Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Modem ADSL z ograniczeniem prędkości synchronizacji


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp -> Modem ADSL z ograniczeniem prędkości synchronizacji
Autor
Wiadomość
fri.K
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 20 Lis 2009
Posty: 22

Post#1 Post autora tematu 23 Mar 2010 22:47   

Modem ADSL z ograniczeniem prędkości synchronizacji


Witam
Szukam modemu ADSL który posiadałby możliwość ograniczenia prędkości synchronizacji z DSLAM-em. Widział ktoś kiedyś takie coś?

Potrzebne ponieważ linia nie wytrzymuje prędkości 10Mb/s której nie potrzebuje, a zależy mi by upload był 1Mb/s. Zatem chciałbym sam ograniczyć downlad do 6Mb/s i upload zostawić.
Jest to możliwe?
Powrót do góry
   
pszemeq
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 01 Lut 2003
Posty: 251
Miasto: Łódź/Stróża

Post#2 23 Mar 2010 23:41   

Re: Modem ADSL z ograniczeniem prędkości synchronizacji


Witaj !
obawiam się, że możliwośc taką daje jedynie przekonfigurowanie łącza po stronie dostawcy internetu.
Pozdrawiam
Powrót do góry
   
fri.K
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 20 Lis 2009
Posty: 22

Post#3 Post autora tematu 24 Mar 2010 00:09   

Re: Modem ADSL z ograniczeniem prędkości synchronizacji


A jak wygląda negocjacja połączenia? Czy to działa tak jak z dwoma zwykłymi modemami? Jeden pyta drugi czy da radę z takimi parametrami i dostaje odpowiedź. To realizuje chyba oprogramowanie. Ja bym chciał się wtrącić w tą negocjację i powiedzieć DSLAM-owi "stop nie idź dalej".
Działa to tak?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 24 Mar 2010 00:09   





Powrót do góry
   
kubatek94
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 15 Lis 2007
Posty: 161
Miasto: Darlington UK / Z.Gora PL

Post#4 24 Mar 2010 00:26   

Re: Modem ADSL z ograniczeniem prędkości synchronizacji


Witam
Sprobuj postawic serwer na linuxie, z tego co orientuje sie, to jest tam opcja regulacji predkosci uploadu i downloadu. Poszukaj.

Pozdrawiam
Powrót do góry
   
fri.K
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 20 Lis 2009
Posty: 22

Post#5 Post autora tematu 24 Mar 2010 10:04   

Re: Modem ADSL z ograniczeniem prędkości synchronizacji


kubatek94 napisał:
Sprobuj postawic serwer na linuxie
Mam taki w sieci ale on nie posiada modemu.
kubatek94 napisał:
opcja regulacji predkosci uploadu i downloadu
Tu nie chodzi o regulacje prędkości up/down przesyłania danych tylko wymuszenia synchronizacji, tak by nie psuło to linii która nie wytrzymuje dużych częstotliwości.
Powrót do góry
   
ciastex
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 19 Sie 2004
Posty: 595
Miasto: Kraków

Post#6 25 Mar 2010 00:15   

Re: Modem ADSL z ograniczeniem prędkości synchronizacji


Można to wykonać jedynie po stronie operatora.
Jeśli masz narzucony upload tylko 1 mbit to tylko taka synchronizacja może być możliwa . Jeśli operator założy AutoSynchro na karcie ADSL i jej program będzie mógł zmienic synchro na mniejszą, to będzie to możliwe. Jeśli chcesz mniejszy Upload to zgłoś do operatora, myślę że nie będzie problemu, albo pogorsz parametry linii kondensatorem, albo rezystorami, wtedy jeśli karta ma taką opcję, to połączy Cię na minimalnym Uploadzie.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 25 Mar 2010 00:15   





Powrót do góry
   
CzłowiekX
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 07 Mar 2010
Posty: 246
Miasto: Pruszków

Post#7 25 Mar 2010 10:35   

Re: Modem ADSL z ograniczeniem prędkości synchronizacji


ciastex napisał:
albo pogorsz parametry linii kondensatorem, albo rezystorami, wtedy jeśli karta ma taką opcję, to połączy Cię na minimalnym Uploadzie.


Jak pogorszy parametry linii to mu nie złapie synchronizacji.

fri.K napisał:
Witam
Szukam modemu ADSL który posiadałby możliwość ograniczenia prędkości synchronizacji z DSLAM-em. Widział ktoś kiedyś takie coś?


Jedyne wyjście to poprosić operatora DSLAMu aby ci zmniejszył obłożenie tonów bitami na downstream(w przypadku mode1).

Są trzy tryby adaptacji przepływności w technologii ADSL.

RA Mode 1 (MANUAL): Przepływność jest konfigurowana ręcznie przez operatora, brak adaptacji przepływności w przypadku pogorszenia się parametrów linii DSL.
RA Mode 2 (AT_INIT): W trakcie startup, modem wybiera przepływność między skonfigurowanym minimum a maksimum. Aktualna przepływność pozostaje niezmienna w fazie SHOWTIME.
RA Mode 3 (DYNAMIC): W trakcie startup, modem wybiera przepływność między skonfigurowanym minimum a maksimum. Aktualna przepływność w fazie SHOWTIME może się dynamicznie zmienić, między skonfigurowanym minimum a maksimum.

Ty jesteś w tym pierwszym czyli ręcznie masz ustawiony stały "rate adaptation" przez operatora. Zatem nie możesz nic zmieniać u siebie dopóki operator nie załączy innego trybu na DSLAMie. Najlepiej to poproś aby cię przełączyli na mode2(i dali zakres 6-10Mb/s) albo na mode3 tylko do tego to trzeba mieć specjalny modem który obsługuje tą technologię.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 25 Mar 2010 10:35   





Powrót do góry
   
fri.K
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 20 Lis 2009
Posty: 22

Post#8 Post autora tematu 25 Mar 2010 16:17   

Re: Modem ADSL z ograniczeniem prędkości synchronizacji


CzłowiekX napisał:
RA Mode 1 (MANUAL): Przepływność jest konfigurowana ręcznie przez operatora, brak adaptacji przepływności w przypadku pogorszenia się parametrów linii DSL.
CzłowiekX napisał:
Ty jesteś w tym pierwszym czyli ręcznie masz ustawiony stały "rate adaptation" przez operatora.
Raczej jestem w tym drugim ponieważ w różnych porach dnia modem synchronizował się na różnych parametrach (Od ~7600 do ~11600).

Dzięki Twoim wyjaśnieniom (I takim samym wątku prowadzonym na forum.neostrada.info) zaczynam rozumieć jak to działa. Wydaje mi się że na DSLAM-ie mam ustawione widełki 7100-12000, no i gdy linia nie daje rady to nie dają rady wynegocjować połączenia. Czyli tak naprawdę potrzebuję wynegocjować u operatora linii by te widełki albo były szersze albo znajdowały się niżej.
Nie rozumiem tylko czemu przez jakiś tydzień działało wszystko bez problemu i później zaczęło tracić synchro, czemu sporo osóby mówi o widełkach 6-10, a ja miałem 7-12?
No i po powrocie na 1316/327 downstream margin jest gorszy niż przed testowaniem 10Mbps. (Bo to na 10Mbps downstream spadał do 0db, a up nigdy poniżej 6 nie upadł)
CzłowiekX napisał:
albo na mode3 tylko do tego to trzeba mieć specjalny modem który obsługuje tą technologię.
Znasz może jakiś taki modem?

Na neostrada.info wskazano mi na modem SpeedTouch 516 który ma możliwość ustawienia minimalnego down margin i bez spełnienia tego warunku nie przejdzie na wyższe częstotliwości, tu coś na ten temat. No ale wiele mi to nie da jeśli dopuszczalne widełki nie zostaną zmienione.
Dobrze myślę?
Powrót do góry
   
terrade
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 25 Lip 2008
Posty: 2053

Post#9 25 Mar 2010 17:45   

Re: Modem ADSL z ograniczeniem prędkości synchronizacji


fri.K napisał:
1.czemu sporo osóby mówi o widełkach 6-10, a ja miałem 7-12?...
2....możliwość ustawienia minimalnego down margin i bez spełnienia tego warunku nie przejdzie na wyższe częstotliwości
1.Widełki są od niższej prędkości do zamówionej, oczywiście z zapasem na sychronizacji (więc np. 1 Mb/s to 1312 Kbps). Widełki 6-10 to na synchro od 7456 do 12448 i 640 do 1312 ("parametry neostrady").
2.Coś pokręciłeś, ustawiasz sobie margin by zapewnić stabilność, więc przy okazji obniżasz synchro. Nawet jeśli byś dobił linię na downloadzie (sposobami ciastexa + min. na DSLAM-ie = 0), zszedł do 100 Kbps (następnie odłączył zakłócanie) to i tak niemal nic to nie da dla uploadu. Możesz sobie tutaj na elektrodzie poczytać o takich, którzy dali sobie spokój z 10 Mb/s, bo rwało im z winy uploadu (podczas gdy na down mieli duży zapas).

Te osoby o których piszę miały dobry kontakt z technikami, np. obniżyli widełki dla uploadu (od góry). Ty potrzebujesz tego samego. Ponieważ nie dbasz o download to poproś o synchro w przedziale 0-7000. Zaś na uploadzie nie piszesz ile miałeś, ale i tak musisz sporo obniżyć, dodatkowo będzie potrzebne ustawienie maksymalnego przeplotu - interleave dla uploadu (dla downloadu wystarczy 32, no chyba że zechcesz dużo więcej niż 7000).
Powrót do góry
   
CzłowiekX
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 07 Mar 2010
Posty: 246
Miasto: Pruszków

Post#10 25 Mar 2010 19:24   

Re: Modem ADSL z ograniczeniem prędkości synchronizacji


fri.K napisał:
No i po powrocie na 1316/327 downstream margin jest gorszy niż przed testowaniem 10Mbps. (Bo to na 10Mbps downstream spadał do 0db, a up nigdy poniżej 6 nie upadł)

Gorszy jest bo pewnie ci zmniejszyli ilość tonów a nie obłożenie bitami. Sprawdź jakie masz obłożenie tonów bo to decyduje o marginie.

fri.K napisał:

Znasz może jakiś taki modem?

Szukaj modemów z technologią SRA (Seamless Rate Adaptation). Modem taki dynamicznie zmienia prędkość w zależności od poziomu SNR linii bez konieczności resynchronizacji. Zobacz też czy twój DSLAM obsługuje SRA bo to jest stosunkowo nowa technologia.

fri.K napisał:

no i gdy linia nie daje rady to nie dają rady wynegocjować połączenia. Czyli tak naprawdę potrzebuję wynegocjować u operatora linii by te widełki albo były szersze albo znajdowały się niżej.


Jeśli modem synchronizuje ci na różne przepływności to znaczy, że twoja linia jest nieekranowana i pojawiają się tzw. crosstalk noise kiedy dużo osób zaczyna korzystać z neta. Poproś aby ci wymienili okablowanie na ekranowane bo masz problemy z noise. Np. gdy margin w dzień jest 20db a po 17-tej godzinie spada do zera to ewidentnie jest to wina złego okablowania. Ja bym reklamował takie niestabilne łącze. Sprawdź też czy masz filtr górnoprzepustowy zamontowany.
Powrót do góry
   
fri.K
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 20 Lis 2009
Posty: 22

Post#11 Post autora tematu 25 Mar 2010 21:07   

Re: Modem ADSL z ograniczeniem prędkości synchronizacji


terrade napisał:
Ponieważ nie dbasz o download to poproś o synchro w przedziale 0-7000
Ból w tym że umowę mam z Multimo na liniach TP SA i nie wiem jak się skontaktować z tymi z TP SA, bo technicy stwierdzili że nic nie mogą.
terrade napisał:
Zaś na uploadzie nie piszesz ile miałeś, ale i tak musisz sporo obniżyć
Up w zależności od fuksa, od 1200 (Na modulacji ADSL2+) do 960(Na modulacji g.dmt) z marginem zawsze powyżej 6db. Zatem up wyglądał dość stabilnie w porównaniu do down.
terrade napisał:
Dla dodatkowo będzie potrzebne ustawienie maksymalnego przeplotu - interleave dla uploadu (dla downloadu wystarczy 32, no chyba że zechcesz dużo więcej niż 7000)
Na down jeśli będzie 5-6Mbps to będzie świetnie i więcej nie ma potrzeby. Niestety posiadam obecnie Wag200g i on nie pokazuje jakie parametry są na kanałach (Na necie są screeny z telnetu pokazujące że można to rozróżnić mając inny modem), widzę tylko albo Fast, albo Interleave. Inny modem jest w drodze, ale najpierw go przetestuje na liniach dialogu 8Mbps.


CzłowiekX napisał:
Sprawdź jakie masz obłożenie tonów bo to decyduje o marginie.
To już mnie lekko przerasta, nie wiem jeszcze jak (I co to znaczy) ale się dokształcę.
CzłowiekX napisał:
Jeśli modem synchronizuje ci na różne przepływności to znaczy, że twoja linia jest nieekranowana i pojawiają się tzw. crosstalk noise kiedy dużo osób zaczyna korzystać z neta.
No cóż, niby przewód jest "do najbliższego słupa" dość nowy to jednak zdarza mi się wchodzić sąsiadom w słowo :) - To znaczy że rozmowy nachodzą na siebie, ale rzadko. To chyba o tym mówisz? :)
CzłowiekX napisał:
Ja bym reklamował takie niestabilne łącze. Sprawdź też czy masz filtr górnoprzepustowy zamontowany.
Tylko że jak zacznę za dużo mieszać technikom to rzucą stare dobre hasło "Brak możliwości technicznych" i okroją mnie do 1Mbps, ale co tam. Spróbóje.
Z filtrem bywały jaja, bo próbowałem 3 różnych i wybrałem taki na którym spadek był najniższy bo 2db, najgorszy powodował spadek 8db na marginie. No i napięcie badane bez obciążenia linii kiepskim woltomierzem 46.8 - 48,3 V
Powrót do góry
   
CzłowiekX
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 07 Mar 2010
Posty: 246
Miasto: Pruszków

Post#12 26 Mar 2010 17:06   

Re: Modem ADSL z ograniczeniem prędkości synchronizacji


fri.K napisał:

Niestety posiadam obecnie Wag200g i on nie pokazuje jakie parametry są na kanałach (Na necie są screeny z telnetu pokazujące że można to rozróżnić mając inny modem), widzę tylko albo Fast, albo Interleave. Inny modem jest w drodze, ale najpierw go przetestuje na liniach dialogu 8Mbps.

Mało ktróry router ma takie statystyki z obłożenia tonów. Sciagnij program routerstats albo dmt i zaloguj się przez telneta.

fri.K napisał:

No cóż, niby przewód jest "do najbliższego słupa" dość nowy to jednak zdarza mi się wchodzić sąsiadom w słowo :) - To znaczy że rozmowy nachodzą na siebie, ale rzadko. To chyba o tym mówisz? :)

Mówie o interferencji crosstalk. Jak masz nieekranowane kable i sąsiadów kable są spięte razem z twoim to jak oni korzystają z neta to ci powstają wtedy zakłócenia. Jak ci nie trzyma stabilnie marginu to reklamuj linię.

fri.K napisał:

Tylko że jak zacznę za dużo mieszać technikom to rzucą stare dobre hasło "Brak możliwości technicznych" i okroją mnie do 1Mbps, ale co tam. Spróbóje.

Brak możliwości technicznych na zmianę linii na ekranowaną? Powiedz że masz niestabilną linie to ci wymienią. W końcu za darmo ci jej nie dają?

fri.K napisał:

Z filtrem bywały jaja, bo próbowałem 3 różnych i wybrałem taki na którym spadek był najniższy bo 2db, najgorszy powodował spadek 8db na marginie. No i napięcie badane bez obciążenia linii kiepskim woltomierzem 46.8 - 48,3 V

Jakie masz filtry?
Powrót do góry
   
fri.K
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 20 Lis 2009
Posty: 22

Post#13 Post autora tematu 26 Mar 2010 23:19   

Re: Modem ADSL z ograniczeniem prędkości synchronizacji


CzłowiekX napisał:
Mało ktróry router ma takie statystyki z obłożenia tonów. Sciagnij program routerstats albo dmt i zaloguj się przez telneta.
Wgrałem alternatywny firmware ponieważ na standardowym nie było telneta. Niestety DMT nie rozpoznaje chipa modemu. RouterStats v5.9 ruszył i coś robi, jest to ciekawe ale zobaczymy na dłuższa metę. Dzięki za pokazanie tych programów :)

Mówie o interferencji crosstalk. Jak masz nieekranowane kable i sąsiadów kable są spięte razem z twoim to jak oni korzystają z neta to ci powstają wtedy zakłócenia. Jak ci nie trzyma stabilnie marginu to reklamuj linię. [/quote] A czy to że słyszę rozmowy telefoniczne sąsiadów nie świadczy o tym że abonenci nachodzą na siebie?
CzłowiekX napisał:
Tylko że jak zacznę za dużo mieszać technikom to rzucą stare dobre hasło "Brak możliwości technicznych" i okroją mnie do 1Mbps, ale co tam. Spróbóje.
Brak możliwości technicznych na zmianę linii na ekranowaną? Powiedz że masz niestabilną linie to ci wymienią. W końcu za darmo ci jej nie dają?
Chodzi o to że powiedzą brak możliwości technicznych na 6Mbps.
CzłowiekX napisał:
Jakie masz filtry?
Niestety nie bardzo mogę sprawdzić teraz bo w domu będę dopiero około 1-szego, chyba że jest to ważne? Te filtry to chyba "no name" kupione w "Elektroniku". Najgorszym z testowanych był filtr który dają do sieci w Dialogu (Ma znaczenie że jest dla Annex B?)
A tutaj próbka stabilności łącza MarginDown i MarginUp. To dla synchro 1316/327 kbps
Powrót do góry
   
terrade
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 25 Lip 2008
Posty: 2053

Post#14 27 Mar 2010 15:07   

Re: Modem ADSL z ograniczeniem prędkości synchronizacji


fri.K napisał:
A czy to że słyszę rozmowy telefoniczne sąsiadów nie świadczy o tym że abonenci nachodzą na siebie?
To przede wszystkim świadczy o bardzo poważnej awarii i tego nie mogą nie naprawić. Zaś te kable ekranowane CzłowiekaX wsadź między bajki, nie ma na to żadnych szans. Telefon masz pewnie nadal w TP więc dzwoń na 19393 - natychmiast.

fri.K napisał:
Te filtry to chyba "no name" kupione w "Elektroniku". Najgorszym z testowanych był filtr który dają do sieci w Dialogu (Ma znaczenie że jest dla Annex B?)
Wszystkie filtry są ~ takie same, o górnoprzepustowych nikt w sklepach nie słyszał, wszyscy mają takie jak w komplecie z routerami.

fri.K napisał:
A tutaj próbka stabilności łącza ... To dla synchro 1316/327 kbps
Czyli już dostałeś niższą prędkość? To może być ciężko wrócić. Na upstream jest OK, ale na downstream jest koszmar, taka powolna prędkość, a tak niski margin i strasznie lata. Więcej niż 2 Mb/s rozsądnie nie pójdzie, ale jak pisałem 19393, gdy naprawią wtedy myśl dalej i pewnie będziesz miał 10 Mb/s.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 27 Mar 2010 15:07   





Powrót do góry
   
fri.K
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 20 Lis 2009
Posty: 22

Post#15 Post autora tematu 27 Mar 2010 17:11   

Re: Modem ADSL z ograniczeniem prędkości synchronizacji


terrade napisał:
Czyli już dostałeś niższą prędkość? To może być ciężko wrócić. Na upstream jest OK, ale na downstream jest koszmar, taka powolna prędkość, a tak niski margin i strasznie lata. Więcej niż 2 Mb/s rozsądnie nie pójdzie, ale jak pisałem 19393, gdy naprawią wtedy myśl dalej i pewnie będziesz miał 10 Mb/s.
1Mbps dostałem tego samego dnia gdy zgłosiłem niestabilne łącze 10Mbps. Powiedziano mi że procedura jest taka. Tego samego dnia przekazałem Multimo by wystąpili do TP o zestawienie łącza 6/0,5Mbps. W Multimo też mi powiedzieli że TP nie zgodzi się znowu na 10Mbps bo im uploadu szkoda. Jeśli 6Mbps też będzie zrywało technicy z TP znowu przekażą "Brak możliwości technicznych".

Kiedyś Marginy wyglądały u mnie 36/34 (up/down) i były bardzo stabilne, później sąsiad kupił neo 1Mbps i zaczęło mnie rozłączać (Margin 4/20). Przyjechali, pół dnia szukali i w końcu stwierdzili że "Skoro nie działa to trzeba będzie przejść na niższą prędkość". Na szczęście po pertraktacjach udało się "znaleźć" problem.
Powrót do góry
   
CzłowiekX
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 07 Mar 2010
Posty: 246
Miasto: Pruszków

Post#16 28 Mar 2010 09:19   

Re: Modem ADSL z ograniczeniem prędkości synchronizacji


terrade napisał:
Zaś te kable ekranowane CzłowiekaX wsadź między bajki, nie ma na to żadnych szans. Telefon masz pewnie nadal w TP więc dzwoń na 19393 - natychmiast.


Nie żadne bajki tylko to jest ich wymówka żeby nie zmieniać linii.
Jakby przycisną to by mu wymienili linię na ekranowaną. Zasłanianie się brakiem możliwości technicznych łącza to jest bzdura bo możliwości techniczne są tylko trzeba wymienić okablowanie.

terrade napisał:

Wszystkie filtry są ~ takie same, o górnoprzepustowych nikt w sklepach nie słyszał, wszyscy mają takie jak w komplecie z routerami.


Są dolnoprzepustowe filtry do telefonów i górnoprzepustowe do modemów (dla trybu G.dmt). Ty nie patrz na polskie sklepy tylko na zagraniczne bo tam jest pełno takich filtrów do kupienia. Polska jest 100 lat za murzynami i stąd ta mała popularność tych filtrów.

fri.K napisał:
1Mbps dostałem tego samego dnia gdy zgłosiłem niestabilne łącze 10Mbps. Powiedziano mi że procedura jest taka. Tego samego dnia przekazałem Multimo by wystąpili do TP o zestawienie łącza 6/0,5Mbps. W Multimo też mi powiedzieli że TP nie zgodzi się znowu na 10Mbps bo im uploadu szkoda. Jeśli 6Mbps też będzie zrywało technicy z TP znowu przekażą "Brak możliwości technicznych".Kiedyś Marginy wyglądały u mnie 36/34 (up/down) i były bardzo stabilne, później sąsiad kupił neo 1Mbps i zaczęło mnie rozłączać (Margin 4/20). Przyjechali, pół dnia szukali i w końcu stwierdzili że "Skoro nie działa to trzeba będzie przejść na niższą prędkość". Na szczęście po pertraktacjach udało się "znaleźć" problem.


Linia która ma niestabilny margin , przesłuchy, nakładanie się rozmów jest po prostu do wymiany i reklamuj ją żeby ci całą zmienili na ekranowaną. Niech ci nie obniżają prędkości tylko wymienią linię bo margin nawet po zmianie na 1Mb/s nadal będzie niestabilny.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp -> Modem ADSL z ograniczeniem prędkości synchronizacji
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Modem ADSL Air Live ARM 201 brak synchronizacji (1)
Modem Sagem Fast 800 - brak synchronizacji, kontrolka ADSL nie świeci w ogóle (11)
ADSL zrywy synchronizacji - Fritz!box 7050 nie łapie synchronizacji (2)
Debian i sieć. Wymieniony modem ADSL na router Cerberus ADSL Pentagram. (6)
Modem adsl z routerem do testów linii... Tester łączy adsl (8)
Modem ADSL mogązy robić za router WiFi (WAN = RJ45 lub ADSL) (10)
Siemens ADSL A-100 - Modem ADSL bez wejścia LAN a router edimax 6200n (1)
Modem ADSL Edimax AR-7284 i modem kablowki (8)
Brak synchronizacji adsl livebox 2.0 (4)
Brak synchronizacji ADSL na Pentagram Cerberus, netia na TP (17)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.143 seconds

elektroda.pl temat RSS