FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Zasada działania >>> Ludzka naiwność.

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> For fun Hydepark -> Zasada działania >>> Ludzka naiwność.
Author
Poziom 21
Poziom 21

Post#31 08 May 2010 08:41   

Re: Zasada działania >>> Ludzka naiwność.

W znanym TVmarkecie
(...) vibro g**no zrobi wam mięśnie lepsze niż trening (...)
Nie pamiętam ile chcą za te ustrojstwo ale ja mogę zrobić mocniejsze (silnik od piły 2,5kW) i gwarantuje że mięśnie mi nie przyrosną.

Albo coś z gazety
(...) kino domowe 1000000000000W PMPO (...)
Takie kino to ja mogę przegonić altonami 70'.

(...) wystarczy spryskać i poczekać 5 minut , a kamień sam zniknie (...)
W reklamach tych wszystkich odkamieniaczy to oni stosują chyba HCl.

Jak będę naprawiał rower i uwalę się ze smaru to dam tej pani z reklamy super zaje*** proszku, moją bluzkę i zobaczymy co powie. :D
Back to top

JQL5WMU
Poziom 20
Poziom 20

Post#32 08 May 2010 11:18   

Ło, jakby widziała moją bluzkę po WF-ie...
Tego nie odpierze żaden proszek :D
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 08 May 2010 11:18   

Back to top

Madrik
Poziom 23
Poziom 23

Post#33 08 May 2010 11:53   

Co do tych wszystkich Wibrocośtam, to te urządzenia... działają. To znaczy, rzeczywiście mają pozytywny wpływ na mięśnie. ;)

Niestety, w reklamach zapominają wspomnieć, że głównie pomaga to ludziom w śpiączce, lub sparaliżowanym, u których jest zagrożenie zanikiem tkanki mięśniowej. Wtedy te urządzenia są w stanie utrzymać mięśnie w normalnym stanie.
U normalnego, zdrowego człowieka tradycyjny trening, nawet mało wysilony, ale systematyczny da o wiele lepszy efekt.

To normalne - prezentujemy produkt, który działa, ale pomijamy warunki w jakich jest przydatny. Np. po co komu otwieracz do konserw, otwierający 1000 puszek na godzinę? ;) Urządzenie rewelacyjne, ale jak masz objazdową przetwórnię przeterminowanych konserw. ;)

Zabawne, że nikt nie wspomniał o magnetyzerach samochodowych... :D
Back to top

Urgon
Poziom 23
Poziom 23

Post#34 08 May 2010 14:08   

AVE...

A pamiętacie "cudowne" noże tnące klamki? Był u mnie taki domokrążca z 10 lat temu...
Wyleciał za drzwi, bo klamki pociął...
Back to top

elektro155
Poziom 20
Poziom 20

Post#35 08 May 2010 15:13   

mosfet wrote:
żeby tak samochód pojechał na benzynie homeopatycznej :)
Jeżeli tak by było, to wyciek z tankowca zamieniłby ocean w paliwo! Morze w bak! Statki by były napędzane tym, w czym pływają!
Back to top

Urgon
Poziom 23
Poziom 23

Post#36 11 May 2010 13:39   

AVE...

Zasada Dilberta głosi, iż ludzie to idioci. Jest to dokładnie wyjaśnione w książce o tym samym tytule. Polecam wam to zdobyć...

Dowód na prawdziwość tej zasady znajduje się pod poniższym linkiem:
http://www.yoyodyneindustries.com/
Jest to technoszamanizm w nowym wydaniu. Koleś robi i sprzedaje amulety, które mają nam pomagać w codziennym życou. Są ludzie, co wierzą w potęgę takich rzeczy. Ciekawa jest budowa tych amuletów i stosunek kosztu wykonania do ceny...

Przykłady z tej strony:
250USD

375USD

250USD

500USD

125USD

375USD

500USD

375USD

375USD

UFO Firewall(sic!)
Tylko marne 125USD

Prawdziwy hardcore robienia ludzi w ciula jest poniżej:
250USD

950USD

1850USD

2250USD

2250USD
Są to urządzenia, które na wzór zabawek kościoła scjentologicznego mają nas zestrajać, leczyć i robić inne cuda-wianki. Ale w przeciwieństwie do scjentologów te nie działają, bo są to byle jak złożone do kupki sterty elementów biernych...

