Chciałem pochwalić jakość zestawu narzędzi, dzisiaj przydał się do odzyskania sporej ilości gniazd laboratoryjnych (bananowo-widełkowych), mimo potraktowania ich dość dużą siłą te się nie wykrzywiły. Pęseta długa, cieńka, równo się schodzą końcówki. Bitów i śrubokręcików (choć sądząc po kilku zestawach które przerobiłem - nie wytrzymają długo) jeszcze nie testowałem w ekstremalnych warunkach.
Zestaw podręczny i naprawdę przydatny, zawsze noszę go na uczelnie w plecaku!
Również scyzoryk jest całkiem przyzwoitej jakości, stal jest twarda i nie wyszczerbia się przy pierwszej próbie wykręcenia śruby czy cięcia grubszego drutu.
Latarka z dynamo wykonana dość kiepsko, staram się jej nie używać za często, bo bateryjek się (chyba) nie da wymienić, a po jakimś czasie używania dynama wyrobią się plastikowe tryby. Miara z poziomicą całkiem przydatne, miara dużo lepsza niż ta kieszonkowa 1m co była kiedyś w gadżetach (i od razu mi się zepsuła).
Długopis - porażka, choć może to wina wadliwego wkładu. Ciężko się pisze i przerywa, jedyne co to cieszy oko.
Ołówek - połamane rysiki, drewno pęka przy ostrzeniu, nie wiem czy to pierwsze to wina Poczty Polskiej, ale też do niczego się nie przydadzą.
Ściereczka i szczoteczka do komputera - przydaje się do przetarcia kurzu, choć włosie trochę za krótkie.
Przybornik z zegarkiem i datownikiem - nie działa, dostarczona bateria była rozładowana...
Jeśli ktoś chce - mam dwie zielone smyczki elektroda.pl, prześlę za zwrot kosztów wysyłki listu (nie noszę smyczy).
Pendrive w drodze, z tego co widzę najbardziej są zadowoleni użytkownicy z zestawu nr 3 to jak: komplet narzędzi, scyzoryk i miarka - w takim razie będzie więcej sztuk, bo już się kończy. W przygotowaniu zestaw nr 4 zaproponowany przez admina Jasiek690, będzie tam między innymi ten interesujący otwieracz podobno robiący furorę wśród znajomych:
W środku jest mechanizm z czymś w rodzaju normalnego otwieracza i jak naciskasz to on podnosi kapsel z jednej strony (lekko go łamie). Mama mi z Japonii przywiozła trzy lata temu takie coś.
A wracając do gadżetów to nie dało by się jakoś za granicę wysyłać? Bo zamawiam tylko wtedy gdy ktoś z rodziny do Polski leci albo sam się wybieram. Koszulkę właśnie mi przywiezli (dodam że jestem zadowolony - 100% bawełna i trwały napis) a taki pendrive to chętnie bym wziął.
To wyślij na adres kogoś z rodziny niech Ci zachomikuje do czasu ;)
A jak ktoś będzie się do pl wybierał to weźmie pakiecik.
Oczywiście musi być to ktoś zaufany żeby dóbr nie zdefraudował lub zawłaszczył.
Właśnie przybył zestaw narzędzi:) Na pierwszy rzut oka rewelacja, ale boje się o zastosowanie najmniejszego Torxa, taki trochę okrągły:)
Pozdrawiam, i dziękuje:)