Szeszek Poziom 1

|
05 Apr 2010 16:00 HP Pavilion dv5 1050ew - problem z podświetleniem matrycy |
|
|
|
Witam!
Jestem "szczęśliwym" posiadaczem ww. notebooka.
Ostatnio zaobserwowałem coś bardzo niepokojące zjawisko.
Podczas pracy na zasilaczu wszystko jest w porządku. Jednak gdy odłączę zasilacz, podświetlenie matrycy nagle gaśnie(matryca dalej jest włączona, gdy bardziej się przyjrzeć, widać obraz). Podczas pracy na zasilaczu zdarza się, że czasem podświetlenie zmienia swą jasność, ale trwa to krótką chwilę.
Gdy włączę notebook'a bez zasilacza, matryca gaśnie po jakimś czasie. Co najciekawsze, wystarczy zamknąć i otworzyć klapę, by na kilka(naście) sekund podświetlenie zapaliło się, i po chwili zgasło.
Nie jest to wina systemu operacyjnego(mam Vistę i Ubuntu, na obu to samo). Wgrany najnowszy BIOS.
Posiadam jeszcze gwarancję, lecz zastanawiam się, co może być przyczyną tych problemów.
Dziękuję z góry za zainteresowanie,
Pozdrawiam,
Szeszek
|
|
AnnoDomi Poziom 19

Joined: 25 Apr 2007 Posts: 714 Location: Katowice, Sosnowiec
|
05 Apr 2010 18:59 Re: HP Pavilion dv5 1050ew - problem z podświetleniem matryc |
|
|
|
Do serwisu - póki czas... problem ze sterowaniem przy zasilaniu bateryjnym - prawdopodobnie albo uszkodzona taśma do monitora - linia ACpower, albo logika poleciała - tak czy inaczej - do serwisu póki na gwarancji, bo potem będzie drogo z naprawą.
|
|