Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Wiedźmin - problem z uruchomieniem na Windows 7


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> Wiedźmin - problem z uruchomieniem na Windows 7
Autor
Wiadomość
MBMzdziszek
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 12 Maj 2010
Posty: 20

Post#1 Post autora tematu 12 Maj 2010 21:45   

Wiedźmin - problem z uruchomieniem na Windows 7


Witam. Mam problem z uruchomieniem Wiedźmina na Win7. Gra instaluje się pomyślnie ale gdy zamierzam włączyć wyskakuje błąd, który mówi, że nie posiadam uprawnień administratora. Gra oryginalna. Nie pomaga nawet otwieranie jako administrator. Prosze o pomoc. Z góry dziękuje.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 12 Maj 2010 21:45   





Powrót do góry
   
jamajkaPL
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 03 Lis 2009
Posty: 200
Miasto: Dąbrowa Górnicza

Post#2 12 Maj 2010 22:12   

Re: Wiedźmin - problem z uruchomieniem na Windows 7


Może spróbuj się zalogować na konto administratora, odpalić grę i zobaczysz, czy też dostajesz ten błąd.
Powrót do góry
   
MBMzdziszek
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 12 Maj 2010
Posty: 20

Post#3 Post autora tematu 12 Maj 2010 22:41   

Re: Wiedźmin - problem z uruchomieniem na Windows 7


Jestem cały czas zalogowany na koncie administratora
Powrót do góry
   
tomi1516
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 26 Gru 2009
Posty: 196
Miasto: Olsytzn

Post#4 13 Maj 2010 20:10   

Re: Wiedźmin - problem z uruchomieniem na Windows 7


Spróbuj ustawić ze zgodnością Windowsa XP
Powrót do góry
   
MBMzdziszek
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 12 Maj 2010
Posty: 20

Post#5 Post autora tematu 13 Maj 2010 20:45   

Re: Wiedźmin - problem z uruchomieniem na Windows 7


Niestety wyskakuje ten sam błąd. A może wie ktoś jaki patch może pomóc?
Powrót do góry
   
jankolo
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 10 Sty 2005
Posty: 33254
Miasto: Łódź

Post#6 13 Maj 2010 20:47   

Re: Wiedźmin - problem z uruchomieniem na Windows 7


Którą masz wersję systemu: 32 bity czy 64 bity?
Powrót do góry
   
MBMzdziszek
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 12 Maj 2010
Posty: 20

Post#7 Post autora tematu 14 Maj 2010 15:14   

Re: Wiedźmin - problem z uruchomieniem na Windows 7


Mam 32 bitową wersje
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 14 Maj 2010 15:14   





Powrót do góry
   
DollarMan
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 22 Mar 2009
Posty: 872
Miasto: Polska

Post#8 14 Maj 2010 19:15   

Re: Wiedźmin - problem z uruchomieniem na Windows 7


http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1469453.html

Powinno w czymś pomóc. To tylko temat widoczny jako pierwszy w Podobne tematy, więc mogłeś tam zajrzeć wcześniej...
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 14 Maj 2010 19:15   





Powrót do góry
   
MBMzdziszek
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 12 Maj 2010
Posty: 20

Post#9 Post autora tematu 25 Maj 2010 16:32   

Re: Wiedźmin - problem z uruchomieniem na Windows 7


Problem rozwiązany. Udało mi sie uruchomić wiedźmina. Ale mam jeszcze jedno pytanie. Czy wie ktoś co zrobić aby gra nie wyłączała się? Podczas gry wyskakuje okienko, że wystąpił błąd. Gdy włączam gre to po kilkdziesięciu minutach gry znowu pojawia się błąd. Co zrobić?
Powrót do góry
   
DollarMan
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 22 Mar 2009
Posty: 872
Miasto: Polska

Post#10 25 Maj 2010 18:41   

Re: Wiedźmin - problem z uruchomieniem na Windows 7


A informacji jakiej treści jest ten błąd to już nie uraczyłeś przekazać.
Powrót do góry
   
MBMzdziszek
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 12 Maj 2010
Posty: 20

Post#11 Post autora tematu 26 Maj 2010 14:35   

Re: Wiedźmin - problem z uruchomieniem na Windows 7


Normalne okienko systemu " Program przestał działać..." .
Powrót do góry
   
MBMzdziszek
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 12 Maj 2010
Posty: 20

Post#12 Post autora tematu 16 Cze 2010 14:32   

Re: Wiedźmin - problem z uruchomieniem na Windows 7


Prosze o pomoc.
Powrót do góry
   
jedrus 64
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 07 Gru 2008
Posty: 56
Miasto: lublin

Post#13 27 Wrz 2010 19:46   

Re: Wiedźmin - problem z uruchomieniem na Windows 7


Witam przejrzałem ten temat i miałem ten sam problem a rozwiązania niema ponieważ wiedźmin uszkadza mapę bitową w windows 7 32-bit i poprostu trzeba często zapisywać grę aby po wyłączeniu nie tracić zbyt dużych problemów
Pozdrawiam
Powrót do góry
   
wilk18r
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 16 Paź 2010
Posty: 1
Miasto: Jędrzejów

Post#14 16 Paź 2010 23:12   

Re: Wiedźmin - problem z uruchomieniem na Windows 7


Naprawdę nie ma żadnego rozwiązania taka gra że co parę min cię wywala do Windowsa jest bez sensu a ja kupiłem wiedźmina żeby pograć i mam ten problem . Zgłosiłem ten problem do "CDproject" zobaczymy co oni napiszą :) może oni znajdą rozwiązanie tego problemu.
Powrót do góry
   
dinos83
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 07 Mar 2008
Posty: 1787

Post#15 18 Paź 2010 10:33   

Re: Wiedźmin - problem z uruchomieniem na Windows 7


http://tw1.thewitcher.com/forum/
Powrót do góry
   
masny12
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 05 Lut 2011
Posty: 2

Post#16 05 Lut 2011 01:08   

Re: Wiedźmin - problem z uruchomieniem na Windows 7


wszystko ładnie zainstalowałem i chcę uruchomić i wyskakuje mi coś takiego:
Warning! Minimum system requirements not met!
Co mam z tym zrobić???
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 05 Lut 2011 01:08   





Powrót do góry
   
jankolo
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 10 Sty 2005
Posty: 33254
Miasto: Łódź

Post#17 05 Lut 2011 01:20   

Re: Wiedźmin - problem z uruchomieniem na Windows 7


Zmodernizować system w taki sposób, aby spełnione były minimalne wymagania.
Powrót do góry
   
masny12
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 05 Lut 2011
Posty: 2

Post#18 05 Lut 2011 13:14   

Re: Wiedźmin - problem z uruchomieniem na Windows 7


procesor intel core i3 2x2.30 karta graficzna GeForce GT 325m 1GB 4 GB ram to trzeba jeszcze coś ustawiać??? Na stacjonarnym mam procesor 3,06 jedno rdzeniowy 1GB ramu i grafikę radeona 256 i działa bez zarzutu. Tak że nie wiem co jest grane. A gdzie się ustawia te minimalne ustawienia do gry???
Z góry dzięki.
Powrót do góry
   
Galatorn
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 28 Lut 2008
Posty: 4
Miasto: TYCHY

Post#19 26 Cze 2011 18:34   

Re: Wiedźmin - problem z uruchomieniem na Windows 7


Pozwolę sobie zacytować:
"...Witcher Patch 1.5 przede wszystkim zniesie zabezpieczenia, które uniemożliwiały grę bez płytki w czytniku optycznym. Po usunięciu DRM nie trzeba się martwić o trzymanie płyty z Wiedźminem na wierzchu. Ponadto zlikwidowany został problem związany z EAX, a także z rozmyciem grafiki. Witcher Patch także wnosi pięć dodatkowych przygód, które zostały stworzone przez samych graczy. Są to scenariusze, które powstały dzięki aktywnej społeczności, wspierającej Wiedźmina. Nowe przygody to: "Podstępy", "Szlag by trafił te bagna", "Upiory w Cichej Wólce", "Wesele", "Wiedźminkołaj",
Aby poprawnie zainstalować Witcher Patch 1.5, wymagane jest posiadanie Wiedźmina zaktualizowanego do wersji 1.4 (edycja rozszerzona)..."

Jednym słowem trzeba spaczować wersję podstawową do rozszerzonej 1.4 a potem do ver 1.5. Po tych czynnościach spokojnie odpaliłem Wiedźmina 1 na Windows 7 Pro x64.

wszelkie potrzebne pliki są dostępne na stronie gry:

http://www.pl.thewitcher.com/the-witcher/1/

Pozdrawiam wszystkich fanów Wiedźmina i twórczości Andrzeja Sapkowskiego.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> Wiedźmin - problem z uruchomieniem na Windows 7
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Wiedźmin - kłopot z uruchomieniem (3)
Windows 7 + wiedźmin +administrator (4)
System Windows 7 gra Wiedźmin 2 (2)
problem z uruchomieniem windows 7 - windows boot manager (1)
windows 7 + wiedźmin = brak uprawnień administratora (10)
Windows 7 Pro 64-bit - nie można zainstalować gier Gothic3, Wiedźmin (4)
problem z uruchomieniem Windows 98 (7)
problem z uruchomieniem windows xp (5)
Problem z uruchomieniem WINDOWS XP (5)
Windows 7 i problem z uruchomieniem Xp (7)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.045 seconds

elektroda.pl temat RSS