FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Logowanie cb Johnny IIasc

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Radio communication equipment Service -> Radio Engineering Beginners -> Logowanie cb Johnny IIasc
Author
Poziom 1
Poziom 1

Post#1 Post from the author of the topic 19 Mar 2010 19:12   

Logowanie cb Johnny IIasc

Witam wszystkich!
Bardzo proszę o pomoc.
Kupiłem radio Johnny IIasc + antena President Florida.
Mam problem tego typu, że przy włączeniu radia nie zapala się napis PL tylko jakiś "E" wykrzywione.
Z tego co zdążyłem sie dowiedzieć, to muszę je zalogować ale nie mam zielonego pojęcia jak to się robi.
Mało tego instr. obsł mam 4 jez. tylko nie po polsku.
Proszę o pomoc.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 19 Mar 2010 19:12   

Back to top

kkc34
Poziom 7
Poziom 7

Post#2 20 Mar 2010 00:55   

Re: Logowanie cb Johnny IIasc

było na forum wiele razy, jeśli nie doszukałeś to przełącznik " f " w dół, włącz radio, pokrętłem od zmiany kanałów wybierz " PL ", przełącznik " f " w góre. wyłącz/ włącz radio.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 20 Mar 2010 00:55   

Back to top

JarosłaF
Poziom 4
Poziom 4

Post#3 01 Apr 2010 15:01   

kkc34 prawie masz rację, tylko góra/dół pokręciłeś. Przed załączeniem radia "F" w górę (!), załączenie radia, przestawienie pokrętłem na PL, "F" w dół (!) i wyłączenie radia. Po ponownym załączeniu radia powinno być już OK.
Back to top

kkc34
Poziom 7
Poziom 7

Post#4 02 Apr 2010 23:34   

całkiem możliwe, że masz racje JarosłaF'ie. Pisałem z pamięci nie mając takiego radia w tamtej chwili pod ręką. Jednak kolegi post ktory o " logowaniu radia " pisał wisiał ponad 6 godzin bez odpowiedzi, więc wyszło tak na szybko i jak widać z błedami. Obiecuję, że następnym razem poczekam parenaście dni jak Ty, aż identyczne radio trafi do mnie bym precyzyjniejszej porady mogł udzielić.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 02 Apr 2010 23:34   

Back to top

JarosłaF
Poziom 4
Poziom 4

Post#5 06 Apr 2010 11:28   

do kkc34: oczywiście w moim poście nie było ani krzty złośliwości, po prostu przeleciałem kilkadziesiąt postów szukając odpowiedzi na mój problem i trafiłem na ten wpis. Mając świeżo przestawianie radia w głowie i widząc wątek niezamknięty pozwoliłem sobie na drobna poprawkę. Nie czekałem kilkunastu dni - dla mnie to było akurat świeże.
Natomiast wracając do meritum: rzeczywiście w Johnny II procedura przestawiania zakresu nie jest intuicyjna i nie mając instrukcji kilku ładnych prób potrzeba, żeby zrobić co się chce i zapamiętać ustawienia.
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Radio communication equipment Service -> Radio Engineering Beginners -> Logowanie cb Johnny IIasc
Page 1 of 1
Similar topics
President Johnny a Johnny II a Uniden 520 XL PRO (4)

Page generation time: 0.083 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed