FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Zatarte napisy

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Retro Electronics -> Zatarte napisy
Author
Poziom 21
Poziom 21

Post#31 21 Aug 2004 15:54   

Re: Zatarte napisy

14- PCL805. 15- dwie PCL86 i jedna PL84 (nie odpowiednik EL84! tylko EL86).

Proponuję takie podłączenie wyprowadzeń:

zielony- masa
przewody żółte- anody lampy EZ80 albo EZ81, uzyskasz może około 330V co mogłoby iść na np. zasilanie stopnia mocy na lampach EL84
czerwony- z pomocą pojedynczej diody możesz uzyskać dodatnie napięcie około 220V do zasilania siatek ekranujących lamp końcowych lub do zasilania przedwzmacniacza (ale jeśli chodzi o to to ja bym jednak ci radził skorzystać z wysokonapięciowego wyprowadzenia, jako że potrzebny będzie wielostopniowy filtr typu pi- chyba że chcesz samą końcówkę mocy).

Lampy nie są takie straszne i można je tanio kupić na Allegro lub w różnych serwisach RTV... Za EL84 najlepsza cena to tak do 5- 10zł, mówię tu o NOSach z ZWLE. 6P14P prod. ZSRR też są dobre, a nawet nieco lepsze od EL84.
Back to top

elektronik_tk
Poziom 21
Poziom 21

Post#32 Post from the author of the topic 22 Aug 2004 01:22   

Zatarte napisy

Ja u siebie nie mam w mieście gdzie kupić EL84, a wiem, że mocne nawet, żadnej lampy którą mam nie kupowałem!! A z tych PL500/504 to ile by się wyciągnęło watów? Czy tamten schemat z załącznika jest dobry? Jak go okroić do minimum? Mógłby ktoś to zrobić? Bo się nie znam zbytnio. Jakie tam powinny być napięcia? Czy to moje trafo się nadaje?
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Retro Electronics -> Zatarte napisy
Page 2 of 2 Go to page Previous  1, 2
Similar topics
Napisy w formacie SRT. Jak przerobić napisy do tego formatu? (4)
LG DVX9800 Napisy. Jak powiększyć napisy? (2)
pilarka BOSCH PKS40 zatarte łożysko (7)
Ja ty i on - napisy pl. Czy ma ktoś napisy? (1)

Page generation time: 0.744 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed