Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Jvc KD-S743R - nie zapamiętuje ustawień


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Radia Samochodowe Serwis -> Radia Samochodowe Początkujący ->Jvc KD-S743R - nie zapamiętuje ustawień Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
pripriv
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 30 Sty 2009
Posty: 8

pripriv
Poziom 4
Post#1 Post autora tematu 27 Mar 2010 10:31   

Jvc KD-S743R - nie zapamiętuje ustawień


Witam!
Mam mały problem z radyjkiem JVC KD-S743R. Radio w ogóle nie zapamiętuje ustawień, tj. zakodowanych stacji radiowych czy ustawień barwy dźwięku.
Z tego co wiem, jest dobrze podłączone (skoda fabia), zresetowałem według instrukcji mikroprocesor który tam się znajduje, niestety i to nie pomogło.

Może macie jakieś pomysły dlaczego tak się dzieje i jak temu zapobiec?

pozdrawiam!

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 27 Mar 2010 10:31   



Powrót do góry
milejow
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 18 Sty 2007
Posty: 6332
Miasto: Lublin

milejow
Poziom 25
Post#2 27 Mar 2010 10:37   

Re: Jvc KD-S743R - nie zapamiętuje ustawień


Musisz być pewien na 100% poprawności podłączenia, żółty z radia- zasilanie stałe, czerwony- pierwsza pozycja kluczyka (ACC)

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
pripriv
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 30 Sty 2009
Posty: 8

pripriv
Poziom 4
Post#3 Post autora tematu 27 Mar 2010 10:44   

Re: Jvc KD-S743R - nie zapamiętuje ustawień


Co do podłączenia, to jest tak.
Radio zostało podłączone do standardowych kostek z fabii. Jednej czarnej i brązowej (głośniki) i do tego tylko został dołączony Adaptor antenowy Kątowy-Kątowy który wygląda tak:

Jvc KD-S743R - nie zapamiętuje ustawień

Nie miałem, żadnych kolorowych kabelków. Więc może jest jakieś inne rozwiązanie?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 27 Mar 2010 10:44   



Powrót do góry
milejow
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 18 Sty 2007
Posty: 6332
Miasto: Lublin

milejow
Poziom 25
Post#4 27 Mar 2010 10:57   

Re: Jvc KD-S743R - nie zapamiętuje ustawień


Zamienić miejscami plus stały z plusem po kluczyku. Powinieneś mieć z radiem w komplecie wiązkę przewodów zakończoną wtykami i gniazdami, która umożliwi ci zmianę zasilania bez cięcia fabrycznej instalacji

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 27 Mar 2010 10:57   



Powrót do góry
pripriv
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 30 Sty 2009
Posty: 8

pripriv
Poziom 4
Post#5 Post autora tematu 27 Mar 2010 11:39   

Re: Jvc KD-S743R - nie zapamiętuje ustawień


Znajomy od którego kupiłem te radio, dał mi tylko same radio. Nie wychodziły od niego żadne przewody, wtyczki i tak dalej. W serwisie caraudio, gdzie kupiłem adapter antenowy, serwisant kazał mi tylko z oryginalnej wtyczki uciąć jeden przewód i podpiąć do niego ten niebieski od adaptera. I powiedział, że będzie działać na 100%.
A wracając do znajomego, miał te radio podłączone do seryjnej instalacji w alfie romeo i wszystko mu działało bez problemu.

Więc chyba w tym momencie mam mały problem, bo nie mam zielonego pojęcia jak idą i za co sa odpowiedzialne oryginalne przewody w czarnej wtyczce skody fabi.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 27 Mar 2010 11:39   



Powrót do góry
milejow
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 18 Sty 2007
Posty: 6332
Miasto: Lublin

milejow
Poziom 25
Post#6 27 Mar 2010 12:13pomocny post - solucja   

Re: Jvc KD-S743R - nie zapamiętuje ustawień


Zamień kable 4 i 7 miejscami i będzie ok.
Jvc KD-S743R - nie zapamiętuje ustawień

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 27 Mar 2010 12:13pomocny post - solucja   



Powrót do góry
pripriv
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 30 Sty 2009
Posty: 8

pripriv
Poziom 4
Post#7 Post autora tematu 27 Mar 2010 14:38   

Re: Jvc KD-S743R - nie zapamiętuje ustawień


Witam!
Już wszystko wiem, ze kabel z 4 miejsca (czerwono brązowy) mam zamienić z kablem z miejsca 7 (czarno niebieskim), tylko jest mały problem, ze nie sposób ich wyjąc z kostki. Próbowałem podważyć blaszki z każdej ze stron, ale niestety nic to nie pomogło.
Jest na to może jakiś trik? żeby to zrobić bez problemowo.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
matiaudio
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 03 Lut 2009
Posty: 2894
Miasto: Rzeszów

matiaudio
Poziom 23
Post#8 27 Mar 2010 14:46   

Re: Jvc KD-S743R - nie zapamiętuje ustawień


pripriv napisał:
Witam!
Już wszystko wiem, ze kabel z 4 miejsca (czerwono brązowy) mam zamienić z kablem z miejsca 7 (czarno niebieskim), tylko jest mały problem, ze nie sposób ich wyjąc z kostki. Próbowałem podważyć blaszki z każdej ze stron, ale niestety nic to nie pomogło.
Jest na to może jakiś trik? żeby to zrobić bez problemowo.


Chyba dopadłeś kostkę głośnikową, bo takie kolory tam są.

Wrzuć foto tej kostki i kabli, masz tam takie szybko złączki żółte i czerwone?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
pripriv
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 30 Sty 2009
Posty: 8

pripriv
Poziom 4
Post#9 Post autora tematu 27 Mar 2010 15:38   

Re: Jvc KD-S743R - nie zapamiętuje ustawień


Głośnikowa kostka jest brązowa.
Ja się męczę z kostką czarna z pinami 4 i 7 żeby je zamienić miejscami. Niestety nie jest to takie proste, w sensie wypięcie tych kabli.

Dodano po 49 [minuty]:

Okej, juz sobie poradziłem z tymi kabelkami. Wypiąłem je za pomocą zszywek do zszywacza biurowego i kombinerek ;p

Dzięki za pomoc!

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Radia Samochodowe Serwis -> Radia Samochodowe Początkujący -> Jvc KD-S743R - nie zapamiętuje ustawień
Strona 1 z 1
Podobne tematy
JVC 210EE - nie zapamiętuje ustawień (4)
JVC KD-R412 Pamięta stacje ale nie zapamiętuje ustawień (2)
LG LCS500ur nie zapamiętuje ustawień (7)
Blaupunkt na LG - nie zapamiętuje ustawień. (3)
TV PHILIPS 24CE7571 nie zapamiętuje ustawień (6)
Eizo T560i-T nie zapamiętuje ustawień (1)
Boschmann SM-225MPR nie zapamiętuje ustawień. (1)
TEC 3664 Nie zapamiętuje ustawień (10)
sanyo-nie zapamiętuje programów i ustawień (7)
TV Curtis 21M2VT - nie zapamiętuje ustawień (2)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.052 seconds

elektroda.pl temat RSS