Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Canon MP520 "biały" wyświetlacz


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Drukarki, ksero Serwis -> Drukarki, ksero Początkujący -> Canon MP520 "biały" wyświetlacz
Autor
Wiadomość
Buli B5
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 09 Lut 2010
Posty: 12
Miasto: Zet Gie

Post#1 Post autora tematu 20 Kwi 2010 19:14   

Canon MP520 Wyświetlacz


Witam. Mój "Bąbel" lubi drukarkę i po jego ostatniej zabawie zrobił się biały wyświetlacz. Czy coś wcisnął, czy popsuł?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 20 Kwi 2010 19:14   





Powrót do góry
   
superkomp299
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 15 Mar 2010
Posty: 9

Post#2 26 Kwi 2010 10:00   

Re: Canon MP520 "biały" wyświetlacz


Może tyle otwierał i zamykał, że taśma się przetarła, a powiem, że ten plastik osłaniający taśmę wyświetlacza może lekko obcierać taśmę. U mnie tak było, taśma rozdzieliła się na dwie części (te dwie folie się odkleiły i ścieżki popękały) i wyświetlacz raz działał dobrze, czasami tylko białe podświetlanie, a czasami wyświetlacz bez podświetlania. Otwieraj powoli wyświetlacz i patrz co się z nim dzieje. Zdejmij panel wyświetlacza (tą srebrną górę) podważając początek i pociągnij do siebie, a następnie naciśnij dość mocno ten czarny dzyndzel pod którym i dzie taśma, żeby zdjąć drugą część panelu. Potem 3 śrubki i sprawdzasz stan taśmy.

Link do taśmy.
Powrót do góry
   
Buli B5
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 09 Lut 2010
Posty: 12
Miasto: Zet Gie

Post#3 Post autora tematu 06 Lip 2010 19:22   

Re: Canon MP520 "biały" wyświetlacz


Udało mi sie naprawić , wystarczy wymienić szmatę która idzie do wyświetlacza .
Powrót do góry
   
carel
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 12 Lip 2007
Posty: 4
Miasto: Kraków

Post#4 25 Paź 2010 18:11   

Re: Canon MP520 "biały" wyświetlacz


Czy wiecie może gdzie taką taśmę można dostać? Byłbym wdzięczny za sprawdzone źródło...
Powrót do góry
   
pitus13
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 17 Wrz 2011
Posty: 1

Post#5 28 Lis 2011 11:11   

Re: Canon MP520 "biały" wyświetlacz


Dajcie jakiś namiar gdzie można kupić tą taśmę, bo szukałem na allegro i nic, jak to fachowo się nazywa i ile mniej więcej kosztuje ta taśma biała.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 28 Lis 2011 11:11   





Powrót do góry
   
endriuf
Pomocny dla użytkowników
Pomocny dla użytkowników


Dołączył: 30 Sie 2007
Posty: 5061
Miasto: Tomaszów Mazowiecki

Post#6 28 Lis 2011 12:02   

Re: Canon MP520 "biały" wyświetlacz


Ja kupiłem w firmie Fis-Komp. Wtedy kosztowała jakieś 15zł.
Powrót do góry
   
dlugi1020
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 16 Cze 2006
Posty: 38
Miasto: Nowy Sącz

Post#7 26 Mar 2012 14:10   

Re: Canon MP520 "biały" wyświetlacz


Podpinam się pod temat, LCD nie działał w mojej drukarce i postanowiłem zmienić taśmę do lcd po wymianie na wyświetlaczu LCD pokazał sie biały obraz, żadnej reakcji nie wykazuje. Proszę o pomoc
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 26 Mar 2012 14:10   





Powrót do góry
   
endriuf
Pomocny dla użytkowników
Pomocny dla użytkowników


Dołączył: 30 Sie 2007
Posty: 5061
Miasto: Tomaszów Mazowiecki

Post#8 26 Mar 2012 14:28   

Re: Canon MP520 "biały" wyświetlacz


Sprawdź jeszcze raz wszystkie połączenia.
Powrót do góry
   
dlugi1020
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 16 Cze 2006
Posty: 38
Miasto: Nowy Sącz

Post#9 26 Mar 2012 16:35   

Re: Canon MP520 "biały" wyświetlacz


wszystko sprawdziłem jeszcze raz i dalej tak samo, biały ekran nadal
Powrót do góry
   
forkas
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 29 Lip 2008
Posty: 246
Miasto: Kraków

Post#10 26 Mar 2012 17:26   

Re: Canon MP520 "biały" wyświetlacz


A jaki był efekt przed wymianą pasma? Najczęściej ulega w tym modelu uszkodzeniu właśnie pasmo łączące wyświetlacz z panelem sterowania, może w twoim przypadku uszkodzeniu uległo co innego.
Powrót do góry
   
dlugi1020
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 16 Cze 2006
Posty: 38
Miasto: Nowy Sącz

Post#11 26 Mar 2012 17:39   

Re: Canon MP520 "biały" wyświetlacz


przed wymianą taśmy wyświetlacz lcd był czarny, po rozkręceniu okazało się że była przetarta na łączeniu, wymieniłem ją i teraz świeci lcd na biało, co się mogło stać
Powrót do góry
   
endriuf
Pomocny dla użytkowników
Pomocny dla użytkowników


Dołączył: 30 Sie 2007
Posty: 5061
Miasto: Tomaszów Mazowiecki

Post#12 26 Mar 2012 22:29   

Re: Canon MP520 "biały" wyświetlacz


Być może w twoim przypadku uszkodzeniu uległ również wyświetlacz. Bez podstawienia innego nie sprawdzi się tego.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 26 Mar 2012 22:29   





Powrót do góry
   
dlugi1020
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 16 Cze 2006
Posty: 38
Miasto: Nowy Sącz

Post#13 27 Mar 2012 11:10   

Re: Canon MP520 "biały" wyświetlacz


a gdzie moge dostać taki wyświetlacz ?
Powrót do góry
   
endriuf
Pomocny dla użytkowników
Pomocny dla użytkowników


Dołączył: 30 Sie 2007
Posty: 5061
Miasto: Tomaszów Mazowiecki

Post#14 27 Mar 2012 11:21   

Re: Canon MP520 "biały" wyświetlacz


Zapytaj w firmie FIS-KOMP. Ale z tego co pamiętam to nieopłacalne.
Powrót do góry
   
forkas
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 29 Lip 2008
Posty: 246
Miasto: Kraków

Post#15 27 Mar 2012 19:44   

Re: Canon MP520 "biały" wyświetlacz


Może to być wyświetlacz ale nie musi, pozostaje jeszcze panel i płyta elektroniki.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Drukarki, ksero Serwis -> Drukarki, ksero Początkujący -> Canon MP520 "biały" wyświetlacz
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Canon ir-1018 - wyświetlacz "przesunięty" (2)
Canon ir 2270 ""konfiguracja skanera"" (4)
Canon ImagePrograf W 8400 - " E02826" "turn o (3)
Biały ekran po napisie "Zapraszamy" + dziwne zachowanie komputera (7)
LTN160AT06 - Wąski pionowy "biały" prążek na matrycy. (3)
Czarno-biały "pasiasty" obraz (5)
Canon Canon BJC610 - "jumperki" (5)
WD 2,5" - Wysokie "Start/Stop Count"+"Load/Unload Cycle" (16)
Padnięta płyta główna Epox 8kda3i wyświetlacz "FF" (1)
fax CANON B215C "nie widzi" zbiornika z atramentem (9)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.055 seconds

elektroda.pl temat RSS