FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Brak podświetlenia przycisków radia tuner list

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Car Radio Service -> Beginners Car Radio -> Brak podświetlenia przycisków radia tuner list
Author
Poziom 2
Poziom 2

Post#1 Post from the author of the topic 19 Mar 2010 00:58   

Brak podświetlenia przycisków radia tuner list

Witam wszystkich - moim problemem jest brak podświetlenia przycisków radia tuner list w renault scenic 2003 - przy włączeniu świateł mam podświetlany tylko klawisz off-on .
LED-y mam dobre - sprawdzałem robiąc mostki myśle bardziej o czymś w stylu zimnego lutu na płytce itp .co może być problemem :?:
z góry dziękuje za pomoc

Posty piszemy po polsku. Użyj klawisza "Pisownia" i popraw swój. Reg. pkt 15 i 10.9. [damiancz]
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 19 Mar 2010 00:58   

Back to top

skunik18
Poziom 13
Poziom 13

Post#2 19 Mar 2010 09:08   

Re: Brak podświetlenia przycisków radia tuner list

Wczoraj właśnie po 2 dniach zmieniłem podświetlenie w radyjku philipsa od renault. No i podam ci szybszy sposób żebyś nie musiał latać z chałupy do auta ciągle. Jak wiadomo w domu nie podepniesz radia bo musiałbyś zabrać ze sobą wszystko łącznie z jego wyświetlaczem i wiązkami. Pozostaje ci zrobić warsztat w aucie, miernik w dłoń i szukaj napięcia, posprawdzaj miernikiem albo baterią oczywiście na odpowiednie napięcie czy diody sprawne. No i podstawa i co radze zrobić na początku sprawdź czy na niebieskim przewodzie od świateł jest 12V tym przy kostce. Jeśli to inny kolor to znajdziesz go poprzez pomiar napięcia pomiędzy masa/czarnym a innymi kolorami. Wiesz o co mi chodzi zapalasz światła masz +12v gasisz- brak. Ewentualność że nie włączyłeś radia możemy wykluczyć??
A i tak w ogóle to sprzedaj renówkę dołóż kasę i kup japońca no chyba że masz clipa i sam sobie te kontrolki co tydzień gasisz:). taki mały żart sam jeżdżę renault i wiem że elektryka w tych autach to porażka. dodaj fotki dla potomnych.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 19 Mar 2010 09:08   

Back to top

action.men.70
Poziom 2
Poziom 2

Post#3 Post from the author of the topic 23 Mar 2010 01:34   

Re: Brak podświetlenia przycisków radia tuner list

skunik18 wrote:
Wczoraj właśnie po 2 dniach zmieniłem podświetlenie w radyjku philipsa od renault. No i podam ci szybszy sposób żebyś nie musiał latać z chałupy do auta ciągle. Jak wiadomo w domu nie podepniesz radia bo musiałbyś zabrać ze sobą wszystko łącznie z jego wyświetlaczem i wiązkami. Pozostaje ci zrobić warsztat w aucie, miernik w dłoń i szukaj napięcia, posprawdzaj miernikiem albo baterią oczywiście na odpowiednie napięcie czy diody sprawne. No i podstawa i co radze zrobić na początku sprawdź czy na niebieskim przewodzie od świateł jest 12V tym przy kostce. Jeśli to inny kolor to znajdziesz go poprzez pomiar napięcia pomiędzy masa/czarnym a innymi kolorami. Wiesz o co mi chodzi zapalasz światła masz +12v gasisz- brak. Ewentualność że nie włączyłeś radia możemy wykluczyć??
A i tak w ogóle to sprzedaj renówkę dołóż kasę i kup japońca no chyba że masz clipa i sam sobie te kontrolki co tydzień gasisz:). taki mały żart sam jeżdżę renault i wiem że elektryka w tych autach to porażka. dodaj fotki dla potomnych.

jak pisałem diody dobre sprawdzałem , prąd dochodzi - włącza sie przycisk off-on po włączeniu świateł :idea::?:
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Car Radio Service -> Beginners Car Radio -> Brak podświetlenia przycisków radia tuner list
Page 1 of 1
Similar topics
Brak podświetlenia przycisków w Grundig Car 303 (OPEL) (2)
AUDI Symphony II brak podświetlenia przycisków (3)
SA-AK25-martwy CD,brak podświetlenia przycisków. (6)
wsad eeprom do radia philips tuner list 22dc25862b (5)
Jak podłączyć pilota do radia Renault Tuner List (4)
wpisywanie kodu radia Tuner list Renault scenic (5)
Wejcie liniowe do radia renault tuner list (5)
Megane II 2003 wymiana radia tuner list na update list (4)
Pioneer KEH P8400R częściowy brak podświetlenia przycisków. (3)
Reno Tuner List 22DC277/62 brak dźwięku (1)

Page generation time: 0.085 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed