Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Jak ustawić bios na botowanie z płyty?.


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Laptopy Hardware ->Jak ustawić bios na botowanie z płyty?. Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
dwoje19
Poziom 20
Poziom 20
Miasto: Złotoryja
Dołączył: 11 Kwi 2006
Posty: 979
Ocena postów: 3
dwoje19
Poziom 20
Post#1 29 Mar 2010 21:39  Autor tematu   

Jak ustawić bios na botowanie z płyty?.


Potrzebuję wgrać windowsa ale nie wiem jak ustawić w biosie aby się uruchomił z płyty komputer. Proszę o pomoc.
Jak ustawić bios na botowanie z płyty?.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
ciuqu
Poziom 21
Poziom 21
Miasto: Wysoka /k.Zawiercia
Dołączył: 07 Wrz 2006
Posty: 1269
Pomógł: 140
Ocena postów: 45
ciuqu
Poziom 21
Post#2 29 Mar 2010 21:49Pomocny post    

Re: Jak ustawić bios na botowanie z płyty?.


Za pomocą klawiszy + - lub pgup pgdn powinieneś przesuwać pozycję, przesuń Cd rom na pozycję pierwszą, [none] oznacza brak napędu ale przy tym ustawieniu bios i tak automatycznie wykrywa. Jakie masz możliwości zmiany [none]?

Na początek w MAIN ustaw napędy, być może z powodu [NONE] nie masz możliwości przesuwania kolejności bootowania.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
s.arek
Poziom 16
Poziom 16
Miasto: Częstochowa
Dołączył: 13 Wrz 2004
Posty: 347
Pomógł: 4
Ocena postów: 1
s.arek
Poziom 16
Post#3 29 Mar 2010 21:50Pomocny post    

Re: Jak ustawić bios na botowanie z płyty?.


1) Ustaw na ATAPI CD-ROM - właściwy napęd, bo teraz masz ustawiony brak napędu NONE

2) Przestaw ten ATAPI CD-ROM na pierwszą pozycję (F5/F6 lub +- lub PAGE UP lub ENTER i wybór)

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
dwoje19
Poziom 20
Poziom 20
Miasto: Złotoryja
Dołączył: 11 Kwi 2006
Posty: 979
Ocena postów: 3
dwoje19
Poziom 20
Post#4 29 Mar 2011 16:39  Autor tematu   

Re: Jak ustawić bios na botowanie z płyty?.


Ustawiłem i poszło.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Laptopy Hardware -> Jak ustawić bios na botowanie z płyty?.
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Jak ustawić bios żeby czytał z płyty ???? (3)
Jak ustawić w biosie botowanie z cd (3)
Jak ustawić botowanie z usb (6)
Jak w BIOSIE ustawić botowanie (4)
Jak ustawić botowanie przy dwóch systemach XP i Vista? (3)
Asus A7V880 - Jak ustawić botowanie z napędu podłączonego kabelkiem SATA (3)
jak włączyć w biosie botowanie płyty? (4)
botowanie przez lan - Jak ustawic botowanie calego Debiana w tftpd32? (1)
Wymiana płyty głównej - co będę musiał ustawić w BIOS? (6)
hp dv7 - botowanie po upgrade bios (2)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.056 seconds

elektroda.pl temat RSS