Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Jak podłączyć kable w pedale do maszyny do szycia?


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Początkujący Ogólny -> Początkujący Piaskownica -> Jak podłączyć kable w pedale do maszyny do szycia?
Autor
Wiadomość
komandor64
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 10 Cze 2003
Posty: 979
Miasto: Łobez/Świdwin

Post#1 Post autora tematu 05 Maj 2010 08:31   

Jak podłączyć kable w pedale do maszyny do szycia?


Witam. Mam problem z pedałem do maszyny do szycia. Rozkręciłem celem wymiany kondensatorów. Zrobiłem zdjęcie na samym początku jak są podłączone 3 przewody. Ale... Fotkę mi gdzieś wcięło, a ja za bardzo nie chcę próbować na chybił trafił z podłączeniem. Poniżej zdjęcia:

1.Płytka
Jak podłączyć kable w pedale do maszyny do szycia?

2. Kostka
Jak podłączyć kable w pedale do maszyny do szycia?

3. Płytka od strony ścieżek
Jak podłączyć kable w pedale do maszyny do szycia?

4. Kabel (trzy kolory: czarny, brązowy, niebieski):
Jak podłączyć kable w pedale do maszyny do szycia?

I teraz ktoś mi może napisać, który kolor idzie do którego gniazda (1,2,3)?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 05 Maj 2010 08:31   





Powrót do góry
   
cepilek
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 04 Kwi 2008
Posty: 943
Miasto: -

Post#2 05 Maj 2010 15:25   

Re: Jak podłączyć kable w pedale do maszyny do szycia?


A co pisze na obudowie pedału - typ, rodzaj, producent? Jaka marka maszyny do szycia? Bo ja mam pedał i maszynę ale nie wiem czy rozkręcać pedał, aby Ci pomóc i zobaczyć jak lecą przewody, bo jak nie będzie ten to szkoda mojej pracy... ponadto mój pedał wydaje mi się, że ma 2 przewody, bo kabel do niego jest płaski i cienki... Na moim pedale pod spodem pisze M-C-P-K SEWING MOTOR CONTROLLS AMPS 0.4 CAT CR307 MADE IN FRANCE
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 05 Maj 2010 15:25   





Powrót do góry
   
komandor64
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 10 Cze 2003
Posty: 979
Miasto: Łobez/Świdwin

Post#3 Post autora tematu 05 Maj 2010 19:38   

Re: Jak podłączyć kable w pedale do maszyny do szycia?


Maszyna jest produkcją firmy "Privileg".
Oto oznaczenia z pedału:

Typ: FT101-01H

Poniżej fotka wtyku wchodzącego do maszyny - z jednej strony kabla jest pedał, a z drugiej strony wtyczka sieciowa ;-):

Jak podłączyć kable w pedale do maszyny do szycia?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 05 Maj 2010 19:38   





Powrót do góry
   
okukulele
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 20 Maj 2009
Posty: 1
Miasto: Wrocław

Post#4 19 Paź 2013 21:14   

Re: Jak podłączyć kable w pedale do maszyny do szycia?


Faza w "trójkę", uziemienie w "dwójkę", a zero w "jedynkę". U mnie tak było i działało. Ja teraz siedzę i zachodzę w głowę, jak uruchomić mechanizm pedału. Blaszkę zamontowałem tak, jak u Ciebie na rysunku, ale gdzieś nie ma styku. Czy po tych dwóch blaszkach na płytce jeżdżą jakieś bolce? U mnie był jeden - grafitowy na tej większej płytce.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Początkujący Ogólny -> Początkujący Piaskownica -> Jak podłączyć kable w pedale do maszyny do szycia?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Kit avt2180 jak podłączyć kable do płytki? (2)
Jak podłączyć kable do tego gniazdka RTV?? (7)
Przelacznik wlacz/wylacz - jak podłączyć kable? (5)
Jak podłączyć silnik z pralki np. do kosiarki? Kable (10)
kolorofon C-230b - jak podłączyć kable do płytki? (2)
Kable DMX - Jak Podłączyć ?? (2)
Jak podłączyć kable do zasilacza (12)
Dremel - pytanie o sterowanie obrotami pedałem od maszyny do szycia (3)
Silnik od maszyny do szycia w wiertarkę? (4)
Wyrwane kable z odbiornika do samochodzika RC, jak podłączyć? (16)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.091 seconds

elektroda.pl temat RSS