FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Sterowanie do lodówki

Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Household Services -> Household refrigeration -> Sterowanie do lodówki
Author
Poziom 8
Poziom 8

Post#1 Post from the author of the topic 18 Jan 2003 18:47   

Sterowanie do lodówki

Witam wszystkich cieplo.
Czy mógłby mnie ktoś uświadomić w temacie sterowania lodówką a konkretnie o termoregulator z procesem odszraniania, odmrażania.
Chodzi mi o konkrety tj. kiedy się włącza i kiedy wyłącza ta funkcja.
Może ktoś ma już gotowy schemat takiego cuda.
Mam starą ale jarą lodówkę dwukomorową i nachodzi mnie żeby ją trochę podrasować.
Szkoda wyrzucić niedawno wymieniłem uszczelki a teraz szwankuje termoregulator i stąd mój pomysł.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 18 Jan 2003 18:47   

Back to top

POL02
Poziom 22
Poziom 22

Post#2 18 Jan 2003 21:07   

Witam.
Jednym ze sposobów najczęściej stosowanych odszraniania jest włącznie grzłki o mocy kilkunastu watów w czasie postoju sprężarki.Grzałka umieszczona jest na zewnętrznej stronie parownika.Pod wpływem temperatury dodatniej szron topi się i spływa rurką na zewnatrz do odpowiedniego naczynia umieszczonego na sprężarce w celu odparowania.Właczanie grzałki odbywa się przez dodatkowe styki w termostacie.
Do tych celów produkowane są specjalne przewody oporowe w izolacji.
Nie wpływa to ujemnie na pracę lodówek.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 18 Jan 2003 21:07   

Back to top

bronekb
Poziom 11
Poziom 11

Post#3 21 Apr 2008 01:10   

Re: Sterowanie do lodówki

drugim sposobem jest podłączenie szeregowo żarówki by zażyła na przez diodę prostowniczą do wył oświetlenia równolegle albo zamontować ciepły termostat 1793 fach pod warunkiem że jest to lodówka samo rozmrażana
Back to top

Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Household Services -> Household refrigeration -> Sterowanie do lodówki
Page 1 of 1

Page generation time: 0.051 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed