Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Nawigacja Vordon 5 - fimly, muzyka


  Main Page -> Forum Index -> Mobile and Navigation Equipment -> Navigation Hardware ->Nawigacja Vordon 5 - fimly, muzyka Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
luk083
Level 8
Joined: 21 Apr 2010
Posts: 8
Post rating: 1
luk083
Level 8
Post#31 10 Jun 2010 11:18    

Re: Nawigacja Vordon 5 - fimly, muzyka


Zeby cos wgrac to komputer musi widziec urządzenie a w moim przypadku tak nie jest . Po podlaczeniu nawigacj jest tylko dzwiek i na tym sie konczy co jest ???

Helpful post? + +1
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Pontikos
Level 38
Location: Poznań
Joined: 02 May 2008
Posts: 4362
Helped: 298
Post rating: 109
Pontikos
Level 38
Post#32 10 Jun 2010 11:21    

Re: Nawigacja Vordon 5 - fimly, muzyka


Moja wrozka wrozaca z kapsli od piwa wlasnie ma urlop i baluje we Wladku, wiec racz napisac, jakiego uzywasz Windows na Desktopie oraz jakiego programu do obslugi polaczenia USB. A moze podlaczasz i po prostu czekasz az sie kopmp zmiluje? ;)

Helpful post? + 0
Back to top
luk083
Level 8
Joined: 21 Apr 2010
Posts: 8
Post rating: 1
luk083
Level 8
Post#33 10 Jun 2010 11:40    

Re: Nawigacja Vordon 5 - fimly, muzyka


Czekalem i nic :) używam xp .Wydaje mi sie ze chodzi o sterowniki . Ale nigdzie takich nie moge znalesc :(

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Pontikos
Level 38
Location: Poznań
Joined: 02 May 2008
Posts: 4362
Helped: 298
Post rating: 109
Pontikos
Level 38
Post#34 10 Jun 2010 11:51    

Re: Nawigacja Vordon 5 - fimly, muzyka


Poniewaz takowe nie istnieja :) Chodzi dokladnie o program ActiveSync (sluzy do obslugi polaczenia), do sciagniecia za darmo i legalnie ze strony microsoft.com

Sugeruje jednak, bys nie grzebal w urzadzeniu, a wszystko co chcesz wgral na karte SD - tez zadziala. Jak to zrobic? - przeczytaj CALY ten temat od poczatku :)

Helpful post? + 0
Back to top
luk083
Level 8
Joined: 21 Apr 2010
Posts: 8
Post rating: 1
luk083
Level 8
Post#35 10 Jun 2010 12:21    

Re: Nawigacja Vordon 5 - fimly, muzyka


No karty jeszcze nie posiadam . Ale jak przyjdzie to tak zrobie .

Helpful post? + 0
Back to top
wojtek_mal
Level 2
Location: Warszawa
Joined: 29 Mar 2006
Posts: 4
wojtek_mal
Level 2
Post#36 01 Jul 2010 20:19    

Re: Nawigacja Vordon 5 - fimly, muzyka


Witam

wgrałem ten soft od "daniel1979" i komputer przestał widzieć urządzenie.
Moja navi Vordon 5 a system Win 7 64 bit, proszę o poradę jak przywrócić widzialność urządzenia w komputerze.

Helpful post? + 0
Back to top
daniel1979
Level 9
Joined: 21 Aug 2009
Posts: 14
Helped: 1
daniel1979
Level 9
Post#37 01 Jul 2010 22:23    

Re: Nawigacja Vordon 5 - fimly, muzyka


Ze swojej strony mogę polecić jedynie próbę zainstalowania
Windows Mobile Device Center . Teoretycznie Win7 powinien go mieć , lecz nie wiem czy w każdej wersji.
Nie działa żaden tryb , ani MASS , ani MS SCTIVESYNC ? Spróbuj RESTART zrobić.
I don't know . Nikt mi się jeszcze nie skarżył na uwalenie sprzętu po wgraniu "mojego" softu;-P

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
wojtek_mal
Level 2
Location: Warszawa
Joined: 29 Mar 2006
Posts: 4
wojtek_mal
Level 2
Post#38 03 Jul 2010 19:01    

Re: Nawigacja Vordon 5 - fimly, muzyka


Windows Mobile Device Center mam zainstalowany ale nic nie widzi nie łączy się z urządzeniem
Nie działa żaden tryb, na trybie MASS nic nie widzi oprócz karty , a na MS SCTIVESYNC wyświetla że jest połączone urządzenie SiRF GPS HH ale nic się nie dzieje mogę je tylko bezpiecznie usunąć.
Restart robiłem już paro krotnie i nic nie pomogło.
Dodam że sprawdzałem urządzenie na drugim kompie z win XP i tam także klapa.




SUKCES Temat nieaktualny

Wgrałem od nowa ten soft i wszystko wróciło do normy.
Najwyraźniej przy pierwszej próbie coś się sknociło.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
bojer13
Level 2
Location: Gdańsk
Joined: 20 Nov 2009
Posts: 2
bojer13
Level 2
Post#39 06 Aug 2010 22:26    

Re: Nawigacja Vordon 5 - fimly, muzyka


Nawigacja jest świetna, pracuje po odblokowaniu windowsa świetnie, może ktoś podpowie jak uruchomić FM, nie mogę sobie z tym poradzić. Proszę o poradę na bojer13(malpa)wp.pl

Helpful post? + 0
Back to top
Pontikos
Level 38
Location: Poznań
Joined: 02 May 2008
Posts: 4362
Helped: 298
Post rating: 109
Pontikos
Level 38
Post#40 07 Aug 2010 12:41    

Re: Nawigacja Vordon 5 - fimly, muzyka


Prawidlowo wykonane odblowanie powinno takze uruchamiac proces odpowiadajacy za prace transmitera FM.

Mozesz to takze od biedy zrobic recznie - zwykle to: \Windows\FM.exe

Helpful post? + 0
Back to top
Quieet
Level 9
Location: Katowice
Joined: 28 Jun 2007
Posts: 5
Quieet
Level 9
Post#41 30 Oct 2010 13:45    

Re: Nawigacja Vordon 5 - fimly, muzyka


Witam ponownie
Nadszedł dzień, w którym potrzebuję europejską wersję mapy na Vordona. Daniel1979 po niefortunnym odblokowaniu nawigacji, poratował mnie Polską. Będę wdzięczny za jakiś link przynajmniej ze wschodnią Europą.
Pozdr.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Pontikos
Level 38
Location: Poznań
Joined: 02 May 2008
Posts: 4362
Helped: 298
Post rating: 109
Pontikos
Level 38
Post#42 01 Nov 2010 13:07    

Re: Nawigacja Vordon 5 - fimly, muzyka


Nie licz, ze ktos na tym Forum publicznie poda Tobie link do pirata..

Helpful post? + 0
Back to top
daniel1979
Level 9
Joined: 21 Aug 2009
Posts: 14
Helped: 1
daniel1979
Level 9
Post#43 02 Nov 2010 10:29    

Re: Nawigacja Vordon 5 - fimly, muzyka


Witam.

No niestety dalej nie posiadam oryginalnej mapy europy , bądz reszty świata do Vordona. Ostatnio zakupiłem koledze , ale 4,3 cala i miała być europa , lecz przyszedł tylko z polską. Sprzedający milczy , no trudno. Mapa polski z Vordona 4,3 dostępna na moim 4sharedzie.

Napewno ktoś posiada całą europę. Dajcie linka ;-)

Helpful post? + 0
Back to top
WojRz
Level 13
Location: Rzeszów
Joined: 31 Jan 2006
Posts: 135
Helped: 3
Post rating: 2
WojRz
Level 13
Post#44 14 Mar 2011 23:27    

Re: Nawigacja Vordon 5 - fimly, muzyka


Czytam i czytam i nie bardzo rozumiem problemy o których piszecie. Mam Vordon 5cali. Chdzi na nim wszystko co mi potrzebne: mp3, filmy, videoclipy i nne rzeczy których nie używam. Nawigacje chodzą bardzo dobrze: w urządzeniu: IGO 8.3.2 Na karcie: AutoMapa 6.7.0 Polska i Europa, 6.8.0 Polska, MapaMap v.642, AutoPilot 7.2.57. Wszystko to działa bezproblemowo

Helpful post? + 0
Back to top
Devoted
Level 2
Joined: 03 Aug 2011
Posts: 2
Devoted
Level 2
Post#45 03 Aug 2011 12:37    

Re: Nawigacja Vordon 5 - fimly, muzyka


Witajcie.
Dzisiaj odebrałem nawigację Vordon 5'. Wcześniej zakupiłem kartę pamięci SDHC-4Gb. I...Ta karta jest za duża. Slot w nawigacji jest prawie o połowę węższy. Producent podaje, że wejście jest na kartę SD/MMC..
Zdradźcie mi, laikowi, jaką kartę należy tam włożyć??

Helpful post? + 0
Back to top
daniel1979
Level 9
Joined: 21 Aug 2009
Posts: 14
Helped: 1
daniel1979
Level 9
Post#46 03 Aug 2011 12:55    

Re: Nawigacja Vordon 5 - fimly, muzyka


Niemożliwe. Musi SD pasować. Daj linka jakiegoś skąd ją kupiłeś.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Devoted
Level 2
Joined: 03 Aug 2011
Posts: 2
Devoted
Level 2
Post#47 03 Aug 2011 22:17    

Re: Nawigacja Vordon 5 - fimly, muzyka


Już sie wyjaśniło... Owszem, karta SD jak najbardziej, tylko że microSD.... Nigdzie ta informacja nie była podana, więc stąd te moje "przygody" z kartami. No ale już jest okej-teraz tylko Bluetooth'a muszę odblokować, bo w menu nie mam,a w instrukcji napisane, że powinna być...

