Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Canon MP520 "biały" wyświetlacz


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Drukarki, ksero Serwis -> Drukarki, ksero Początkujący ->Canon MP520 "biały" wyświetlacz Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
Buli B5
Poziom 5
Poziom 5
Miasto: Zet Gie
Dołączył: 09 Lut 2010
Posty: 13
Buli B5
Poziom 5
Post#1 20 Kwi 2010 19:14  Autor tematu   

Canon MP520 Wyświetlacz


Witam. Mój "Bąbel" lubi drukarkę i po jego ostatniej zabawie zrobił się biały wyświetlacz. Czy coś wcisnął, czy popsuł?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
superkomp299
Poziom 4
Poziom 4
Dołączył: 15 Mar 2010
Posty: 8
Pomógł: 1
superkomp299
Poziom 4
Post#2 26 Kwi 2010 10:00    

Re: Canon MP520 "biały" wyświetlacz


Może tyle otwierał i zamykał, że taśma się przetarła, a powiem, że ten plastik osłaniający taśmę wyświetlacza może lekko obcierać taśmę. U mnie tak było, taśma rozdzieliła się na dwie części (te dwie folie się odkleiły i ścieżki popękały) i wyświetlacz raz działał dobrze, czasami tylko białe podświetlanie, a czasami wyświetlacz bez podświetlania. Otwieraj powoli wyświetlacz i patrz co się z nim dzieje. Zdejmij panel wyświetlacza (tą srebrną górę) podważając początek i pociągnij do siebie, a następnie naciśnij dość mocno ten czarny dzyndzel pod którym i dzie taśma, żeby zdjąć drugą część panelu. Potem 3 śrubki i sprawdzasz stan taśmy.

Link do taśmy.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Buli B5
Poziom 5
Poziom 5
Miasto: Zet Gie
Dołączył: 09 Lut 2010
Posty: 13
Buli B5
Poziom 5
Post#3 06 Lip 2010 19:22  Autor tematu   

Re: Canon MP520 "biały" wyświetlacz


Udało mi sie naprawić , wystarczy wymienić szmatę która idzie do wyświetlacza .

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
carel
Poziom 2
Poziom 2
Miasto: Kraków
Dołączył: 12 Lip 2007
Posty: 4
carel
Poziom 2
Post#4 25 Paź 2010 18:11    

Re: Canon MP520 "biały" wyświetlacz


Czy wiecie może gdzie taką taśmę można dostać? Byłbym wdzięczny za sprawdzone źródło...

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
pitus13
Poziom 1
Poziom 1
Dołączył: 17 Wrz 2011
Posty: 1
pitus13
Poziom 1
Post#5 28 Lis 2011 10:11    

Re: Canon MP520 "biały" wyświetlacz


Dajcie jakiś namiar gdzie można kupić tą taśmę, bo szukałem na allegro i nic, jak to fachowo się nazywa i ile mniej więcej kosztuje ta taśma biała.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
endriuf
Pomocny dla użytkowników
Pomocny dla użytkowników
Miasto: Tomaszów Mazowiecki
Dołączył: 30 Sie 2007
Posty: 5105
Pomógł: 453
Ocena postów: 48
endriuf
Pomocny dla użytkowników
Post#6 28 Lis 2011 11:02    

Re: Canon MP520 "biały" wyświetlacz


Ja kupiłem w firmie Fis-Komp. Wtedy kosztowała jakieś 15zł.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
dlugi1020
Poziom 9
Poziom 9
Miasto: Nowy Sącz
Dołączył: 16 Cze 2006
Posty: 36
dlugi1020
Poziom 9
Post#7 26 Mar 2012 14:10    

Re: Canon MP520 "biały" wyświetlacz


Podpinam się pod temat, LCD nie działał w mojej drukarce i postanowiłem zmienić taśmę do lcd po wymianie na wyświetlaczu LCD pokazał sie biały obraz, żadnej reakcji nie wykazuje. Proszę o pomoc

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
endriuf
Pomocny dla użytkowników
Pomocny dla użytkowników
Miasto: Tomaszów Mazowiecki
Dołączył: 30 Sie 2007
Posty: 5105
Pomógł: 453
Ocena postów: 48
endriuf
Pomocny dla użytkowników
Post#8 26 Mar 2012 14:28    

