FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

GPS/GSM/GPRS TK 102 nie działa GPRS jakie ustawienia??

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Mobile and Navigation Equipment -> Navigation Hardware -> GPS/GSM/GPRS TK 102 nie działa GPRS jakie ustawienia??
Author
Poziom 4
Poziom 4

Post#61 11 Apr 2011 15:57   

Re: GPS/GSM/GPRS TK 102 nie działa GPRS jakie ustawienia??

@ JALA

To dlaczego tak zaciekle bronisz podróbek? Jaki widzisz w tym interes? Stoisz po niewłaściwej stronie barykady. To nie ciemnogród to Europa.

A teraz mała informacja dla Ciebie... Możesz sobie naklejać znaczki CE oczywiście do woli - tylko jest jeden problem....
Jeśli ja poświęcę pare złotych na badania (zapewniam Cię że nie są to tysiące dolarów hehe) i sprawdzę podróbkę i ta podróbka nie będzie spełaniała określonych w dyrektywach wymagań to będziesz musiał na własny koszt usunąć wszystkie wprowadzone na rynek produkty i zapłacić olbrzymią karę. A jeśli podróbka wywoła jakieś szkody to pozwę sprzedawcę do sądu.

Ja wystawiam rzetelne argumenty i trzymam się faktów. A Ty masz argumenty w stylu "lubię tanie wino owocowe bo jest tanie" :-) Kto tu uprawia pyskówki?

I skoro lubisz cytaty:
Quote:
IMEI nie należy do urządzenia tylko do modułu GSM w tym wypadku simcom jak można wyczytać w tym temacie

A simkoma gdzie masz jak nie w urządzeniu??? Ciągniesz za sobą na smyczy? :-)

A o moją wiedzę teoretyczną i praktyczną możesz być spokojny...
Poznałeś parę komend AT i myślisz że Pana Boga za nogi chwyciłeś?

Litości....

Pozdrwiam i proponuję zakończyć ten wątek. Decyzję o zakupie czy to podróbki czy oryginalnego produktu proponuję zostawić klientom
Back to top

JALA
Poziom 20
Poziom 20

Post#62 11 Apr 2011 17:03   

metrim wrote:
@ JALA

To dlaczego tak zaciekle bronisz podróbek? Jaki widzisz w tym interes? Stoisz po niewłaściwej stronie barykady. To nie ciemnogród to Europa.

Widzisz, całkowicie nie widzisz tego, że ja walczę ze spamem z Twojej strony, i postami nakłaniającymi użytkowników do tego, żeby kupowali produkty od Ciebie jako sprzedawcy produktów jedynych na świecie oryginalnych rzekomo produktów... I nie stoję po stronie podróbek tylko po stronie prawdy i wolnego wyboru - żeby czytający ten wątek mieli świadomość, że Twoim jedynym celem jest przestraszenie ludzi kilkoma skanami, że urządzenia które Ty sprzedaż są super a cała reszta to pewnie wybucha w ręku... :)

Quote:
A teraz mała informacja dla Ciebie... Możesz sobie naklejać znaczki CE oczywiście do woli - tylko jest jeden problem....
Jeśli ja poświęcę pare złotych na badania (zapewniam Cię że nie są to tysiące dolarów hehe) i sprawdzę podróbkę i ta podróbka nie będzie spełaniała określonych w dyrektywach wymagań to będziesz musiał na własny koszt usunąć wszystkie wprowadzone na rynek produkty i zapłacić olbrzymią karę. A jeśli podróbka wywoła jakieś szkody to pozwę sprzedawcę do sądu.

Oczywiście! To samo będzie w przypadku, gdy zapłacisz za wpisanie Twojego CE na stronie np TUV... przecież napisałem dokładnie to samo! Deklaracja polega na tym, że deklarujesz pewno zdarzenie - jeśli ono nie jest zgodne z prawdą - masz problemy... a czy deklarujesz sam, czy za pośrednictwem TUV np to NIC się nie zmienia... Po raz kolejny próbujesz z użytkowników zrobić ciemnotę... brzydko...

Quote:
I skoro lubisz cytaty:
Quote:
IMEI nie należy do urządzenia tylko do modułu GSM w tym wypadku simcom jak można wyczytać w tym temacie

A simkoma gdzie masz jak nie w urządzeniu??? Ciągniesz za sobą na smyczy? :-)

Tak masz tam też parę rezystorów i co z tego...? Moduł GSM dziś może być w tym urządzeniu jutro w innym a jeszcze innego dnia może się uszkodzić i zostać wymieniony na taki sam tej samej firmy i co...? Po wymianie modułu GSM (inne IMEI) jak każde urządzenie, którego nie sprzedajesz Ty będzie podróbką niskiej jakości? Bo przecież IMEI na stronie podanej nie będzie się zgadzał...
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 11 Apr 2011 17:03   

Back to top

metrim
Poziom 4
Poziom 4

Post#63 11 Apr 2011 17:48   

Jeśli nie widzisz różnicy między międzynarodową jednostką certyfikującą przeprowadzającą odpowiednie, niezależne badania np. na kompatybilność elektromagnetyczną to Twój problem. Naklejaj nalepki dalej bez badań;-)

Jeśli nie widzisz, że sporo osób w tym wątku ma problemy z podróbkami to Twój problem. Nie pisałem że wybuchają w ręce chociaż bałbym się używać od Ciebie skoro masz takie podejście.

Jeśli musisz płacić za to że Twój lokalizator zostanie wpisany na stronę niezależnego instytutu certyfikującego i przeprowadzającego badania - to też Twój problem. Być może wygodniej byłoby podrobić dokument?
Opłata za niezależne badania to co innego ale z Twoim podejściem lokalizator od Ciebie pewnie i tak by ich nie przeszedł ;-)

Jeśli uważasz że "garażowy produkt" jest lepszy to Twój problem - sprzedawaj go i tyle. Życie zweryfikuje kto ma racje.

Kto spamuje ... niech rozsądzą czytelnicy... ja nie napisałem ani słowa że sprzedaje jakiekolwiek lokalizatory. A nawet gdybym sprzedawał oryginały to jest to powód do dumy, bo klienci są zadowoleni i nie mają żadnych problemów.

Proszę nie pisać że jest kilkanaście fabryk które produkują lokalizatory i nie sposób ich odróżnić od siebie - bo to nieprawda. Proszę nie oszukiwać urzytkowników. Jak widać da się odróżnić produkt wysokiej jakości od taniej podróbki i to są informacje jak najbardziej w temacie a nie spam.

Pozdrawiam i miłej zabawy z lokalizatorami, przelutowywaniem, numerami IMEI itd.
Back to top

JALA
Poziom 20
Poziom 20

Post#64 11 Apr 2011 18:30   

metrim wrote:
Jeśli nie widzisz różnicy między międzynarodową jednostką certyfikującą przeprowadzającą odpowiednie, niezależne badania np. na kompatybilność elektromagnetyczną to Twój problem. Naklejaj nalepki dalej bez badań;-)

Te badania są tyle samo warte co i Twoja naklejka na drewnianym klocku... to, że 2 sztuki zostały przebadane i spełniają normy wcale nie znaczy, że kolejne 100, tysiąc czy 10tyś też je spełnia...

Po za tym analizując stronę producenta którą podałeś oraz stronę firmy, która przeprowadza te badania zauważyłem, że producent produkuje wiele modeli lokalizatorów, których niestety nie ma na stronie firmy przeprowadzającej badania. Czy w związku z tym chcesz nam czytającym ten temat przekazać, że pozostałe modele tego producenta nie spełniają wymagań w związku z dyrektywami...?

Quote:
Jeśli musisz płacić za to że Twój lokalizator zostanie wpisany na stronę niezależnego instytutu certyfikującego i przeprowadzającego badania - to też Twój problem - mam nadzieję że nie musisz płacić łapówki bo tej klasy instytucja raczej byb jej nie przyjęła. Opłata za niezależne badania to co innego ale pewnie Twój lokalizator by ich i tak nie przeszedł ;-)

Badania mogę przeprowadzić sobie w każdym innym instytucie - na własne potrzeby... i dla własnego bezpieczeństwa - żeby być pewnym, że wszystko jest ok z moimi urządzeniami. Natomiast dalej ci powtórzę - to, że dziś te badania są poprawne nie znaczy, że to samo jest zagwarantowane do wszystkich kolejnych urządzeń... To dalej deklaruje sobie producent naklejając naklejkę - jak na ten drewniany klocek. No bo chyba nie chcesz mi powiedzieć, że każdą jedną sztukę bada :) I chyba nie zamierzasz wciskać użytkownikom forum ciemnoty, że jeżeli 1, 2 czy 5 urządzeń spełnia wymagania zasadnicze to kolejne setki czy tysiące również...

Quote:
Jeśli uważasz że Twój garażowy produkt jest lepszy to Twój problem - sprzedawaj go dalej!

Słowem nie napisałem, że mój produkt jest lepszy czy gorszy czy jakikolwiek inny... garażowy - jak Ty to mówisz... choć oczywiście rozumiem Twoją zazdrość... każdy by chciał, żeby jego urządzenia były robione w takim "garażu" :)

Quote:
Pozdrawiam i miłej zabawy z lokalizatorami, przelutowywaniem, numerami IMEI itd.

Bardzo dziękuję... Choć IMEI nadaje producent moich modułów GSM a nie ja - ale przy lutowaniu i zabawą z lokalizatorami zawsze powodzenie sie przydaj bo to sztuka zrobić to dobrzee.. pewnie nie wiele o tym wiesz, jak się lutuje czy tworzy tego typu urządzenie... ale jak ktoś sprzedaje marchewkę w warzywniaku to też nie musi wiedzieć jak się ją hoduje... na tym polega prowadzenie warzywniaka w piwnicy... z taką różnicą, że zamiast kilograma marchewki ma się kilka urządzeń elektronicznych ;)

Serdecznie pozdrawiam...
Back to top

metrim
Poziom 4
Poziom 4

Post#65 11 Apr 2011 18:39   

Widzę że należysz do osób które muszą mieć osatnie słowo choć nie koniecznie mają rację i już na koniec nie mając argumentów tworzą bajki.

Quote:
zauważyłem, że producent produkuje wiele modeli lokalizatorów, których niestety nie ma na stronie firmy przeprowadzającej badania. Czy w związku z tym chcesz nam czytającym ten temat przekazać, że pozostałe modele tego producenta nie spełniają wymagań w związku z dyrektywami...?

Czy twierdisz, że chińczycy we własnym kraju muszą mieć certyfikaty europejskie CE na swoje wszystkie urządzenia? Chyba się troszeczkę pomyliłeś :-)

Quote:
[Badania mogę przeprowadzić sobie w każdym innym instytucie - na własne potrzeby... i dla własnego bezpieczeństwa - żeby być pewnym, że wszystko jest ok z moimi urządzeniami.

