FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Klawiatura usb do telefonu.

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Mobile and Navigation Equipment -> Navigation Hardware -> Klawiatura usb do telefonu.
Author
Poziom 1
Poziom 1

Post#1 Post from the author of the topic 19 Mar 2010 11:56   

Klawiatura usb do telefonu.

mam pytanie czy jest jakas mozliwosc podpiecia zwyklej klawiatury usb do telefonu?
moze przerobienie koncowke kabla klawiatury tak zeby byla mozliwosc podpiecia jej do tel i zeby to wszystko dizlalo.
Back to top

goldi74
Poziom 24
Poziom 24

Post#2 19 Mar 2010 12:20   

Re: Klawiatura usb do telefonu.

Nie da się.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 19 Mar 2010 12:20   

Back to top

Pontikos
Poziom 23
Poziom 23

Post#3 19 Mar 2010 13:50   

DA SIE ale tylko w urzadzeniach, ktore pracuja w trybie host - czyli, prosto mowiac, maja takie gniazdo (np. urzadzenia Beckera, Aristo).

Wtyczki USB nie sa zakladane na kabel wg widzimisie producenta, a standard A, B oraz mini wymyslono i stosuje sie w tym celu, by bezproblemowo WSKAZAC uzytkownikowi, co z czym bedzie chodzilo!

Kabel mozna przerobic bez problemu, jednak najprosciej mowiac, "sygnaly nie ida we wlasciwa strone" - czyli nie da sie polaczyc uslugobiorcy z uslugobiorca. MUSI byc uslugodawca - a takim urzadzeniem USB nie jest telefon.
Back to top

goldi74
Poziom 24
Poziom 24

Post#4 19 Mar 2010 23:49   

Dlatego też napisałem, że się nie da. W temacie jest mowa o telefonie komórkowym.
Back to top

PiotrekMJ
Poziom 2
Poziom 2

Post#5 22 Mar 2010 22:43   

No to was zaskoczę, bo się da np. HTC HD2 ma zasilanie pod usb i można podłączać do niego takie coś jak np. pendrive, albo np. klawiaturę pod USB. Ale wg. mnie poco dawać klawiaturę do telefonu pod MiniUSB ak jest taki wynalazek jak Bluetooth. Klawiaturki na BT stoją po ok 120 zł ale do kompa tez służą. Ja mam osobiście Apple Wireless Keyboard( ok. 250 zł), trochę droższa ale lepsza też. Tylko oczywiście na takie coś trzeba mieć WM i Bluetotha z A2DP. Ale efekt nie do pobicia. Mówie wam, niczym laptop.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 22 Mar 2010 22:43   

Back to top

Frredd
Poziom 9
Poziom 9

Post#6 24 Nov 2010 20:21   

PiotrekMJ wrote:
No to was zaskoczę, bo się da np. HTC HD2 ma zasilanie pod usb i można podłączać do niego takie coś jak np. pendrive, albo np. klawiaturę pod USB. Ale wg. mnie poco dawać klawiaturę do telefonu pod MiniUSB ak jest taki wynalazek jak Bluetooth. Klawiaturki na BT stoją po ok 120 zł ale do kompa tez służą. Ja mam osobiście Apple Wireless Keyboard( ok. 250 zł), trochę droższa ale lepsza też. Tylko oczywiście na takie coś trzeba mieć WM i Bluetotha z A2DP. Ale efekt nie do pobicia. Mówie wam, niczym laptop.

Domyślam się, że używasz właśnie HTC HD2 i klawiatury z BT?
Jeśli tak, to skrobnij może coś więcej o tym, jak to połączyłeś? Pewnie nie tylko ja będę zainteresowany.
Back to top

koala106
Poziom 22
Poziom 22

Post#7 24 Nov 2010 20:49   

PiotrekMJ wrote:
...... Tylko oczywiście na takie coś trzeba mieć WM i Bluetotha z A2DP. Ale efekt nie do pobicia. Mówie wam, niczym laptop.
kolego A2DP to profil do dźwięku - do klawiatury potrzebujesz protokołu HID - trochę lekturki tu:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Profile_systemu_Bluetooth
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 24 Nov 2010 20:49   

Back to top

Freddy
Poziom 24
Poziom 24

Post#8 25 Nov 2010 08:53   

goldi74 wrote:
Dlatego też napisałem, że się nie da. W temacie jest mowa o telefonie komórkowym.

NIe masz racji, da sie w urządzeniach które maja tryb host. Wystarczy sprawdzić, to nic nie kosztuje. Da się np. w HTC.
Back to top

Pontikos
Poziom 23
Poziom 23

Post#9 28 Nov 2010 20:45   

Masz racje Freddy - dla samego experymentu podlaczylem do HTC Ameo (Athena) x7500 - dziala :D
Back to top

Frredd
Poziom 9
Poziom 9

Post#10 28 Nov 2010 22:33   

Pontikos wrote:
Masz racje Freddy - dla samego experymentu podlaczylem do HTC Ameo (Athena) x7500 - dziala :D

Działa tak bez problemu, za pierwszym razem? Nic nie trzeba było zmieniać w ustawieniach i kombinować. Muszę więc spróbować, tylko nie mam na razie takiej klawiatury :(
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Mobile and Navigation Equipment -> Navigation Hardware -> Klawiatura usb do telefonu.
Page 1 of 1
Similar topics
Ładowanie telefonu z ładowarki USB 1A ? (4)
Jak zrobić usb do telefonu (11)
ladowanie telefonu z portu usb (7)
irda na usb i podlaczenie telefonu (10)
Konwerter USB-Com do telefonu (5)
Se w890i kod blokady telefonu.Nie działająca klawiatura. (8)
Duża klawiatura(od komputera?) do telefonu komórkowego (4)
klawiatura do telefonu (3)
Podłączenie telefonu do komputera przez USB (2)
sterowniki do kabla usb do telefonu lg 7020 (2)

Page generation time: 0.105 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed