Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Jak podłączyć kable w pedale do maszyny do szycia?


  Main Page -> Forum Index -> Beginners Sandbox ->Jak podłączyć kable w pedale do maszyny do szycia? Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
komandor64
Level 25
Location: Łobez/Świdwin
Joined: 10 Jun 2003
Posts: 1021
Helped: 22
Post rating: 12
komandor64
Level 25
Post#1 05 May 2010 08:31  Topic author   

Jak podłączyć kable w pedale do maszyny do szycia?


Witam. Mam problem z pedałem do maszyny do szycia. Rozkręciłem celem wymiany kondensatorów. Zrobiłem zdjęcie na samym początku jak są podłączone 3 przewody. Ale... Fotkę mi gdzieś wcięło, a ja za bardzo nie chcę próbować na chybił trafił z podłączeniem. Poniżej zdjęcia:

1.Płytka
Jak podłączyć kable w pedale do maszyny do szycia?

2. Kostka
Jak podłączyć kable w pedale do maszyny do szycia?

3. Płytka od strony ścieżek
Jak podłączyć kable w pedale do maszyny do szycia?

4. Kabel (trzy kolory: czarny, brązowy, niebieski):
Jak podłączyć kable w pedale do maszyny do szycia?

I teraz ktoś mi może napisać, który kolor idzie do którego gniazda (1,2,3)?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
cepilek
Level 26
Location: -
Joined: 04 Apr 2008
Posts: 927
Helped: 62
Post rating: 8
cepilek
Level 26
Post#2 05 May 2010 15:25    

Re: Jak podłączyć kable w pedale do maszyny do szycia?


A co pisze na obudowie pedału - typ, rodzaj, producent? Jaka marka maszyny do szycia? Bo ja mam pedał i maszynę ale nie wiem czy rozkręcać pedał, aby Ci pomóc i zobaczyć jak lecą przewody, bo jak nie będzie ten to szkoda mojej pracy... ponadto mój pedał wydaje mi się, że ma 2 przewody, bo kabel do niego jest płaski i cienki... Na moim pedale pod spodem pisze M-C-P-K SEWING MOTOR CONTROLLS AMPS 0.4 CAT CR307 MADE IN FRANCE

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
komandor64
Level 25
Location: Łobez/Świdwin
Joined: 10 Jun 2003
Posts: 1021
Helped: 22
Post rating: 12
komandor64
Level 25
Post#3 05 May 2010 19:38  Topic author   

Re: Jak podłączyć kable w pedale do maszyny do szycia?


Maszyna jest produkcją firmy "Privileg".
Oto oznaczenia z pedału:

Typ: FT101-01H

Poniżej fotka wtyku wchodzącego do maszyny - z jednej strony kabla jest pedał, a z drugiej strony wtyczka sieciowa ;-):

Jak podłączyć kable w pedale do maszyny do szycia?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
okukulele
Level 1
Location: Wrocław
Joined: 20 May 2009
Posts: 1
okukulele
Level 1
Post#4 19 Oct 2013 21:14    

Re: Jak podłączyć kable w pedale do maszyny do szycia?


Faza w "trójkę", uziemienie w "dwójkę", a zero w "jedynkę". U mnie tak było i działało. Ja teraz siedzę i zachodzę w głowę, jak uruchomić mechanizm pedału. Blaszkę zamontowałem tak, jak u Ciebie na rysunku, ale gdzieś nie ma styku. Czy po tych dwóch blaszkach na płytce jeżdżą jakieś bolce? U mnie był jeden - grafitowy na tej większej płytce.

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> Beginners Sandbox -> Jak podłączyć kable w pedale do maszyny do szycia?
Page 1 of 1

Similar topics to jak podłączyć kable w pedale do maszyny do szycia?

Silnik od maszyny do szycia w wiertarkę? (4)
Jak podłączyć kable do zasilacza (12)
Jak podłączyć silnik z pralki np. do kosiarki? Kable (10)
Przelacznik wlacz/wylacz - jak podłączyć kable? (5)
Jak podłączyć kable do tego gniazdka RTV?? (7)
Kit avt2180 jak podłączyć kable do płytki? (2)
Pompa wodna zanurzeniowa jak podłączyć kable (1)
Golf 3 - niedziałające głośniki, jak prawidłowo podłączyć kable (12)
Odmagneśnica. Spalona wtyczka i gniazdko. Jak podłączyć dwa kable? (9)
jak przerobic silnik 3 fazy na 1 faze maszyna do szycia (4)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.073 seconds