rado 1
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> WiFi Networks -> AirLive G. Duo brak internetu błąd 12007
Page 1 of 1
Similar topics
AirLive G.Duo - konfiguracja (172)
Brak dostępu do Internetu Ovislink G.Duo (2)
neostrada błąd 12007 zrywa połączenia, nie wysyła poczty (5)
OVISLINK AIRLIVE DUO G.DUO 2 jakie anteny? (5)
AirLive Ovislink G.DUO DUO problem z panelem konfiguracyjnym (13)
Airlive G. DUO brak połączenie z inernetem (3)
Airlive G.Duo rozdzielenie radiowego internetu (12)
Programy P2P a AirLive G Duo (2)
Airlive Duo G, rozdzielenie radiowki (12)
Konfiguracja OvisLink AirLive G.Duo (6)

Page generation time: 0.127 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed