Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Jak ustawić bios na botowanie z płyty?.


  Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Laptops Hardware ->Jak ustawić bios na botowanie z płyty?. Post new topic  This topic is locked 
Author
Hide the left column
Show left column Message
dwoje19
Level 25
Location: Złotoryja
Joined: 11 Apr 2006
Posts: 986
Post rating: 8
dwoje19
Level 25
Post#1 29 Mar 2010 21:39  Topic author   

Jak ustawić bios na botowanie z płyty?.


Potrzebuję wgrać windowsa ale nie wiem jak ustawić w biosie aby się uruchomił z płyty komputer. Proszę o pomoc.
Jak ustawić bios na botowanie z płyty?.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
ciuqu
Level 32
Location: Wysoka /k.Zawiercia
Joined: 07 Sep 2006
Posts: 1622
Helped: 190
Post rating: 67
ciuqu
Level 32
Post#2 29 Mar 2010 21:49Helpful post    

Re: Jak ustawić bios na botowanie z płyty?.


Za pomocą klawiszy + - lub pgup pgdn powinieneś przesuwać pozycję, przesuń Cd rom na pozycję pierwszą, [none] oznacza brak napędu ale przy tym ustawieniu bios i tak automatycznie wykrywa. Jakie masz możliwości zmiany [none]?

Na początek w MAIN ustaw napędy, być może z powodu [NONE] nie masz możliwości przesuwania kolejności bootowania.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
s.arek
Level 18
Location: Częstochowa
Joined: 13 Sep 2004
Posts: 362
Helped: 4
Post rating: 1
s.arek
Level 18
Post#3 29 Mar 2010 21:50Helpful post    

Re: Jak ustawić bios na botowanie z płyty?.


1) Ustaw na ATAPI CD-ROM - właściwy napęd, bo teraz masz ustawiony brak napędu NONE

2) Przestaw ten ATAPI CD-ROM na pierwszą pozycję (F5/F6 lub +- lub PAGE UP lub ENTER i wybór)

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
dwoje19
Level 25
Location: Złotoryja
Joined: 11 Apr 2006
Posts: 986
Post rating: 8
dwoje19
Level 25
Post#4 29 Mar 2011 16:39  Topic author   

Re: Jak ustawić bios na botowanie z płyty?.


Ustawiłem i poszło.

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  This topic is locked     Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Laptops Hardware -> Jak ustawić bios na botowanie z płyty?.
Page 1 of 1

Similar topics to jak ustawić bios na botowanie z płyty?.

Jak ustawić bios żeby czytał z płyty ???? (3)
Jak ustawić w biosie botowanie z cd (3)
Jak ustawić botowanie z usb (6)
Jak w BIOSIE ustawić botowanie (4)
Jak ustawić botowanie przy dwóch systemach XP i Vista? (3)
Asus A7V880 - Jak ustawić botowanie z napędu podłączonego kabelkiem SATA (3)
jak włączyć w biosie botowanie płyty? (4)
botowanie przez lan - Jak ustawic botowanie calego Debiana w tftpd32? (1)
Wymiana płyty głównej - co będę musiał ustawić w BIOS? (6)
hp dv7 - botowanie po upgrade bios (2)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.093 seconds