Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Jak podłączyć kable w pedale do maszyny do szycia?


Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Beginner Science -> Beginners Sandbox -> Jak podłączyć kable w pedale do maszyny do szycia?
Author
Message
komandor64
Poziom 20
Poziom 20


Joined: 10 Jun 2003
Posts: 974
Location: Łobez/Świdwin

Post#1 Post from the author of the topic 05 May 2010 08:31   

Jak podłączyć kable w pedale do maszyny do szycia?


Witam. Mam problem z pedałem do maszyny do szycia. Rozkręciłem celem wymiany kondensatorów. Zrobiłem zdjęcie na samym początku jak są podłączone 3 przewody. Ale... Fotkę mi gdzieś wcięło, a ja za bardzo nie chcę próbować na chybił trafił z podłączeniem. Poniżej zdjęcia:

1.Płytka
Jak podłączyć kable w pedale do maszyny do szycia?

2. Kostka
Jak podłączyć kable w pedale do maszyny do szycia?

3. Płytka od strony ścieżek
Jak podłączyć kable w pedale do maszyny do szycia?

4. Kabel (trzy kolory: czarny, brązowy, niebieski):
Jak podłączyć kable w pedale do maszyny do szycia?

I teraz ktoś mi może napisać, który kolor idzie do którego gniazda (1,2,3)?

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 05 May 2010 08:31   





Back to top
   
cepilek
Poziom 20
Poziom 20


Joined: 04 Apr 2008
Posts: 934
Location: -

Post#2 05 May 2010 15:25   

Re: Jak podłączyć kable w pedale do maszyny do szycia?


A co pisze na obudowie pedału - typ, rodzaj, producent? Jaka marka maszyny do szycia? Bo ja mam pedał i maszynę ale nie wiem czy rozkręcać pedał, aby Ci pomóc i zobaczyć jak lecą przewody, bo jak nie będzie ten to szkoda mojej pracy... ponadto mój pedał wydaje mi się, że ma 2 przewody, bo kabel do niego jest płaski i cienki... Na moim pedale pod spodem pisze M-C-P-K SEWING MOTOR CONTROLLS AMPS 0.4 CAT CR307 MADE IN FRANCE

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 05 May 2010 15:25   





Back to top
   
komandor64
Poziom 20
Poziom 20


Joined: 10 Jun 2003
Posts: 974
Location: Łobez/Świdwin

Post#3 Post from the author of the topic 05 May 2010 19:38   

Re: Jak podłączyć kable w pedale do maszyny do szycia?


Maszyna jest produkcją firmy "Privileg".
Oto oznaczenia z pedału:

Typ: FT101-01H

Poniżej fotka wtyku wchodzącego do maszyny - z jednej strony kabla jest pedał, a z drugiej strony wtyczka sieciowa Wink:

Jak podłączyć kable w pedale do maszyny do szycia?

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 05 May 2010 19:38   





Back to top
   
okukulele
Poziom 1
Poziom 1


Joined: 20 May 2009
Posts: 1
Location: Wrocław

Post#4 19 Oct 2013 21:14   

Re: Jak podłączyć kable w pedale do maszyny do szycia?


Faza w "trójkę", uziemienie w "dwójkę", a zero w "jedynkę". U mnie tak było i działało. Ja teraz siedzę i zachodzę w głowę, jak uruchomić mechanizm pedału. Blaszkę zamontowałem tak, jak u Ciebie na rysunku, ale gdzieś nie ma styku. Czy po tych dwóch blaszkach na płytce jeżdżą jakieś bolce? U mnie był jeden - grafitowy na tej większej płytce.

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Beginner Science -> Beginners Sandbox -> Jak podłączyć kable w pedale do maszyny do szycia?
Page 1 of 1
Similar topics
Silnik od maszyny do szycia w wiertarkę? (4)
Jak podłączyć kable do zasilacza (12)
Jak podłączyć silnik z pralki np. do kosiarki? Kable (10)
Przelacznik wlacz/wylacz - jak podłączyć kable? (5)
Jak podłączyć kable do tego gniazdka RTV?? (7)
Kit avt2180 jak podłączyć kable do płytki? (2)
Pompa wodna zanurzeniowa jak podłączyć kable (1)
Golf 3 - niedziałające głośniki, jak prawidłowo podłączyć kable (12)
Odmagneśnica. Spalona wtyczka i gniazdko. Jak podłączyć dwa kable? (9)
jak przerobic silnik 3 fazy na 1 faze maszyna do szycia (4)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.05 seconds

elektroda.pl topic RSS feed