Helpful post? + 0
Back to top
sokol136
Level 6
Location: Kraków
Joined: 22 Nov 2011
Posts: 8
sokol136
Level 6
Post#48 22 Nov 2011 21:24    

Re: Nawigacja Vordon 5 - fimly, muzyka


Panowie posiada ktoś najnowszą mape do Vordona "5? Dzisiaj próbując ustalić trase Kraków-Wrocław okazało się że ulica na którą chce się dostać wogóle na mapie oryginalnej nie istnieje, w Krakowie też przeglądając mape jest sporo bubli, może ktoś zasugeruje mi albo podeśle najnowszą mape oryginalną z Vordona

Helpful post? + 0
Back to top
Pontikos
Level 38
Location: Poznań
Joined: 02 May 2008
Posts: 4362
Helped: 298
Post rating: 109
Pontikos
Level 38
Post#49 26 Nov 2011 11:41    

Re: Nawigacja Vordon 5 - fimly, muzyka


A jaka jest data wydania mapy ktora aktualnie posiadasz?
..bo chyba nie liczysz ze zostaniesz zarzucony kilkunastoma roznymi mapami Vordona z ostatniej pieciolatki? :P

A moze prosciej, wgrac duzo dokladniejsza Automape?

Helpful post? + 0
Back to top
sokol136
Level 6
Location: Kraków
Joined: 22 Nov 2011
Posts: 8
sokol136
Level 6
Post#50 26 Nov 2011 12:36    

Re: Nawigacja Vordon 5 - fimly, muzyka


nawigacje kupiłem w sierpniu więc mapa powinna nowa, a tutaj się okazało że jest kilka błędów i braków, w mojej okolice wpisano ulice których w rzeczywistości niema, wczoraj jadąc do Wrocławia okazało się że mapa niema ulicy do której chciałem dojechać także napewno jest więcej takich bubli

Helpful post? + 0
Back to top
Pontikos
Level 38
Location: Poznań
Joined: 02 May 2008
Posts: 4362
Helped: 298
Post rating: 109
Pontikos
Level 38
Post#51 26 Nov 2011 13:02    

Re: Nawigacja Vordon 5 - fimly, muzyka


Czy mogl bys Kolego jednak uwaznie przeczytac to co napisalem powyzej, zamiast w kolejnym juz poscie uzalac sie na niedokladnosc bubla? ;)
Poza tym kilka postow wyzej jest info o Koledze, ktory taka mape ma - sugeruje czytac wolniej i wszystko :)

Helpful post? + 0
Back to top
sokol136
Level 6
Location: Kraków
Joined: 22 Nov 2011
Posts: 8
sokol136
Level 6
Post#52 29 Dec 2011 23:23    

Re: Nawigacja Vordon 5 - fimly, muzyka


jaka jest najnowsza mapa do Vordona '5?? z którego miesiąca?? ewentualnie gdzie moge zaktualizować swoją obecną mape na aktualną?

Helpful post? + 0
Back to top
Pontikos
Level 38
Location: Poznań
Joined: 02 May 2008
Posts: 4362
Helped: 298
Post rating: 109
Pontikos
Level 38
Post#53 29 Dec 2011 23:34    

Re: Nawigacja Vordon 5 - fimly, muzyka


Najciemniej pod latarnia? Zadaj to pytanie producentowi - http://vordon.pl

Helpful post? + 0
Back to top
sokol136
Level 6
Location: Kraków
Joined: 22 Nov 2011
Posts: 8
sokol136
Level 6
Post#54 31 Jan 2012 19:56    

Re: Nawigacja Vordon 5 - fimly, muzyka


wysłałem producentowi dwie wiadomości o najnowszą mape Polski ale od miesięca nie otrzymałem żadnej odpowiedzi, może jednak ktoś z forumowiczów posiada nowszą mape niż ta z czerwca 2011

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> Mobile and Navigation Equipment -> Navigation Hardware -> Nawigacja Vordon 5 - fimly, muzyka Previous  12
Page 2 of 2

Similar topics to nawigacja Vordon 5 - fimly, muzyka

Vordon 5 - Nawigacja Vordon 5 dziurki w wyświetlaczu (5)
zawieszona nawigacja vordon (7)
Nawigacja Vordon z AutoMapą (22)
Nawigacja vordon 7 a gniazdo AV (1)
Vordon 7 - gry nawigacja (2)
NAWIGACJA 7 " EUROPA VORDON (10)
nawigacja vordon 7 uszkodzona matryca (1)
Nawigacja Vordon - jak użyć złącza AV? (18)
Nawigacja Vordon 5 - Jak ustawić internet? (1)
Nawigacja Vordon GPS 502 jaka bateria? (4)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.071 seconds