FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Zapomniane hasło do routera WRT120N

Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> WiFi Networks -> Zapomniane hasło do routera WRT120N
Author
Poziom 2
Poziom 2

Post#1 Post from the author of the topic 19 Mar 2010 16:18   

Pomocy Router brak hasła

Witam ( jestem zielony w sprawach komputerów wiec nie denerwować się proszę )

mam taki problem posiadam router CISCO Linksys WRT120N i nie mam hasła aby się podłączyć z siecią na laptopie nie wydrukowałem hasła ... miałem ja na twardym dysku który niestety się spalił :( gadałem z znajomym i mowił mi ze trzeba wcisnąć reset znajdujący się z tyłu routera ... lecz nie wiem jak mam to zrobić wciskałem kilka razy i nic to nie daje ... nie wiem jak mam usunąć starą siec w celu założenia nowej nowej sieci bo jak wkładam płytke i chce skonfigurować sieć to pyta mnie o chasło albo pisze ze juz wykryto istniejący ruter lub bramke ... nie mam pojecia co robić zeby zainstalować sobie na nowo ten router ... bo przecież nie kupie nowego routera :/ posze pomocy! :(
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 19 Mar 2010 16:18   

Back to top

przemek.tomala
Poziom 19
Poziom 19

Post#2 19 Mar 2010 16:30   

Re: Pomocy Router brak hasła

Kolego, powinieneś ten reset przytrzymać.
Nie wiem jak jest z Cisco, ale routery resetuje się na dwa sposoby. Albo przytrzymujesz przycisk reset, aż coś się zacznie dziać dziwnego z ledami z przodu :) (zgasną wszystkie naraz, zapalą się naraz, zaczną migać dziwnie naraz itp) Albo odłączasz go od zasilania, wciskasz reset, trzymasz go i podłączasz zasilanie (trzymając reset) i możesz przytrzymać jeszcze z 10 sekund. Któryś z tych sposobów powinien go zresetować. A najlepiej na googlach poszukać instrukcji obsługi do niego. Tam na pewno będzie jak się go resetuje. Po zresetowaniu będzie nowe hasło - domyślne, które też w instrukcji znajdziesz.
Powodzenia.
Back to top

Maradona1213
Poziom 2
Poziom 2

Post#3 Post from the author of the topic 19 Mar 2010 19:17   

właśnie prubowałem tak zrobić ... i jak wkładam płytke to nie moge nic zrobić kaze mi w kroku 4/4 podłączyć go do zasilania i nic sie nie dzieje ... :( a jak wyciągne i włoże spowrotem do kontaktu to pisze ze nie mozna ...te lampki dziwnie migają fak ale jak spowrotem router włącze to od nowa to samo A poradnik jest tylko ze po angielsku a nie mam takiej znajomości jezyka ktory pozwoli mi odczytanie tecznicznych zagadnien

Dodano po 2 [godziny] 39 [minuty]:

aha i jeszcze jedno jak juz zrobie ten testart routera ( odłącze go od zasilania przytrzymam restart ) to fakt diodki reagują ale jak juz wkładam płytke i chce go skonfigurować i mi go nie odnajduje :/ nie wiem o co chodzi prosze pomocy nie wiem co mam dokładnie zrobić po "restarcie" routera
Back to top

Krzyq
Poziom 18
Poziom 18

Post#4 20 Mar 2010 01:03   

Idąc za http://forums.linksysbycisco.com/linksys/board/message?board.id=Wireless_Routers&thread.id=144737
Włącz router, przytrzymaj przycisk reset przez 60 sekund, wyłącz router i odczekaj minutę i uruchom ponownie. Migająca dioda power znaczy że sie resetuje.

Jeśli zmieniałeś NAT - to napisano że w zasadzie router jest do zwrotu...
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 20 Mar 2010 01:03   

Back to top

majkos
Poziom 11
Poziom 11

Post#5 20 Mar 2010 13:32   

Nie napisał jakie są zabezpieczenia ;). Jeśli WEP to można w parę minut złamać przy zastosowaniu aircracka, airodump, itd. Gorzej jeśli WPA. A hasło do routera zmieniałeś?
Back to top

Maradona1213
Poziom 2
Poziom 2

Post#6 Post from the author of the topic 20 Mar 2010 14:52   

nie chasła nie zmieniałem

Popraw niechlujstwo językowe w swoich wypowiedziach! Dostępny jest przycisk "Pisownia" Zapomniane hasło do routera WRT120N Regulamin pkt. 8.1, 15. [DriverMSG]
Back to top

majkos
Poziom 11
Poziom 11

Post#7 20 Mar 2010 15:06   

To co za problem dostać się do routera i wyłączyć zabezpieczenia?!
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 20 Mar 2010 15:06   

Back to top

Krzyq
Poziom 18
Poziom 18

Post#8 20 Mar 2010 17:17   

W takim razie - podłacz się kablem do routera. Wejdź w stronę jego ustawień (192.168.1.1) i zaloguj się na konto administratora - nick pusty, hasło admin. Wszystko masz w instrukcji: http://downloads.linksysbycisco.com/downloads/WRT120N_V10_UG_NC-WEB,0.pdf
Back to top

Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> WiFi Networks -> Zapomniane hasło do routera WRT120N
Page 1 of 1
Similar topics
zapomniane hasło w ap linksys (3)
Zapomniane hasło do WinRara (12)
Freesco i zapomniane hasło (3)
zapomniane hasło (7)
Zapomniane hasło routera / klucz sieciowy - UPC (3)
zapomniane hasło administratora routera (4)
Zapomniane Hasło do Routera (8)
Zapomniane hasło w Windows ? (6)
Zapomniane hasło punktu dostępowego (1)
Total Commander i zapomniane hasło (6)

Page generation time: 0.079 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed