Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Jak podłączyć kable w pedale do maszyny do szycia?


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Początkujący Naprawy ->Jak podłączyć kable w pedale do maszyny do szycia? Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
komandor64
Poziom 20
Poziom 20
Miasto: Łobez/Świdwin
Dołączył: 10 Cze 2003
Posty: 980
Pomógł: 19
Ocena postów: 4
komandor64
Poziom 20
Post#1 05 Maj 2010 08:31  Autor tematu   

Jak podłączyć kable w pedale do maszyny do szycia?


Witam. Mam problem z pedałem do maszyny do szycia. Rozkręciłem celem wymiany kondensatorów. Zrobiłem zdjęcie na samym początku jak są podłączone 3 przewody. Ale... Fotkę mi gdzieś wcięło, a ja za bardzo nie chcę próbować na chybił trafił z podłączeniem. Poniżej zdjęcia:

1.Płytka
Jak podłączyć kable w pedale do maszyny do szycia?

2. Kostka
Jak podłączyć kable w pedale do maszyny do szycia?

3. Płytka od strony ścieżek
Jak podłączyć kable w pedale do maszyny do szycia?

4. Kabel (trzy kolory: czarny, brązowy, niebieski):
Jak podłączyć kable w pedale do maszyny do szycia?

I teraz ktoś mi może napisać, który kolor idzie do którego gniazda (1,2,3)?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
cepilek
Poziom 20
Poziom 20
Miasto: -
Dołączył: 04 Kwi 2008
Posty: 927
Pomógł: 62
cepilek
Poziom 20
Post#2 05 Maj 2010 15:25    

Re: Jak podłączyć kable w pedale do maszyny do szycia?


A co pisze na obudowie pedału - typ, rodzaj, producent? Jaka marka maszyny do szycia? Bo ja mam pedał i maszynę ale nie wiem czy rozkręcać pedał, aby Ci pomóc i zobaczyć jak lecą przewody, bo jak nie będzie ten to szkoda mojej pracy... ponadto mój pedał wydaje mi się, że ma 2 przewody, bo kabel do niego jest płaski i cienki... Na moim pedale pod spodem pisze M-C-P-K SEWING MOTOR CONTROLLS AMPS 0.4 CAT CR307 MADE IN FRANCE

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
komandor64
Poziom 20
Poziom 20
Miasto: Łobez/Świdwin
Dołączył: 10 Cze 2003
Posty: 980
Pomógł: 19
Ocena postów: 4
komandor64
Poziom 20
Post#3 05 Maj 2010 19:38  Autor tematu   

Re: Jak podłączyć kable w pedale do maszyny do szycia?


Maszyna jest produkcją firmy "Privileg".
Oto oznaczenia z pedału:

Typ: FT101-01H

Poniżej fotka wtyku wchodzącego do maszyny - z jednej strony kabla jest pedał, a z drugiej strony wtyczka sieciowa Wink:

Jak podłączyć kable w pedale do maszyny do szycia?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
okukulele
Poziom 1
Poziom 1
Miasto: Wrocław
Dołączył: 20 Maj 2009
Posty: 1
okukulele
Poziom 1
Post#4 19 Paź 2013 21:14    

Re: Jak podłączyć kable w pedale do maszyny do szycia?


Faza w "trójkę", uziemienie w "dwójkę", a zero w "jedynkę". U mnie tak było i działało. Ja teraz siedzę i zachodzę w głowę, jak uruchomić mechanizm pedału. Blaszkę zamontowałem tak, jak u Ciebie na rysunku, ale gdzieś nie ma styku. Czy po tych dwóch blaszkach na płytce jeżdżą jakieś bolce? U mnie był jeden - grafitowy na tej większej płytce.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Początkujący Naprawy -> Jak podłączyć kable w pedale do maszyny do szycia?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Silnik od maszyny do szycia w wiertarkę? (4)
Jak podłączyć kable do zasilacza (12)
Jak podłączyć silnik z pralki np. do kosiarki? Kable (10)
Przelacznik wlacz/wylacz - jak podłączyć kable? (5)
Jak podłączyć kable do tego gniazdka RTV?? (7)
Kit avt2180 jak podłączyć kable do płytki? (2)
Pompa wodna zanurzeniowa jak podłączyć kable (1)
Golf 3 - niedziałające głośniki, jak prawidłowo podłączyć kable (12)
Odmagneśnica. Spalona wtyczka i gniazdko. Jak podłączyć dwa kable? (9)
jak przerobic silnik 3 fazy na 1 faze maszyna do szycia (4)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.039 seconds

elektroda.pl temat RSS