No to sobie przeprowadź czym prędzej jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś bo na razie nie wiesz co sprzedajesz:-)

Quote:
choć oczywiście rozumiem Twoją zazdrość... każdy by chciał, żeby jego urządzenia były robione w takim "garażu"

Wygląda mi to na dziadowskie podejście więc nie zazdroszę bo nie ma czego :-)
Back to top

JALA
Poziom 20
Poziom 20

Post#66 11 Apr 2011 19:17   

Quote:
Czy twierdisz, że chińczycy we własnym kraju muszą mieć certyfikaty europejskie CE na swoje wszystkie urządzenia? Chyba się troszeczkę pomyliłeś :-)

Jeżeli chcą sprzedawać do Europy to muszą - zakładając, że chcą sprzedawać bo kto by nie chciał - a nie maja CE znaczy to, że nie spełniają wymagań... Chyba nie chcesz znów z nas zrobić ciemnotę i przekonać, że jeden model chcą sprzedawać do europy a 10 innych nie? :)

Nie wiem czemu tak szybko i często edytujesz prawie wszystkie swoje posty... na powiadomieniu na email napisane było, że

"Powiem Ci jeszcze raz i po raz ostatni. Życie zweryfikuje kto ma rację. Jestem zdania że solidność i uczciwość zawsze się opłaci."

I tutaj chciałem napisać, że masz racje... Nasza firma w tym roku obchodzi 10 lat istnienia... to chyba najlepszy dowód na to, że wiemy co robimy i jak ...
Back to top

metrim
Poziom 4
Poziom 4

Post#67 11 Apr 2011 19:33   

Quote:
Jeżeli chcą sprzedawać do Europy to muszą - zakładając, że chcą sprzedawać bo kto by nie chciał - a nie maja CE znaczy to, że nie spełniają wymagań... Chyba nie chcesz znów z nas zrobić ciemnotę i przekonać, że jeden model chcą sprzedawać do europy a 10 innych nie?

1. Chinjczycy nic nie muszą. Jak byś się znał na imporcie to byś wiedział.
2. Ciemnotę to Ty wciskasz ludziom że podróbka firmy krzak jest lepsza od oryginału.
3. A dlaczegóż by nie chcieli sprzedawać tylko jednego modelu do Europy? Może mają taki kaprys i nie muszą się Tobie tłumaczyć? A może muszą? ;-)
4. A skąd wiesz że nie mają CE na pozostałe produkty jesteś panem wszystkowiedzącym czy jak?

Ciekawe co jeszcze sobie założysz i jakie bajki wymyślisz... czekamy.
Back to top

JALA
Poziom 20
Poziom 20

Post#68 11 Apr 2011 20:38   

[quote="metrim"]
Quote:

1. Chinjczycy nic nie muszą. Jak byś się znał na imporcie to byś wiedział.

Nie kompromituj się... jeżeli na produkt jest wymagane CE to musi być...

Quote:
2. Ciemnotę to Ty wciskasz ludziom że podróbka firmy krzak jest lepsza od oryginału.

Kompletnie nie rozumiem, dlaczego KŁAMIESZ :( czyżby brak argumentów powodował kłamstwo? Wskaż mi jedno zdanie, gdzie twierdze, że podróbka jest LEPSZA od oryginału...

Quote:
3. A dlaczegóż by nie chcieli sprzedawać tylko jednego modelu do Europy? Może mają taki kaprys i nie muszą się Tobie tłumaczyć? A może muszą? ;-)

nie wiem czemu kompromitujesz się takimi stwierdzeniami, na początku ta rozmowa była na jakimś średnim poziomie teraz sprowadzasz ją do tekstów na poziomie przedszkolaka...

Quote:
4. A skąd wiesz że nie mają CE na pozostałe produkty jesteś panem wszystkowiedzącym czy jak?

Przepraszam, dlaczego znowu kłamiesz? Napisałem, że NIE ZNALAZŁEM na tamtej stronie żeby mieli na jakiś inny model, mimo, że sprzedają więcej modeli niż jeden... Dla mnie wystarczy, jak nakleją sobie sami małą chińską naklejkę CE - dla ciebie trzeba mieć badania w wymienionym renomowanym instytucie, a jeżeli nie ma, znaczy, że jest beee. Jeżeli więc "oni" nie mają to znaczy że co?

Nie wiem gdzie są moderatorzy, że pozwalają żeby ktoś taki jak Ty sprowadzał dyskusje do takiego żenującego poziomu...

eh...
Back to top

metrim
Poziom 4
Poziom 4

Post#69 11 Apr 2011 20:57   

Quote:
Nie kompromituj się... jeżeli na produkt jest wymagane CE to musi być...

To Ty się kompromitujesz. Chińczycy sprzedadzą Ci bardzo chętnie wszystko co tylko chcesz. Ale to importer - osoba wprowadzająca towar na rynek UE musi zadbać o wymagane certyfikaty. Jeśli chińczycy już to za nas zrobil to świadczy tylko o solidności i rzetelności firmy Xexun.
Jeśli nie ma CE to celnicy Ci nie wpuszczą towaru do kraju. Dlatego firmy krzaki podrabiają oryginalne urządzenia Xexun i wysyłają jako oryginalne w takich samych obudowach.
Nie pisz bajek bo wiele rzeczy nie rozumiesz i się kompromitujesz.

Quote:
Kompletnie nie rozumiem, dlaczego KŁAMIESZ :( czyżby brak argumentów powodował kłamstwo? Wskaż mi jedno zdanie, gdzie twierdze, że podróbka jest LEPSZA od oryginału...

Nie muszę wskazywać zdania - tak wynika z całej tej rozmowy. To Ty kłamiesz i wciskasz ludziom ciemnotę.

Quote:
nie wiem czemu kompromitujesz się takimi stwierdzeniami, na początku ta rozmowa była na jakimś średnim poziomie teraz sprowadzasz ją do tekstów na poziomie przedszkolaka...

Wysuwasz nonsensowne argumenty i generalizujesz. Ja rozmawiam na rzeczowe argumenty Ty na argumenty przedszkolaka.

Quote:
Dla mnie wystarczy, jak nakleją sobie sami małą chińską naklejkę CE - dla ciebie trzeba mieć badania w wymienionym renomowanym instytucie, a jeżeli nie ma, znaczy, że jest beee. Jeżeli więc "oni" nie mają to znaczy że co?

Dlaczego KŁAMIESZ? Gdzie napisałem że badania trzeba mieć tylko w wymienionym instytucie?
No właśnie dla Ciebie wystarczy nalepka - ja proszę o potwierdzenie wymaganych badań i certyfikaty CE. Tym się różnimy w podejściu do klienta.

No właśnie gdzie są moderatorzy...
Back to top

JALA
Poziom 20
Poziom 20

Post#70 11 Apr 2011 21:02   

[quote="metrim"]
Quote:
Jeśli chińczycy już to za nas zrobil to świadczy tylko o solidności i rzetelności firmy Xexun.

model tk102 ma już kilka ładnych lat, chcesz więc powiedzieć, że 5 lat temu firma ta była solidna i rzetelna a teraz - z braku CE na nowe urządzenia - jest byle jaką firmą? Ładnie podsumowujesz swojego dostawce No cóż... gdzie więc gwarancja, że urządzenia będące przedmiotem badań na potrzeby CE 5 lat temu dziś są tymi samymi urządzeniami?
Back to top

metrim
Poziom 4
Poziom 4

Post#71 11 Apr 2011 21:07   

Quote:
model tk102 ma już kilka ładnych lat, chcesz więc powiedzieć, że 5 lat temu firma ta była solidna i rzetelna a teraz - z braku CE na nowe urządzenia - jest byle jaką firmą?

Byle jakie to są podróbki z wydrukowaną w garażu nalepką i napisanym długopisem znaczkiem CE bez jakichkolwiek badań. Bo to Ci wystarczy.
GRATULACJE!
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 11 Apr 2011 21:07   

Back to top

sejnet
Poziom 1
Poziom 1

Post#72 13 Aug 2011 14:20   

Uruchomiłem tracker na stronie http://orange.gps-trace.com więc podzielę się z innymi.
Próbowałem tylko z kartą Play fresh. Działa bez jakichkolwiek dodatkowych ustawień po stronie karty.
Ze strony Play ustawienia APN te które nas interesują:
http://www.play.pl/pl/obsluga-klienta/uslugi/transmisja-danych/
apn: internet
nazwa użytkownika: brak
hasło: brak

Tak wiec w ustawieniach trackera nie trzeba wprowadzać użytkownika i hasła.
Wystarczy tylko samo apn.

Zgodnie z http://gps-trace.com/?page=hw&type=tracker&id=astron_gt102
wykonujemy tylko:

"begin123456"
"apn123456 internet"
"web123456" - zmiana z trybu sms na gprs (zgodnie z instrukcją do urządzenia, bo u mnie nie poszło GPRS123456)
"adminip123456 193.193.165.166 20157"
"t030s***n123456"

Uwaga. Przy jakiejkolwiek zmianie w trakcie warto zrobić wszystko od początku. Np pomimo podania IP i portu innego serwera i odpowiedzi ADMINIP ok! rzeczywista zmiana nie nastąpiła. Pomogła konfiguracja od początku.

Jeśli nie ma efektu warto zacząć od sprawdzenia czy urządzenie wysyła coś za pomocą GPRS zgodnei z tym co było już tu napisane:
plik numer 24: http://pilnujauta.pl/u/files.php
Odpal serwer, odblokuj zaporę i podaj swój adres IP oraz wyświetlony w programie port.
Poprawny komunikat wygląda tak:
Some IP Connect!
1
0000000000,698634009,GPRMC,094751.000,A,5406.3094,N,02321.1421,E,0.41,150.16,130811,,,A*61,L, ,imei:547713065589122,105—s
30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 2C 36 39 38 36 33 34 30 30 39 2C 47 50 52 4D 43 2C 30 39 34 37 35 31 2E 30 30 30 2C 41 2C 35 34 30 36 2E 33 30 39 34 2C 4E 2C 30 32 33 32 31 2E 31 34 32 31 2C 45 2C 30 2E 34 31 2C 31 35 30 2E 31 36 2C 31 33 30 38 31 31 2C 2C 2C 41 2A 36 31 2C 4C 2C 20 2C 69 6D 65 69 3A 33 35 37 37 31 33 30 30 33 35 38 39 30 35 35 2C 31 30 35 97 73

imei oczywiście został zmieniony.
Nie miałem szczęścia i nie trafiłem na oryginalny Xexun TK-102 co sprawdziłem na stronie: www.xexun.com
Ale jak widać też działa.
http://prntscr.com/2ml4j
Nabyłem na tej aukcji: http://allegro.pl/show_item.php?item=1737061982
Back to top

Spacewalker
Poziom 22
Poziom 22

Post#73 27 Aug 2011 13:43   

To samo mam, tyle ze z karta GG Air. Wysyła logi co 10sek i w Polsce za darmo. O to chodzi.
Back to top

sos-szczecin
Poziom 6
Poziom 6

Post#74 30 Aug 2011 23:52   

Panowie, mam inny problem - tak długo "mieszałem", że chyba (a właściwie na pewno) pomyliłem hasła. Jest jakis sposób by zresetować urządzenie do ustawień fabrycznych?
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 30 Aug 2011 23:52   

Back to top

JALA
Poziom 20
Poziom 20

Post#75 31 Aug 2011 16:48   

ja znam tylko jeden który robimy na serwisie - programowanie urządzenia...
Back to top

zawino
Poziom 1
Poziom 1

Post#76 19 Sep 2011 15:43   

Ratujcie,
poszukuję instrukcji do TK 102. Gdzieś zgubiłem swoją i nie mogę uruchomić lokalizatora.

Piotr
Back to top

_Sheriff_
Poziom 9
Poziom 9

Post#77 27 Oct 2011 22:43   

sejnet wrote:

Jeśli nie ma efektu warto zacząć od sprawdzenia czy urządzenie wysyła coś za pomocą GPRS zgodnei z tym co było już tu napisane:
Odpal serwer, odblokuj zaporę i podaj swój adres IP oraz wyświetlony w programie port.
Poprawny komunikat wygląda tak (jak w instrukcji jaką otrzymałem razem z Tracker'em:
Some IP Connect!
1
0000000000,698634009,GPRMC,094751.000,A,5406.3094,N,02321.1421,E,0.41,150.16,130811,,,A*61,L, ,imei:547713065589122,105—s
30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 2C 36 39 38 36 33 34 30 30 39 2C 47 50 52 4D 43 2C 30 39 34 37 35 31 2E 30 30 30 2C 41 2C 35 34 30 36 2E 33 30 39 34 2C 4E 2C 30 32 33 32 31 2E 31 34 32 31 2C 45 2C 30 2E 34 31 2C 31 35 30 2E 31 36 2C 31 33 30 38 31 31 2C 2C 2C 41 2A 36 31 2C 4C 2C 20 2C 69 6D 65 69 3A 33 35 37 37 31 33 30 30 33 35 38 39 30 35 35 2C 31 30 35 97 73

WItam, ja otrzymałem taki oto komunikat, czy on jest poprawny?

Zrobiłem dokładnie tak:

"begin123456"
"apn123456 internet"
"web123456"
"ipxx.xx.xx.xxport8051" - gdzie xx.xx.xx.xx to moj ip publiczny
"at30sum15"

Myślałem ze w ten sposob uda mi sie dostać IMEI modemu GPS, bo bez tego nie moge uruchomić sledzenia na stronie http://orange.gps-trace.com
Code:
Some IP Connect!
1
(000000000000BP05000000000000000111027A5207.8378N02125.4500E000.0202634000.0000000000L00000000)
28 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 42 50 30 35 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 31 31 31 30 32 37 41 35 32 30 37 2E 38 33 37 38 4E 30 32 31 32 35 2E 34 35 30 30 45 30 30 30 2E 30 32 30 32 36 33 34 30 30 30 2E 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 4C 30 30 30 30 30 30 30 30 29
(000000000000BR00111027A5207.8378N02125.4500E000.0202714000.0000000000L00000000)
28 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 42 52 30 30 31 31 31 30 32 37 41 35 32 30 37 2E 38 33 37 38 4E 30 32 31 32 35 2E 34 35 30 30 45 30 30 30 2E 30 32 30 32 37 31 34 30 30 30 2E 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 4C 30 30 30 30 30 30 30 30 29
(000000000000BR00111027A5207.8378N02125.4500E000.0202746000.0000000000L00000000)
28 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 42 52 30 30 31 31 31 30 32 37 41 35 32 30 37 2E 38 33 37 38 4E 30 32 31 32 35 2E 34 35 30 30 45 30 30 30 2E 30 32 30 32 37 34 36 30 30 30 2E 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 4C 30 30 30 30 30 30 30 30 29
(000000000000BR00111027A5207.8378N02125.4500E000.0202818000.0000000000L00000000)
28 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 42 52 30 30 31 31 31 30 32 37 41 35 32 30 37 2E 38 33 37 38 4E 30 32 31 32 35 2E 34 35 30 30 45 30 30 30 2E 30 32 30 32 38 31 38 30 30 30 2E 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 4C 30 30 30 30 30 30 30 30 29
(000000000000BR00111027A5207.8378N02125.4500E000.0202848000.0000000000L00000000)
28 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 42 52 30 30 31 31 31 30 32 37 41 35 32 30 37 2E 38 33 37 38 4E 30 32 31 32 35 2E 34 35 30 30 45 30 30 30 2E 30 32 30 32 38 34 38 30 30 30 2E 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 4C 30 30 30 30 30 30 30 30 29
(000000000000BR00111027A5207.8378N02125.4500E000.0202920000.0000000000L00000000)
28 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 42 52 30 30 31 31 31 30 32 37 41 35 32 30 37 2E 38 33 37 38 4E 30 32 31 32 35 2E 34 35 30 30 45 30 30 30 2E 30 32 30 32 39 32 30 30 30 30 2E 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 4C 30 30 30 30 30 30 30 30 29

Proszę o pomoc, czy da sie jakoś to zrobić bez IMEI, lub jak wyciągnąć je?
Bo cały moduł GPS jest sklejony, nie ma możliwości rozkręcenia i skręcenia żeby zobaczyć naklejkę z imei, koło baterii jest tylko podany nr seryjny urządzenia 16 cyfr.
Back to top

JALA
Poziom 20
Poziom 20

Post#78 28 Oct 2011 08:55   

w tym jest zapisany imei, ale musisz mieć protokół transmisji danych żeby stwierdzić, w którym miejscu.
Back to top

_Sheriff_
Poziom 9
Poziom 9

Post#79 28 Oct 2011 08:58   

Masz na mysli GPRS czy TCP/UDP?
Jest jakiś konwerter tego typu zapisu?
Back to top

JALA
Poziom 20
Poziom 20

Post#80 28 Oct 2011 09:00   

żeby konwertować to trzeba wiedzieć, co urządzenie dokładnie wysyła, która wartość i który bajt co oznacza...
Back to top

_Sheriff_
Poziom 9
Poziom 9

Post#81 28 Oct 2011 10:16   

OK, to nie bylo trudne, trzeba bylo dobrze przepatrzeć instrukcje,
polecenie "imei123456" i wszystko mamy

dzieki za chęci

[EDIT]
Karta SIM Play fresh
GPRS działa, sprawdzone powyżej, wysyła dane i na komputerze dobieram przy pomocy programu.
Dzwoniac pod nr karty SIM dostaje zwrotnego sms'a z linkiem do google maps i współrzędnymi gps + data + godzina.

[NEXT]
Zarejestrowałem sie na stronie http://orange.gps-trace.com
Utworzyłem sobie "Main UNIT"
Nazwa: Kret
Typ urządzenia: Xexun TK-102 (z czego nie wiem jaki mam model, po imei na stronie xexun'a nie znajduje, czyli podróbka, chyba że ktoświe jak zidentyfikować urządzenie, moze po nr s/n:?)
Unikatowe ID: 123456789054321 (imei)
Numer telefonu : +48123456789 (nr karty sim w Tracker'ze)
Hasło dostępu do urządzenia: 123456

Więcej nic nie zmieniałem na stronie.
[NEXT_2]
Teraz ustawienia Tracker'a

"begin123456"
"at30sum15"
"web123456"
"ip193.193.165.166port20157"
"apn123456 internet"

na wszystkie komendy Tracker odpowiedział poprawnie (czy kolejność komend ma znaczenie?)

Na stronie orange.gps-trace.com mam informacje cały czas, że jednostka jest w trybie offline.

Tak wygląda mój GPS Tracker

Na stronie http://gps-trace.com/?page=hw&type=tracker&id=astron_gt102 sa podane ustawienie jakie należy podać, ale nie wiem co mam zrobić z nr telefonu podanym na stronie Server phone number:+447624804309
W instrukcji Trackera mam takie coś jeszcze "Add the number on the online positioning platform for tracking. "number12500001111" to the tracker. 13500001111 is the tracker number. need the platform have the function.
Później wrzucę instrukcje do Mojego Trackera, moze ktoś coś podpowie.

W programie "TCP KORJAR" otrzymuje z Trackera takie dane:
Code:
Some IP Connect!
1
(000000000000BP05000000000000000111108A5207.8440N02125.4418E000.0181824000.0000000000L00000000)
28 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 42 50 30 35 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 31 31 31 31 30 38 41 35 32 30 37 2E 38 34 34 30 4E 30 32 31 32 35 2E 34 34 31 38 45 30 30 30 2E 30 31 38 31 38 32 34 30 30 30 2E 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 4C 30 30 30 30 30 30 30 30 29
(000000000000BR00111108A5207.8440N02125.4418E000.0181858000.0000000000L00000000)
28 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 42 52 30 30 31 31 31 31 30 38 41 35 32 30 37 2E 38 34 34 30 4E 30 32 31 32 35 2E 34 34 31 38 45 30 30 30 2E 30 31 38 31 38 35 38 30 30 30 2E 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 4C 30 30 30 30 30 30 30 30 29
(000000000000BR00111108A5207.8440N02125.4418E000.0181928000.0000000000L00000000)
28 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 42 52 30 30 31 31 31 31 30 38 41 35 32 30 37 2E 38 34 34 30 4E 30 32 31 32 35 2E 34 34 31 38 45 30 30 30 2E 30 31 38 31 39 32 38 30 30 30 2E 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 4C 30 30 30 30 30 30 30 30 29
(000000000000BR00111108A5207.8440N02125.4418E000.0181959000.0000000000L00000000)
28 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 42 52 30 30 31 31 31 31 30 38 41 35 32 30 37 2E 38 34 34 30 4E 30 32 31 32 35 2E 34 34 31 38 45 30 30 30 2E 30 31 38 31 39 35 39 30 30 30 2E 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 4C 30 30 30 30 30 30 30 30 29
(000000000000BR00111108A5207.8440N02125.4418E000.0182028000.0000000000L00000000)
28 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 42 52 30 30 31 31 31 31 30 38 41 35 32 30 37 2E 38 34 34 30 4E 30 32 31 32 35 2E 34 34 31 38 45 30 30 30 2E 30 31 38 32 30 32 38 30 30 30 2E 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 4C 30 30 30 30 30 30 30 30 29
(000000000000BR00111108A5207.8440N02125.4418E000.0182100000.0000000000L00000000)
28 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 42 52 30 30 31 31 31 31 30 38 41 35 32 30 37 2E 38 34 34 30 4E 30 32 31 32 35 2E 34 34 31 38 45 30 30 30 2E 30 31 38 32 31 30 30 30 30 30 2E 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 4C 30 30 30 30 30 30 30 30 29
(000000000000BR00111108A5207.8440N02125.4418E000.0182132000.0000000000L00000000)
28 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 42 52 30 30 31 31 31 31 30 38 41 35 32 30 37 2E 38 34 34 30 4E 30 32 31 32 35 2E 34 34 31 38 45 30 30 30 2E 30 31 38 32 31 33 32 30 30 30 2E 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 4C 30 30 30 30 30 30 30 30 29
(000000000000BR00111108A5207.8440N02125.4418E000.0182203000.0000000000L00000000)
28 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 42 52 30 30 31 31 31 31 30 38 41 35 32 30 37 2E 38 34 34 30 4E 30 32 31 32 35 2E 34 34 31 38 45 30 30 30 2E 30 31 38 32 32 30 33 30 30 30 2E 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 4C 30 30 30 30 30 30 30 30 29
(000000000000BR00111108A5207.8440N02125.4418E000.0182233000.0000000000L00000000)
28 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 42 52 30 30 31 31 31 31 30 38 41 35 32 30 37 2E 38 34 34 30 4E 30 32 31 32 35 2E 34 34 31 38 45 30 30 30 2E 30 31 38 32 32 33 33 30 30 30 2E 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 4C 30 30 30 30 30 30 30 30 29
(000000000000BR00111108A5207.8440N02125.4418E000.0182302000.0000000000L00000000)
28 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 42 52 30 30 31 31 31 31 30 38 41 35 32 30 37 2E 38 34 34 30 4E 30 32 31 32 35 2E 34 34 31 38 45 30 30 30 2E 30 31 38 32 33 30 32 30 30 30 2E 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 4C 30 30 30 30 30 30 30 30 29
(000000000000BR00111108A5207.8440N02125.4418E000.0182331000.0000000000L00000000)
28 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 42 52 30 30 31 31 31 31 30 38 41 35 32 30 37 2E 38 34 34 30 4E 30 32 31 32 35 2E 34 34 31 38 45 30 30 30 2E 30 31 38 32 33 33 31 30 30 30 2E 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 4C 30 30 30 30 30 30 30 30 29

