Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Jak ustawić bios na botowanie z płyty?.


Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Laptops Hardware -> Jak ustawić bios na botowanie z płyty?.
Author
Message
dwoje19
Poziom 20
Poziom 20


Joined: 11 Apr 2006
Posts: 979
Location: Złotoryja

Post#1 Post from the author of the topic 29 Mar 2010 21:39   

Jak ustawić bios na botowanie z płyty?.


Potrzebuję wgrać windowsa ale nie wiem jak ustawić w biosie aby się uruchomił z płyty komputer. Proszę o pomoc.
Jak ustawić bios na botowanie z płyty?.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 29 Mar 2010 21:39   





Back to top
   
ciuqu
Poziom 21
Poziom 21


Joined: 07 Sep 2006
Posts: 1215
Location: Wysoka /k.Zawiercia

Post#2 29 Mar 2010 21:49helpful post - solution   

Re: Jak ustawić bios na botowanie z płyty?.


Za pomocą klawiszy + - lub pgup pgdn powinieneś przesuwać pozycję, przesuń Cd rom na pozycję pierwszą, [none] oznacza brak napędu ale przy tym ustawieniu bios i tak automatycznie wykrywa. Jakie masz możliwości zmiany [none]?

Na początek w MAIN ustaw napędy, być może z powodu [NONE] nie masz możliwości przesuwania kolejności bootowania.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 29 Mar 2010 21:49helpful post - solution   





Back to top
   
s.arek
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 13 Sep 2004
Posts: 347
Location: Częstochowa

Post#3 29 Mar 2010 21:50helpful post - solution   

Re: Jak ustawić bios na botowanie z płyty?.


1) Ustaw na ATAPI CD-ROM - właściwy napęd, bo teraz masz ustawiony brak napędu NONE

2) Przestaw ten ATAPI CD-ROM na pierwszą pozycję (F5/F6 lub +- lub PAGE UP lub ENTER i wybór)

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 29 Mar 2010 21:50helpful post - solution   





Back to top
   
dwoje19
Poziom 20
Poziom 20


Joined: 11 Apr 2006
Posts: 979
Location: Złotoryja

Post#4 Post from the author of the topic 29 Mar 2011 16:39   

Re: Jak ustawić bios na botowanie z płyty?.


Ustawiłem i poszło.

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Laptops Hardware -> Jak ustawić bios na botowanie z płyty?.
Page 1 of 1
Similar topics
Jak ustawić bios żeby czytał z płyty ???? (3)
Jak ustawić w biosie botowanie z cd (3)
Jak ustawić botowanie z usb (6)
Jak w BIOSIE ustawić botowanie (4)
Jak ustawić botowanie przy dwóch systemach XP i Vista? (3)
Asus A7V880 - Jak ustawić botowanie z napędu podłączonego kabelkiem SATA (3)
jak włączyć w biosie botowanie płyty? (4)
botowanie przez lan - Jak ustawic botowanie calego Debiana w tftpd32? (1)
Wymiana płyty głównej - co będę musiał ustawić w BIOS? (6)
hp dv7 - botowanie po upgrade bios (2)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.039 seconds

elektroda.pl topic RSS feed