Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Jvc KD-S743R - nie zapamiętuje ustawień


  Main Page -> Forum Index -> Car Radio Service -> Beginners Car Radio ->Jvc KD-S743R - nie zapamiętuje ustawień Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
pripriv
Level 8
Joined: 30 Jan 2009
Posts: 8
pripriv
Level 8
Post#1 27 Mar 2010 10:31  Topic author   

Jvc KD-S743R - nie zapamiętuje ustawień


Witam!
Mam mały problem z radyjkiem JVC KD-S743R. Radio w ogóle nie zapamiętuje ustawień, tj. zakodowanych stacji radiowych czy ustawień barwy dźwięku.
Z tego co wiem, jest dobrze podłączone (skoda fabia), zresetowałem według instrukcji mikroprocesor który tam się znajduje, niestety i to nie pomogło.

Może macie jakieś pomysły dlaczego tak się dzieje i jak temu zapobiec?

pozdrawiam!

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
milejow
Level 42
Location: Lublin
Joined: 18 Jan 2007
Posts: 6792
Helped: 700
Post rating: 235
milejow
Level 42
Post#2 27 Mar 2010 10:37    

Re: Jvc KD-S743R - nie zapamiętuje ustawień


Musisz być pewien na 100% poprawności podłączenia, żółty z radia- zasilanie stałe, czerwony- pierwsza pozycja kluczyka (ACC)

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
pripriv
Level 8
Joined: 30 Jan 2009
Posts: 8
pripriv
Level 8
Post#3 27 Mar 2010 10:44  Topic author   

Re: Jvc KD-S743R - nie zapamiętuje ustawień


Co do podłączenia, to jest tak.
Radio zostało podłączone do standardowych kostek z fabii. Jednej czarnej i brązowej (głośniki) i do tego tylko został dołączony Adaptor antenowy Kątowy-Kątowy który wygląda tak:

Jvc KD-S743R - nie zapamiętuje ustawień

Nie miałem, żadnych kolorowych kabelków. Więc może jest jakieś inne rozwiązanie?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
milejow
Level 42
Location: Lublin
Joined: 18 Jan 2007
Posts: 6792
Helped: 700
Post rating: 235
milejow
Level 42
Post#4 27 Mar 2010 10:57    

Re: Jvc KD-S743R - nie zapamiętuje ustawień


Zamienić miejscami plus stały z plusem po kluczyku. Powinieneś mieć z radiem w komplecie wiązkę przewodów zakończoną wtykami i gniazdami, która umożliwi ci zmianę zasilania bez cięcia fabrycznej instalacji

Helpful post? + 0
Back to top
pripriv
Level 8
Joined: 30 Jan 2009
Posts: 8
pripriv
Level 8
Post#5 27 Mar 2010 11:39  Topic author   

Re: Jvc KD-S743R - nie zapamiętuje ustawień


Znajomy od którego kupiłem te radio, dał mi tylko same radio. Nie wychodziły od niego żadne przewody, wtyczki i tak dalej. W serwisie caraudio, gdzie kupiłem adapter antenowy, serwisant kazał mi tylko z oryginalnej wtyczki uciąć jeden przewód i podpiąć do niego ten niebieski od adaptera. I powiedział, że będzie działać na 100%.
A wracając do znajomego, miał te radio podłączone do seryjnej instalacji w alfie romeo i wszystko mu działało bez problemu.

Więc chyba w tym momencie mam mały problem, bo nie mam zielonego pojęcia jak idą i za co sa odpowiedzialne oryginalne przewody w czarnej wtyczce skody fabi.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
milejow
Level 42
Location: Lublin
Joined: 18 Jan 2007
Posts: 6792
Helped: 700
Post rating: 235
milejow
Level 42
Post#6 27 Mar 2010 12:13Helpful post    

Re: Jvc KD-S743R - nie zapamiętuje ustawień


Zamień kable 4 i 7 miejscami i będzie ok.
Jvc KD-S743R - nie zapamiętuje ustawień

Helpful post? + +1
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
pripriv
Level 8
Joined: 30 Jan 2009
Posts: 8
pripriv
Level 8
Post#7 27 Mar 2010 14:38  Topic author   

Re: Jvc KD-S743R - nie zapamiętuje ustawień


Witam!
Już wszystko wiem, ze kabel z 4 miejsca (czerwono brązowy) mam zamienić z kablem z miejsca 7 (czarno niebieskim), tylko jest mały problem, ze nie sposób ich wyjąc z kostki. Próbowałem podważyć blaszki z każdej ze stron, ale niestety nic to nie pomogło.
Jest na to może jakiś trik? żeby to zrobić bez problemowo.

Helpful post? + 0
Back to top
matiaudio
Level 36
Location: Rzeszów
Joined: 03 Feb 2009
Posts: 2895
Helped: 305
Post rating: 78
matiaudio
Level 36
Post#8 27 Mar 2010 14:46    

Re: Jvc KD-S743R - nie zapamiętuje ustawień


pripriv wrote:
Witam!
Już wszystko wiem, ze kabel z 4 miejsca (czerwono brązowy) mam zamienić z kablem z miejsca 7 (czarno niebieskim), tylko jest mały problem, ze nie sposób ich wyjąc z kostki. Próbowałem podważyć blaszki z każdej ze stron, ale niestety nic to nie pomogło.
Jest na to może jakiś trik? żeby to zrobić bez problemowo.


Chyba dopadłeś kostkę głośnikową, bo takie kolory tam są.

Wrzuć foto tej kostki i kabli, masz tam takie szybko złączki żółte i czerwone?

Helpful post? + 0
Back to top
pripriv
Level 8
Joined: 30 Jan 2009
Posts: 8
pripriv
Level 8
Post#9 27 Mar 2010 15:38  Topic author   

Re: Jvc KD-S743R - nie zapamiętuje ustawień


Głośnikowa kostka jest brązowa.
Ja się męczę z kostką czarna z pinami 4 i 7 żeby je zamienić miejscami. Niestety nie jest to takie proste, w sensie wypięcie tych kabli.

Dodano po 49 [minuty]:

Okej, juz sobie poradziłem z tymi kabelkami. Wypiąłem je za pomocą zszywek do zszywacza biurowego i kombinerek ;p

Dzięki za pomoc!

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> Car Radio Service -> Beginners Car Radio -> Jvc KD-S743R - nie zapamiętuje ustawień
Page 1 of 1

Similar topics to jvc KD-S743R - nie zapamiętuje ustawień

JVC 210EE - nie zapamiętuje ustawień (4)
JVC KD-R412 Pamięta stacje ale nie zapamiętuje ustawień (2)
LG LCS500ur nie zapamiętuje ustawień (7)
Blaupunkt na LG - nie zapamiętuje ustawień. (3)
TV PHILIPS 24CE7571 nie zapamiętuje ustawień (6)
Eizo T560i-T nie zapamiętuje ustawień (1)
Boschmann SM-225MPR nie zapamiętuje ustawień. (1)
TEC 3664 Nie zapamiętuje ustawień (10)
sanyo-nie zapamiętuje programów i ustawień (7)
TV Curtis 21M2VT - nie zapamiętuje ustawień (2)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.11 seconds