Re: Canon MP520 "biały" wyświetlacz


Sprawdź jeszcze raz wszystkie połączenia.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
dlugi1020
Poziom 9
Poziom 9
Miasto: Nowy Sącz
Dołączył: 16 Cze 2006
Posty: 36
dlugi1020
Poziom 9
Post#9 26 Mar 2012 16:35    

Re: Canon MP520 "biały" wyświetlacz


wszystko sprawdziłem jeszcze raz i dalej tak samo, biały ekran nadal

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
forkas
Poziom 15
Poziom 15
Miasto: Kraków
Dołączył: 29 Lip 2008
Posty: 243
Pomógł: 34
Ocena postów: 3
forkas
Poziom 15
Post#10 26 Mar 2012 17:26    

Re: Canon MP520 "biały" wyświetlacz


A jaki był efekt przed wymianą pasma? Najczęściej ulega w tym modelu uszkodzeniu właśnie pasmo łączące wyświetlacz z panelem sterowania, może w twoim przypadku uszkodzeniu uległo co innego.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
dlugi1020
Poziom 9
Poziom 9
Miasto: Nowy Sącz
Dołączył: 16 Cze 2006
Posty: 36
dlugi1020
Poziom 9
Post#11 26 Mar 2012 17:39    

Re: Canon MP520 "biały" wyświetlacz


przed wymianą taśmy wyświetlacz lcd był czarny, po rozkręceniu okazało się że była przetarta na łączeniu, wymieniłem ją i teraz świeci lcd na biało, co się mogło stać

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
endriuf
Pomocny dla użytkowników
Pomocny dla użytkowników
Miasto: Tomaszów Mazowiecki
Dołączył: 30 Sie 2007
Posty: 5105
Pomógł: 453
Ocena postów: 48
endriuf
Pomocny dla użytkowników
Post#12 26 Mar 2012 22:29    

Re: Canon MP520 "biały" wyświetlacz


Być może w twoim przypadku uszkodzeniu uległ również wyświetlacz. Bez podstawienia innego nie sprawdzi się tego.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
dlugi1020
Poziom 9
Poziom 9
Miasto: Nowy Sącz
Dołączył: 16 Cze 2006
Posty: 36
dlugi1020
Poziom 9
Post#13 27 Mar 2012 11:10    

Re: Canon MP520 "biały" wyświetlacz


a gdzie moge dostać taki wyświetlacz ?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
endriuf
Pomocny dla użytkowników
Pomocny dla użytkowników
Miasto: Tomaszów Mazowiecki
Dołączył: 30 Sie 2007
Posty: 5105
Pomógł: 453
Ocena postów: 48
endriuf
Pomocny dla użytkowników
Post#14 27 Mar 2012 11:21    

Re: Canon MP520 "biały" wyświetlacz


Zapytaj w firmie FIS-KOMP. Ale z tego co pamiętam to nieopłacalne.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
forkas
Poziom 15
Poziom 15
Miasto: Kraków
Dołączył: 29 Lip 2008
Posty: 243
Pomógł: 34
Ocena postów: 3
forkas
Poziom 15
Post#15 27 Mar 2012 19:44    

Re: Canon MP520 "biały" wyświetlacz


Może to być wyświetlacz ale nie musi, pozostaje jeszcze panel i płyta elektroniki.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Drukarki, ksero Serwis -> Drukarki, ksero Początkujący -> Canon MP520 "biały" wyświetlacz
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Canon ir-1018 - wyświetlacz "przesunięty" (2)
Canon ir 2270 ""konfiguracja skanera"" (4)
Canon ImagePrograf W 8400 - " E02826" "turn o (3)
Biały ekran po napisie "Zapraszamy" + dziwne zachowanie komputera (7)
LTN160AT06 - Wąski pionowy "biały" prążek na matrycy. (3)
Czarno-biały "pasiasty" obraz (5)
Canon Canon BJC610 - "jumperki" (5)
WD 2,5" - Wysokie "Start/Stop Count"+"Load/Unload Cycle" (16)
ADATA CH11 2.5" "512GB" - Komputer "nie widzi" dysku i (7)
Padnięta płyta główna Epox 8kda3i wyświetlacz "FF" (1)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.089 seconds

elektroda.pl temat RSS