Ostatni raz widziałem tą stronę z pół roku temu. Od tamtej pory ilość tego chłamu wzrosła - znaczy się są debile, co to kupują. Jest to dla mnie niepojęte, skąd się biorą aż tacy koszmarni idioci...
Back to top

Tommy82
Poziom 23
Poziom 23

Post#37 11 May 2010 13:46   

No to się nazywa odzysk elektrosmieci ;)
Back to top

savio
Poziom 10
Poziom 10

Post#38 13 May 2010 19:45   

Ten drugi talizman o ile dobrze widzę, nie zestroi nas prawidłowo, gdyż zenerka jest założona na odwrót :)
Ogólnie brak słów, kiedy człowiek widzi takie wynalazki :)

Pozdrawiam!
Back to top

elektryku5
Poziom 21
Poziom 21

Post#39 13 May 2010 21:36   

Ludzka głupota jest naprawdę przerażająca .
Dziwne że ludzie przechadzający się z tymi dziwadłami nie martwią się że ktoś nazwie ich kretynami.

Wytłumaczy mi ktoś jak wzmacniacz na TDA2030 może mieć 1000W (nie biorę pod uwagę uderzenia piorunem) ?

Tak poza tym to ci z tych wszystkich "super" firm myślą chyba że nasze IQ wynosi poniżej 20.

Quote:
Niepełnosprawność intelektualna w stopniu znacznym, upośledzenie umysłowe znaczne (dawniej idiotyzm) – rozwój na poziomie 6. roku życia. Około 4-5 roku życia zauważalne spóźnienie rozwoju psychofizycznego. Osoby te mogą opanować samoobsługę, przy stałej opiece mogą wyuczyć się czynności domowych, ale nie są zdolne do wyuczenia zawodu. Mogą podejmować prace nie wymagające kwalifikacji.

IQ w skali Wechslera: poniżej 20.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Idiotyzm
Back to top

lekto
Poziom 20
Poziom 20

Post#40 13 May 2010 21:44   

elektryku5 wrote:
(...)
Wytłumaczy mi ktoś jak wzmacniacz na TDA2030 może mieć 1000W (nie biorę pod uwagę uderzenia piorunem) ?
(...)

http://elportal.pl/pdf/k01/70_030.pdf
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 13 May 2010 21:44   

Back to top

elektryku5
Poziom 21
Poziom 21

Post#41 13 May 2010 21:59   

Przykłady 1000-watowców i to nie takich za 100zł. z biedronki. http://www.skapiec.pl/szukaj/w_calym_serwisie/kino+domowe+1000w

Weźmy takie porównanie , membrana głośnika np. tonsil GDN 20/80,8 (80W) jest dużo większa od membrany tego suba niby na 1kW.

PS.Wiem że PMPO to chwilowa moc szczytowa.
Chociaż tam "1000W" jest podane bez tego charakterystycznego napisu.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 13 May 2010 21:59   

Back to top

mosfet
Poziom 20
Poziom 20

Post#42 14 May 2010 09:08   

PMPO to standard bezpieczeństwa :) wg. najnowszych norm ISO, PMPO to maksymalna moc jaką można dostarczyć do głośnika, przy której wypluta membrana będzie miała energię kinetyczną niezdolną do zrobienia człowiekowi krzywdy.
Back to top

Urgon
Poziom 23
Poziom 23

Post#43 14 May 2010 10:06   

AVE...

Przy podaniu mocy PMPO na głośnik ja bym się raczej spodziewał tego, że zacznie świecić niczym skrzyżowanie żarówki i znicza olimpijskiego...

Producenci gier komputerowych też oszukują klientów. Im gorsza gra, tym więcej dobrych słów o niej na pudełku. Jasne, że to marketing. Ale jak ktoś pisze, że zabawa na wiele godzin gwarantowana, a lekko upośledzony orangutan ją kończy w trzy godziny notorycznie przy tym ziewając, no to coś jest nie tak. O tym, że nikt nie robi już optymalizacji kodu nawet szkoda gadać. Gry zajmują coraz więcej, są coraz krótsze i wymagają coraz mocniejszych maszyn nie dając prawie nic w zamian. A często do tego dla sztucznego wydłużenia czasu przejścia zawierają idiotyczne rozwiązania. Np. minigierki zręcznościowe znane pod akronimem QTE(Quick Time Events). Bez pada nie przejdziesz. A i z padem trza się namęczyć, bo niektóre przypominają Dance Dance Revolution pod względem długości sekwencji klawiszy. Innym umilaczem rozrywki jest stosowanie punktów kontrolnych zamiast tradycyjnego polecenia zapisu gry w dowolnym momencie. Pal licho, jak są one rozsądnie rozmieszczone i można wrócić do ostatniego z nich w każdej chwili. Ale są na tym świecie idioci, co robią gry, które nie pozwalają na to. Jeśli w połowie poziomu musisz iść gdzieś i wyłączysz grę, to zaczynasz od początku poziomu. Są też sadyści, co nie dają nawet punktów kontrolnych. Kiedyś, w czasach ośmiobitowców to był standard. Ale nie teraz...
I rzecz, która mnie wkurza ostatnio coraz bardziej: płatne dodatki(DLC) do ściągnięcia. Kiedyś dodatek do gry kupowało się w sklepie, i często przedłużał czas potrzebny na jej ukończenie o 10-40 godzin. Najczęściej był wręcz samodzielną grą. A teraz się wciska nam gry do przejścia w 10-15 godzin i każe się płacić za jedną dodatkową misję czwartą część ceny gry. Szczytem chamstwa była praktyka bodaj Ubisoftu(nie pamiętam ani marki, ni tytułów), gdzie po prostu zrobiono kompletną grę, a potem wycięto z niej kilka kawałków i wypuszczono je jako płatne dodatki. No i do tego jeszcze wszelkie zabezpieczenia antypirackie, które są upierdliwe dla uczciwego gracza, a które piraci łamią często jeszcze przed premierą gry. Wkurza mnie za każdym razem, gdy muszę ściągać crack do oryginalnej gry by móc normalnie pograć. Szczytem szczytów jest stosowanie serwerów uwierzytelniających. Na przykład w Assasins Creed II. Jak serwer był przeciążony lub net padł, to zapisać gry się nie dało. Przykładowo dla ACII pierwsze rozwiązania z emulacją serwera były po 5 dniach od premiery. Działający crack po 45 dniach. A taka gra Spore została najczęściej piraconą grą 2008 roku, bo klientów wkurzył sposób zabezpieczania(ograniczenie liczby możliwych instalacji, uzależnienie legalności instalacji od sprzętu i kilka innych kwiatków)...
Numerem który wpieni graczy w przyszłości jest projekt bodaj EA, który uniemożliwi graczom odsprzedanie swoich gier. Klucze instalacyjne będą przypisane do kont graczy na ichnim serwerze. Jeśli gracz sprzeda swoją oryginalną grę innemu, to ten drugi będzie musiał zapłacić 10 dolarów firmie za nowy kod...

I jak tu się nie dziwić, że piractwo się jednak szerzy, gdy uczciwy ma zawsze przerąbane?

Znalazłem coś takiego:
http://www.zest.bz/zest_protect/pl/Smog_Elektromagnetyczny
http://www.zest.bz/zest_protect/pl/Dzia%C5%82anie

I wiecie, co? To ja już wolę te cholerne talizmany...
Back to top

lu parufka
Poziom 14
Poziom 14

Post#44 03 Jun 2010 13:01   

nowy DLC do gry call of duty MW 2 kosztuje 14 euro, dostajemy chyba 5 map i 3 z coda 4. Żal :/
Back to top

Pikolini
Poziom 17
Poziom 17

Post#45 04 Jun 2010 21:13   

PMPO - Podziel Moc Przez Osiemset....
Back to top

lekto
Poziom 20
Poziom 20

Post#46 04 Jun 2010 21:32   

Pikolini wrote:
PMPO - Podziel Moc Przez Osiemset....

A nie pomnóż?
Back to top

Urgon
Poziom 23
Poziom 23

Post#47 04 Jun 2010 21:41   

AVE...

Mnożysz by napisać na obudowie Twojego wzmacniacza, dzielisz by odczytać moc faktyczną...
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> For fun Hydepark -> Zasada działania >>> Ludzka naiwność.
Page 2 of 2 Go to page Previous  1, 2
Similar topics
Zasada działania transformatora jednofazowego (6)
Hamownica wiroprądowa - zasada działania (2)
Problem-Zasada działania układu (2)
Zasada działania pilota sterującego! (2)
Kolejnośc faz- zasada działania? (2)
Wakuometr - zasada działania (1)
zasada działania ogniwa fotowoltaicznego (1)
Zasada działania młota udarowego. (18)
Zasada działania paska klinowego. (5)
Oscyloskop - zasada działania, proste schematy. (1)

Page generation time: 0.12 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed