X

vw passat b3 1.8 benzyna 89r. brak iskry na cewce

arturg666 23 Mar 2010 19:34
  • #1 23 Mar 2010 19:34
    arturg666
    Level 9  
    Helpful post? (0)
    witam posiadam passata b3 który po przejechaniu kilku metrów zgasł i już nie odpalił okazało sie że brak iskry na świecach a także na cewce , cewka założyłem nową ale to nic nie dało jak sprawdzic czy jest sprawna cewka i gdzie znajduje sie moduł zapłonowy
  • Helpful post
    #2 23 Mar 2010 20:30
    1078231
    Removed  
    Helpful post? (+1)
    Moduł jest na podszybiu koło silnika wycieraczek. Sprawdzić wpierw hallotron.
  • #3 24 Mar 2010 10:59
    arturg666
    Level 9  
    Topic author Helpful post? (+2)
    czujk halla chyba działa bo po zmostkowaniu środkowego kabla w wkostce z masą silnika idzie impuls na gaźnik ale cewka zapłonowa nie daje prądu
  • Helpful post
    #4 24 Mar 2010 11:10
    1078231
    Removed  
    Helpful post? (0)
    To moduł
  • #5 24 Mar 2010 14:39
    carrot
    Moderator Samochody
    Helpful post? (0)
    Masa modułu, bodaj na pinie 2 do sprawdzenia. Nie spotkałem jeszcze uwalonego modułu zewnętrznego w VW, pomimo, że od 20 lat naprawiam samochody
  • #6 24 Mar 2010 15:32
    arturg666
    Level 9  
    Topic author Helpful post? (0)
    masa modułu sprawdzona i jest ok o ile tak można powiedziec podłączyłem jedne strone żarówki do + akumulatora a drógą strone żarówki do pinu nr 2 sprawdziłem też miernikiem niema napięcia czy dobrze zrobiłem ? mam problem bo znalazłem dwa kabelki koloru czarnego jeden cienki drugi grubszy
    były urwane gdzie je przymocować kable wyprowadzone są jakby z komputera i wystają w miejscu czujnika cisnienia oleju widac tam wsówke przykręcona do bloku z której sie ukręcił jakiś kabel ale który ?
  • #7 06 Apr 2010 17:09
    arturg666
    Level 9  
    Topic author Helpful post? (0)
    i passek pali wymieniłem moduł zapłonowy i jest ok
  • #8 20 Sep 2010 21:28
    finrod1990
    Level 1  
    Helpful post? (+2)
    Witam, ja się podepnę pod temat, żeby nie spamować. Mam passata 1.6 90r z LPG, w pewnym momencie zgasł podczas jazdy i od tego czasu albo odpala sporadycznie i gaśnie, albo w ogóle nie odpala. Nie ma iskry ani na świecach ani po wyjściu z cewki, pomierzyłem i na cewkę dochodzi prąd. Moduł zapłonowy i cewka jest sprawna bo sprawdziłem to w golfie i odpala. Czy przyczyną może być aparat zapłonowy? Jeżeli nie to co innego?
  Search 4 million + Products
Browse Products