foxx102 Poziom 9

|
27 Mar 2010 23:12 Commax CDV50P + kamera CCTV (bez kamery bramowej) |
|
|
|
Witam, przedstawię problem. Chciałbym podłączyć pod monitor zamiast kamery bramowej sam zestaw audio (DR_3AC) a obraz brać z kamery CCTV (np.DP-950B). Wszystko byłoby proste, gdybym kabelek od kamery miał pociągnięty pod stację bramową. Niestety mam go wyciągniętego przy monitorze. Stąd pytanie jak to połączyć i prośba o potwierdzenie, że gdzieś się nie pogubiłem.
W monitorze są cztery styki 1. Audio, 2. Masa 3. +12V 4. Video 1vpp
Do stacji bramowej łączę styki 1, 2 i 3
Do kamery 2, 4 ( jeśli zasilanie kamery będzie brane z odrębnego zasilacza) lub 2, 3, 4 (jeśli zasilanie będzie brane spod monitora).
Oczywiście osobnym przewodem ciągnę obwód elektro-zaczepu (tu mam dodatkowe pytania jakie źródło prądowe będzie potrzebne do tego obwodu?)
Wydaje mi się, że wszystko powinno pójść bez problemu, ale wolę spytać zanim coś zepsuję.
|
|
Lucjan52 Poziom 21

|
28 Mar 2010 11:21 Re: Commax CDV50P + kamera CCTV (bez kamery bramowej) |
|
|
|
Stację bramową załączasz: wyjście sygnału pod zacisk nr 1 w monitorze czyli audio, kamerę; wyjście vide pod zacisk nr 4 czyli Video w monitorze, a masa wspólna. Zasilanie kamery z zacisków 2 i 3 w monitorze, albo z osobnego źródła. Do elektrozaczepu w zależności od długości przewodów wystarczy 1 do A
|
|