Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Wiedźmin - problem z uruchomieniem na Windows 7


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software ->Wiedźmin - problem z uruchomieniem na Windows 7 Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
Zobacz najtańsze produkty w kategorii Pozostałe oprogramowanie
Autor
Schowaj lewą kolumnę
Pokaż lewą kolumnę Wiadomość
MBMzdziszek
Poziom 7
Dołączył: 12 Maj 2010
Posty: 20
MBMzdziszek
Poziom 7
Post#1 12 Maj 2010 21:45  Autor tematu   

Wiedźmin - problem z uruchomieniem na Windows 7


Witam. Mam problem z uruchomieniem Wiedźmina na Win7. Gra instaluje się pomyślnie ale gdy zamierzam włączyć wyskakuje błąd, który mówi, że nie posiadam uprawnień administratora. Gra oryginalna. Nie pomaga nawet otwieranie jako administrator. Prosze o pomoc. Z góry dziękuje.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
jamajkaPL
Poziom 17
Miasto: Dąbrowa Górnicza
Dołączył: 03 Lis 2009
Posty: 197
Pomógł: 21
jamajkaPL
Poziom 17
Post#2 12 Maj 2010 22:12    

Re: Wiedźmin - problem z uruchomieniem na Windows 7


Może spróbuj się zalogować na konto administratora, odpalić grę i zobaczysz, czy też dostajesz ten błąd.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
MBMzdziszek
Poziom 7
Dołączył: 12 Maj 2010
Posty: 20
MBMzdziszek
Poziom 7
Post#3 12 Maj 2010 22:41  Autor tematu   

Re: Wiedźmin - problem z uruchomieniem na Windows 7


Jestem cały czas zalogowany na koncie administratora

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
tomi1516
Poziom 15
Miasto: Olsytzn
Dołączył: 26 Gru 2009
Posty: 196
Pomógł: 5
tomi1516
Poziom 15
Post#4 13 Maj 2010 20:10    

Re: Wiedźmin - problem z uruchomieniem na Windows 7


Spróbuj ustawić ze zgodnością Windowsa XP

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
MBMzdziszek
Poziom 7
Dołączył: 12 Maj 2010
Posty: 20
MBMzdziszek
Poziom 7
Post#5 13 Maj 2010 20:45  Autor tematu   

Re: Wiedźmin - problem z uruchomieniem na Windows 7


Niestety wyskakuje ten sam błąd. A może wie ktoś jaki patch może pomóc?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
jankolo
Zasłużony dla elektroda
Miasto: Łódź
Dołączył: 10 Sty 2005
Posty: 32813
Pomógł: 1786
jankolo
Zasłużony dla elektroda
Post#6 13 Maj 2010 20:47    

Re: Wiedźmin - problem z uruchomieniem na Windows 7


Którą masz wersję systemu: 32 bity czy 64 bity?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
MBMzdziszek
Poziom 7
Dołączył: 12 Maj 2010
Posty: 20
MBMzdziszek
Poziom 7
Post#7 14 Maj 2010 15:14  Autor tematu   

Re: Wiedźmin - problem z uruchomieniem na Windows 7


Mam 32 bitową wersje

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
DollarMan
Poziom 26
Dołączył: 22 Mar 2009
Posty: 840
Pomógł: 82
Ocena postów: 6
DollarMan
Poziom 26
Post#8 14 Maj 2010 19:15    

Re: Wiedźmin - problem z uruchomieniem na Windows 7


http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1469453.html

Powinno w czymś pomóc. To tylko temat widoczny jako pierwszy w Podobne tematy, więc mogłeś tam zajrzeć wcześniej...

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
MBMzdziszek
Poziom 7
Dołączył: 12 Maj 2010
Posty: 20
MBMzdziszek
Poziom 7
Post#9 25 Maj 2010 16:32  Autor tematu   

Re: Wiedźmin - problem z uruchomieniem na Windows 7


Problem rozwiązany. Udało mi sie uruchomić wiedźmina. Ale mam jeszcze jedno pytanie. Czy wie ktoś co zrobić aby gra nie wyłączała się? Podczas gry wyskakuje okienko, że wystąpił błąd. Gdy włączam gre to po kilkdziesięciu minutach gry znowu pojawia się błąd. Co zrobić?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
DollarMan
Poziom 26
Dołączył: 22 Mar 2009
Posty: 840
Pomógł: 82
Ocena postów: 6
DollarMan
Poziom 26
Post#10 25 Maj 2010 18:41    

Re: Wiedźmin - problem z uruchomieniem na Windows 7


A informacji jakiej treści jest ten błąd to już nie uraczyłeś przekazać.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
MBMzdziszek
Poziom 7
Dołączył: 12 Maj 2010
Posty: 20
MBMzdziszek
Poziom 7
Post#11 26 Maj 2010 14:35  Autor tematu   

Re: Wiedźmin - problem z uruchomieniem na Windows 7


Normalne okienko systemu " Program przestał działać..." .

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
MBMzdziszek
Poziom 7
Dołączył: 12 Maj 2010
Posty: 20
MBMzdziszek
Poziom 7
Post#12 16 Cze 2010 14:32  Autor tematu   

Re: Wiedźmin - problem z uruchomieniem na Windows 7


Prosze o pomoc.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
jedrus 64
Poziom 10
Miasto: lublin
Dołączył: 07 Gru 2008
Posty: 55
Pomógł: 2
Ocena postów: 5
jedrus 64
Poziom 10
Post#13 27 Wrz 2010 19:46    

Re: Wiedźmin - problem z uruchomieniem na Windows 7


Witam przejrzałem ten temat i miałem ten sam problem a rozwiązania niema ponieważ wiedźmin uszkadza mapę bitową w windows 7 32-bit i poprostu trzeba często zapisywać grę aby po wyłączeniu nie tracić zbyt dużych problemów
Pozdrawiam

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
wilk18r
Poziom 1
Miasto: Jędrzejów
Dołączył: 16 Paź 2010
Posty: 1
wilk18r
Poziom 1
Post#14 16 Paź 2010 23:12    

Re: Wiedźmin - problem z uruchomieniem na Windows 7


Naprawdę nie ma żadnego rozwiązania taka gra że co parę min cię wywala do Windowsa jest bez sensu a ja kupiłem wiedźmina żeby pograć i mam ten problem . Zgłosiłem ten problem do "CDproject" zobaczymy co oni napiszą :) może oni znajdą rozwiązanie tego problemu.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
dinos83
Poziom 33
Dołączył: 07 Mar 2008
Posty: 1780
Pomógł: 201
Ocena postów: 22
dinos83
Poziom 33
Post#15 18 Paź 2010 10:33    

Re: Wiedźmin - problem z uruchomieniem na Windows 7


http://tw1.thewitcher.com/forum/

Pomocny post? + -1
Powrót do góry
masny12
Poziom 2
Dołączył: 05 Lut 2011
Posty: 2
masny12
Poziom 2
Post#16 05 Lut 2011 00:08    

Re: Wiedźmin - problem z uruchomieniem na Windows 7


wszystko ładnie zainstalowałem i chcę uruchomić i wyskakuje mi coś takiego:
Warning! Minimum system requirements not met!
Co mam z tym zrobić???

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
jankolo
Zasłużony dla elektroda
Miasto: Łódź
Dołączył: 10 Sty 2005
Posty: 32813
Pomógł: 1786
jankolo
Zasłużony dla elektroda
Post#17 05 Lut 2011 00:20    

Re: Wiedźmin - problem z uruchomieniem na Windows 7


Zmodernizować system w taki sposób, aby spełnione były minimalne wymagania.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
masny12
Poziom 2
Dołączył: 05 Lut 2011
Posty: 2
masny12
Poziom 2
Post#18 05 Lut 2011 12:14    

Re: Wiedźmin - problem z uruchomieniem na Windows 7


procesor intel core i3 2x2.30 karta graficzna GeForce GT 325m 1GB 4 GB ram to trzeba jeszcze coś ustawiać??? Na stacjonarnym mam procesor 3,06 jedno rdzeniowy 1GB ramu i grafikę radeona 256 i działa bez zarzutu. Tak że nie wiem co jest grane. A gdzie się ustawia te minimalne ustawienia do gry???
Z góry dzięki.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Galatorn
Poziom 2
Miasto: TYCHY
Dołączył: 28 Lut 2008
Posty: 4
Galatorn
Poziom 2
Post#19 26 Cze 2011 18:34    

Re: Wiedźmin - problem z uruchomieniem na Windows 7


Pozwolę sobie zacytować:
"...Witcher Patch 1.5 przede wszystkim zniesie zabezpieczenia, które uniemożliwiały grę bez płytki w czytniku optycznym. Po usunięciu DRM nie trzeba się martwić o trzymanie płyty z Wiedźminem na wierzchu. Ponadto zlikwidowany został problem związany z EAX, a także z rozmyciem grafiki. Witcher Patch także wnosi pięć dodatkowych przygód, które zostały stworzone przez samych graczy. Są to scenariusze, które powstały dzięki aktywnej społeczności, wspierającej Wiedźmina. Nowe przygody to: "Podstępy", "Szlag by trafił te bagna", "Upiory w Cichej Wólce", "Wesele", "Wiedźminkołaj",
Aby poprawnie zainstalować Witcher Patch 1.5, wymagane jest posiadanie Wiedźmina zaktualizowanego do wersji 1.4 (edycja rozszerzona)..."

Jednym słowem trzeba spaczować wersję podstawową do rozszerzonej 1.4 a potem do ver 1.5. Po tych czynnościach spokojnie odpaliłem Wiedźmina 1 na Windows 7 Pro x64.

wszelkie potrzebne pliki są dostępne na stronie gry:

http://www.pl.thewitcher.com/the-witcher/1/

Pozdrawiam wszystkich fanów Wiedźmina i twórczości Andrzeja Sapkowskiego.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> Wiedźmin - problem z uruchomieniem na Windows 7
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Wiedźmin - kłopot z uruchomieniem (3)
Windows 7 + wiedźmin +administrator (4)
System Windows 7 gra Wiedźmin 2 (2)
windows 7 + wiedźmin = brak uprawnień administratora (10)
problem z uruchomieniem windows 7 - windows boot manager (1)
Windows 7 Pro 64-bit - nie można zainstalować gier Gothic3, Wiedźmin (4)
problem z uruchomieniem Windows 98 (7)
problem z uruchomieniem windows xp (5)
Problem z uruchomieniem WINDOWS XP (5)
Windows 7 i problem z uruchomieniem Xp (7)


Przełącz wygląd na komórki Przełącz wygląd na komputery desktop

Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Redaktorzy || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.19 seconds

elektroda.pl temat RSS