Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



scenic 2006 19 dci wymiana presostatu


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Samochody Elektryka i elektronika ->scenic 2006 19 dci wymiana presostatu Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
Zobacz najtańsze produkty w kategorii Samochody
Autor
Schowaj lewą kolumnę
Pokaż lewą kolumnę Wiadomość
robi1214
Poziom 28
Miasto: Kraków
Dołączył: 25 Kwi 2010
Posty: 1113
Pomógł: 107
Ocena postów: 64
robi1214
Poziom 28
Post#1 25 Kwi 2010 10:18  Autor tematu   

scenic 2006 19 dci wymiana presostatu


Witam. Mam pytanie czy w scenicu można wymienić presostat bez spuszczenia czynnika?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
wergilek
Poziom 14
Miasto: Łódż
Dołączył: 17 Gru 2005
Posty: 152
Pomógł: 11
wergilek
Poziom 14
Post#2 25 Kwi 2010 10:30    

Re: scenic 2006 19 dci wymiana presostatu


NIE musisz odessać czynnik ,wymienić presa zrobić próźnie i naładować zgodnie z wagą. Przy wymianie presa rozszczelni się układ i R134a ucieknie.POZDRAWIAM

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
milejow
Poziom 41
Miasto: Lublin
Dołączył: 18 Sty 2007
Posty: 6700
Pomógł: 688
Ocena postów: 176
milejow
Poziom 41
Post#3 25 Kwi 2010 12:08    

Re: scenic 2006 19 dci wymiana presostatu


wergilek napisał:
NIE musisz odessać czynnik ,wymienić presa zrobić próźnie i naładować zgodnie z wagą. Przy wymianie presa rozszczelni się układ i R134a ucieknie.POZDRAWIAM

Nie pleć, pod presostatem jest zaworek

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Miand
Poziom 19
Miasto: Kraków
Dołączył: 25 Lut 2004
Posty: 327
Pomógł: 22
Ocena postów: 4
Miand
Poziom 19
Post#4 25 Kwi 2010 14:47    

Re: scenic 2006 19 dci wymiana presostatu


milejow napisał:
wergilek napisał:
NIE musisz odessać czynnik ,wymienić presa zrobić próźnie i naładować zgodnie z wagą. Przy wymianie presa rozszczelni się układ i R134a ucieknie.POZDRAWIAM

Nie pleć, pod presostatem jest zaworek




I tak i nie. Jedna i druga odpowiedź jest słuszna. Zaworek powinien być, ale ja już kilku krotnie spotkałem się z tym (w innych samochodach) że go nie było (było ekstra). Bezpieczniej jest zdjąć czynnik zmienić czujnik i załadować (taką przynajmniej mamy zasadę w firmie).

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
milejow
Poziom 41
Miasto: Lublin
Dołączył: 18 Sty 2007
Posty: 6700
Pomógł: 688
Ocena postów: 176
milejow
Poziom 41
Post#5 25 Kwi 2010 17:10    

Re: scenic 2006 19 dci wymiana presostatu


Czasem pajace wykręcają zaworki jak nie pasuje im presostat (nie otwiera zaworka po wkręceniu) Fabrycznie jednak W KAŻDYM króćcu pod presostat jest zaworek

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
robi1214
Poziom 28
Miasto: Kraków
Dołączył: 25 Kwi 2010
Posty: 1113
Pomógł: 107
Ocena postów: 64
robi1214
Poziom 28
Post#6 25 Kwi 2010 17:16  Autor tematu   

Re: scenic 2006 19 dci wymiana presostatu


Dziękuję za pomoc .Pozdrawiam

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Samochody Elektryka i elektronika -> scenic 2006 19 dci wymiana presostatu
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Renault Scenic II 2006 r 1.9 dci . Kontrolka na desce (3)
Scenic 2006 1.9 dci nie załącza klimatyzacji (24)
Renault Scenic II 1,5 dCi 2006 nie odpala po 15min postoju (22)
Scenic 1.9 DCI 2002r - Scenic 1.9 dci 2002 - brak wskazania temperatury silnika (11)
Scenic II 1,5 dci - renault Scenic II 1,5 dci, 2003r ,80KM ,metaliczny klekot (6)
Wymiana żarówki w Renault Scenic 2 2004r. 1.9 dci (1)
scenic 1.9 dci - wymiana frezowanej końcówki ze skrzyni biegów (1)
Renault Scenic II 1.9 DCI - Wymiana czujnika wału korbowego. (4)
Renault Scenic 1.9 DCI 2001r Wymiana pompy ABS na inną (1)
Renault Scenic II Grand Scenic II Ph II 2,0 dCi Tarcze przednie na 5 śrub (1)


Przełącz wygląd na komórki Przełącz wygląd na komputery desktop

Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Redaktorzy || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.158 seconds

elektroda.pl temat RSS