| Author |
JerzyKali68 Poziom 1

|
09 May 2010 19:00 laptop compaq armada m300 |
|
|
|
Witam wszystkich, posiadam niedzialajacy laptop compaq armada m300. Efekt po podlaczeniu zasilania jest taki, ze swieca sie trzy zielone diody nad klawiatura. Chcialem zainstalowac na nim system xp, oddalem sprzet do serwisu i tam dowiedzialem sie , iz prawdopodobnie jest uszkodzona plyta glowna. chcialbym kupic jakas uzywana dzialajaca, i pytanie moje brzmi, czy musi byc to tylko i wylacznie plyta z modelu m300, czy moze sa inne modele compaqa ktore mozna wykozystac. widzialem plyty do e500 i m700. Jesli moze ktos zechcialby mi podpowiedziec bede bardzo wdzieczny.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
09 May 2010 19:00 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
S_Goryl Poziom 11

|
09 May 2010 20:03 Re: laptop compaq armada m300 |
|
|
|
Bądź ostrożny w doborze płyty: ten laptop miał dwa warianty wyświetlacza (bodajże 11,3' i 12,1') i całkiem różne płyty główne, obudowy różniły się wymiarami i płyty z tego powodu nie były zamienne... Totalny bałagan w nazewnictwie.
Może nie startować z powodu nieodpowiedniej pamięci, bo tylko niektóre (poszukaj w google) potrafiły z nim prawidłowo współpracować.
W razie potrzeby, mogę Ci przesłać na maila fotografię wariantu 11,3', ten drugi był nieco większy i miał inne usytuowanie klawiszy specjalnych. Dok pasuje do obu wersji. O płytach od M700 i E500 zapomnij :(
edit:
Tutaj jest fotka płyty od wersji 11,3'
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
09 May 2010 20:03 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
piotrek2679 Poziom 10

|
28 Aug 2010 00:54 Re: laptop compaq armada m300 |
|
|
|
Ja miałem podobny problem i winny okazał się uszkodzony wentylator procesora.po wymianie płyta ożyła a wcześniej nawet nie pisnęła ze coś ja boli, jedynie co to zapalały się diody i po około 2 sekundach gasły.Jeżeli natomiast wentylator działa i słychać jakby laptop działał ale nie było treści obrazu to proponuje podświetlić ekran nawet latarka z boku ,Bo jeśli widać pod światło zawartość ekranu to możliwe ze padl inwerter ale to można sprawdzić przez podłączenie zewnętrznego monitora.
|
|
| Back to top |
|
 |