Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Amica ecotronic 800- kody błędów


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> AGD Użytkowy -> Amica ecotronic 800- kody błędów
Autor
Wiadomość
mmagdalena1
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 28 Kwi 2010
Posty: 2
Miasto: cieszyn

Post#1 Post autora tematu 28 Kwi 2010 22:29   

Re: Amica ecotronic 800- kody błędów


Witam.

Od rana pralka szwankuje, wyczyściłem filtr i zrobiło się jedno pranie i tyle. Teraz pali się taki kod: 60+95 ... pali się cały czas
koniec ... pali się cały czas
gotowa ... miga
Wciskam "start", przeskakuje na "pracuje" i po około 15 sekundach zapala się powyższy kod.

Może macie tabele kodów? Z góry dziękuję za pomoc.

Dodano po 5 [minuty]:

Pomyłka:
60+30 ... pali się cały czas.
Powrót do góry
   
Bleble
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 15 Lip 2004
Posty: 6070
Miasto: PYRLANDIA

Post#2 29 Kwi 2010 10:16   

Re: Amica ecotronic 800- kody błędów


Problem z silnikiem
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 29 Kwi 2010 10:16   





Powrót do góry
   
mmagdalena1
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 28 Kwi 2010
Posty: 2
Miasto: cieszyn

Post#3 Post autora tematu 29 Kwi 2010 16:06   

Re: Amica ecotronic 800- kody błędów


dzieki serdeczne

a powiedz mi czy to sie opłaca naprawiac jak tak to moze wiesz jakie sa koszty
Powrót do góry
   
krzysiekl
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 06 Lis 2005
Posty: 347
Miasto: Morsko

Post#4 30 Kwi 2010 03:46   

Re: Amica ecotronic 800- kody błędów


Sprawdź szczotki na silniku czy się nie zużyły?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 30 Kwi 2010 03:46   





Powrót do góry
   
johnny5001
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 19 Lut 2007
Posty: 62
Miasto: "-"

Post#5 01 Wrz 2010 22:12   

Re: Amica ecotronic 800- kody błędów


Witam,u mnie wystąpił właśnie teraz ten sam problem z tymi samymi migającymi diodami. Oznaczają one błąd silnika. kolego mmagdalena1 udało Ci się to jakoś naprawić?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 01 Wrz 2010 22:12   





Powrót do góry
   
moorph
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 10 Lis 2005
Posty: 4
Miasto: Krakow

Post#6 06 Wrz 2010 20:22   

Re: Amica ecotronic 800- kody błędów


U mnie wystapil ten sam blad w sobote.
Co do moich inwestygacji: triak wyglada na to ze dziala bo stara sie ruszyc silnikiem - coraz glosniej buczy próbując.
Silnik drga w bardzo malym kacie i potem staje, a pralka mowi 60+30.
Sprawdzalem silnik - jak na razie szczotki sa OK.
Miedzy szczotkami 5 Ohm, miedzy koncowkami uzwojnia przerwa?! (ale bateria w mierniku mi padla wiec nie jestem pewien.

Co mozna dalej sprawdzic w domowym zakresie?

Czy z powyzszego mozna wysnuc wniosek ze trzeba wymienic silnik i powinno byc OK?
Powrót do góry
   
johnny5001
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 19 Lut 2007
Posty: 62
Miasto: "-"

Post#7 07 Wrz 2010 21:01   

Re: Amica ecotronic 800- kody błędów


Ja zacząłem rozbierać pralkę,wyjąłem silnik wizualnie ok!.Po podłączeniu bez paska silnik śmiga aż miło, żadnego iskrzenia na szczotkach,ocierania itp. Po założeniu paska na bęben i próbie wirowania wyskakuje błąd. Co sie okazało w moim przypadku?. Żona robiła zbyt wielkie pranie, dwa duże koce i inne rzeczy tak naciągnęły wodę, że silnik z trudem obracał bęben do wirowania.Po zmniejszeniu prania o połowę pralka śmiga do dzisiaj. A wystarczyło tylko wyjąć pranie i...pomyśleć Pozdrawiam
Powrót do góry
   
wr0bli
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 29 Sty 2012
Posty: 1
Miasto: Bydgoszcz

Post#8 29 Sty 2012 15:59   

Re: Amica ecotronic 800- kody błędów


Kod błędu : Start mruga koniec pali się swiatłem ciągłym, Palą się diody 60 i 30 stopni swiatlem rowniez stalym.


Za pomoc z góry dziękuję

Mateusz
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 29 Sty 2012 15:59   





Powrót do góry
   
johnny5001
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 19 Lut 2007
Posty: 62
Miasto: "-"

Post#9 29 Sty 2012 23:24   

Re: Amica ecotronic 800- kody błędów


Błąd silnika. Sprawdź szczotki, silnik daje jakieś oznaki życia,buczy,zatrzymuje się?
Spróbuj na pustym bębnie włączyć wirowanie i zobaczymy.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> AGD Użytkowy -> Amica ecotronic 800- kody błędów
Strona 1 z 1
Podobne tematy
pralka amica ecotronic 800 (10)
Amica ecotronic 800 - wariuje (2)
Problem Amica Ecotronic 800 (1)
Pralka Amica Optima 800 Typ PC5580A413 Problem z kody błędów (5)
Amica Ecotronik 800 włączają się kody błędów (6)
Amica Ecotronik 800 włączają się kody błędów (4)
Pralka Amica ecotronic 700 plus-kody błędów. (1)
Amica ecotronic 800- kody błędów (7)
amica ecotronic 800 PB5580A410 silnik (3)
Pralka Amica Ecotronic 800 - instrukcja (2)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.077 seconds

elektroda.pl temat RSS