Ugluk Poziom 6

|
09 Aug 2004 13:00 wyjście liniowe na wzmacniacz |
|
|
|
Witam serdecznie.
Mam takie pytanko planuję rozszerzyć możliwości swojego car audio o wzmacniacz 2 kanałowy. Niestety moje radio Clarion (standardowe w peugeotach 307) teoretycznie nie ma wyjścia na wzmacniacz. Próbowałem ulepszyć je zmieniając koncówkę mocy ale to nic nie dało, tylko dżwięk jest w szerszym zakresie częstotliwości, ale jego moc spadła. Przyczytałem na studio24.prv, że można pociągnąć sprzed końcówki mocy sygnał ale nie wiem jak to dokladnie zrobić. Czy wtedy muszę odciąć wejście sygnału na końcówkę mocy na te głośniki, które chcę podłączyć do wzmacniacza? Znalazłem na płytce ścieżki sygnałowe idące na końcówkę mocy, na których jest jakiś rezystor i 47uF kondensator na każdej z 4 ścieżek, zaraz za układem jak mniemam sterującym głośnością jest lut, który do niczego nie jest potrzebny, jak myśle było to właśnie rozgałęzienie na wyjście liniowe do wzmacniacza, ale fabryka uznała, że to radio takowego mieć nie będzie. Pomyślalem, że właśnie tu muszę podpiąć to wyjście z takim samym kondensatorem i rezystorem. Zauważyłem również, że wtyczka Iso-C ma pierwszych 6 koncówek (na studio24 napisali, że to koncówki wyjść liniowych na wzmacniacz) nie podłączonych więc pomyślałem, że mogę tam podczepić to wyjście na wzmacniacz. Pojawiła się również kwestia wyjścia low i high nie wiem które właśnie mam zamiar zrobić czy low czy high. Czy te wyjscia muszą być czinczowe? Czy może być taka kostka jak ISO-C? Czy aby podebrać sygnał z płytki muszę użyć jakiś konkretnych kabli aby uniknąć jakiś zakłóceń?
Z góry dziekuję za pomoc.
Należy przeczytać regulamin. Drugi taki sam post. Poprzedni usuwam. Następnym razem będzie ostrzeżenie.[h]
|
|