Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Nawigacja Vordon 5 - fimly, muzyka


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Urządzenia Mobilne -> Nawigacje Hardware -> Nawigacja Vordon 5 - fimly, muzyka
Autor
Wiadomość
luk083
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 21 Kwi 2010
Posty: 8

Post#31 10 Cze 2010 11:18   

Re: Nawigacja Vordon 5 - fimly, muzyka


Zeby cos wgrac to komputer musi widziec urządzenie a w moim przypadku tak nie jest . Po podlaczeniu nawigacj jest tylko dzwiek i na tym sie konczy co jest ???
Powrót do góry
   
Pontikos
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 02 Maj 2008
Posty: 4252
Miasto: Łódz

Post#32 10 Cze 2010 11:21   

Re: Nawigacja Vordon 5 - fimly, muzyka


Moja wrozka wrozaca z kapsli od piwa wlasnie ma urlop i baluje we Wladku, wiec racz napisac, jakiego uzywasz Windows na Desktopie oraz jakiego programu do obslugi polaczenia USB. A moze podlaczasz i po prostu czekasz az sie kopmp zmiluje? ;)
Powrót do góry
   
luk083
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 21 Kwi 2010
Posty: 8

Post#33 10 Cze 2010 11:40   

Re: Nawigacja Vordon 5 - fimly, muzyka


Czekalem i nic :) używam xp .Wydaje mi sie ze chodzi o sterowniki . Ale nigdzie takich nie moge znalesc :(
Powrót do góry
   
Pontikos
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 02 Maj 2008
Posty: 4252
Miasto: Łódz

Post#34 10 Cze 2010 11:51   

Re: Nawigacja Vordon 5 - fimly, muzyka


Poniewaz takowe nie istnieja :) Chodzi dokladnie o program ActiveSync (sluzy do obslugi polaczenia), do sciagniecia za darmo i legalnie ze strony microsoft.com

Sugeruje jednak, bys nie grzebal w urzadzeniu, a wszystko co chcesz wgral na karte SD - tez zadziala. Jak to zrobic? - przeczytaj CALY ten temat od poczatku :)
Powrót do góry
   
luk083
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 21 Kwi 2010
Posty: 8

Post#35 10 Cze 2010 12:21   

Re: Nawigacja Vordon 5 - fimly, muzyka


No karty jeszcze nie posiadam . Ale jak przyjdzie to tak zrobie .
Powrót do góry
   
wojtek_mal
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 29 Mar 2006
Posty: 4
Miasto: Warszawa

Post#36 01 Lip 2010 20:19   

Re: Nawigacja Vordon 5 - fimly, muzyka


Witam

wgrałem ten soft od "daniel1979" i komputer przestał widzieć urządzenie.
Moja navi Vordon 5 a system Win 7 64 bit, proszę o poradę jak przywrócić widzialność urządzenia w komputerze.
Powrót do góry
   
daniel1979
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 21 Sie 2009
Posty: 14

Post#37 01 Lip 2010 22:23   

Re: Nawigacja Vordon 5 - fimly, muzyka


Ze swojej strony mogę polecić jedynie próbę zainstalowania
Windows Mobile Device Center . Teoretycznie Win7 powinien go mieć , lecz nie wiem czy w każdej wersji.
Nie działa żaden tryb , ani MASS , ani MS SCTIVESYNC ? Spróbuj RESTART zrobić.
I don't know . Nikt mi się jeszcze nie skarżył na uwalenie sprzętu po wgraniu "mojego" softu;-P
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 01 Lip 2010 22:23   





Powrót do góry
   
wojtek_mal
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 29 Mar 2006
Posty: 4
Miasto: Warszawa

Post#38 03 Lip 2010 19:01   

Re: Nawigacja Vordon 5 - fimly, muzyka


Windows Mobile Device Center mam zainstalowany ale nic nie widzi nie łączy się z urządzeniem
Nie działa żaden tryb, na trybie MASS nic nie widzi oprócz karty , a na MS SCTIVESYNC wyświetla że jest połączone urządzenie SiRF GPS HH ale nic się nie dzieje mogę je tylko bezpiecznie usunąć.
Restart robiłem już paro krotnie i nic nie pomogło.
Dodam że sprawdzałem urządzenie na drugim kompie z win XP i tam także klapa.




SUKCES Temat nieaktualny

Wgrałem od nowa ten soft i wszystko wróciło do normy.
Najwyraźniej przy pierwszej próbie coś się sknociło.
Powrót do góry
   
bojer13
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 20 Lis 2009
Posty: 2
Miasto: Gdańsk

Post#39 06 Sie 2010 22:26   

Re: Nawigacja Vordon 5 - fimly, muzyka


Nawigacja jest świetna, pracuje po odblokowaniu windowsa świetnie, może ktoś podpowie jak uruchomić FM, nie mogę sobie z tym poradzić. Proszę o poradę na bojer13(malpa)wp.pl
Powrót do góry
   
Pontikos
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 02 Maj 2008
Posty: 4252
Miasto: Łódz

Post#40 07 Sie 2010 12:41   

Re: Nawigacja Vordon 5 - fimly, muzyka


Prawidlowo wykonane odblowanie powinno takze uruchamiac proces odpowiadajacy za prace transmitera FM.

Mozesz to takze od biedy zrobic recznie - zwykle to: \Windows\FM.exe
Powrót do góry
   
Quieet
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 28 Cze 2007
Posty: 5
Miasto: Katowice

Post#41 30 Paź 2010 13:45   

Re: Nawigacja Vordon 5 - fimly, muzyka


Witam ponownie
Nadszedł dzień, w którym potrzebuję europejską wersję mapy na Vordona. Daniel1979 po niefortunnym odblokowaniu nawigacji, poratował mnie Polską. Będę wdzięczny za jakiś link przynajmniej ze wschodnią Europą.
Pozdr.
Powrót do góry
   
Pontikos
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 02 Maj 2008
Posty: 4252
Miasto: Łódz

Post#42 01 Lis 2010 14:07   

Re: Nawigacja Vordon 5 - fimly, muzyka


Nie licz, ze ktos na tym Forum publicznie poda Tobie link do pirata..
Powrót do góry
   
daniel1979
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 21 Sie 2009
Posty: 14

Post#43 02 Lis 2010 11:29   

Re: Nawigacja Vordon 5 - fimly, muzyka


Witam.

No niestety dalej nie posiadam oryginalnej mapy europy , bądz reszty świata do Vordona. Ostatnio zakupiłem koledze , ale 4,3 cala i miała być europa , lecz przyszedł tylko z polską. Sprzedający milczy , no trudno. Mapa polski z Vordona 4,3 dostępna na moim 4sharedzie.

Napewno ktoś posiada całą europę. Dajcie linka ;-)
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 02 Lis 2010 11:29   





Powrót do góry
   
WojRz
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 31 Sty 2006
Posty: 119
Miasto: Rzeszów

Post#44 15 Mar 2011 00:27   

Re: Nawigacja Vordon 5 - fimly, muzyka


Czytam i czytam i nie bardzo rozumiem problemy o których piszecie. Mam Vordon 5cali. Chdzi na nim wszystko co mi potrzebne: mp3, filmy, videoclipy i nne rzeczy których nie używam. Nawigacje chodzą bardzo dobrze: w urządzeniu: IGO 8.3.2 Na karcie: AutoMapa 6.7.0 Polska i Europa, 6.8.0 Polska, MapaMap v.642, AutoPilot 7.2.57. Wszystko to działa bezproblemowo
Powrót do góry
   
Devoted
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 03 Sie 2011
Posty: 2

Post#45 03 Sie 2011 12:37   

Re: Nawigacja Vordon 5 - fimly, muzyka


Witajcie.
Dzisiaj odebrałem nawigację Vordon 5'. Wcześniej zakupiłem kartę pamięci SDHC-4Gb. I...Ta karta jest za duża. Slot w nawigacji jest prawie o połowę węższy. Producent podaje, że wejście jest na kartę SD/MMC..
Zdradźcie mi, laikowi, jaką kartę należy tam włożyć??
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 03 Sie 2011 12:37   





Powrót do góry
   
daniel1979
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 21 Sie 2009
Posty: 14

Post#46 03 Sie 2011 12:55   

Re: Nawigacja Vordon 5 - fimly, muzyka


Niemożliwe. Musi SD pasować. Daj linka jakiegoś skąd ją kupiłeś.
Powrót do góry
   
Devoted
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 03 Sie 2011
Posty: 2

