Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Wiedźmin - problem z uruchomieniem na Windows 7


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Software ->Wiedźmin - problem z uruchomieniem na Windows 7 Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
MBMzdziszek
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 12 Maj 2010
Posty: 20

MBMzdziszek
Poziom 7
Post#1 Post autora tematu 12 Maj 2010 21:45   

Wiedźmin - problem z uruchomieniem na Windows 7


Witam. Mam problem z uruchomieniem Wiedźmina na Win7. Gra instaluje się pomyślnie ale gdy zamierzam włączyć wyskakuje błąd, który mówi, że nie posiadam uprawnień administratora. Gra oryginalna. Nie pomaga nawet otwieranie jako administrator. Prosze o pomoc. Z góry dziękuje.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 12 Maj 2010 21:45   



Powrót do góry
jamajkaPL
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 03 Lis 2009
Posty: 198
Miasto: Dąbrowa Górnicza

jamajkaPL
Poziom 14
Post#2 12 Maj 2010 22:12   

Re: Wiedźmin - problem z uruchomieniem na Windows 7


Może spróbuj się zalogować na konto administratora, odpalić grę i zobaczysz, czy też dostajesz ten błąd.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
MBMzdziszek
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 12 Maj 2010
Posty: 20

MBMzdziszek
Poziom 7
Post#3 Post autora tematu 12 Maj 2010 22:41   

Re: Wiedźmin - problem z uruchomieniem na Windows 7


Jestem cały czas zalogowany na koncie administratora

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
tomi1516
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 26 Gru 2009
Posty: 196
Miasto: Olsytzn

tomi1516
Poziom 14
Post#4 13 Maj 2010 20:10   

Re: Wiedźmin - problem z uruchomieniem na Windows 7


Spróbuj ustawić ze zgodnością Windowsa XP

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
MBMzdziszek
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 12 Maj 2010
Posty: 20

MBMzdziszek
Poziom 7
Post#5 Post autora tematu 13 Maj 2010 20:45   

Re: Wiedźmin - problem z uruchomieniem na Windows 7


Niestety wyskakuje ten sam błąd. A może wie ktoś jaki patch może pomóc?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
jankolo
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 10 Sty 2005
Posty: 32834
Miasto: Łódź

jankolo
Zasłużony dla elektroda
Post#6 13 Maj 2010 20:47   

Re: Wiedźmin - problem z uruchomieniem na Windows 7


Którą masz wersję systemu: 32 bity czy 64 bity?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
MBMzdziszek
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 12 Maj 2010
Posty: 20

MBMzdziszek
Poziom 7
Post#7 Post autora tematu 14 Maj 2010 15:14   

Re: Wiedźmin - problem z uruchomieniem na Windows 7


Mam 32 bitową wersje

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
DollarMan
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 22 Mar 2009
Posty: 802
Miasto: Polska

DollarMan
Poziom 20
Post#8 14 Maj 2010 19:15   

Re: Wiedźmin - problem z uruchomieniem na Windows 7


http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1469453.html

Powinno w czymś pomóc. To tylko temat widoczny jako pierwszy w Podobne tematy, więc mogłeś tam zajrzeć wcześniej...

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
MBMzdziszek
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 12 Maj 2010
Posty: 20

MBMzdziszek
Poziom 7
Post#9 Post autora tematu 25 Maj 2010 16:32   

Re: Wiedźmin - problem z uruchomieniem na Windows 7


Problem rozwiązany. Udało mi sie uruchomić wiedźmina. Ale mam jeszcze jedno pytanie. Czy wie ktoś co zrobić aby gra nie wyłączała się? Podczas gry wyskakuje okienko, że wystąpił błąd. Gdy włączam gre to po kilkdziesięciu minutach gry znowu pojawia się błąd. Co zrobić?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 25 Maj 2010 16:32   



Powrót do góry
DollarMan
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 22 Mar 2009
Posty: 802
Miasto: Polska

DollarMan
Poziom 20
Post#10 25 Maj 2010 18:41   

Re: Wiedźmin - problem z uruchomieniem na Windows 7


A informacji jakiej treści jest ten błąd to już nie uraczyłeś przekazać.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
MBMzdziszek
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 12 Maj 2010
Posty: 20

MBMzdziszek
Poziom 7
Post#11 Post autora tematu 26 Maj 2010 14:35   

Re: Wiedźmin - problem z uruchomieniem na Windows 7


Normalne okienko systemu " Program przestał działać..." .

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
MBMzdziszek
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 12 Maj 2010
Posty: 20

MBMzdziszek
Poziom 7
Post#12 Post autora tematu 16 Cze 2010 14:32   

Re: Wiedźmin - problem z uruchomieniem na Windows 7


Prosze o pomoc.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
jedrus 64
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 07 Gru 2008
Posty: 55
Miasto: lublin

jedrus 64
Poziom 10
Post#13 27 Wrz 2010 19:46   

Re: Wiedźmin - problem z uruchomieniem na Windows 7


Witam przejrzałem ten temat i miałem ten sam problem a rozwiązania niema ponieważ wiedźmin uszkadza mapę bitową w windows 7 32-bit i poprostu trzeba często zapisywać grę aby po wyłączeniu nie tracić zbyt dużych problemów
Pozdrawiam

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 27 Wrz 2010 19:46   



Powrót do góry
wilk18r
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 16 Paź 2010
Posty: 1
Miasto: Jędrzejów

wilk18r
Poziom 1
Post#14 16 Paź 2010 23:12   

Re: Wiedźmin - problem z uruchomieniem na Windows 7


Naprawdę nie ma żadnego rozwiązania taka gra że co parę min cię wywala do Windowsa jest bez sensu a ja kupiłem wiedźmina żeby pograć i mam ten problem . Zgłosiłem ten problem do "CDproject" zobaczymy co oni napiszą Smile może oni znajdą rozwiązanie tego problemu.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
dinos83
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 07 Mar 2008
Posty: 1780

dinos83
Poziom 22
Post#15 18 Paź 2010 10:33   

Re: Wiedźmin - problem z uruchomieniem na Windows 7


http://tw1.thewitcher.com/forum/

Czy wiadomość jest pomocna? + -1 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 18 Paź 2010 10:33   



Powrót do góry
masny12
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 05 Lut 2011
Posty: 2

masny12
Poziom 2
Post#16 05 Lut 2011 00:08   

Re: Wiedźmin - problem z uruchomieniem na Windows 7


wszystko ładnie zainstalowałem i chcę uruchomić i wyskakuje mi coś takiego:
Warning! Minimum system requirements not met!
Co mam z tym zrobić???

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
jankolo
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 10 Sty 2005
Posty: 32834
Miasto: Łódź

jankolo
Zasłużony dla elektroda
Post#17 05 Lut 2011 00:20   

Re: Wiedźmin - problem z uruchomieniem na Windows 7


Zmodernizować system w taki sposób, aby spełnione były minimalne wymagania.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 05 Lut 2011 00:20   



Powrót do góry
masny12
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 05 Lut 2011
Posty: 2

masny12
Poziom 2
Post#18 05 Lut 2011 12:14   

Re: Wiedźmin - problem z uruchomieniem na Windows 7


procesor intel core i3 2x2.30 karta graficzna GeForce GT 325m 1GB 4 GB ram to trzeba jeszcze coś ustawiać??? Na stacjonarnym mam procesor 3,06 jedno rdzeniowy 1GB ramu i grafikę radeona 256 i działa bez zarzutu. Tak że nie wiem co jest grane. A gdzie się ustawia te minimalne ustawienia do gry???
Z góry dzięki.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Galatorn
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 28 Lut 2008
Posty: 4
Miasto: TYCHY

Galatorn
Poziom 2
Post#19 26 Cze 2011 18:34   

Re: Wiedźmin - problem z uruchomieniem na Windows 7


Pozwolę sobie zacytować:
"...Witcher Patch 1.5 przede wszystkim zniesie zabezpieczenia, które uniemożliwiały grę bez płytki w czytniku optycznym. Po usunięciu DRM nie trzeba się martwić o trzymanie płyty z Wiedźminem na wierzchu. Ponadto zlikwidowany został problem związany z EAX, a także z rozmyciem grafiki. Witcher Patch także wnosi pięć dodatkowych przygód, które zostały stworzone przez samych graczy. Są to scenariusze, które powstały dzięki aktywnej społeczności, wspierającej Wiedźmina. Nowe przygody to: "Podstępy", "Szlag by trafił te bagna", "Upiory w Cichej Wólce", "Wesele", "Wiedźminkołaj",
Aby poprawnie zainstalować Witcher Patch 1.5, wymagane jest posiadanie Wiedźmina zaktualizowanego do wersji 1.4 (edycja rozszerzona)..."

Jednym słowem trzeba spaczować wersję podstawową do rozszerzonej 1.4 a potem do ver 1.5. Po tych czynnościach spokojnie odpaliłem Wiedźmina 1 na Windows 7 Pro x64.

wszelkie potrzebne pliki są dostępne na stronie gry:

http://www.pl.thewitcher.com/the-witcher/1/

Pozdrawiam wszystkich fanów Wiedźmina i twórczości Andrzeja Sapkowskiego.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Software -> Wiedźmin - problem z uruchomieniem na Windows 7
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Wiedźmin - kłopot z uruchomieniem (3)
Windows 7 + wiedźmin +administrator (4)
System Windows 7 gra Wiedźmin 2 (2)
windows 7 + wiedźmin = brak uprawnień administratora (10)
problem z uruchomieniem windows 7 - windows boot manager (1)
Windows 7 Pro 64-bit - nie można zainstalować gier Gothic3, Wiedźmin (4)
problem z uruchomieniem Windows 98 (7)
problem z uruchomieniem windows xp (5)
Problem z uruchomieniem WINDOWS XP (5)
Windows 7 i problem z uruchomieniem Xp (7)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.068 seconds

elektroda.pl temat RSS