FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Schemat działania centralnego zamka z kluczyka Bmw e36 320i

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Auto Service -> Cars Search -> Schemat działania centralnego zamka z kluczyka Bmw e36 320i
Author
Poziom 1
Poziom 1

Post#1 Post from the author of the topic 09 May 2010 11:09   

Mam problem z podłączeniem centralki centralnego zamka z pilotem firmy rtx ranger keyless entry system. Stąd pytanie jak mam to podłączyć w moim BMW E36 320i z 1991 roku. Znalazłem w Internecie, że sterowanie centralnego zamka jest plusem. Schemat mojego centralnego zamka wygląda następująco:

Podłączyłem sterowanie plusem i wpiąłem się pod sterownik wg sposobu znalezionego w sieci pod piny 24 i 25 wąskiej białej wtyczki przy sterowniku w aucie - jednak nie zadziałało, próbowałem też podpiąć się pod piny 16 i 18 na których pojawia się plus w chwili otwierania zamykania, próbowałem też, na piny 4 i 17 ale też nie działa wszystko ta sama wtyczka, pomimo że centralka wysłała na te przewody +.
Potem wpadłem na pomysł i próbowałem podłączyć się bezpośrednio centralką pod siłownik i podłączyłem pod kable biały i niebieski też przy sterowniku centralnego w aucie dwie czarne kostki jak jest opisane na schematach i z informacji z internetu jednak to tez nie zadziałało. Próbowałem sterować sygnałem z centrali na zamek + i sterowaniem bezpośrednim i za każdym razem taka sama sytuacja
Jak to mam podłączyć w tym modelu samochodu i czy na pewno sterowanie jest + , może jakiś schemat ma ktoś jak to wygląda w aucie i gdzie się trzeba wpiąć, bo mnie się pomysły skończyły schemat sterowania z instrukcji.
Może ma ktoś jakiś schemat i sprawdzony sposób podłączenia w tym modelu samochodu.
Wiem, że temat był już wałkowany, wielokrotnie ale to, co znalazłem w sieci nie zadziałało pozdrawiam i liczę na jakiś podpowiedzi
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 09 May 2010 11:09   

Back to top

Chudy 8809
Poziom 5
Poziom 5

Post#2 01 Oct 2010 13:12   

Jeśli się Podłączyłeś pod piny 24,25 w biała kość to powinno zadziałać. najlepiej przez rezystor 1kohma. może nie działać jeśli masz wytarta krańcówkę i sterownik widzi otwarte drzwi to nie zadziała. Bmw z tego rocznika posiada krańcówkę w zamku, a nie na słupku w ryglu. jeśli wpinasz się bezpośrednio pod siłownik pod te przewody które napisałeś musisz przeciąć przewód zielono czerwony uwaga są ich dwa wiec tylko jeden z nich ale w tedy nie bd sterowania zamkiem z kluczyka. Pozdr Mozę komuś się przyda
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Auto Service -> Cars Search -> Schemat działania centralnego zamka z kluczyka Bmw e36 320i
Page 1 of 1
Similar topics
Rozrząd w Bmw 320i e36 (18)
BMW e36 320i szyberdach?? (2)
BMW E36 320i (4)
BMW e36 320i 94r. Potrzebny schemat modułu komfortu (1)
bmw e36 320i 1994r wanos (9)
bmw e36 320i ustawienie rozrzadu (2)
BMW e36 320i - nie odpala (2)
Problem z wycieraczkami w BMW E36 320i (2)
BMW E36 zdalne sterowanie centralnego zamka (2)
Sterownik zamka centralnego w BMW 320i. (1)

Page generation time: 0.094 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed 
opony