Post#47 03 Sie 2011 22:17   

Re: Nawigacja Vordon 5 - fimly, muzyka


Już sie wyjaśniło... Owszem, karta SD jak najbardziej, tylko że microSD.... Nigdzie ta informacja nie była podana, więc stąd te moje "przygody" z kartami. No ale już jest okej-teraz tylko Bluetooth'a muszę odblokować, bo w menu nie mam,a w instrukcji napisane, że powinna być...
Powrót do góry
   
sokol136
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 22 Lis 2011
Posty: 6
Miasto: Kraków

Post#48 22 Lis 2011 22:24   

Re: Nawigacja Vordon 5 - fimly, muzyka


Panowie posiada ktoś najnowszą mape do Vordona "5? Dzisiaj próbując ustalić trase Kraków-Wrocław okazało się że ulica na którą chce się dostać wogóle na mapie oryginalnej nie istnieje, w Krakowie też przeglądając mape jest sporo bubli, może ktoś zasugeruje mi albo podeśle najnowszą mape oryginalną z Vordona
Powrót do góry
   
Pontikos
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 02 Maj 2008
Posty: 4252
Miasto: Łódz

Post#49 26 Lis 2011 12:41   

Re: Nawigacja Vordon 5 - fimly, muzyka


A jaka jest data wydania mapy ktora aktualnie posiadasz?
..bo chyba nie liczysz ze zostaniesz zarzucony kilkunastoma roznymi mapami Vordona z ostatniej pieciolatki? :P

A moze prosciej, wgrac duzo dokladniejsza Automape?
Powrót do góry
   
sokol136
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 22 Lis 2011
Posty: 6
Miasto: Kraków

Post#50 26 Lis 2011 13:36   

Re: Nawigacja Vordon 5 - fimly, muzyka


nawigacje kupiłem w sierpniu więc mapa powinna nowa, a tutaj się okazało że jest kilka błędów i braków, w mojej okolice wpisano ulice których w rzeczywistości niema, wczoraj jadąc do Wrocławia okazało się że mapa niema ulicy do której chciałem dojechać także napewno jest więcej takich bubli
Powrót do góry
   
Pontikos
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 02 Maj 2008
Posty: 4252
Miasto: Łódz

Post#51 26 Lis 2011 14:02   

Re: Nawigacja Vordon 5 - fimly, muzyka


Czy mogl bys Kolego jednak uwaznie przeczytac to co napisalem powyzej, zamiast w kolejnym juz poscie uzalac sie na niedokladnosc bubla? ;)
Poza tym kilka postow wyzej jest info o Koledze, ktory taka mape ma - sugeruje czytac wolniej i wszystko :)
Powrót do góry
   
sokol136
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 22 Lis 2011
Posty: 6
Miasto: Kraków

Post#52 30 Gru 2011 00:23   

Re: Nawigacja Vordon 5 - fimly, muzyka


jaka jest najnowsza mapa do Vordona '5?? z którego miesiąca?? ewentualnie gdzie moge zaktualizować swoją obecną mape na aktualną?
Powrót do góry
   
Pontikos
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 02 Maj 2008
Posty: 4252
Miasto: Łódz

Post#53 30 Gru 2011 00:34   

Re: Nawigacja Vordon 5 - fimly, muzyka


Najciemniej pod latarnia? Zadaj to pytanie producentowi - http://vordon.pl
Powrót do góry
   
sokol136
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 22 Lis 2011
Posty: 6
Miasto: Kraków

Post#54 31 Sty 2012 20:56   

Re: Nawigacja Vordon 5 - fimly, muzyka


wysłałem producentowi dwie wiadomości o najnowszą mape Polski ale od miesięca nie otrzymałem żadnej odpowiedzi, może jednak ktoś z forumowiczów posiada nowszą mape niż ta z czerwca 2011
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Urządzenia Mobilne -> Nawigacje Hardware -> Nawigacja Vordon 5 - fimly, muzyka
Strona 2 z 2 Idź do strony Poprzedni  12
Podobne tematy
Vordon 5 - Nawigacja Vordon 5 dziurki w wyświetlaczu (5)
zawieszona nawigacja vordon (7)
Nawigacja Vordon z AutoMapą (22)
Nawigacja vordon 7 a gniazdo AV (1)
Vordon 7 - gry nawigacja (2)
NAWIGACJA 7 " EUROPA VORDON (10)
nawigacja vordon 7 uszkodzona matryca (1)
Nawigacja Vordon - jak użyć złącza AV? (18)
Nawigacja Vordon 5 - Jak ustawić internet? (1)
Nawigacja Vordon GPS 502 jaka bateria? (4)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.082 seconds

elektroda.pl temat RSS