W załącznikach dołączam instrukcję od mojego GPS Tracket'a

st_16-17.JPG
 Filename:  st_16-17.JPG
Download
 Contents:  
 Filesize:  987.16 KB
 Punkty:  1.658 = 1.158 for transfer + 0.5 for the user (set manually)

st_14-15.JPG
 Filename:  st_14-15.JPG
Download
 Contents:  
 Filesize:  958.23 KB
 Punkty:  1.622 = 1.122 for transfer + 0.5 for the user (set manually)

st_12-13.JPG
 Filename:  st_12-13.JPG
Download
 Contents:  
 Filesize:  888.64 KB
 Punkty:  1.544 = 1.044 for transfer + 0.5 for the user (set manually)

st_10-11.JPG
 Filename:  st_10-11.JPG
Download
 Contents:  
 Filesize:  1.04 MB
 Punkty:  1.754 = 1.254 for transfer + 0.5 for the user (set manually)

st_8-9.JPG
 Filename:  st_8-9.JPG
Download
 Contents:  
 Filesize:  1011.1 KB
 Punkty:  1.682 = 1.182 for transfer + 0.5 for the user (set manually)

st_6-7.JPG
 Filename:  st_6-7.JPG
Download
 Contents:  
 Filesize:  905.11 KB
 Punkty:  1.562 = 1.062 for transfer + 0.5 for the user (set manually)

st_4-5.JPG
 Filename:  st_4-5.JPG
Download
 Contents:  
 Filesize:  696.87 KB
 Punkty:  1.316 = 0.816 for transfer + 0.5 for the user (set manually)

st_1.JPG
 Filename:  st_1.JPG
Download
 Contents:  
 Filesize:  519.03 KB
 Punkty:  1.106 = 0.606 for transfer + 0.5 for the user (set manually)

spis tresci.JPG
 Filename:  spis tresci.JPG
Download
 Contents:  
 Filesize:  688.18 KB
 Punkty:  1.304 = 0.804 for transfer + 0.5 for the user (set manually)

okładka.JPG
 Filename:  okładka.JPG
Download
 Contents:  
 Filesize:  851.48 KB
 Punkty:  1.496 = 0.996 for transfer + 0.5 for the user (set manually)

Back to top

szym86
Poziom 5
Poziom 5

Post#82 08 Nov 2011 14:35   

Cześć. Chcę sobie kupić taki tracker. Na allegro są różne ceny od 119 do ok250 . Nie wiem ile te urządzenia są warte. Nie tyle ważne czy to kopia czy oryginał , co jakość wykonania. Co byście polecili ?( na PW jak zasady zakazują reklamowania tutaj)
Back to top

scaner
Poziom 15
Poziom 15

Post#83 08 Nov 2011 19:44   

Drodzy użytkownicy TK102 tych podrabianych i tych oryginalnych. Mam pytanie bo osobiście posiadam podróbkę i jest "mały" problem. Chcę wiedzieć, czy warto, ew. nie warto przepłacać!
Sprawa wygląda następująco, tracker działa niby poprawnie ale ...
---- Dzień 1szy lokalizacja A dzwonię do trackera i mam sms zwrotny z pozycją (A). Wszystko OK.
---Dzień drugi, jestem w lokalizacji B dzwonię i otrzymuję sms z pozycją A, dzwonie jeszcze jeden raz i tym razem otrzymuję poprawną lokalizację czyli B.
Sprawa testowana kilka razy. Inaczej mówiąc pod dłuższej przerwie muszę dzwonić 2 razy do trackera aby otrzymać poprawną pozycją GPS.
Proszę o info jak jest u Was.
Back to top

JALA
Poziom 20
Poziom 20

Post#84 08 Nov 2011 20:55   

Jak sam wspomniałeś masz podróbkę, więc pewnie podzespoły są gorszej jakości. Moim zdaniem problem ten zdarza się dlatego, że zbyt długi jest czas złapania fixa (sygnały GPS aktualnego) w stosunku do szybkości odesłania SMSa... będziesz musiał z tym niestety żyć.
Back to top

szym86
Poziom 5
Poziom 5

Post#85 08 Nov 2011 23:59   

Od jakiej kwoty zaczyna się oryginał?
Back to top

scaner
Poziom 15
Poziom 15

Post#86 10 Nov 2011 09:52   

JALA wrote:
Jak sam wspomniałeś masz podróbkę, więc pewnie podzespoły są gorszej jakości. Moim zdaniem problem ten zdarza się dlatego, że zbyt długi jest czas złapania fixa (sygnały GPS aktualnego) w stosunku do szybkości odesłania SMSa... będziesz musiał z tym niestety żyć.

Piszesz "moim zdaniem" ... napisz raczej czy w oryginalnych produktach ten "problem" występuje. Urządzenie ma bardzo długi czas pracy na bateriach (rzadko sprawdzam pozycję) no i jak przyjdzie sprawdzić muszę dzwonić 2x. Poza tym działa poprawnie.
Spodziewałem się odpowiedzi w stylu moje urządzenie po 1 -2 dniach czuwania podaje prawidłową pozycje lub nie (zakładają, że pozycje będą w momencie sprawdzania faktycznie są inne bo w przeciwnym razie i tak nie będziemy wiedzieć czy błąd występuje)
Pytanie zmienia się w dyskusję co może być przyczyną ...
Back to top

macik44
Poziom 2
Poziom 2

Post#87 16 Nov 2011 00:17   

Witam wszystkich forumowiczów :-)

Borykam się od kilku dni z czymś co powinno być xexunem tk102. Dopiero z tego forum dowiedziałem się, że nabyłem podróbkę (trochę się załamałem, że kupiłem tandetę z znaczkiem CE). Próbuję skonfigurować trackera wg opisu kolegi SEJNET niestety bezskutku.

Wpisuje konedy:
"begin123456" -jest odpowiedź
"apn123456 internet" -jest odpowiedź
"web123456" - zmiana z trybu sms na gprs (zgodnie z instrukcją do urządzenia, bo u mnie nie poszło GPRS123456) - u mnie działa komenda gprs123456
"adminip123456 193.193.165.166 20157" -jest odpowiedź
"adminip123456 77.74.50.78 20157" -jest odpowiedź, ale nie rozumiem dlaczego mam podać drugie IP z portem
"t030s***n123456" - brak odpowiedzi z trackera

No i tak mam że nic nie mam., tj. unit jest ciągle offline. Skoro już nabyłem badziew za 200zł to z samej ciekawości chciałbym uruchomić to coś. Nie jestem fanem podbródek ani pirackiego oprogramowania.

I tu zwracam się do szanownych forumowiczów o pomoc w skorygowaniu ustawień mojego trackera(btw- na stronie xexuna IMEI nie jest rozpoznawany i mam żal do sprzedającego z allegro że nie informuje że jest to produkt xexuno pochodny/podobny :) ).
1. Gdzie popełniam błąd? mój tracker to GSM GPRS GPS Tracker http://allegro.pl/show_item.php?item=1915495558, karta SIM w sieci PlusGSM. Lokalizuje po puszczeniu dwóch sygnałów.

Kolega sejnet pisze:
"Jeśli nie ma efektu warto zacząć od sprawdzenia czy urządzenie wysyła coś za pomocą GPRS zgodnei z tym co było już tu napisane:
Odpal serwer, odblokuj zaporę i podaj swój adres IP oraz wyświetlony w programie port. "- no, nic mi tu nie idzie, tzn zwyczajnie nie wiem jak mam posłuzyć się tym programem a podejżewam, że to mi pomoże zweryfikować mój problem.
2. Szukam rozwiązania docelowego tzn. sensowny gps tracker do 500zł oraz serwisu webaccesowego z utrzymaniem do 150pln rocznie.

Wybaczcie że się tak rozpisałem. Będę wdzięczny za każda podpowiedź.
Pozdrawiam,
Macik44
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 16 Nov 2011 00:17   

Back to top

zjkatia
Poziom 1
Poziom 1

Post#88 31 Jan 2012 00:11   

co to takiego nr IMEI i gdzie go znalezc ?
Back to top

zooomik
Poziom 7
Poziom 7

Post#89 03 Mar 2012 21:25   

Podłączę się pod temat. Kupiłem podobne badziewie (klon tk102) Tj zostałem oszukany.

Urządzenie bez przerwy się wiesza, działa tylko kiedy na telefonie mam zasięg 3G (w przypadku kiedy telefon wykrywa siec gsm w paśmie 900 urządzenie jest poza zasięgiem sieci). Jest wysoce niestabilne i działa jak chce i kiedy chce.

Poszukuję dobrego urządzenia podobnej wielkości - obiektem monitorowanym jest pies. Wszelkie sugestie mile widziane.
Back to top

krykiet66
Poziom 2
Poziom 2

Post#90 11 Apr 2012 11:10   

Mam zamiar kupić oryginał, tylko ile on kosztuje i czy da się sprawdzić oryginalność przed zakupem?
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Mobile and Navigation Equipment -> Navigation Hardware -> GPS/GSM/GPRS TK 102 nie działa GPRS jakie ustawienia??
Page 3 of 4 Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next
Similar topics
Ustawienia gprs w play (3)
Ustawienia Wap / GPRS w 6600 :(:( (12)
Nokia 6230i ustawienia gprs (4)
Ustawienia gprs w Nokii anglojęzycznej (3)
s55 gprs ustawienia w heyah (3)
Ustawienia WAP GPRS 6310i (3)
niedziałający GPRS w ERA GSM (3)
modem GSM/GPRS wisi (1)
SIDEKICK II - gprs. Czy da się uruchomić przeglądarkę przez GPRS? (2)
dotyczy trackera GSM/GPRS/GPS TK 120 (7)

Page generation time: 0.436 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed